Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ -ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΥΠΕΡ ΔΙΩΓΜΟΙ



ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ  ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΟ Η «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΗ» ΙΕΡΑ [;;] ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ … ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜ ΙΓΝΑΤΙΟ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ!


Γελάνε και οι κόττες με τις ΙΕΡΕΣ ΚΑΚΙΕΣ των ορθοτομούντων τον “βλαχο_ιεροθεικον” λόγον της Ελληνικής ιεροσυνοδοτρομοκρατίας.
Θέλουν να τον κάνουν  “ΝΤΑΝΤΑ” γιατί προσεύχεται, γιατί τελεί μυστήρια, γιατί στο μοναστήρι μαζεύει και στην πιο απλή λειτουργία 400 με 500 άτομα, γιατί κηρύττει τον θείο λόγο, γιατί ξεμπροστιάζει τα κακώς κείμενα, γιατί δεν κάνει τα χατίρια του αφέντη!


Ακουσα προχθές, σε ένα καφενείο πέρα από την συνοικία Αφροδίτη, κάτι αθώα γεροντάκια, να λένε, υπονοώντας τα ΠΑΝΙΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ της Ελλαδικής Ορθοδοξίας, σε απέκικη διάλεκτο:
“Εει κουμπάρις κι κ’μπάρ εκι σιαπάν’ στα ιηρά μαγαζιά!! Σα δεν ντρέπιστι! Τι σας έκανι ρε θειομπαίχτις ου παππούλ’ς ο Ιγνάτιους;; Εκλιψιιι;; Ατίμασι;;; Είνι ηριτικός; Βλαστήμ’σι;; Γιατί ουρέ ζαγάρια τουν κυν’γάτε;  Ηπειδί κάν’ ντζάπα βαφτίσεις κι μυστήρια κι σας χαλάει τ’ν  πιάτσα;; Ου Ιγνάτιους μόνου καλά κανι’ γιαφτό τουν αγαπάμι ούλοι! Ριζίλιιι τουν σκ’λιώνν γίνατιι σας πηραν πριέφα, γιατι του κάν’τιιι. Ντρουπή σας ουρέ! Ξιφτιλιστίκατι, σας παρέσιρι κι σας έκανι ριζίλι ου ιερόθιους μι του πουλί μιαλό!


Κατέγραψα την ατάκα και δεν την σχολιάζω. Όταν τη θυμάμαι λύνομαι στα γέλια. Ας πάμε όμως στα νέα γεγονότα!

 Κάνοντας χρήση του απαρχαιωμένου μεταξικού νόμου αρ.  5383/ του 1932, ο σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος Βλάχος, με επίδοση κλήσης (χθες το μεσημέρι, 26-10-13), μέσω του αστυνομικού τμήματος Ναυπάκτου, καλεί στην Αθήνα, σε νέο εκκλησιαστικό "δικαστήριο" στις 11 Νοεμβρίου και ώρα 5 μμ. τον Αρχιμ. Ιγνάτιο Σταυρόπουλο, κατηγορούμενο. Ειρωνική σύμπτωση αποτελεί το γεγονός, ότι το συγκεκριμένο "κλητήριον θέσπισμα", επιδόθηκε δύο μέρες πριν την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, που είναι προσανατολισμένη στην Ελλάδα, ως η εθνική εορτή κατά των φασιστικών ιδεών... 
Δείτε το ιερό κλητήριο θέσπισμα αυτούσιο:


“Πέτρα σκανδάλου”, για τον τοπικό μητροπολίτη, η "ανυπακοή" του ιερομόναχου, που ενώ τιμωρήθηκε από το 2007 με το πνευματικού χαρακτήρα επιτίμιο της "ακοινωνησίας", ο ίδιος συνεχίζει κανονικά να ιερουργεί, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ναυπάκτου, όπου εγκαταβιώνει απο το έτος 1980!


Βέβαια ο σεβασμιότατος Ναυπάκτου, έχει πλέον σοβαρά νομο - κανονικά ζητήματα να ξεπεράσει. Επίσης, οφείλει να δώσει απαντήσεις, και να διευκρινίσει αντιφάσεις και αντινομίες, που ο ίδιος δημιούργησε.

1. Φρόντισε στα πλαίσια των διοικητικών και πνευματικών αρμοδιοτήτων του, ως μητροπολίτης, για την  επιβολή της  πνευματικού χαρακτήρα "ποινής", της "ακοινωνησίας".  Όμως, λησμόνησε εντελώς (σκόπιμα ;), το γεγονός ότι, αυτή την "ποινή"  δεν την προβλέπει κανένας πολιτειακός  νόμος. Πώς λοιπόν δικαιολογεί,  το ότι σήμερα, καλεί βάσει του πολιτειακού νόμου (!), για να δικάσει-τιμωρήσει, υποτίθεται, την μη τήρηση μιας πνευματικής εντολής-"υπακοής";
Ποιά παρά - νομη, πράξη θα δικάσει, και βάσει ποιάς νομοθετικής ρύθμισης;

2. Στην ανακριτική διαδικασία, του επισκοπικού δικαστηρίου Ναυπάκτου, μπήκαν κάποιες κατηγορίες, οι οποίες "άλλαξαν" στην πορεία! Και τούτο συνέβη, αφού ο "κατηγορούμενος" κληρικός, κατέθεσε το απαντητικό υπόμνημά του ενώπιον του ιερέα "ανακριτή". Σε ποιό δίκαιο προβλέπεται αυτή η αυθαιρεσία;  Και τι θα γίνει τώρα, που το ψάχνει η αρμόδια Εισαγγελία, μετά την μηνυτήρια αναφορά, για "παράβαση καθήκοντος" και για "ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση";


3. Ο μεταξικός νόμος 5383/ 32 περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων, προβλέπει στα άρθρα του, εντελώς συγκεκριμένα ζητήματα, και αδικήματα,  και πειθαρχικές ποινές. Τον επικαλείται, ως "σωσίβιο" σήμερα ο σεβασμιότατος Ναυπάκτου, εμπλέκοντας δυστυχώς και την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, αλλά δεν μπορεί να εξηγήσει  σε κανένα, πως συνδέει την ανύπαρκτη για το νόμο, μη προβλεπόμενη "ακοινωνησία", με τις αρμοδιότητες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, και των εκκλησιαστικών "δικαστηρίων". Πως, με άλλα λόγια θα ασχοληθεί η Διαρκής Σύνοδος, με ζητήματα, ξένης αρμοδιότητος, πνευματικής φύσης και όχι νομικής.


4. Με ότι συμβαίνει, φαίνεται, ότι οι αρμοδιότητες της Ιεραρχίας της Εκκλησίας Ελλάδος, στο ζήτημα επιβολής "ακοινωνησίας", γίνεται προσπάθεια να καταργούνται από τον ίδιο τον σεβασμιότατο, αλλά και από τα μέλη της διαρκούς Ιεράς Συνόδου; Πώς; Ποιός το αποφάσισε; Μια ομάδα μόνη της;


5. Πως άραγε, εξηγεί ο σεβασμιότατος, ότι κάθε τόσο, αλλάζει το κατηγορητήριο, και "προστίθενται" νέες, πιο «φρέσκες» κατηγορίες, κατά την πορεία της "εκκλησιαστικής ποινικής δίκης"; Προβλέπεται αυτό από κάπου; Γνωρίζει μήπως, τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Οι υπόλοιποι σεβασμιότατοι, που θα εμπλακούν ως "δικάζοντες", το γνωρίζουν; Δεν απαιτείται πολύ περισσότερη προσοχή;



Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΦΑΚΕΛΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ -,ΝΑΖΙΣΤΕΣ - ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ



O ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙΣΤΗΣ; Ο ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΧΑΡ. ΒΟΥΡΛΙΩΤΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ;

Ποιός γνωρίζει κάποιον από την παρέα αυτή στη Μύκονο;

Καταφεύγει τελικά στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το νομικό επιτελείο της Χρυσής Αυγής; Πιστεύω ότι υπάρχει κίνδυνος διασυρμού της Ελλάδος πάλι από αδέξιες πολιτικές κινήσεις! Ετσι έγινε και το 2009!!

Η βουλή του 2009 (με όλα τα δημοκρατικά αντιφασιστήρια της) έχει καταδικαστεί από ευρωπαϊκό δικαστήριο για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν προσέφυγε ο πρώην σύζυγος της Μιλένας Αποστολάκη γιατί η βουλή δεν δεχόταν να άρει την ασυλία της για να αντιμετωπίσει τα δικαστήρια που της έκανε ο πρώην σύζυγος επειδή δεν τον άφηνε να δει το παιδί του!!!!



Ο μάρτυρας Θ.Χ. που ως "χρυσαυγίτης" κατέθεσε εναντίον της Χ.Α., και που γράφει στο twitter του Γεωργιάδη, στην πραγματικότητα είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ και λόγω αποκλείνουσας συμπεριφοράς έχει νοσηλευθεί και μάλιστα πρόσφατα στο ψυχιατρικό τμήμα του Ευαγγελισμού.
(τυχαίο που απευθύνεται στον Άδωνι... δεν νομίζω!)


Αν είναι αλήθεια αυτά τα στοιχεία που διάβασα στο διαδίκτυο σε 64 ιστολόγια, τότε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα!!! Πολλά είναι αυταπόδεικτα. Οι φωτογραφίες λένε ότι είναι αλήθεια… να λοιπόν γιατί η βλακεία δεν έχει όρια….. Όχι 30 % αλλά παραπάνω θα τη φτάσουν την Χρυσή Αυγή!

Δ Το ηλεκτρονικό μήνυμα του ψευδομάρτυρα προς τον Άδωνι Γεωργιάδη

Τα λάθη πληρώνονται, οι ατζαμήδες όμως μένουν στο απυρόβλητο! Κρατάμε επιφυλάξεις από τα δημοσιευμένα στοιχεία, προς το παρόν. Στην εποχή τη σημερινή όλα μπορεί να συμβούν. Αυτός ο μάρτυς κατηγορίας πάντως είναι όπως τον παρουσιάζουν! Μεταφέρουμε το δημοσίευμα με τις λεπτομέρειες.

Η εισαγγελέας κα Κουτζαμάνη έδωσε στην δημοσιότητα αυτό το χειρόγραφο με τον τίτλο "Πρωτεσίλαος" ως καταστατικό της Χρυσής αυγής, ξεχνώντας ότι η ίδια έχει υπογράψει το πραγματικό τους καταστατικό.


Σοβαρό πολιτικό ζήτημα θα ανακύψει αν επιβεβαιωθεί η αποκάλυψη, χθες στην συνέντευξη Τύπου των βουλευτών και του εκπροσώπου της νομικής ομάδας των φυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ, της πολιτικής ταυτότητας και της προγενέστερης καριέρας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη που συνέταξε το λεγόμενο "πόρισμα" περί "εγκληματικής οργάνωσης" κατά του εθνικιστικού κόμματος της Χ.Α. Σύμφωνα όσα υποστήριξαν οι βουλευτές στην συνέντευξή τους ο συγκεκριμένος κατείχε στο πρόσφατο παρελθόν πολιτική θέση ως στέλεχος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και ποιο συγκεκριμένα ως σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Πετσάλνικου!....


Μάλιστα έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφία στην οποία εικονίζεται ο ίδιος με τον Φ. Πετσάλνικο να δίνουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Επίσης υποστηρίζουν οι του Λαϊκού Συνδέσμου ότι ήταν ο νομικός που κατήρτισε το νόμο περί ευθύνης υπουργών.


Από την στιγμή που τα παραπάνω είναι αλήθεια (καλό θα ήταν ο σοβαρός κατά τεκμήριο, υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου να εκδώσει κάποια ανακοίνωση διάψευσης αν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αυτά που ισχυρίστηκαν οι βουλευτές της ΧΑ), τότε αυτονόητα προκύπτει κρίσιμο ζήτημα για όλους όσους συμμετέχουν στην εν λόγω υπόθεση από την πλευρά των κατηγόρων...


Επίσης δόθηκαν στην δημοσιότητα και φωτογραφίες με τον νυν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη με ναζιστικά σύμβολα από την εποχή της πολιτικής του νιότης και δραστηριοποίησής του στο ακραίο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς και μια σειρά άλλων φωτογραφιών με το "καταστατικό" με το οποίο φυλακίστηκε όλη η ομάδα των βουλευτών και τα μηνύματα που έστελνε στον Άδωνι Γεωργιάδη ένας - κατά τους ισχυρισμούς της ΧΑ - "ψευδομάρτυρας".



« Εγω ξέπλυνα τον Βορίδη... "Διαφορετικά θα ήταν ακόμη με το τσεκούρι"...»  Kι όχι μόνο τον Βορίδη ξέπλυνε ο πρόεδρος Γιώργος, αλλά και τον Αδωνι και τ' αλλα τα παιδιά.
"Τα 'σωσα από την Χρυση Αυγη. Και αν μ' άφηναν τότε, θα είχα καθαρίσει το θέμα Χρυση Αυγη. Δεν θα υπήρχε σήμερα", είπε, στον Σπύρο Μάλλη (ΣΚΑΙ). Για τον Boριδη ιδιαιτέρως, είπε οτι τον "ξέπλυνε", τον "καθάρισε" και σήμερα είναι "ενας σωστός κοινοβουλευτικός άντρας, στη ΝΔ". "Διαφορετικά θα ήταν ακόμη με το τσεκούρι" (κάτι δηλαδή, μεταξύ Κασιδιάρη και Παναγιώταρου)...

 

 




ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Στο «σφυρί»  το σπίτι τετραμελούς οικογένειας για χρέος... 200 ευρώ!


Στο… δρόμο κινδυνεύει να βρεθεί μια τετραμελής οικογένεια από τον Πύργο, για οφειλή ύψους 200 ευρώ (!) προς εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Η εταιρία κινήθηκε νομικά προς τον οφειλέτη Κωνσταντίνο Παπαδάτη, ζητώντας την αναγκαστική
κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας του. Ο πλειστηριασμός, που θα πραγματοποιούνταν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, απετράπη προς το παρόν χάρη στην παρουσία δεκάδων μελών της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, εκπροσώπων κομμάτων και πολιτών, που βρέθηκαν στο πλευρό του συμπολίτη τους, αποφασισμένοι να αποτρέψουν οποιονδήποτε πλειοδότη εμφανιστεί. Που όμως, δεν εμφανίστηκε…


http://www.youtube.com/watch?v=WfoN4tizLMg

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Παπαδάτη, πρωταγωνιστή και ταυτόχρονα θύμα μιας υπόθεσης… παραλόγου, η αδυναμία του να ανταποκριθεί έγκαιρα στην οικονομική οφειλή προς την εταιρεία, σε συνδυασμό με την άρνηση των υπευθύνων της να δείξουν ανθρώπινο πρόσωπο, αναλογιζόμενοι τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την διάθεση συνεργασίας που είχε δείξει, αφήνουν τον ίδιο, τη σύζυγο και τα δυο τους παιδιά… στο δρόμο.
Από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, του… έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό, ή θα πληρώσει το ποσό των 2.500 ευρώ (200 ευρώ περίπου η οφειλή και 2.300 ευρώ τα δικαστικά έξοδα) ή θα προχωρήσουν τη διαδικασία εκποίησης – πλειστηριασμού του σπιτιού του.

 
http://www.youtube.com/watch?v=-LgCMOqsbn8
 

Όλα αυτά, την ώρα που μεγαλοεπιχειρηματίες, με ανείσπρακτες οφειλές εκατομμυρίων ευρώ κυκλοφορούν επιδεικτικά ανενόχλητοι, σ’ ένα ανύπαρκτο κράτος δικαίου και απουσία οποιασδήποτε έννοιας ισονομίας προς τους πολίτες.









ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ





"Αμπουντάμπι" ΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΒΛΑΧΟΥ * ΚΑΤΑ  ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΥ Αρχιμ. Dr. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με την πέννα του Γιάννη Πορφύρη


*(Περιμένουμε, ακόμη, να δούμε τα πρακτικά του επισκοπικού δικαστηρίου του κ. Ιερόθεου Βλάχου, όπου λέγεται ότι έχει καταγραφεί και ο ανωτέρω  χαρακτηρισμός, κατά την όλη διαδικασία. "Αυτά δεν γίνονται ούτε στο Αμπουνταμπι Αιθιοπίας", σεβασμιότατε, του είπε έξαλλος, ο πληρεξούσιος δικηγόρος).





Διαβάζουμε με μεγάλη έκπληξη στον τοίχο κοινωνικής δικτύωσης [F.B] του Ναυπάκτιου ομογενούς αγωνιστή Αρχιμανδρίτη ιεροκήρυκα Dr Ιγνατίου Σταυροπούλου, μια χθεσινή ανακοίνωση – φωτιά, που αφορά τον αδιάκοπο, μεθοδικό, ανελέητο, και απάνθρωπο άδικο διωγμό του, από δύο ξένους, μη Ναυπάκτιους κληρικούς, των γραφείων της Ι. Μητρόπολης Ναυπάκτου (κ. Ιερόθεο Βλάχο και κ. Θ. Βαμβίνη!)


Τολμήσατε σεβαστέ μας π. Ιγνάτιε, -με γενναιότητα μάλιστα-, ως Γενικός Γραμματέας και ιδρυτικό μέλος μιας επίσημης Ι. Μονής, να αμφισβητήσετε και να μην συμμορφωθείτε, "ανυπακούοντας", στις όποιες παράνομες «διοικητικές» οικονομικές ορέξεις και "εντολές υπακοής", ενός μητροπολίτη, “ασύδοτου”, “αδέσποτου”, “ανέλεγκτου”;



Τολμήσατε και είπατε το βροντερό ΟΧΙ, σε εντολές του ΕΠΙΧΩΡΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ; Και μάλιστα σε οικονομικές απαιτήσεις του, που αφορούν ΑΦΟΡΗΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ, -πριν έρθει το Τρωϊκανό!!!- για τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗ; 


Στην πυρά! Αυτή είναι η εντολή του...

Αποφασίζουμε και διατάζουμε, λέει ο επίσκοπος. Ποιος άραγε ελέγχει τον σεβασμιότατο στη Ναύπακτο; Ακόμη κανείς;;; 



H ακολουθούμενη "διαδικασία εξόντωσης", από τον επιχώριο ορθόδοξο ιεράρχη, είναι γνωστής "συνταγής".

Στοχοποίηση! Δίωξη!


1) Σε προγράφουμε για γενική  οικονομική εξόντωση. Γι αυτό και σε καθαιρούμε! Τι εξουσία έχουμε; Να μάθεις τι εξουσία έχουμε εμείς οι μοναδικοί εκπρόσωποι του Θεού!!! Ζήσε στο μοναστήρι σου, με ψωμί και νερό.

2) Σου κόβουμε κάθε μισθό, να μην έχεις να φας μέχρι… να πεθάνεις! Το ίδιο κάνουμε και στους υπόλοιπους μοναχούς! Πάτε στα δικαστήρια... να δικαιωθείτε... Θα φοβηθούμε έλεγχο ανωτέρου;; Ποιού; Θα μας ελέγξουν οι …συνάδελφοι επίσκοποι της Ιεράς Συνόδου;;  

Δε θα το αποτολμήσουν. Οφείλουν να είναι ΟΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΜΕΝΟΙ και ΑΡΡΗΚΤΩΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ, ακόμη πριν χειροτονηθούν...! Υπάρχουν πολλοί τρόποι...



3) Αρχικά λοιπόν, "στήνουμε" ένα "ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΝ", και βέβαια η απόφαση έχει ήδη γραφτεί, πριν γίνουν οι ανακρίσεις και η δίκη. Η απόλυτη καταπάτηση των Ιερών Κανόνων.

http://ignatiosstavropoulos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_28.html 


4) "ρίχνουμε και μια κατάσχεση" για να ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙ!!! και μάλιστα «ΓΙΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΈΝΟ» ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ με  κατασχετήριο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ…

Αγαπητοί αναγνώστες, διαβάστε εδώ τι παθαίνουν όσοι τολμούν να αμφισβητούν τον ΕΝΑ, τον «ΘΕΪΚΟΝ» ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΝ, επιχώριον επίσκοπον… που δυστυχώς κατάντησε με τις πράξεις του γελοίος, ενώπιον Θεού και ανθρώπων.



4) Στήνουμε άλλο ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ – έστω και αν δεν έχουμε δικαίωμα- και θα σε αποτελειώσουμε!!! Διαβάστε τι παθαίνουν όσοι αντιστέκονται! Δικάζονται ΑΤΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ! Ακόμα και αν διαδηλώνουν οι πιστοί χριστιανοί!!!



5) θα βρούμε «πολιτικό μαξιλαράκι» δηλαδή ΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ και θα σας πάρουμε ακόμα και το μοναστήρι, τα πάντα!!! Θα σας διαλύσουμε!!! ΑΜΕ, ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ;;; 

Δεν θα περιμένουμε άλλο τους "Βαυαρούς". Καθυστερούν να έρθουν. Θα αρχίσουμε μόνοι μας να κλείνουμε τα "αντιδραστικά" μοναστήρια. (Κάπως έτσι θα είπαν οι Ιερόθεος Βλάχος και Θ. Βαμβίνης).

 Ασε που δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη πια, αυτούς τους ξένους. Μπορεί τώρα να ξανα-έρθουν οι Γερμανοί, και να τα προστατέψουν τα μοναστήρια, όπως κάποτε οι Οθωμανοί. Κάτσε ότι προλάβουμε... ας αρπάξουμε...

 Έτσι η ελληνική "Νεο-βαυαρική" επέλαση, απο το τρίο Ιερόθεος-Αρχιεπίσκοπος-Αρβανιτόπουλος, ως πολιτική  σύμπραξη για τη ΔΙΑΛΥΣΗ του μοναστηριού, δεν χρειάστηκε τους "Βαυαρούς".



6) Δεν είπαμε ότι αποφασίσαμε ότι θα σας εξοντώσουμε;; Θα βγάλουμε εμείς νόμους πρωτόγνωρους ακόμη και εκεί που δεν έχουμε!! Θα τρομοκρατήσουμε τους φίλους σας και συναγωνιστές σας πιστούς ότι ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΙ, ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ, Ακόμα και η ονοματοδοσία των παιδιών τους θα ΑΚΥΡΩΘΕΙ!!! Τελεία και παύλα!!! ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ! 



7) Αν ακόμα ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΛΥΘΕΙ… τι χάνουμε; Σας κάνουμε ένα ακόμα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ [;] ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΟΥΜΕ!!! (όλα κεκλεισμένων των θυρών). αμέ;


Αυτά τα έγραψα για να σας συνδέσω με τα προηγούμενα, είδατε τι «ΣΑΣΠΕΝΣ» ΈΧΕΙ Η “ΑΓΙΑ” ΚΑΤΑΔΙΩΚΤΙΚΗ – ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗΣ - ΜΑΝΙΩΔΗΣ μαρτυρική ιστορία του αδελφού π. Ιγνατίου; 

Διαβάστε τώρα και την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥΣΙΑ! Ξέχασα να σας προσθέσω ότι με ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ο πολυπαθών διωκόμενος αγωνιστής αδελφός με ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ κάλεσε τον προϊστάμενό του ΔΙΩΚΤΗ – που σημειωτέον τιμά πάντα με την προσευχή του γι’ αυτόν!!! και πάντα διαβάζει και προσεύχεται υπέρ του επισκόπου του!!! να έρθει στο μοναστήρι και όλοι μαζί να συμπροσευχηθούν στον ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ!!! Δείτε εδώ!



Και τώρα αφού διαβάσατε την πιο πάνω πρόσκληση, αφού πληροφορήθηκε εν τω μεταξύ το ραβασάκι, τηλεφωνικά, από την "ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ"  δείτε .. ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ!


Ανακοίνωση: 

Τελικά, δεν αναμένεται η χαρά, ότι ο σεβασμιοτατος μεθαύριο την Κυριακή θα μας επισκεφθεί. Και πιθανολογώ, ότι ο τωρινός επιχώριος σεβ. μητροπολίτης Ναυπακτου, (της Εκκλησίας Ελλάδος), δεν φαίνεται τελικά, να πολυ- ενδιαφέρεται, για να τελέσει ο ίδιος, την θεία Λειτουργία στο μοναστήρι, και να είναι έτσι "εις τύπον Χριστού" υπεύθυνα, το συμβολικό κέντρο της ευχαριστιακής κοινωνίας και ενότητας, της τοπικής μας Εκκλησίας, όπως έκαναν ΟΛΟΙ οι προκάτοχοι του.

Μάλιστα, τι σύμπτωση (;) χτες και σήμερα, με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα του γραμματέα των γραφείων της μητρόπολης, κ. Γ. Λαουρδέκη, με καλούσαν να εμφανιστώ αυτοπροσώπως, ώστε να παραλάβω επειγόντως νέο επίσημο έγγραφο!!!

Και όταν, τους απάντησα, ότι απουσιάζω στην Αθήνα, για προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις 1-2 μέρες, προώθησαν άμεσα το έγγραφο στην Αστυνομία Ναυπακτου, ώστε να με ψάχνει κι αυτή με τη σειρά της στα τηλέφωνα. Στόχος, πιθανόν, να μη "χαθούν" 2-3 μέρες αργιών!!!


Η αγωνία του σεβασμιωτατου, φαίνεται δυστυχώς, ότι εξαντλείται, στο να σταματήσω να προσεύχομαι, να τελώ θείες λειτουργίες και ιερές βαπτίσεις κλπ.

Προσπαθεί απλά. με τις ανώνυμες ανυπόγραφες επιστολές, απ’ το "γραφείο τύπου" του, να επιφέρει θεολογική και νομική σύγχυση στους πιστούς.

Καλά κανένας, δεν έχει το θάρρος της υπογραφής;

(Έμαθα τελικά, από άλλη πηγή, τι είναι το τάχα επείγον. Η κλήση, για να αρχίσει το "πολυπόθητο" πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο, στις 11 Νοεμβρίου, στο όποιο με καταγγέλλει ο ίδιος ο σεβασμιώτατος).


Δηλώνω: ότι Α) συνεχίζω να ιερουργώ, (έστω και ως αμαρτωλός), όσο η υγεία μου το επιτρέπει και Β) ήδη εξουσιοδότησα τους αρμοδίους πληρεξουσίους μου, ώστε από σήμερα, να δημοσιεύουν κάθε έγγραφο σχετικό με την όλη υπόθεση, παρ’ όλη τη "μυστικότητα", που παρανόμως κρατά ο σεβ. κ. Ιερόθεος, και που από πέρσι τον Δεκ. του 2012, δεν μου έχει επίσημα ακόμα προλάβει να μου παραδώσει τα πρακτικά της "στημένης" δίκης που στην απελπισία του έκανε, και για την οποία ήδη, διεξάγονται ανακρίσεις σε στάδιο προκαταρκτικό, για διαλεύκανση ποινικών καταγγελιών, εις βάρος και του ιδίου αλλά και του "ανακριτικού" του υπαλλήλου.



Η απαράδεκτη κατάσταση μάλιστα, το να παρασέρνει, σε παρανομίες, ολόκληρο το Μητροπολιτικό Συμβούλιο, που χωρίς αρμοδιότητα, αποφάσιζε, για παρακρατήσεις μισθών ιερομόναχων, έφτασε ως υπόθεση, μέχρι και το Ελεγκτικό Συνέδριο, που κατακεραύνωσε με σχετική απόφαση του, τα όσα έγιναν. Ούτε ένα απλό συγγνώμη, ακόμη δεν ακούστηκε. Όλα έχουν οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες...

Αναμονή! Υπομονή! Προσευχή!

Ο Θεός ακόμη δε μίλησε...











Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ AXIAPLUS


Το "Ιερό Σκάνδαλο" 

του Μητροπολίτη Ναυπάκτου

http://www.axiaplus.gr/article/26244/to-iero-skandalo-toy-mhtropolith-naypaktoy/#.UMtyIPBZcXo.email

Όλη η αλήθεια για την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως και το σκάνδαλο του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεου.
Η Ι. Μονή απαντά, στα όσα αναληθή, ψευδή και απαράδεκτα ισχυρίζεται ο Σεβ. Μητροπολίτης, Ναυπάκτου, κ.Ιερόθεος, σε διάφορα δημοσιεύματα και μέ την απάντησή της αποκαλύπτει με γεγονότα, την αλήθεια, την διαφάνεια της οικονομικής διαχειρίσεώς της, αλλά και το σκάνδαλο της διαρκούς δίωξης του Μητροπολίτη, σε βάρος της Μονής. Ο Μητροπολίτης κατηγορεί την Μονή, για ζητήματα, που έχουν αποφανθεί επίσημα τα δικαστήρια της Χώρας, στα οποία προσέφυγε ο ίδιος.


Ποιο είναι τελικά το σκάνδαλο;
Το σκάνδαλο είναι οι παράνομες απαιτήσεις στα οικονομικά, του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ.Ιεροθέου, από το Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως Σωτήρος.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΥΠΕΘΟ) ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ
Ο Σεβ. κ. Ιερόθεος απαίτησε εγγράφως, να καταχωρηθούν, ως τακτικά έσοδα της Μονής, τα Κρατικά κονδύλια, στα βιβλία που εκείνος ελέγχει και απαιτούσε να πληρώσει η Μονή ποσοστά. Κατήγγειλε στην ΔΙΣ (649/19-10-1999): «Δεδομένου ότι από την εκτέλεση των έργων στην Ι.Μονή, καταβάλλεται το ΦΠΑ και ποσό 1%, 3%, 2% κλπ διαπιστούται η παράβασις». Και στο ΣτΕ (439/25-7-2003) κατήγγειλε: «η Ι.Μονή έχει λάβει υψηλές Κρατικές Επιχορηγήσεις, οφείλει να αποδώσει πολλά ποσοστά σε εκκλησιαστικούς οργανισμούς».
Αλλά αυτά δεν ήταν αλήθεια.
Διότι το Υπουργείο απαιτούσε χωριστά βιβλία. Και απαγόρευε ποσοστά υπέρ τρίτων και ΦΠΑ.

Η Μονή εκτέλεσε τον Νόμο, και όχι τις διαταγές του Μητροπολίτη. Διότι αν τις εκτελούσε, θα κινδύνευαν να φυλακισθούν οι Πατέρες, για κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος.
Εξ άλλου, η Μονή δεν είχε χρήματα, όπως ήδη ομολογεί ο Μητροπολίτης στο δημοσίευμα, για να καταβάλλει τα τεράστια ποσοστά.


Έκτοτε, ο Μητροπολίτης έσυρε την Μονή στα Δικαστήρια. Και είπε στο Ηγουμενοσυμβούλιο «τα λεφτά πού δεν δώσατε σε μένα να τα πληρώσετε τώρα στα δικαστήρια και στους δικηγόρους». Όπως και έγινε. Οδήγησε την Μονή σε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης, Πρωτοδικεία, Εφετεία, Άρειο Πάγο και ΣτΕ.
Και ενώ μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί εκατόν πενήντα (150)!!!... Αποφάσεις Δικαστηρίων, εκείνος, δυστυχώς, επανέρχεται με νέες καταγγελίες, για τα ίδια, ελπίζοντας ίσως, ότι η Ι.Μονή θα χρεωθεί και θα πληρώσει τα παράνομα ποσά πού απαιτεί.
Εκτός αυτών, τώρα, με συνεργάτη του, σύρει τους Πατέρες στο Εφετείο, απαιτώντας άλλα 1.500.000 Ευρώ (μαζί με τους τόκους),αν και έχασε στο Πρωτοδικείο…

Κατήγγειλε την Μονή σε Υπηρεσίες, Υπουργεία, Πρωθυπουργούς, ελπίζοντας ότι ή θα αναγκάσουν τούς Πατέρες να πληρώσουν τά χρήματα ή θα τους καταδίκαζαν ως καταχραστές. Έτσι, έγιναν50 οικονομικοί έλεγχοι από Δημόσιες Υπηρεσίες, ΣΔΟΕ, ελεγκτές του Δημοσίου κλπ.
Αντιφατικές και αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις του Μητροπολίτη (βλ. εφ. ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 8-12-12), όπου "παγιδεύεται" από τα ίδια του τα λόγια, λέγοντας: «έχω κάνει επισήμως καταγγελίες στο ΣΔΟΕ για υποθέσεις ατασθαλιών, αλλά δυστυχώς δεν έχω λάβει ακόμα απαντήσεις». Στην συνέχεια, αυτοδιαψεύδεται λέγοντας στον δημοσιογράφο ότι: «η Διεύθυνση Πατρών του ΣΔΟΕ προχώρησε σε έλεγχο ο οποίος επιβεβαίωσε πως κύριος χρηματοδότης στην επένδυση ήταν η«Αδελφότητα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου». Και «στο πόρισμα του ΣΔΟΕ αναφερόταν πώς το ποσόν επιστροφής φόρου κλπ…..».

Ενώ αρχίζοντας λέει ότι το ΣΔΟΕ δεν του απάντησε, μετά αυτοδιαψευδόμενος λέει, ότι το ΣΔΟΕ «επιβεβαίωσε» και έδωσε και «πόρισμα», δηλαδή του απάντησε…
Η αντιφατικότητα - αναλήθεια των λόγων του, ανάγκασαν παλαιότερα, τον Μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θέμελη, να γράψει δύο βιβλία!!!… στα οποία χαρακτηρίζει καί αποδεικνύει τον κ.Ιερόθεο «ψευδολόγο».
Επίσης: Ενώ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ δήλωσε «έχω κάνει επισήμως καταγγελίες στο ΣΔΟΕ για υποθέσεις ατασθαλιών», στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ, στίς 2-12-2008, δήλωσε ότι «για την περίπτωση του Μοναστηριού της Ναυπάκτου δεν καταλογίζω οικονομική ατασθαλία».

Στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, δήλωσε «το 2005 είχε εκδοθεί διυπουργική απόφαση και είχαν ορισθεί δύο Επιθεωρητές προκειμένου να κάνουν έλεγχο, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί».Ο έλεγχος στην Μονή δεν σταμάτησε εξ αιτίας των Μοναχών, αφού οι ίδιοι οι Επιθεωρητές δηλώνουν στο έγγραφό τους 85/30-9-2011 «ενόψει των εξελίξεων που επέρχονται με το νέο μισθολόγιο αναγκασθήκαμε να υποβάλλουμε την παραίτησή μας από την ενεργό υπηρεσία, με αποτέλεσμα ότι δεν έχουμε πλέον το δικαίωμα και την αρμοδιότητα να συνεχίσουμε τον Οικονομικό έλεγχο στην Ι.Μονή».

Εξάλλου, ο Μητροπολίτης, κατέθεσε στα από 24-6-2010 και στο δεύτερο Υπομνήματα του στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου: «Ομολογείται και από τους δύο Επιθεωρητές ότι η ανάθεση της εντολής ελέγχου θεωρείται και είναι μη νόμιμη», και «εφόσον ο έλεγχος που τους ανετέθη ήταν μη νόμιμος».
Ο Μητροπολίτης κατηγορεί τούς Μοναχούς ότι δεν έδιναν στοιχεία στους Επιθεωρητές αλλά δεν λέει την αλήθεια ότι έχουν υπογράψει σε επτά έγγραφά τους, 16-4-2007, 3-11-2008, 17-2-2010, 17-12-2010, 24-1-2011, 27-7-2011, 23-8-2011, ότι έχουν παραλάβει 16.500 !!!... στοιχεία.

Λέει ψευδώς ότι «εξ αιτίας αυτής της συμπεριφοράς, τό Συνοδικό Δικαστήριο τιμώρησε το 2006 των τότε Ηγούμενο». Διότι το 2006 δεν είχαν καν αρχίσει οι Επιθεωρητές τον έλεγχο, όπως δηλώνουν στο έγγραφο 3-3-2009, «ο έλεγχος ξεκίνησε τυπικά από 16-4-07, έκτοτε μεσολάβησαν άλλες υπηρεσιακές υποχρεώσεις μας μέχρι και τις 21-10-08…»!!!...
Στην ένορκη κατάθεσή τους (4-2-2009),κατέθεσαν ότι «Θέλω να καταθέσω ότι ουδείς και ουδέποτε με ενόχλησε για κωλυσιεργία η ματαίωση του ελέγχου... Η καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε υπηρεσιακούς λόγους». Και όχι στους Μοναχούς.

Ευτυχώς που ο Μητροπολίτης, δήλωσε και την αλήθεια, διαψεύδοντας τον εαυτό του περί «σκανδάλου» της Μονής, ομολογώντας ότι «ακολούθησε απαλλακτικό βούλευμα για το Μοναστήρι», η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πατρών 17-1-2003, πού απάλλασσε την Μονή ότι καταχράστηκε τον ΦΠΑ. Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πατρών, είναι στό http://ignatiosstavropoulos.blogspot.gr/2012/12/19-2003.html

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ«ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ»
Η Μονή δεν έχτισε τίποτα αυθαίρετο. Είχε την υπʼαριθμ. 13α του 1980/21-3-1980 νόμιμη άδεια. Ο Μητροπολίτης χαρακτήριζε το κτίριο του Ξενώνα «αυθαίρετο», «εκδικούμενος» διότι η Μονή δεν πλήρωσε τα παράνομα χρήματα που απαιτούσε.
Κατέφυγε πρώτα στην ΕΚΥΟ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑΟΔΟΜΙΑΣ, (της Ι.Συνόδου) το οποίο, όμως, δεν είχε νόμιμο δικαίωμα στα πολεοδομικά θέματα. Τό Γραφείο αυτό κίνησε διαδικασίες εναντίον της Μονής.


Αλλά το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, δικαίωσε την Μονή (1500/2004). Η ΕΚΥΟ, ανακάλεσε δύο φορές (2162/5-5-2004, 2243/10-5-2004), τα όσα έκανε στην Μονή. Η ίδια απόφαση, ακύρωσε το «το έγγραφο του Μητροπολίτη Ναυπάκτου, καθότι τό έγγραφο εκδόθηκε από αναρμόδιο όργανο». Και η απόφαση35/2004 Εφετείου Πατρών δικαίωσε την Μονή «ο επιχώριος Μητροπολίτης ουδέποτε έφερε, ούτε φέρει οποιαδήποτε αρμοδιότητα επί πολεοδομικών ζητημάτων».

Ο Μητροπολίτης στη συνέχεια «πέτυχε» μία παράνομη απόφαση της τοπικής Πολεοδομίας εναντίον της Μονής. Όμως, το Εφετείο Πατρών εξέδωσε δύο αποφάσεις (4-12-2009, 27-1-2010), κατά του εγγράφου της Πολεοδομίας. Αυτά όμως, δεν τα είπε ο Μητροπολίτης στην εφημερίδα.
Αυτή είναι η αλήθεια με επίσημα ντοκουμέντα και όχι μόνο με λόγια.

Σήμερα η πολυπληθής μοναστική Αδελφότητα και οι χιλιάδες ενεργοί πολίτες, εθελοντές που συμπαρίστανται στην Ιερά Μονή, συνεχίζουν το θρησκευτικό, κοινωνικό, εθνικό και πολιτιστικό έργο τους, που παραμένει φάρος ελπίδας στην εποχή που τα πάντα δείχνουν να κρίνονται και να καταρρέουν!
ΠΗΓΗ
http://ignatiosstavropoulos.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8681.html 

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟ

ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Υπό Παναγιώτου Α. Κακούρα απόδημου τέκνου της Ναυπακτίας [τηλέφωνο 001.704.408.0461]


ΠΡΟΣ:  τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο Βλάχο


  ΤΟ ΧΕΡΙ
ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΛΕΙΨΑΝΟΘΗΚΗ





Φίλοι αναγνώστες της μοναδικής Ηλεκτρονικής εφημερίδος μας, σήμερα τιτλοφορώ την παρούσα επιστολή μου «ΤΟ ΧΕΡΙ», όχι το χέρι του Δεσπότη, κάθε άλλο παρά αυτό… κάθε άλλο αλλά το θαυματουργό και πολύ ιαματικό ΧΕΡΙ του ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ που έφυγε από την Ιερά Μονή Αμπελακιώτισσας μαζί με δύο (2) χρυσές θήκες όπου φυλασσόταν ο μεγάλος θησαυρός της επαρχίας μας. Μήπως κανείς γνωρίζει που βρίσκεται σήμερα ο Μεγάλος αυτός θησαυρός;
 
Ο Σεβασμιότατος κρατάει το αυθεντικό Αγιο λείψανο, που διαλύει το μύθο, ότι χάθηκε πριν έρθει στην Ναύπακτο

Οφείλω να ομολογήσω την αλήθεια από τότε που ασχολήθηκα με τα κακώς τεχθέντα μεταξύ Μητροπολίτου και Μοναστηριού, αναγκάστηκα να μελετώ πολλά βιβλία καθώς και την Αγία Γραφή και έτσι έμαθα αρκετά για να είμαι εις θέση γράφω και απαντώ στα πολλά τηλεφωνήματα που με παίρνουν συμπατριώτες να με συγχαρούν για τα γραπτά μου. 

Μήπως ξεχάστηκε κατά... λάθος σε καμμιά Ρουμανία;;;
Τώρα τελευταία μάθαμε πως ο Δεσπότης ανακοίνωσε ότι οι Βαπτίσεις που γίνονται στο Μοναστήρι μας είναι άκυρες… Φαίνεται πως ο Δεσπότης έχασε το μνημονικό του. Όπου ο μικρός Αθανάσιος, ο μετέπειτα Μέγας Αθανάσιος όταν ήταν μικρό παιδί και έπαιζε με συνομηλίκους του, βάπτισε ένα συνομήλικο του όπως και στην Εκκλησία. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας περπατούσε στην ακρογιαλιά και παρακολούθησε την όλη τελετή και δέχτηκε ο Αλέξανδρος κανονικά το Βάπτισμα, πόσο μάλλον όταν η Βάπτιση γίνεται μέσα στο Ναό με ιερωμένο… 




Δεσπότη μου, ο αείμνηστος καθηγητής Χρήστος Ανδρούτσος είπε: Η ιεροσύνη είναι ανεξάλειπτος.!!! Επομένως, φίλοι αναγνώστες μη φοβάστε τέτοιες κοτσάνες…. Το Μοναστήρι είναι καθαρό, Ορθόδοξο και Πνευματικό και δεν φοβούνται τις χάρτινες σφαίρες. Γιατί Σεβασμιώτατε Ιεράρχα ατιμάσατε τον Τίμιον Σταυρόν κατά την κατάδυση στη θάλασσα την ημέρα των Θεοφανείων, όπως λέγουν οι κακές γλώσσες, όταν ανεπιθύμητο πρόσωπο ανέλκυσε τον Σταυρό και ερχόταν με μεγάλη χαρά να πάρει την Ευχή και την Ευλογία Σας, φύγατε αμέσως δια να μην τον αντικρύσετε;
 


Σεβασμιώτατε, δεν είμαι ο μόνος που ορθώνω το ανάστημα μου και γράφω την ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Διώτης έγραψε ολόκληρο βιβλίο 400ων σελίδων με τίτλο «ΝΑ ΦΥΓΗ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ», γιατί να εξοργιστούν και ιερωμένοι – φανεροί και κρυφοί – για τα τόσα πολλά και ανίερα τεκταινόμενα στη Μητρόπολη Ναυπάκτου; Τι απέγινε με το «ΞΥΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ»; Τα γνωρίζει αυτά η η Ιερά Σύνοδος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; 


Ο Χριστός Σεβασμιώτατε δεν είπε του Πέτρου να είσαι προεστός και ποιμένας του ποιμνίου, αλλά «ποίμανε τα πρόβατά μου» (Ιωάννου 21,16) δηλαδή του έδωσε το βάρος και την φροντίδα να ποιμαίνει το ποίμνιο… Και ο Απόστολος Πέτρος γράφοντας στους συμπρεσβυτέρους του προτρέπει «ποιμάνατε το εν υμίν ποίμνιον του Θεού, όχι αναγκαστικά, αλλά με θέληση, όχι με αισχροκέρδεια, αλλά με προθυμία…» (Α Πέτρου 5, 2-3)



Σεβασμιώτατε θέλετε να παραμείνετε στη Ναύπακτο; Ένας είναι ο δρόμος. Η ανηφόρα προς το Μοναστήρι και συμφιλίωση με την Μοναστική Αδελφότητα. Δείξε το καλό παράδειγμα του καλού ποιμένος. Ζήτησε συγνώμη από τον πιστό λαό που τον έχεις διαιρέσει. Ειδάλλως αναζήτησε αλλαχού Μητρόπολη. Αν όχι την άγουσα προς το Άγιον Όρος. Οι Ναυπάκτιοι θέλουν Δεσπότη αγάπης. Δεσπότη με αγαθοεργίες. Θέλουν ζωντανά Ορθόδοξα κηρύγματα. Θέλουν Ελληνικούς παλμούς. 




Θέλουν ολοζώντανη Εκκλησία. Θέλουν τον Δεσπότη τους να μη γίνει όπως εκείνος ο Δεσπότης (Αττικής;) Παντελεήμων Μπεζενίτης με τα πολλαπλά εκατομμύρια σε υπερόριες Τράπεζες για τα καλογερίστικα γηρατειά του…αλλά υπάρχει και Θεός που παρακολουθεί τα πάντα, και έτσι τον άρπαξε η δαγκάνα της Δικαιοσύνης και τον έκλεισε στον Κορυδαλλό εκεί που είναι και ένας από τους πολλούς μεγάλους κλέφτες της Πατρίδας μας, ο πρώην Υπουργός Άμυνας…




Εκείνος που μπαίνει στη φυλακή και βλέπει τα δεσμά των φυλακισμένων τότε σκέφτεται διαφορετικά για την ψυχή του. Δεν διαφέρει από τον πλεονέκτη του Ευαγγελίου που ποτέ δεν αναπαύεται. Θέλει περισσότερα γιατί τον έχει κυριεύσει ο Διάβολος…
 


Διάβασα, μεταξύ άλλων, ένα παράξενο και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας, φίλοι αναγνώστες. Ένας τύραννος παλαιάς εποχής διέταξε έναν τεχνίτη να του κατασκευάσει μια αλυσίδα δύο μέτρα, και θα τον καλοπληρώσει. Πράγματι, την έφτιαξε ο τεχνίτης και μόλις του την παρέδωσε, του είπε να την διπλασιάσει και ο τεχνίτης την διπλασίασε. Μόλις του την παρουσίασε, ο τύραννος του είπε να την διπλασιάσει ξανά  και ο τεχνίτης την ξαναδιπλασίασε… Τότε ο τύραννος διέταξε να τον αλυσοδέσουν χέρια-πόδια και να τον ρίξουν στη φυλακή. Να λοιπόν η πληρωμή του τεχνίτη, ισόβια δεσμά… Φίλοι μου, κάτι παρόμοιο κάνει και ο μεγάλος τύραννος της ανθρωπότητας. Ο Διάβολος. Μικρή η αμαρτία σήμερα, μεγάλη αύριο, μεγαλύτερη μεθαύριο, και έτσι ο χρηματολάτρης γίνεται δεσμοφύλακας των παθών του και δεν δύναται να ξεκολλήσει.  Εκτός αν μετανοήσει και ζητήσει έλεος από τον Θεό και τους συνανθρώπους του που πλήγωσε συνεχώς και αδιαλείπτως…ο νοών νοείτω.


Αγαπητοί μου συμπατριώτες και αναγνώστες της εφημερίδας μας. Στην αρχαία εποχή, τόσο οι ιερείς, όσο και οι Επίσκοποι ψηφίζονταν από τον ιερό κλήρο και τον λαό. Σήμερα, το αρχαίο αυτό έθιμο συνεχίζεται μόνο στην Εκκλησία της Κύπρου. Ενώ στην Ελλάδα ψηφίζονται οι Επίσκοποι αναμεταξύ τους…ποιος θα δώσει τα περισσότερα… για να τον ψηφίσουν… με την επιφοίτηση (;;;) του Αγίου Πνεύματος…και έτσι έχουμε τα παρατράγουδα. Πολύ λυπηρό οι λαοπρόβλητοι (;) και Θεοπρόβλητοι (;) πνευματικοί ποιμένες να μην έχουν συνείδηση του αξιώματός των.

Συνεχίζουμε ΣΕ ΛΊΓΟ …. με την Στ Επιστολή.