Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΕΔΩ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ [ΣΥΝΕΧΕΙΑ] ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΛΟΠΗΣ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ - ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗΕΚΚΛΗΣΗ !
ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΚΑΛΠΙΚΗΣ ΛΕΙΨΑΝΟΘΗΚΗΣ!Απόψεις, ερωτηματικά και σκέψεις του Γιάννη Πορφύρη


Ακούγεται πολύ έντονα, ότι κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν, την προκήρυξη του ποσού για την εύρεση της λειψανοθήκης της δεξιάς χείρας του ιερού λειψάνου του Αγίου Πολυκάρπου!!!! 

Πόσο άραγε στοιχίζει σήμερα, το να κατασκευαστεί, ένα αντίγραφο από την κλεμμένη γνήσια λειψανοθήκη;;; Ελάχιστα, υποδεκαπλάσια έστω και των δεκαπέντε χιλιάδων, που είναι η μια αμοιβή, που έχει οριστεί για όποιον βοηθήσει στην ανεύρεση!!!


Μετά τις πρόσφατες δημοσιεύσεις, περί ανεύρεσης κλπ,  ζητάμε επειγόντως, μια σοβαρή αναθεώρηση των πραγμάτων από τους ανακριτές της έρευνας και προτείνουμε τα εξής:

1. Να διαταχτεί άμεσα, έκθεση δικαστικού πραγματογνώμονα, περί των δύο φωτογραφιών που υπάρχουν ήδη στο διαδίκτυο!!! Μόνο  έτσι ελπίζουμε, ότι θα ΛΥΘΕΙ ΠΑΓΙΑ το ερώτημα αν είναι το ίδιο αντικείμενο ή δυο διαφορετικά, οι δύο λειψανοθήκες!!! Γιατί, όσον αφορά στο περιεχόμενο, του Αγίου Λειψάνου, ένας Θεός ξέρει τι υπήρχε, και τι θα υπάρχει σήμερα, αν ποτέ «εμφανιστεί» ξανά κάποια λειψανοθήκη.
2.  Άμεση έκθεση πραγματογνωμοσύνης σε οποιοδήποτε Άγιο λείψανο παρουσιαστεί!!  Έτσι θα λυθεί η απορία και θα ξεδιαλυθεί κάθε υποψία για πώληση ή κλοπή του αυθεντικού αγίου λειψάνου, που περιείχε η παλαιά και ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ λειψανοθήκη!!!
 
Η αυθεντική και γνήσια λειψανοθήκη

3. Άμεση έκθεση πραγματογνωμοσύνης με εξέταση DNA και ενεργού άνθρακα από το εξωτερικό, ώστε να χρονολογηθεί το τυχόν τεμάχιο λειψάνου που θα «παρουσιαστεί», αν βέβαια συμβεί αυτό!!! 

 
Οποιος δεν την ξέρει ας την δει. Αυτή είναι η αυθεντική λειψανοθήκη. Αυτή κουβαλούσα εγώ παιδάκι... σπίτι - σπίτι [1959 -1966] με τον παπαΑντώνη Λυμπέρη από τη Χώμορη!

4. Άμεση κλήση για εξέταση των ιδιοκτητών των BLOGSPOT που διαρρέουν πληροφορίες, που ελέγχονται ως ψεύτικες, τάχα  από το περιεχόμενο του φάκελου της έρευνας που είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ!!! 


5. Κλήση για άμεση προανακριτική κατάθεση όλων όσων έχουν δηλώσει δημόσια διάφορες πληροφορίες. {π.χ. την πληροφορία για εισαγωγή ή μη στο νοσοκομείο του Ρίου του ηγουμένου της Μονής, το βράδυ εκείνο της «διάρηξης», πληροφορία για ύπαρξη γενετικού υλικού εξακριβωμένου ή μη που δημοσίευσαν, πληροφορία για το αν πράγματι επέστρεψε το άγιο λείψανο στην έδρα του, στην  Αμπελακιώτισσα ή έμεινε, (σκόπιμα;) στη Ναύπακτο για «φύλαξη», κλπ κλπ)

Κύριοι και κυρίες Ανακριτές,

Υπάρχει ναι ή όχι, ο φόβος να παρουσιαστεί κάποιο αντίγραφο και όχι το αυθεντικό λείψανο, με την αυθεντική πρωτότυπη λειψανοθήκη;

Ποιος θα πιστοποιήσει του λόγου το αληθές;;;

Κάποτε πρέπει να μάθουμε ώστε να ΜΗΝ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ από τις ευθύνες που προκύπτουν σε απώλεια έργων θρησκευτικής-πολιτιστικής κληρονομιάς του λαού και του έθνους μας!!!

Και εδώ οι ευθύνες είναι πάρα πολλές και φτάνουν στην κορυφή της κάθε αρμόδιας θεσμικής ηγεσίας!!!Σαν επίλογο, αφιερώνω και ένα πτωχοπροδρομικό επίλογο σε όλους τους αναγνώστες. Για όσους δεν γνωρίζουν ΤΑ ΠΤΩΧΟΠΡΟΔΡΟΜΙΚΑ, είναι δεκαπεντασύλλαβοι στίχοι, έμμετροι ικετευτικοί σατυρικοί και πολιτικοί, γραμμένοι στη γλώσσα του λαού, με δημιουργό τον βυζαντινό ποιητή του 12ου Μ.Χ. αιώνα Θεοδώρου Προδρόμου!!! Ειδικά η Ναύπακτος έχει μεγάλη παράδοση στον έμμετρο αυτό δημώδη λόγο με ειδική κατηγορία τα “ΚΡΑΣΟΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΑ”.

Θυμάται κανείς τον ύμνο Μπερεβέσκου;;

«Εύρω καγώ, την οδόν της κάνουλας

Και θύραν της ταβέρνας…..» Ηχος πλάγιος Α!
Και,“….Η Ναύπακτος εβόα, στον οίνον μουστωμένη

Και ο παπάς ευλόγα, τη .. γίδα την ψημένη!

Ψήσου γίδα ψήσου και ροδοκοκκινίσου,

Να έρθει και ο κράσος να σε … ξεκοκαλίσω!” Ηχος Α!3 σχόλια:

  1. Καλημέρα και συγχαρητήρια για το υπέροχο Βίντεο!!!! Ολα τα λεφτά!!! Σάτυρα όμορφη, κομψή, χωρίς κατηγορία και ύβρεις, υψηλού επιπέδου!!! Δυστυχώς όσα πολύ εύστροφα μέσα από τους στίχους σας .... καταγγέλετε, είναι αυταπόδεικτα... Να δούμε πότε θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι... Οι αρχές πρέπει να δρομολογήσουν ανακρίσεις στα ψηλά στρώματα...Συνεχείστε τον αγώνα σας αγαπητέ, φτωχοπρόδρομε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!! ΕΙΔΑ ΜΕ ΛΥΠΗ ΣΤΟ YOU TUBE , ΚΑΠΟΙΟΣ ... ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ, ΜΑΛΛΟΝ ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ, ΜΕ ΤΕΧΝΗ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ...ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ... ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ... ΠΑΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ... ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΛΙΜΑ... ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΟΙ!!! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΑΛΛΑ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕΙ... ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ.... ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ!!!! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΙ.... Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ ... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην δινετε σημασία.. απεριεσκεψίες... την πάτησαν !!!!!δεν είδατε έχουν αρχηγό!!! Αυτός ο κ. κλαριντζής εμφανέστατα, εκμεταλεύεται την αγνοια των νεαρών.. και πάει να κάνει θέμα... αλλά ο ίδιος πέφτει στα μάτια του κόσμου!!! Φίλε άλλο το κλαρίνο και άλλο τα γράμματα!!!!! Το νου σου!!!! Γινόμαστε ρεζίλι!!!! Εχεις κάποια φήμη μην τη ρεζιλεύεις!!! Αυτός που το γράφει είναι ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!! Ξέρω και ξέρουμε όλοι ότι αγαπά τα χωριά ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ... τους ΦΤΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΟΠΑΝΑΕΙ!!!!!!!! Εσύ παίρνεισ ανοιχτά ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ... και παρασύρεισ και άμυαλα παιδάκια να ... εκδηλωθουν αρνητικά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή