Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

187η Επέτειος Ηρωϊκής Εξόδου φρουράς Ι.Π.Μεσολογγίου στην ΠΑΤΡΑ

Η ΠΑΤΡΑ ΤΙΜΑ ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

http://syletpatr.blogspot.gr/2013/04/187.html

187η επέτειος ηρωϊκής εξόδου φρουράς Ι.Π.Μεσολογγίου στην ΠΑΤΡΑ

γράφει ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΑΙΤ/ΝΩΝ ΑΧΑΪΑΣ


Ο σύλλογός Αιτ/νων Αχαϊας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος  θα τελέσει εκδηλώσεις, για την 187η Επέτειο της Ηρωϊκής Εξόδου της φρουράς Ιεράς Πόλεως  Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα Σάββατο του Λαζάρου  27 Απριλίου ε.ε. θα μεταβεί το ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΝΣΤΟΛΟ ΤΜΗΜΑ και θα παρελάσει όπως κάθε χρόνο με τα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ που κρατούσαν τότε οι ηρωϊκοί ΕΞΟΔΙΤΕΣ!





Την άλλη μέρα, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ θα γίνουν και στην Πάτρα την 28η Απριλίου 2013, στα πλαίσια εορτασμού, μνήμης και απότισης τιμής των ηρωικών Εξοδιτών, ανάλογες εκδηλώσεις.


σελιδα ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
σελιδα ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

1. ΩΡΑ 10.00 – 10.30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών Μαιζώνος 103, υπέρ αναπάυσεως των ψυχών των ηρωϊκών προγόνων μας, που έπεσαν υπέρ Πατρίδος πριν 187 χρόνια κατά την ηρωϊκή Εξοδο των Ελευθέρων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου.
2. Θα ακολουθήσει αμέσως ιερά πομπή από Μητροπολιτικό Ναό έως το Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Ολγας, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων δόξης από Στρατιωτικές, Πολιτικές Αρχές και φορείς της Πόλης μας.
3. Η εκδήλωση θα κλείσει με τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού μας Υμνου.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου