Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΕΟΡΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 2014 ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ



ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 2014
“ΘΕΟΚΛΩΤΣΟΜΠΟΥΝΙΔΙΑ 2014”

Σχολιάζει και καυτηριάζει ο Γιάννης Πορφύρης
ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΕΘΙΜΟ ΑΙΩΝΩΝ.


Θεοφάνεια και Φώτα! Η ημέρα που ολοκληρώνεται το 12ήμερο, γιορτάζεται με όλη την λαμπρότητα που της αξίζει.

Οι πιστοί πηγαίνουν στις θάλασσες, τα ποτάμια ή τις δεξαμενές, αν δεν βρίσκονται κοντά σε παραθαλάσσιο μέρος, για τη ρήψη του Σταυρού. Ο ιερέας τον ρίχνει στο νερό και οι πιστοί πέφτουν για να πιάσουν το Σταυρό. Είναι εξαιρετική τιμή για κείνον που θα καταφέρει κάτι τέτοιο.



ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2013

Παγκόσμιο σκάνδαλο με την συμπεριφορά του σεβασμιοτάτου, μια και δεν … καταδέχθηκε να ευλογήσει τον κολυμβητή που «έπιασε τον σταυρό»! Αιτία; Ο κολυμβητής ήταν φίλος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου!



ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2014

Μούγγα στη στρούγκα από τα παριστάμενα ΜΜΕ. Ούτε γράφτηκε, ούτε είδαν, ούτε άκουσαν κάτι… Κι όμως πολεμικό ολόκληρο σχέδιο ισάξιο του ΣΧΕΔΙΟΥ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» ή του σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» στήθηκε για να ΜΗΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ κάποιος  ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ!!!



Επιστράτευση ΕΠΙΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, για τα μάτια του σεβαστού μας επιχώριου επισκόπου που ΑΓΑΠΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑ την Μονή Μεταμόρφωσης! ΤΟΠΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ, ΕΙΔΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ.. ΑΠΟ .. ΝΟΠ ΠΑΤΡΩΝ ίσως και αγνώστων ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ!

Δείτε ξεκάθαρα, την τριάδα των επαγγελματιών και τους λοιπούς πίσω


Σκοπός; Να σιγουρευτεί ότι ο τίμιος Σταυρός  δεν θα πέσει σε χέρια ντόπιου Ναυπάκτιου νεολαίου! Ασφαλώς και θα ξέρετε ότι το 98 % της Ναυπακτιακής νεολαίας, είναι φίλοι του μοναστηριού! 



ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΩΝ:

1. Πρώτη φορά καταγράφεται συμμετοχή 3άδας κολυμβητών ΕΠΙΠΈΔΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, με ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ. Η βάση των; Ο ΝΟΠ Πατρών, με ρίζες Ναυπακτιακές!  Βέβαια δεν φταίνε ίσως σε τίποτε τα παιδιά αυτά. Δεν υπάρχουν μαρτυρίες για γνώση του σχεδίου, ο Θεός και η ψυχή τους! Ευπρόσδεκτοι και με την αγάπη όλων μας, η παρουσία και συμμετοχή τους!  Απορίας άξιον ότι α) πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στη Ναύπακτο και πρώτη φορά συμμετείχαν, β) ότι συμμετείχαν ομαδικά ΣΑΝ ΤΡΙΑΔΑ και όχι σαν ΣΥΝΟΛΟ, δείτε το στα βιντεο και τις φωτογραφίες! γ) απορίας άξιον ότι εφάρμοσαν μέθοδο ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΥΠΟ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ! Δηλαδή τον σταυρό πρώτα παρέλαβε από τον κολυμβητή ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΟΣ, τον παρέδωσε ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ παπαΛαουρδέκη και αυτός ΣΤΟΝ μεγα ΑΡΧΙΕΡΕΑ! Συνεννοηθήκαμε;


Η θαυματουργή τριάδα του ΝΟΠ ασυναγώνιστοι!!!

2. Πρώτη φορά είχαν επιστρατευθεί «ειδικοί κολυμβητές παρεμποδιστές» που τραβούσαν τα πόδια των… ενοχλητικών ντόπιων επίφοβων … να πιάσουν το τίμιο σταυρό. 



3. Πρώτη φορά ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ! Με σχέδιο ολοκληρωμένο και πειθαρχημένο!  Εύγε Ναυπάκτιοι οργανωτές! Καταφέρατε και «ευτελίσατε» μια παράδοση αιώνων!

Δείτε πως παραδίδετε ο τίμιος σταυρός στον επόμενο σκυταλοδρόμο τον λιμενικό, να τον παραδώσει στο αρχιερατικό επίτροπο και μετα να τον παραλάβει ο νικητής!


ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΑΠΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΥΣ.

Ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι! Ευτυχώς που ο αστείρευτος σε χιούμορ Ναυπακτιακός λαός, αντιμετωπίζει αυτά τα «ιερά νάζια» και τις «πρωτότυπες  ιερές μεθόδους» με θυμοσοφία, με χιούμορ και με καταπληκτικές ατάκες! Αντλήσαμε μερικές από τοίχους φίλων του διαδικτύου και ανώνυμα σας  τα μεταφέρουμε, έχουν δροσιά, έχουν εφευρηματικότητα και πρωτοτυπία!!!


ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗ:
«…. Τι ήταν αυτό ρε παιδιά; Πρώτη φορά ένοιωσα … να μου τραβουν το πόδι εσκεμμένα να μην μπορώ να τρέξω… τελευταία φορά που συμμετέχω.. ξευτίλα…»



ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ:

«…Χθες στα Θεοφάνεια βλέποντας τηλεόραση νόμιζα ότι είχε ρεβάνς ο Ζαμπίδης σε υδάτινο τερεν… μπορούμε άνετα με την ευλογία της εκκλησίας να το κάνουμε και ολυμπιακό αγώνισμα “τα θεοκλωτσομπουνιδια”…»


TΡITΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗ ME  ΧΙΟΥΜΟΡ:

«…Είμαι ήδη στην εξέδρα στο λιμάνι και πιάνω θέση για το σταυρό μερικοί κοιμήθηκαν εδώ… απαραίτητος εξοπλισμός φέτος.
Σκούφος κολύμβησης μαγιό σιδερογροθιά, μαχαίρι, σπρέι πιπεριού ... καλημέρα σε όλους…»





 

ΤΕΤΑΡΤΟ  ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ:

«…τα νέα απ’ το λιμάνι. Προσέλαβαν τρεις κολυμβητές, πρωταθλητές, απ’ τον κολυμβητικό όμιλο Πατρών, που βγήκαν βέβαια πρώτοι, -εκτός συναγωνισμού- και που παρέδωσαν το Σταυρό, στον λιμενικό- και όχι στον ιερέα, ο οποίος τον παρέδωσε στον π. Θανάση Λαουρδέκη... Τόσο φόβο είχαν- μη γίνει "τρομοκρατικό χτύπημα". Πολύ γέλιο αλλά και ξεφτίλα μαζί για τους Ναυπάκτιους, εις βάρος του ιερού εθίμου, του Σταυρού...»


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:
http://youtu.be/iVBF0NPI8Mw

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ:

Για να πρωτοτυπήσω κι εγώ… ΣΙΚ με το νέο ιερό πνεύμα της ημέρας…. Κάποτε λέγαμε την εξής παροιμία, μια και φεύγανε τα …. διαολάκια που τυραννούσαν τον κοσμάκη 12 μέρες…. κι εδώ στην περιοχή είκοσι και πλέον ίσως χρόνια….



«…Φεύγετε να φεύγουμε κι έφτασε ο τουρλόπαπας

        …  με την αγιαστούρα του  και με τη βρεχτούρα του…»



Τώρα πρέπει να λέμε κάπως έτσι:



«… στου ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ  το λιμάνι, καρκατζόερα χορεύουν,

τον κουμπάρο που φοβάται, τον κουμπαροπροστατεύουν!!!»


11 σχόλια:

  1. ΤΟ 2015 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΥΓΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΡΑΙΟΣ, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ!!!!!!!! Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΥΤΙΛΑΑΑΑΑ!!!!!! ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΑΛΛΑ ΠΑΛΑΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΕΣ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΗ, ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕ ΝΤΟΥΚΟΥ!!!!! ΠΟΛΥ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΗ ΜΕΣΗ ΟΙ .... ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΙ.... ΚΡΙΜΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΗ ΔΗΜΗΤΡΗ.
    ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΠΡΟΣ ΜΠΟΥΛΕ.
    ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ, ΕΧΕΙ ΚΑΚΚΟΚΑΙΡΙΑ.
    ΜΠΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗ. ΚΑΙ ΧΙΟΝΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΘΑ ΠΑΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΑ!!!!
    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ....
    ΕΛΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ, ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ!!!!!! ΛΙΓΟ ΛΙΒΑΝΙ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΑ ...ΛΙΜΑΝΙΣΙΑ ΠΑΓΑΝΑ.... ΠΑΝΕΕΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΝΤΩΣ ΩΡΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΚΑΝΑΝ!!! ΜΠΡΑΒΟ!!! ΕΧΕΙ ΣΑΣΠΕΝΣ!!! ΑΝ ΕΠΕΦΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ Ο ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΜΕΛΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. XA XA XA, ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ! ΠΟΝΗΡΟΣ Ο ΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσέξτε ανησυχία που είχε στην αρχή που εψελνε, μπέρδευε τις λέξεις. Στην αρχή στο ΕΠΕΦΑΝΗ τα θαλάσσωσε, νόμισε ότι το σταυρό τον έπιασαν μοναστηριακοί, χα χα χα. Μετά συνήλθε και κελαηδούσε!!
    Στο τέλος έκανε χαρούλες!! Φως έλεγε, φως και ματα ξανα φως!!! Εγώ νόμισα ότι ήταν ολυμπιακάκιας, χα χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ σαν γυναίκα μια και εμεις οι γυναίκες είμαστε πιο παρατηρητικές, είδα κάτι άλλο. Προσέξτε το κι εσείς. Οταν αναφέρεται στον "διάβολο" αναφέρεται με σεβασμό!!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ! Τον αναφέρει με διπλωματικό σεβασμό, μην τον στεναχωρέσει! Κουμπάρεεεεε, τ' άκουσες;;;; Παρ ολίγο να σε αποκαλέσει και χαϊδευτικα.....ΒΟΥΛΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προφύρηηη, τ άκουσες ρε φίλε;;;; Διαφάνεια στις πράξεις ζήτησε ο δέσποτας και φως! Βόηθα ρε! Βάλε τα δυνατά σου να βρεί το ΑΓΙΟ ΛΕΙΨΑΝΟ!!! Δεν τον λυπάσαι;;;; Μαραζώνει ο καυμένος. Από τη στεναχώρια του έχει να φάει δέκα μήνες! Το ίδιο κι ο παπα Πολύζος. Φοβάμαι μην αυτοκτονήσει κανείς ρε φιλαράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή