Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ: Τις έσχατες ημέρες ο Αντίχριστος θα φορέσει Μήτρες και εγκόλπια…


ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ  
 “Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ”



Είναι πασιφανές πλέον ότι  οι κεφαλές της εκκλησίας του Χριστού και της Ελλαδικής φυσικά, έχουν αλλοτριωθεί, μεθοδικά και καταιγιστικά από το 1967 και εντεύθεν από «ομοιώματα ιεραρχών» εκ πλαστελίνης, οι οποίοι στερούνται των αξιών που κοσμούν όχι τον ηγέτην, αλλά και τον απλόν ταπεινόν χριστιανόν.


Εχει μυστικά, προσεκτικά και μεθοδικά, συσταθεί μια εταιρεία αδίστακτων ρασοφόρων που διαλέγουν, εκπαιδεύουν, προωθούν και αλώνουν ολόκληρη την κεφαλή της εκκλησίας –όχι από αρίστους, αλλά από αρεστούς- τοποτηρητές τους. Είναι η ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ Α.Ε., ένα ισχυρότατον συνδικαλιστικόν ΄οργανον αλληλοστήριξης, αλληλοϋποστήριξης και αλληλοβοήθειας των κατόχων αυτών των τίτλων.


Κύρια προσόντα αυτών των δήθεν ορθοτομούντων τον λόγον της του Χριστού αληθείας, σύμφωνα με όσα κατηγορούνται κατά συρροή από τους πιστούς και συνεχώς, είναι:


- Ο άκρατος ηγεμονισμός, ή καισαρισμός, ή παποκαισαρισμός [έχουν απεκδυθεί το ένδυμα της χριστιανικής  αγάπης και πολιτεύονται σαν ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ!]


- Ο πλουτισμός και η συσσώρευση ΥΛΙΚΩΝ αγαθών αντί ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ αγαθών. [ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ]


- Η άκρατη συμπόρευση με την ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και η ολοκληρωτική υποταγή της σ’ αυτήν.



- Ο ευμαρισμός, ο ευδαιμονισμός, η πλουτοφάνεια, η χλιδή, ο άκρατος ναρκισσισμός, η έλλειψη οικονομικής διαφάνειας.  


- Η εξαφάνιση κάθε δωρεάς, κληροδοτήματος, αφιερώματος, εκκλησιαστικής περιουσίας, η ρευστοποίηση τους και η έντεχνη εξαφάνισή τους!


- Το κλείσιμο των ιεραποστολικών κέντρων, των ευγηριών οίκων αγάπης, των πτωχοκομείων, γηροκομείων, των ιερών μονών και η μετατροπή τους σε κερδοφόρες επιχειρήσεις [π.χ. 2 Γηροκομεία Ηλείας σε ξενώνες εργατών φράουλας, Ιεραποστολικό κέντρο Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου σε καζίνο και ξενώνες, οικοτροφείο αρρένων Ναυπάκτου σε εμπορικό κέντρο,


- Ο πλήρης έλεγχος κάθε αναπληρώσεως ή ανανέωσης των και διαδοχής, με δικά τους φυτώρια του ιδίου φυράματος


- Η μεγάλη θεολογική τους κατάρτιση κατά κανόνα, τα ρητορικά φλογερά κηρύγματά τους [που δεν είναι σε μονοσήμαντη αντιστοιχία των έργων, πράξεων και της πολιτείας των] για να εξαπατούν, παρασύρουν και  κρατούν κοιμισμένες τις πλατιές μάζες  των πιστών. [έτσι αποκτούν αγιωτάτην θεολογικήν αληθοφάνεια  και ξεγελούν το ποίμνιον, άλλωστε και ο διάβολος έχει αυτό το προνόμιο… είναι ο μέγιστος ψευδοθεολόγος].


Αξίζει να θυμηθούμε τον αμίμητο φλογερό ιεράρχη της Ελλαδικής μας εκκλησίας τον ιερό Αυγουστίνο Καντιώτη και τα όσα έλεγε περί αυτού:

«….Τις έσχατες ημέρες ο Αντίχριστος θα φορέσει Μήτρες και εγκόλπια…». Ο Χριστόφορος ο Καλύβας, ένας επιστήθιος φίλος μου, σπουδαία φυσιογνωμία, ιστορική φυσιογνωμία, μου έλεγε προ ετών που συζητούσαμε:

«Ρε Αυγουστίνε, δεν κατάλαβες τι θα γίνει; Ο σατανάς μεταχειρίσθει όλα τα μέσα για να διαλύσει την Εκκλησία. Θα μεταχειριστεί εις τους έσχατους καιρούς και ένα τελευταίο όπλο. Θα ντύσει παπάδες και δεσποτάδες πρόσωπα της εξουσίας του θα τους φορέσει εγκόλπια και θα τους δώσει πατερίτσες. Και δια μέσου αυτών των αρχιερέων θα διαλύσει την Εκκλησία». Ο σατανάς θα εμφανισθεί με ράσα, με άμφια, με πατερίτσες και μπαστούνες!


Παρακάτω ακούστε την συμβουλή του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου για τους έσχατους χρόνους, από κασέτα που διασώθηκε.


Ο π. Αυγουστινος Καντιώτης, επίσης, ερμηνεύοντας σε Κύκλο της Αγίας Γραφής ανδρών το 1976, την Β΄ Θεσσαλονικής κεφ. 2, έλεγε για τις έννοιες ΕΞΟΥΣΙΑ - ΑΝΑΡΧΙΑ:

 

Κακό πράγμα είναι η εξουσία, αλλά αναγκαία. Γιατί αν πέσει η εξουσία, τότε έρχεται κάτι φοβερό. Έρχεται η αναρχία. Και αυτό επιδιώκουν οι σκοτεινές δυνάμεις. Να κλονίσουν όλα τα καθεστώτα, είτε δεξιά είτε αριστερά είτε κεντρώα και να φέρουν αναρχία.

 

Τι θα πει αναρχία; Ας υποθέσουμε, ότι αυτή την ώρα δεν υπάρχει στρατός, δεν υπάρχει χωροφυλακή, δεν υπάρχει καμία εξουσία. Φαντάζεστε τι μπορεί να γίνει; Θα επικρατήσουν αμέσως τα άτακτα στοιχεία. Τριάντα – σαράντα – πενήντα, τα πλέον απίθανα άτομα, θα έρθουν επάνω στην επιφάνεια και θα δημιουργήσουν μια χαώδη κατάσταση. Θα στήσουν στην πλατεία καρμανιόλα και θα κόβουν κεφάλια, εν ονόματι κάποιας αγνώστου δυνάμεως.

Θα πέσουν λοιπόν, τα καθεστώτα και θα δημιουργηθεί μία αναρχία παγκόσμια. Θα γίνει αυτό που επιδιώκουν οι σκοτεινές δυνάμεις. Και μέσα στο κλίμα αυτό της αναρχίας θα εκπηδήσει ο αντίχριστος. Αυτός θα είναι ο παγκόσμιος δικτάτωρ. Το «κατέχον» σήμερα είναι άλλο. Και βλέπομε την αναρχία να επεκτείνεται.

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ κυριε Πορφύρη,
    Χαίρομαι που διαβάζω τον μεστό σας ουσιαστικό χριστιανικό λόγο. Δυστυχώς οι επίσκοποι είναι 90 % όπως τα λέτε εκ πλαστελίνης, ευαλωτα, εύκαμπτα, ασταθή και προκατ στρατιωτάκια. Αν δείτε τι ΚΕΝΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ... θα στεναχωρηθείτε.
    Εκ των κορυφών των ορθοβελιζελβουλντων και ... πρωταγωνιστές της σκληράς διώξεως της Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου! Γι αυτούς είπεν το...λέοντες ωρυόμενοι, περιπατώντες και επιζητούντες όλους να τους καταπίουν!!!!
    Η δε κατ όνομα ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ, κατήντησε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή