Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ; Η ΜΑΠΑ ΤΟ … ΚΑΡΠΟΥΖΙ;ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΑΡΠΟΥΖΙ


Το 75 % του απλού πολίτη δεν ξέρει να διαλέγει το σωστό και νόστιμο καρπούζι! Άλλοι το κουδουνίζουν, άλλοι το τρίζουν, αλλά πέφτουν σε … κολοκύθι για πίττα!
Στην πραγματικότητα όμως το να καταλάβουμε αν το καρπούζι είναι ώριμο είναι αρκετά εύκολο και είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα του. Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικά κόλπα που χρησιμοποιούν συνήθως οι αγρότες, για να καταλάβουν αν το καρπούζι είναι ζουμερό και νόστιμο.
Αξίζει να ασχοληθούμε λίγο με το πρόβλημα, πάμε:
 


Το μεγάλο κίτρινο σημάδι στο κάτω μέρος του καρπουζιού, είναι το σημείο όπου το καρπούζι ακουμπούσε το χώμα ενώ μεγάλωνε. Στο ώριμο καρπούζι αυτό το σημάδι θα πρέπει να έχει ένα ανοιχτό κίτρινο ή πορτοκαλί-κίτρινο χρώμα, δεν πρέπει όμως να είναι άσπρο.

Αυτά τα όχι και πολύ όμορφα καφέ σημάδια είναι συνήθως αποτέλεσμα μελισσών που προσπάθησαν να μπουν στο εσωτερικό του καρπουζιού, ενώ αυτό ακόμα ωρίμαζε. Όσο περισσότερα τέτοια σημάδια έχει το καρπούζι,τόσο πιο γλυκό είναι.

Τα οβάλ καρπούζια έχουν την τάση να είναι πιο νερουλά στο εσωτερικό, ενώ τα στρογγυλά καρπούζια είναι συνήθως πιο ζουμερά και γλυκά.


Είναι καλό να μην διαλέγετε ούτε πολύ μεγάλα, ούτε πολύ μικρά καρπούζια. Το ιδανικό μέγεθος του καρπουζιού είναι κάπου στη μέση. Θα πρέπει να θυμάστε πως τα καλά καρπούζια θα πρέπει πάντα να είναι αρκετά βαριά, σε σύγκριση με το μέγεθός τους.

Αν το κοτσάνι είναι ξηρό σημαίνει πως το καρπούζι έχει φτάσει στο επιθυμητό βαθμό ωρίμανσης. Αν το κοτσάνι είναι ακόμα πράσινο και φρέσκο, αυτό σημαίνει πως το καρπούζι δεν έχει ωριμάσει ακόμα.


ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ!

ΠΗΓΗ:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου