Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΩΣΤΕΪΚΑ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ & ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ    
 
Επιμέλεια Γιάννη Πορφύρη, προέδρου Αιτ/νων Αχαϊας "ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ"
Καταξιώθηκε πλέον ο πετυχημένος θεσμός, το χειμερινό νεανικό αντάμωμα της νεολαίας Ναυπάκτου. Τον περιμένουν με λαχτάρα κάθε χρόνο και τον τιμούν ιδιαίτερα, τα νιάτα της Ναυπακτίας με την καθολική παρουσία τους!!!
Η φήμη του πετυχημένου θεσμού διαδίδεται από στόμα σε στόμα και κάθε χρόνο προστίθενται και νέοι νεολαίοι, κάθε ηλικίας, αγόρια και κορίτσια.


Είναι χαρά Θεού, είναι ευλογία, να είσαι μαζί τους και να μοιράζεσαι  τη χαρά και τη ζωντάνια τους!  Αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας, από τις τάξεις του Δημοτικού, έως και τα Πανεπιστήμια, συναθροίζονται, από το πρωί στο μοναστήρι, εκκλησιάζονται, κοινωνούν τα άχραντα μυστήρια, παίρνουν ευλογία Θεού, χαίρονται, τραγουδούν, κάνουν τη μικρή εορταστική τους εκδήλωση στο αμφιθέατρο, γευματίζουν και μετά πάνε στα ΚΩΣΤΕΙΚΑ Κάτω Βασιλικής, στις αγαπημένες τους Κατασκηνώσεις!

Εκεί έχει παιχνίδι ατέλειωτο, εκεί η όμορφη φύση και πονιέται και έχει αγαπηθεί πολύ! Εκεί ξεσαλώνουν αγνά, ανθρώπινα και όμορφα τα νιάτα μας και το χαίρονται και το ευχαριστούνται!! Το όμορφο ομαδικό παιχνίδι, όταν έχει την αγάπη και το πνεύμα του Θεού, και τα αγαπημένα τους φιλικά πρόσωπα, τότε είναι ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΟ!

Εμψυχωτής και διοργανωτής, παρών σε όλα,  ο ακούραστος π. Νεκτάριος Γκολιόπουλος, που γνωρίζει το κάθε παιδί με το μικρό όνομά του.
 
π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, η κολώνα του έργου της νεολαίας
Αλλά ας αφήσουμε το φωτογραφικό φακό να πει τα πιο πολλά!!! Δείτε τις φωτογραφίες από κάθε φάση του προγράμματος.
Δείτε τις φάσεις του ημερήσιου προγράμματος:
1. Εκκλησιασμός 2. Καλλιτεχνική εκδήλωση με επίκαιρο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα 3. Εορταστική τραπεζαρία 4. Εκδρομή στην Κατασκήνωση με ομαδικά παιγνίδια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ:ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ & ΔΙΑΚΟΝΙΑ:ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ & ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ:
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ VIDEO

 
Και κλείνουμε αποκαλύπτοντας τα μυστικά... της επιτυχίας αυτής, της παραδεισένιας εκδήλωσης. Όταν συμμετέχεις σε ένα τέτοιο όμορφο νεανικό παράδεισο, ξεχνιέσαι και αφήνεις ελεύθερο το μυαλό σου. Όταν μετά φέρνεις στο μυαλό σου και αναπολείς τις εικόνες που έζησες, τότε καταγράφεις και τα … μυστικά επιτυχίας!

Τότε συμπεραίνεις και καταγράφεις τι βοήθησε και ποιοι.

 Πρώτος παράγων λοιπόν, η ποιότητα της σημερινής νεολαίας μας. Χαρισματικά και ευλογημένα παιδιά! Δεύτερος παράγων, οι γονείς τους και οι σύλλογοι, που είναι κοντά στο μοναστήρι μας, αυτοί που σηκώνουν μεγάλη ευθύνη  και … αξίζουν πολλά!   Τρίτος παράγων η ευλογημένη μοναστική κοινότητα της Μεταμορφώσεως και ο χαρισματικός μας ευλογημένος Γέρων, Αρχιμ. Σπυρίδων Λογοθέτης, ο πνευματικός μας πατέρας, που ίδρυσε πρώτα τις Κατασκηνώσεις στην περιοχή, και αργότερα και το κοινόβιο Μοναστήρι, στη Σκάλα Ναυπακτίας.  
Ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στον πατέρα Νεκτάριο Γκολιόπουλο, που ως συνεχιστής του Γέροντα, παραμένει να είναι η ψυχή της νεολαίας, και κυριολεκτικά  αφιερωμένος στο κοινωνικό έργο της αγωγής και κατήχησης των νέων, χειμώνα καλοκαίρι. 

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη, αν δεν αναφέραμε ακόμα δύο μεγάλους και καταλυτικούς παράγοντες επιτυχίας. Πρώτα οι χορηγοί υλικών αγαθών, φαγητών και εδεσμάτων, και δεύτερον οι εθελοντές χορηγοί εργασίας, διακονίας και καθοδήγησης! Αυτοί και αυτές οι αθόρυβοι, ακούραστοι καλοί Σαμαρείτες και Σαμαρείτισσες είναι οι άγγελοί μας επί της Γης! Τους ευχαριστούμε όλους!

Ας ευχαριστήσουμε, για όλα αυτά που χάρηκαν οι νέοι μας, τον Κύριο Ιησού - Θεάνθρωπο,   με τον ύμνο: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί Γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία!!!»   
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου