Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ



ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΡΧΩΝ & ΣΤΟΛΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ


Είναι λυπηρό, είναι αντιδεοντολογικό, είναι εξωπραγματικο να υπάρχουν περιπτώσεις κολασμού ιερουργών για αντιποίηση αρχής και για αντιποίηση στολής. Δεν είμαστε ούτε νομικοί, ούτε δικολάβοι, ούτε  εκκλησιαστικά ποινικά συμβούλια, για να δικάσουμε και να αθωώσουμε, πόσο μάλλον όταν η εκκλησία γίνεται ΠΕΔΙΟΝ ΜΑΧΩΝ με συνεχείς αγώνες αντιδικίας. Ο Ιησούς Χριστός μας δικάστηκε, καταδικάστηκε άδικα μάλιστα και όχι με εφήμερες μικροποινές, αλλά σε θάνατο μαρτυρικό! Δεν έκανε έφεση, δεν έκανε μήνυση στους κατηγόρους του, ούτε είχε νομική εκκλησιαστική υποστήριξη. Ετσι και θεολογικά έχουμε παράδειγμα αντιμετώπισης κορυφαίας παρόμοιας περίπτωσης.

Ξεκαθαρίζουμε για να μην αρχίσουν οι «ΓΝΩΣΤΕΣ ΘΕΙΟΥΣΕΣ»  το γνωστό τους τροπάριο, ότι …. «….πουλήθηκα στο δεσπότη και τα  τοιαύτα…..» Εχω το θάρρος, έχω την παρρησία να λέω δημόσια την γνώμη μου και να την υποστηρίζω… Θλίβομαι για τους …. αντιπαλόμενους και αντιμαχόμενους… που φυσικά σε αυτές τις μάχες ωφελείται μόνο ο διάβολος  και ζημιώνεται η εκκλησία του Χριστού! Μάλιστα κυκλοφορούν δεκάδες και εκατοντάδες εξωδικαστικοί δικαστές … εγώ δεν διεκδικώ τέτοιο αξίωμα … «αντιποίησης αρχής». Μπορώ όμως να σας παρουσιάσω ατόφιο τον Ελληνικό Νόμο που ισχύει για να ενημερώνεται σωστά ο κάθε πολίτης!!!!


Άρθρο 175.
Όποιος με πρόθεση αντιποιείται  την άσκηση κάποιας δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας  τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή. Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται και για την αντιποίηση της  άσκησης δικηγορίας, καθώς επίσης και για την αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού ή άλλης θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα.

Άρθρο 176.
Όποιος δημόσια και χωρίς δικαίωμα φορεί στολή  ή άλλο διακριτικό σημείο δημόσιου, δημοτικού, κοινοτικού ή θρησκευτικού λειτουργού από εκείνους που αναφέρει η παρ. 2 του άρθρου 175 ή παράσημο ή τίτλο που δεν δικαιούται να φέρει νόμιμα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών ή με χρηματική ποινή.

Παρατήρηση:
1. Θρησκευτικός λειτουργός, κατά την έννοια του άρθρου 176 ΠΚ, είναι εκείνος που φέρει ένα εκ των τριών βαθμών ιερωσύνης, δηλαδή επισκόπου, πρεσβυτέρου και διακόνου. Οι ιερατικοί αυτοί βαθμοί αποκτώνται με τη μυστηριακή τελετή της χειροτονίας, κατά την οποία με ευχή και επίθεση των χειρών του επισκόπου κατέρχεται η θεία χάρις, η οποία προχειρίζει τον υποψήφιο σ’ έναν από τους παραπάνω ιερατικούς βαθμούς και έτσι τον καθιστά μέτοχο της εκκλησιαστικής εξουσίας και του δικαιώματος της μεταδόσεως της θείας χάριτος με την τέλεση των μυστηρίων και ιεροπραξιών.

2. Στολή θρησκευτικού λειτουργού της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι η καθιερωμένη περιβολή ή αμφίεση, όπως αυτή ορίσθηκε με το ΠΔ της 21/22 Ιανουαρίου 1931. Διακριτικά σημεία, που καθορίσθηκαν με το ΒΔ της 15 Ιουνίου/10 Ιουλίου 1856, είναι εκείνα που προσδιορίζουν το βαθμό ή την ιδιότητα του φέροντος τη στολή.

3. Ενεργητικό υποκείμενο του εγκλήματος του άρθρου 176 ΠΚ μπορεί να είναι και ο θρησκευτικός λειτουργός, που καθαιρέθηκε τελεσίδικα ή που χειροτονήθηκε από καθηρημένο επίσκοπο, ο οποίος στερείται της εξουσίας προς τέλεση του μυστηρίου της ιερωσύνης ή χειροτονήθηκε από άτομο που ουδέποτε απέκτησε το αξίωμα του επισκόπου. Για την υποκειμενική θεμελίωση του εγκλήματος απαιτείται δόλος, που ενέχει τη γνώση του δράστη ότι δεν έχει δικαίωμα να φέρει τη στολή ή το διακριτικό σημείο.
4. Αυτός που φέρει στολή κληρικού και προβαίνει σε ιεροπραξίες, μετά την περί καθαιρέσεώς του απόφαση, εφόσον άσκησε κατ’ αυτής έφεση που δεν εκδικάσθηκε ακόμη, δεν τελεί το έγκλημα του άρθρου 176 ΠΚ, διότι η αναστολή εκτελέσεως της αποφάσεως, που επέρχεται με την άσκηση εφέσεως, ως νόμιμη συνέπεια έχει ότι ο καταδικασθείς κληρικός διατηρεί το βαθμό του στην ιερατική τάξη και μπορεί ακωλύτως να ασκεί τα καθήκοντά του. 

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΡΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ.


7 σχόλια:

  1. ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ!!!!!
    ΤΟ ΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑΑΑΑΑ... ΣΩΣΟΝ ΣΩΣΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ... ΖΗΤΩ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟΝ ΣΟΥ!!!! ΚΟΛΠΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΠΙΣΤΟΙ.... ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΦΕΙΔΩΣ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟΝ ΤΩΝ ... ΠΟΛΥ ΑΡΑΙΩΣΕ ΤΟ .... ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ....ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΩΜΕΝ!!! ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΡΙΠΛΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΕΙΝΑ ΚΑΓΚΕΛΟ!
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ Η ΠΗΓΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ? ΕΓΩ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΝΤΑ ΛΙΑΝΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα
    Για να αναστελεί μια ποινή, πρέπει να υπάρχει αίτηση αναστολής μέχρι τελεσιδικίας, έγινε τέτοια νομική κίνηση; Εδώ διαβάστε λεπτομέρειες...
    http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/09/blog-post_677.html
    Α.Κ.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΙΓΩ ΛΙΕΟΥ, ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΗΝΙΙΙΙ ΤΡΙΧΙΣΣΣ ΙΝΤΙΠΟΥΣΙΑΣΜΟΥ. ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΖΟΓΡΙΙΕΣ ΝΑ ΜΙΝ Τ'ΣΧΑΣΟΥΝΙ ΚΙ ΑΔΙΑΣΣΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΡΡΡ... Σ ΛΙΕΝΙ ΘΑ ΣΥΓΚΙΝΙΘΙ Η ΠΑΣΑ ΧΑΖΟΓΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΞΞΙ ΝΑ ΦΕΡΡ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΟΔΙΜΑ ΣΤΟΥΝ ΑΓΙΟΥ ΤΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΠ ΤΟΥΝ ΚΙΝΙΓΑΝΙΙΙ
    ΟΥΟΧ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΜΜ' ΑΦΤΟ ΘΑ ΠΙ ΙΚΙΟΥΘΙΛΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΙ Σ'Τ'Ν ΑΣΤΙΝΟΥΜΙΑΑΑ Τ'ΑΛΛΑ ΟΥΛΑ ΙΝΙ ΑΕΡΙΑΑΑΑΑ Π' ΜΙΡΙΖΝΙΙΙΙ
    Η ΘΓΙΑ ΛΙΣΑΒΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ,
    ΕΓΩ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ FB ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΑ ΚΑΙ LIKE, ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΜΑΖΕΥΕ ΡΙΓΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ ΕΝΑ ... ΕΝΑΕΡΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΑΞ ΟΤΙ ΤΟΝ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΡΙΟ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ;;; ΠΟΛΥ ΒΟΥΚΟΛΙΚΟ ΠΙΑΣΙΜΟ!!! ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΓΚΟΛΦΩΩΩΩΩΩ
    Ο ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΥΣΠΙΣΤΕΕΕΕ,
      ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΝΑΒΡΥΤΗ??? ΕΚΕΙ ΠΙΑΝΕΙ ΚΙΝΗΤΟ??? ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ
      ........Και ενω σημερα μαζευα ριγανη, για τη μητερα μου, στην ορεινη Ναυπακτια, στην Αναβρυτη, ακουσα, οτι παλι με αναζητα η αστυνομια, για τους γνωστους λογους... νεων καταγγελιων του μητροπολιτη, για "παρανομες" θειες λειτουργιες... (sic)!
      -Αν ειναι αληθεια, θα παρουσιαστω αυριο πρωι, παλι στον εισαγγελεα.
      -Ομως, για τον τοπικο επισκοπο, ειναι κριμα να ασχολειται με το να προσπαθει να σταματησει τις ιερουργιες, ενος ιερεα, μοναχου, που δεν ειναι πλεον στην ενεργο Υπηρεσια της Δημοσιας κρατικης Εκκλησιας Ελλαδος, γιατι ο ιδιος, τον απελυσε!!!
      - Οι μοναχοι εχουν δωσει ορκο προσευχης, και δεν το σταματαει αυτο καμια αστυνομια σεβασμιοτατε δεσποτα, Αγιε Ναυπακτου.
      ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ... Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΚΟΥΣΕ.... ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!!!
      ΣΑΚΗΣ ΑΠΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

      Διαγραφή
  6. Αγαπητοί αναγνώστες / αναγνώστριες,
    Αναγκάστηκα να εξαφανίσω 4 σχόλια γιατί περιείχαν απαράδεκτες λέξεις.
    Σας παρακαλώ σεβαστείτε την ελευθερία λόγου που σας παρέχεται, αλλά μην χρησιμοποιείτε
    ότι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσουν εναντίον σας
    Ευχαριστώ πάρα πολύ
    Με εκτίμηση
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή