Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠ' Τ' ΑΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΕΠΑΝΩ ΚΑΜΠΟΥ ΣΤΡΑΝΩΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ 
 Το άρθρο αφαιρέθηκε μετά από επιθυμία του συντάκτη!
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ 

9 σχόλια:

  1. Πολυ συγκινητική ιστορία, την έχω ακούσει κι εγώ από τη γιαγιά μου. Ο Σίνης ήταν από το Καστράκι και όχι από τη Φαμήλα!!! Ηταν παππούς ή αδελφός του παππού του παπαΣίνη με τα πολλά κορίτσια!!! Ηταν και γνωστός μάγος. Είχε τη ΣΟΛΩΜΟΝΙΚΗ και μάζευε τους διαβόλους!!! Είχε άσχημο τέλος....σαν όλες τις μάγισσες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η μελάνη που εξατμίζεται γίνεται από ένα μανιτάρι που λέγεται ΛΥΚΟΠΕΡΔΟ, ή ΑΛΕΚΑΤΗ, ή ΛΑΓΟΜΑΝΑ ή ΛΑΟΡΧΙ ή ΛΥΚΟΠΟΡΔΗ!!!!! Συνήθως αναπτύσσονται σε ξερά [νεκρά] ξύλα!!!!
    ΡΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑΙ, Την ξέρω αυτή την αληθινή ιστορία. Μάλιστα οι απατημένοι πήγαν στο εκκλησάκι που λέγεται ΓΕΡΑΚ:ΑΡΗ και με ένα συγγενή παππά ΑΦΟΡΙΣΑΝ τους απατεώνες...Μακάρι όλο το χωριό ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙ! Εύκολο είναι. Πρώτον να κάνουν ειδικό τύμβο κοντα στον Αη Γιώργη προς τιμήν του αδικοχαμένου και απατημένου ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΡΦΥΡΗ. Να καλέσουν Μητροπολίτρη και να κάνουν ότι απαιτείται να λυθεί ο αφορισμός. Φυσικά να κάνουν μνημόσυνο σε όλους τους τότε εργάτες!
    ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΝΩΜΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελικα η ιστορια γραφεται με πολυ δακρυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραία ιστορία... Όπως πάντα πολυ μπροστά ο πρόεδρος..Να σαι καλά Γιάννη μου.. Γραψε και άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται ο κ.Πορφύρης αρέσκεται στα παραμύθια της Χαλιμάς,αλλά ας το ψάξει λίγο καλλίτερα να μη γράφει ανακρίβειες που θίγουν νεκρούς,γιατί είναι διαστροφή να θίγονται αθώοι κι αγέννητοι,όταν συνέβησαν τα γεγονότα,γνωρίζουμε και μεις την πραγματική ιστορία με ντοκουμέντα,όχι με μπούρδες βγαλμένες από το νοσηρό μυαλό μας.

      Διαγραφή

    2. εάν μου απαντήσετε θα σας γραψω και το ονομά μου

      Διαγραφή
  6. Για τον κ.Κωστα Λιώνα του Λάμπρου.Ειμαι εγγονή του δάσκαλου του Κακανάτσα που αναφέρεται στην παραπάνω ιστοριούλα και που ήταν ένας εκ των απατεώνων που με τρεμάμενο χέρι έγραψε το συμφωνητικό με το ψεύτικο μελάνι.....Να σας γνωρίσω ότι ο δάσκαλος Κακανάτσας γεννήθηκε το 1876 και πέθανε το 1925 (σύμφωνα με πραγματικά στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας και όχι από στόμα σε στόμα)Τώρα αν την εποχή εκείνη γίνονταν δάσκαλοι πριν γεννηθούν ή 10 χρονών τι να πω ...είμαστε πολύ πίσω σαν εποχή εμείς....Από κει και πέρα ιστορίες που δεν είναι ακριβώς διασταυρωμένες μπορεί ο καθένας μας να λέει οσες θέλει και να θίγει όποιον θέλει....( Δεν αμφισβητώ την ιστορία γιατί δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο θέμα αλλά όταν υπάρχουν και απόγονοι λίγη προσοχή δεν βλάπτει) Αυτά.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΓ:Και για να μην παρεξηγηθώ και θεωρηθεί​ ότι θέλω να ευλογήσω τα γένια Του παππού μου μετά από έναν αιωνα (δεν τον γνώρισα και δεν θα μπορούσα να εχω αντικειμενική άποψη) απλά οι χρονολογίες δεν κολλάνε όσο και αν τις τραβήξεις!!!!Καλή σας ημέρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή