Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΜΝΗΣΤΟΡΟΣ



ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΜΝΗΣΤΟΡΟΣ
Γράφει ο Γιάννης Ν. Πορφύρης






Πόλις Santa Fe του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ.

Υπάρχει ένα μυστήριο που διαρκεί 130 χρόνια και προσελκύει περίπου  250.000 επισκέπτες τον χρόνο. Προορισμός: Το περεκκλήσιο του Loretto.

Τι κάνει αυτό το παρεκκλήσιο διαφορετικό από τα άλλα; Είναι ένα αναφερόμενο θαύμα που έλαβε χώρα, είναι μία σκάλα.

Το παρεκκλήσιο κατασκευάστηκε κατά το τέλος του 19ου αιώνα. Όταν ήταν έτοιμο, οι μοναχές χρειάστηκαν μία εσωτερική σκάλα για να  ανεβαίνουν στο επάνω επίπεδο. 

Τότε προσευχήθηκαν για 9 ημέρες στον Άγιο Ιωσήφ που ήταν μαραγκος. Την τελευταία ημέρα ένας άγνωστος χτύπησε την πόρτα του παρεκκλησίου. Είπε ότι ήταν ξυλουργός και θα μπορούσε να αναλάβει την εργασία. 

Έφτιαξε χωρίς να τον βοηθήσει κανένας, τη σκάλα που θεωρείται ένα θαύμα της ξυλουργικής. Κανείς δεν ξέρει πως έγινε. Η σκάλα δεν έχει κεντρική υποστήριξη.
(σημείωση: κρέμεται στον αέρα)
Στη συνέχεια ο ξυλουργός, ο οποίος δεν χρησιμοποίησε καρφιά ή κόλλα για την κατασκευή αυτής της σκάλας, εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος.  Δεν περίμενε να πληρωθεί
Ένας θρύλος γεννήθηκε στη Σάντα Φε, ο οποίος ήρθε να πιστεύει πως ο ξυλουργός στην πραγματικότητα ήταν ο Άγιος Ιωσήφ σταλμένος από τον Ιησού Χριστό σαν απάντηση στις προσευχές των μοναχών. Έκτοτε, η σκάλα επεκράτησε να ονομάζεται «θαυματουργός» και έγινε τόπος προσκυνήματος! 

Υπάρχουν τρία μυστήρια εδώ, είπε ο εκπρόσωπος του Ναού: Το πρώτο μυστήριο είναι ότι  δεν είναι γνωστό μέχρι σήμερα, ποιός είναι ο άνθρωπος που έχτισε τη σκάλα.

Το δεύτερο μυστήριο είναι ότι οι αρχιτέκτονες, οι μηχανικοί και οι επιστήμονες λένε ότι δεν καταλαβαίνουν πώς μπορεί αυτή η σκάλα να ισορροπήσει.

Και το τρίτο μυστήριο: Πού βρέθηκε το ξύλο; Έχουν ψάξει και δεν έχει βρεθεί τίποτα σαν αυτό σε ολόκληρη την περιοχή.

Μια λεπτομέρεια ακόμα ενίσχυσε την πίστη για να θεωρηθεί ως θαύμα: Η σκάλα έχει 33 σκαλοπάτια, την ηλικία του Χριστού.

Δείτε και το σχετικό video










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου