Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ



ΜΗΝΥΜΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΤΩΝ
ΑΙΤΩΛ/ΝΩΝ ΑΧΑΪΑΣ
<<ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ>> 


Καθ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ






Αγαπητοί μου αδελφοί, φίλοι, γνωστοί!

Σήμερα γιορτάζει η Ορθοδοξία, τον τερματισμό ενός αδελφοκτόνου εμφυλίου των χριστιανών, εκατό περίπου χρόνων. Αιτία η προσκύνηση των εικόνων. Εικονομάχοι από τη μια και εικονολάτρες από την άλλη!  Η λύση δόθηκε το 843 μ.Χ. από τον Πατριάρχη Κων/πόλεως Μεθόδιο, τον αυτοκράτορα Μιχαήλ και την μητέρα του αυτοκράτειρα Θεοδώρα. 


Η Βασίλισσα Θεοδώρα διακήρυξε δημόσια ότι ασπαζόμεθα τις Εικόνες, όχι λατρευτικά, ούτε ως Θεούς, αλλά ως εικόνες των αρχετύπων. Την πρώτη Κυριακή των νηστειών το έτος 843, η Θεοδώρα μαζί με το γιό της αυτοκράτωρα Μιχαήλ, λιτάνευσαν και ανεστήλωσαν τις άγιες εικόνες μαζί με τον κλήρο και το λαό.

Από τότε εορτάζουμε κάθε χρόνο την ανάμνηση αυτού του γεγονότος γιατί καθορίσθηκε οριστικά ότι δεν λατρεύουμε τις Εικόνες, αλλά τιμούμε και δοξάζουμε όλους τους Αγίους που εικονίζουν και λατρεύουμε μόνο τον εν Τριάδι Θεό. Τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα και κανένα άλλο είτε Άγιο είτε Άγγελο. 

Στην Ναύπακτο εδώ και είκοσι χρόνια περίπου έχουμε μια ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ καθαρά πνευματική όμως! Εχουμε “ΜΟΝΟ_ΜΑΧΟΥΣ”, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ “ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΤΕΣ” και “ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ”Η ειδική αυτή ασθένεια του ΜΟΝΑΧΟ_ΜΑΧΙΣΜΟΥ είναι ξενόφερτη και επιδημική όχι ενδημική. 


Τους καρπούς της ασθένειας αυτής τους γευόμαστε όλοι τώρα. Η αιτία είναι απλή, διαβολική και αντιχριστιανική! Επρεπε να σβήσει Η ΡΑΓΔΑΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΘΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ [που ενοχλούσε τον ΑΡΧΕΚΑΚΟ ΔΙΑΒΟΛΟ και τους υπηρετούντες αυτόν!!!] Θεμελιωτής αυτής της πνευματικής άνθησης ήταν ο μακαριστός και Θεοφιλέστατος  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Δαμασκηνός Κοτζιάς και την εμπέδωσαν οι ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, με πρωτεργάτη τον γέροντα πατέρα Σπυρίδωνα!

 Προσωρινά ΕΠΕΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ! Ο Θεός επέτρεψε να επικρατήσει δια πνευματικούς λόγους των πιστών και τον καθαγιασμό των πραγματικών αγωνιστών χριστιανών αδελφών μας. Ενδιάμεσα με ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ μας ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ της παρεκτροπής.

Ας δούμε ορισμένα ΓΕΓΟΝΟΤΑ, σημεία ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ και ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ! Αυτά ίσως κάποτε η ιστορία τα θεωρήσει σταθμούς καθοριστικούς που ίσως κρύβουν έως τώρα  “αφανέρωτες αλήθειες”!! Σας κάνω κοινωνούς των προσωπικών σκέψεών μου.

ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΡΩΤΟ: Η φάτνη, το λίκνον που γεννήθηκε αυτή η ελπίδα, ήταν το πάλαι ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΡΡΕΝΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, οδός Αρβανίτη 11, ΚΛΗΡΟΔΌΤΗΜΑ ΕΠΑΜ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ! Δυστυχώς …. από ιερό εξαγιασμένο χώρο, το μετέτρεψαν εις ΟΙΚΟΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ!!! Τυχαίο;;; Δεν νομίζω…Θέλει περίσκεψη!!

ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: Η “ΜΗ ΟΜΑΛΗ” διαδοχή της κεφαλής της τοπικής εκκλησίας και γεννόμενη εις ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ! Μετά τον μακαριστό Δαμασκηνό, ο πρώτος Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ «ΜΕΤΕΤΕΘΗ»!!! Ο δεύτερος μακαριστός ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ  “ΕΚΟΙΜΗΘΗ” και ήλθεν ο τρίτος Σεβασμιότατος ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΒΛΑΧΟΣ και σημερινός που επέτυχε την διάλυση, αφού διήλθεν η Ιερά Μονή «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ».  Τυχαίο;;; 


ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΡΙΤΟ:  Η «μοιραία» κοίμησις του μακαριστού μας επισκόπου ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ήταν κάτι διαφορετικό ίσως…. Αυτοκινητιστικό δυστύχημα ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΟ, μια και στατιστικά συμβαίνει το αντίθετο του πραγματικού, δηλαδή να σκοτώνεται ο καθήμενος πίσω και να γλυτώνει ο "μπροστινός" Δεν υπονοώ τίποτε σίγουρο, αλλά ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια. 
Κάνω μια μικρή παρένθεση. Ο αείμνηστος Νικόδημος ήταν ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΣ μου. Ο κατά κόσμον ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΖΑΛΟΥΜΗΣ έτυχε να συνδεθεί μαζί μου…. Ιδού πως!  Μέσω της μητρός ΠΑΤΡΙΔΟΣ!!! Σεπτέμβριος 1972, εν Κορίνθω στο εκεί ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΠΕΖΙΚΟΥ, ΕΣΣΟ 72Δ!! ΣΕΙΡΑ 104, ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ με Διοικητή Τάγματος τον εξαίρετο Ταγματάρχη ΠΖ Πανταζόπουλο παρουσιαστήκαμε ως ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ!!! 


Βίοι παράλληλοι, φίλοι έμπιστοι, συνιδρυτές της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Ε.Ν ΚΟΡΙΝΘΟΥ, μαζί στις ασκήσεις, μαζί παντού!!! Μου εμπιστεύθηκε πολλά μυστικά…. Μαζί μας και έτερος Βοιωτός θεολόγος, ονόματι Στάθης… αγνοώ από τότε «περί αυτού». Επίσης μαζί μας ο επίσης Βοιωτός Χρήστος Παγώνης, ο αείμνηστος Πλατανιώτης Νικόλαος Καραγιάννης, ο οικονομολόγος Ευάγγελος Μανδαλένης κ.α. 



Η χαρά μου ήταν μεγάλη όταν μας ήλθε ως Μητροπολίτης στην Ναύπακτο!!! Ηταν ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΘΕΡΜΟΤΕΡΟΥΣ ομολογουμένως φίλους του μοναχισμού και της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρως Ναυπάκτου!! Ακούω τώρα να διαδίδουν «κάποιοι» ότι είχε ΚΟΝΤΡΑ με το μοναστήρι και … νευριάζω!! Ως εκεί φτάνει η παραπληροφόρηση!!! Θα επανέλθω σε άλλο δημοσίευμα με άλλα στοιχεία!!!



Το προσωπικό μου μήνυμα είναι ότι η σημερινή ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ πρέπει να μας διδάσκει για τη σωστή στάση μας απέναντι στην ασθένεια αυτή που 20 χρόνια αναστατώνει την πόλη μας!! Κάθε πνευματική αναστάτωση, πηγάζει εκ του εωσφόρου και μόνο!!! Εμείς οφείλουμε να έχουμε ΠΙΣΤΗ ΑΚΛΟΝΗΤΗ, ΚΑΡΤΕΡΙΑ & ΥΠΟΜΟΝΗ ΙΩΒ, ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑ, ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΥΝΕΧΗ. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στα χέρια του Θεού!
 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου