Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Καλλικράτης και δεσποτικές Σατραπείες



Καλλικράτης τώρα στις δεσποτικές Σατραπείες


Στην Ελλάδα υπάρχουν (82+5+6+18=) 111 εν ενεργεία δεσποτάδες (Εκκλησία Ελλάδος+ Δωδεκανήσου+ Κρήτης+χωρεπίσκοποι-τους τελευταίους μας τους φόρτωσε-εν μέσω ΔΝΤ- κυρίως ο ΓΑΠ), χώρια ένας απροσδιόριστος αριθμός «σχολαζόντων», πρόωρα ή στην ώρα τους, επισκόπων όπως οι άγιοι Βρεσθένης Θεόκλητος και τ.Πειραιώς Καλλίνικος. 

Μερικοί μάλιστα από τους απότομα «εφησυχάζοντες» Αρχιερείς, για να μην αναμοχλεύεται η πραγματική αιτία αποχώρησής τους αλλάζουν τίτλο, όπως ο μακάριος Λέρου και Καλύμνου Νεκτάριος, που κακήν κακώς τιτλοφορήθηκε Γάνου και Χώρας, ο άλλος που ήθελε "τα ονοματάκια σας" σε στυλ κουτσαβάκικο γνωστός από τα ΠΕΝΤΕΛΙΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ, κ.λ.π. που από μητροπολίτης  αυτο - υποβιβάστηκε σε πρωτοσύγκελος(!)

Αυτά τα "ιερά γεροντοπαλλήκαρα", πληρώνονται με προκλητικά ψηλούς μισθούς που δεν συνάδουν ούτε με την υποσχημένη μοναχική ακτημοσύνη, ούτε με την πενία που ορίζει ο Χριστός και οι Απόστολοι, ούτε με τη δια βίου απραξία τους. Την ίδια στιγμή απολύονται χιλιάδες άνθρωποι και άλλοι εργάζονται για 500 ευρώ κι ας είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων (όχι μεντρεσέδων), με σοβαρά μεταπτυχιακά. 

Δίπλα μας "συμπτύσσονται" 2000 σχολεία, κλείνουν Νοσοκομεία, υποκαταστήματα ΙΚΑ, και εκατοντάδες Δήμοι καταργήθηκαν, με παράλληλη συρρίκνωση υπηρεσιών και προσωπικού.!!!! 
Χιλιάδες συνάνθρωποι μας μαζεύουν όπως-όπως τα κουρέλια της λαίλαπας. 

Ο κ. Γιάννης Λιάπης, όμως δεσπότης Ασωπού, Βουλιαγμένης Σιβιτανιδείου και Βοιωτοπεδίου, διαμαρτύρεται για τα 2.300 ευρώ που παίρνει από τον Καίσαρα (του φαίνονται λίγα) και δεν ντρέπεται όταν οι πεινασμένοι της Σατραπείας του ψάχνουν στους σκουπιδοτενεκέδες.!!!!


Οι 111 μητροπολίτες ή και επίσκοποι, είναι ένας τεράστιος αριθμός, πέραν κάθε λογικής πληθυσμιακής αναλογίας, εξωφρενικός σε σύγκριση ακόμη και με την ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.

Έγιναν δε δεσποτάδες χωρίς αξιοκρατεία και χωρίς την γνώμη του πιστού λαού, αλλά προφανώς με πλάγια μέσα, γνωριμίες, εκδουλεύσεις που προσέφεραν και ίντριγκες!!

Οι περισσότεροι, πληρώνονται και δυστυχώς δεν προσφέρουν. Συντηρούν με τα λεφτά μας, πολυέξοδα μέγαρα, αυτοκίνητα, «φιλανθρωπικά» σωματεία, μητροπόλεις, βίλλες και αυλές, (συχνά δυστυχώς φυτώρια σκανδάλων), κουστωδίες παρατρεχάμενων, παρακοιμώμενων και συγγενολόγια. 

Υπάρχει Μητροπολίτης ακόμη και στα μικρά Κύθηρα. Ήταν για λίγο και ο ιερός Κύριλλλος που εξελέγη καθ’υπόδειξιν Γιοσάκη στον Χριστόδουλο, που ορκιζόταν πως δεν τον ήξερε, τη στιγμή που αλληλογραφούσαν σε ελευθεριάζον ύφος και που το τέκνον του ο Θεόκλητος, του τον είχε προτείνει για Γραμματέα σε ανταμοιβή των (παρα)δικαστικών του υπηρεσιών.

Ο Κύριλλος διαδέχθηκε τον διαβόητο προκάτοχό του άγιο Ιάκωβο που έφυγε κυνηγημένος από τα Κύθηρα και στη συνέχεια-τι σύμπτωση-μετατέθηκε αντικανονικά στη μητρόπολη του φίλου του κ.Γιοσάκη, του αγίου Θεόκλητου Καρδίτσας που είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί.




Για την ποιότητα και την καλοπέρασή των σημερινών δεσποτάδων, επικαλούμαι τον ορθόδοξο θεολόγο και πατριώτη κ.Γιανναρά, (Καθημερινή 26-08-01): 
Λέγεται ότι, πριν από κάποια χρόνια, ιεράρχης μεγάλης στην Ελλάδα μητρόπολης, λίγο προτού πεθάνει, είπε σε δικό του άνθρωπο: «Δεν έχω παράπονο. Ενα χωριατόπουλο ήμουν, πάμφτωχο και όχι ικανό για επιστήμες. Αλλά χάρη στο παραμύθι του Χριστούλη πέρασα τη ζωή μου σαν πρίγκιπας».

Θα εξαιρέσουμε φυσικά με σεβασμό, με ευλάβεια, με αγάπη και φόβο Θεού, τέλος με νοσταλγία, μεγάλες σύγχρονες ΑΓΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ!!! Ποιός δεν ΤΙΜΑ τέτοιους Αγιους πατέρες μας;; 
Οι θείοι ποιμένες μας μακαριστοί ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ Φλωρίνης, ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ Κονίτσης και Δρυινουπόλεως & ο Εδέσσης ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΟΣ!!!! Ιεράρχες με πνευματικό ανάστημα, με επί Γης αγιότητα, ζωντανά παραδείγματα προς μίμηση και αγαπημένοι των ποιμνίων των!!!
 

Λέτε να "ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ Η ΤΡΟΪΚΑ;;; Λέτε να κάνει τελικά ΣΑΡΑΝΤΑ ... τα (γεροντο)παλληκάρια απ' τα ... ολεματιανά"; Λέτε να ... αγιάσει και ο ..Καλλικράτης;;;;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου