Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Κατασκήνωση «Μεταμόρφωσις Σωτήρος», καλοκαίρι 2013 στα Κωστέϊκα, Κ. Βασιλικής, Δήμου Ναυπακτίας. Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ, ΑΓΟΡΙΑ Γυμνασίου - Λυκείου - Φοιτητές ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

http://syletpatr.blogspot.gr/2013/08/2013_29.html


ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ  
ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ !
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ 2013

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΙΤ/ΝΩΝ ΑΧΑΪΑΣ



Το εφετινό  κατασκηνωτικό έργο, της Αδελφότητος Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ναυπάκτου, έκλεισε με τον καλλίτερο και πιο ελπιδοφόρο τρόπο, για τα νιάτα. Η ωριμότητα των κατασκηνωτών, η εμπειρία τους, η ζωντάνια τους, και η θέληση για την κοινή ζωή, συνετέλεσαν όλα μαζί, στο να δώσουν πράγματι την εικόνα μιας Κατασκηνωτικής περιόδου, από τις καλλίτερες που πέρασαν τα τελευταία χρόνια.

Έτσι καταγράφηκε απολογιστικά η Γ΄ κατασκηνωτική περίοδος των εφήβων.
Μέσα σε ένα υπέροχο κλίμα, γεμάτο ενθουσιασμό, γεμάτο πίστη, γεμάτο ζωντάνια, γεμάτο ΧΡΙΣΤΟ και ΠΑΡΑΔΟΣΗ, αλλά και με ζηλευτή οργάνωση και φροντίδα, έγινε η τελετή λήξης της  3ης κατασκηνωτικής περιόδου 2013, στις 27 Αυγούστου 2013.

Παρών πάντα, ο γλυκύτατος σε όλους  Γέροντας, Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνας Λογοθέτης, ο πανάξιος, αγωνιστής πνευματικός μας πατέρας, αυτός ο θεόσταλτος  μπροστάρης, εμπνευστής, και ιδρυτής, όχι μόνο του Nαυπακτιακού κατασκηνωτικού έργου, αλλά και ο εμπνευστής του τεράστιου κοινωνικού, ιεραποστολικού, πνευματικού έργου της περιοχής, που μπόρεσε από το 1976 και αναβίωσε και τον ορθόδοξο ανδρικό κοινοβιακό-ιεραποστολικό μοναχισμό, στη Δυτική Ελλάδα.

Παρόντες, δια των προέδρων τους, και  οι δύο μεγάλοι Σύλλογοι, ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ και ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΝΑΥΠΑΚΤΙΩΤΙΣΣΑ.

Οι πρόεδροι κ. Νίκος Χωραφάς, και κ. Γεώργιος Κουβέλης, που χαιρέτισαν τη γιορτή, είχαν με την Αδελφότητα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου και την οργανωτική και κατά Νόμο ευθύνη λειτουργίας των φετινών κατασκηνωτικών περιόδων.

Μαζί μας παρόντες  και αδελφοί από το μοναστήρι Μεταμορφώσεως Σωτήρος, και λοιποί εθελοντές κληρικοί και λαϊκοί, που ανέλαβαν να επιτελέσουν το τεράστιο έργο, την τροφοδοσία, την παρασκευή φαγητού, τη λειτουργία κουζίνας και εστιατορίου, καθαριότητας κ.λ.π., με επικεφαλής τον καταξιωμένο ακούραστο, σεμνό αγωνιστή ιερομόναχο Αρχιμ. κ. Νεκτάριο Γκολιόπουλο. Το όνομά του έγινε πλέον σύνθημα στη νεολαία που τον «λατρεύει» και τον ταυτίζει με την κατασκηνωτική ζωή!

Παρών και ο πολυπληθής Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Αχαΐας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», που έχει αναλάβει, ως χορηγός επικοινωνίας του έργου και την προβολή του, στους χιλιάδες φίλους σε όλο τον κόσμο, που περιμένουν πάντα να μάθουν νέα,  του αγαπημένου τους μοναστηριού και των φίλων του, που συνεχίζουν αδιάκοπα την κοινωνική, φιλανθρωπική και ιεραποστολική δραστηριότητα.

Μαζί μας ήταν πλήθος από γονείς, φίλοι, συγγενείς των παιδιών που κατέκλεισαν ως επισκέπτες το αμφιθέατρο και δημιούργησαν το αδιαχώρητο, καμαρώνοντας την νεολαία με την πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποίησαν!

Αξίζει να σταθούμε εδώ, στο έργο της ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Δείτε ένα σύντομο βιντεο_ρεπορτάζ που συνέθεσε και πρόβαλε,  ο φέρελπις κ. Νίκος Καποδίστριας, ως στέλεχος  με την ομάδα του.





Ας  δούμε και την πανέμορφη τελετή ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ.


Ο αρχηγός της Γ κατασκηνωτικής περιόδου, καθηγητής Dr Παναγιώτης Ασημακόπουλος, ανοίγει και συντονίζει την εκδήλωση.




Στο βήμα ο έτερος αρχηγός χημικός Dr Παναγιώτης Κανδύλης, κάνει ένα σύντομο απολογισμό της Γ περιόδου.


ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ!!! Ο π. ΠΑΛΑΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ!!!
ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΘΕΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΑΣΚΗΤΑΡΙΟ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ


ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΟΠΟΥΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΦΛΕΒΑ, ΕΧΟΥΝ ΤΑΛΕΝΤΟ. Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ.ΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ!!! ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΘΛΩΝ!!! ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΕΣΙΑΛΙΣΤΑ κ. ΓΟΥΛΑ!!!



ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΕΤΣ. ΕΔΩ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΣΚΕΤΣ ΜΕ ΚΩΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ




ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΟΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΥΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ κ. ΖΩΡΓΙΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑ ΚΡΗΤΗ!!


ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΑΧΑΪΑΣ "ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ - ΑΡΩΓΟΣ - ΣΥΜΜΑΧΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ. ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΑΡΕΣΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ -ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΟΠΟΥΛΑ- ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ ΣΤΙΣ 3ΛΕΠΤΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΔΙΩΚΤΗ!



Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΝΑΥΠΑΚΤΙΩΤΙΣΣΑ"  ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΤΟΝ ΛΑΟΦΙΛΗ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΦΕΤΗ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΥΒΕΛΗ. ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΤΕΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΙΑΤΡΟΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΜΑΔΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΟΠΟΥΛΑ, ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΙΡΑ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ. ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013 ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟ ΘΕΟ, ΜΑΣ ΕΥΧΗΘΗΚΕ, ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ, ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΑΡΕΣΤΟΥ ΕΡΓΟΥ!!


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΧΩΡΙΣΤΑ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΟΠΟΥΛΑ!!




Συγχαίρουμε όλους τους συντελεστές αυτού του κοινωνικού, φιλανθρωπικού, χριστιανικού έργου.

Ιδιαίτερα συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους δύο ακάματους, άξιους και πληθωρικούς σε προσόντα  αρχηγούς αυτής της περιόδου, τους καθηγητές, Δρ. κ. Παναγιώτη Ασημακόπουλο, και τον επίσης καταξιωμένο αρχηγό, Δρ. κ. Παναγιώτη Κανδύλη, τους θαυμάσιους υπαρχηγούς, ομαδάρχες και όλα τα στελέχη και αυτής και όλων των φετινών κατασκηνωτικών περιόδων.

Αξίζει εδώ να υπογραμμίσουμε, ότι πλέον έχει αυξηθεί ιδιαίτερα σε επιστημονικό προσωπικό, και με ειδικά  προσόντα, το σώμα των εθελοντών – στελεχών, για τις κατασκηνώσεις, στο πλευρό των επιστημόνων μοναχών, γεγονός που πιστεύουμε, ότι θα δώσει μελλοντικά νέα ώθηση στον τομέα αυτό της προσφοράς στο παιδί και στην οικογένεια.


Ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη αξίζουν και σε όλους όσους προσέφεραν και χορήγησαν όλα τα απαραίτητα, για την λειτουργία των φετινών τριών περιόδων, αλλά  πάνω από όλους να ΔΟΞΑΣΟΥΜΕ & ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ που απλόχερα μας βοήθησε και μας προστάτεψε με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Δέσποινας Παναγίας της  Ναυπακτιώτισας, του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, προστάτου των κατασκηνώσεων στα Κωστέικα Κάτω Βασιλικής.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου