Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟ - Ζ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ



ΕΒΔΟΜΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ


ΠΡΟΣ:  τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο Βλάχο

«ΕΠΙ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΟΙΣ  2013»

“Χριστός επί Γης υψώθητε”  ψάλλει χαρμόσυνα η Εκκλησία μας, αγαπητοί μου φίλοι, συμπατριώτες και ομογενείς, που έχετε την καλοσύνη να διαβάζετε εις την μοναδικήν και μεγάλης κυκλοφορίας του τόπου μας. Γράφει μεγάλες αλήθειες, που δημοσιεύονται και σε άλλες πολλές Ελληνικές εφημερίδες!



Πριν λίγο, ξημερωθήκαμε εις τον μήνα Δεκέμβριο. Είναι ο μήνας των Χριστουγέννων, μήνας χαρούμενος και γιορτινός! Μεγάλος επισκέπτης το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, “μορφήν δούλου λαβών” (όπως ακούω από τον παπά στην εκκλησία μας) ήλθε στη Γη να μας σώσει από την προαιώνια καταδίκη.

“Θεός εφάνη επί της Γης” και έλαμψε ο πλανήτης μας με ουράνιο φως! Δεν είμαι θεολόγος να αναπτύξω το μεγάλο αυτό θέμα, αλλά θέλω οι αναγνώστες να φιλοσοφήσουν λίγο τον μεγάλο Ύμνο: “Χριστός γεννάται δοξάσατε, Χριστός εξ ουρανών απαντήσατε”!


Σεβασμιότατε κ. Ιερόθεε, μου γεννάτε το ερώτημα: Ωσάν απλός χριστιανός σας ερωτώ, εσείς ως επίσκοπος της περιφέρειάς μας, με ποίο τρόπο θα προϋπαντήσετε τον Μεγάλον Επισκέπτην;;; Μήπως με χρυσοποίκιλτη αρχιερατική αμφίεση, μήπως με αδαμαντοκόλλητη πατερίτσα, ή με απαστράπτουσα μίτρα;;;

Μήπως γονυπετής ως οι ποιμένες, ή γονυπετής –άνευ εγωϊσμού— με συντριβήν ψυχής να ανέλθεις εις το Μοναστήρι μας και να αγκαλιάσεις τους συμπρεσβυτέρους σου και από κοινού να ψάλλετε τον Αγγελικόν Ύμνον “Δόξα εν Υψίστοις Θεώ και επί Γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία” και σύμφωνα με τον Αλεξανδρινόν Θεόφιλον, “λέλυται το μεσότοιχον του φραγμού;;;”


Σεβασμιότατε επίσκοπε, έχει βγει το μυστικό και όλοι το γνωρίζουν πως θέλεις να διαλύσεις το Μοναστήρι και την μοναστικήν Αδελφότητα δια να το κάνεις ΚΑΖΙΝΟ…  το μαρτύρησε η πασίγνωστη Φωφώ…

Όλοι οι Αγιορείτες Πατέρες, --όσοι επισκέφτηκαν το φημισμένο Μοναστήρι μας--  έμειναν κατάπληκτοι με τα όσα είδαν και εξεφράστηκαν με τα καλλίτερα λόγια, για τας γνωστάς αιθούσας, δια τοπικά, πανΕλλαδικά και Διεθνή Συνέδρια… Εσείς, διατί το πολεμείτε; Ποίοί είναι  πίσω σας; Ποιες σκοτεινές δυνάμεις; Ποιος σε σπρώχνει να κυνηγάς τον πατέρα Ιγνάτιο και θέλεις την καταδίκη του; Οι συμμερίζοντές σου γνωρίζουν το ποιόν σου;…


Εάν ζούσε ο χειροτονήσας σε αείμνηστος Σεραφείμ, θα σε ξύριζε με κρύο νερό… παρ’ όλα αυτά, δεν φτάνεις τον μακαριστόν θείον σου αείμνηστον Σπυρίδωνα Βλάχον, που τον έτρεμε και το παλάτι…. Μην ονειρεύεσαι δια την μεγάλην γαλακτοφόρα Μητρόπολη Ιωαννίνων, διότι ο Κρητικός Θεόκλητος  Σετάκης δεν την αφήνει δια κανέναν άλλον… και όταν θέλησε να πωλήσει και την Βελλά, εξηγέρθη ολόσωμη η κοινωνία των Ιωαννίνων με τις καραμπίνες τους… μην ξεγελιέσαι…


Ποιοι και ποιές είναι εκείνοι που σου ’χουν κάνει την μίτρα σου κλοτσοσκούφι, δια τον πατέρα Ιγνάτιον;; Τουλάχιστον αυτός είναι άνδρας και όχι Φωφές… τα καμώματά σου δηλούν καμώματα μικρού Ναπολέοντα και ουχί αρχιερέως!

Σεβασμιότατε, πληροφόρησε την Φωφώ, πως ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι… Τα πάντα είναι γνωστά τοις πάσιν, μην ταράζεσαι! Μόνο στο Μοναστήρι  θα βρεις ηρεμία! Αρκετά κούρασες τον πιστό λαό, με τα καμώματά σου, τα μη ιεροπρεπή!

Ο ελλογιμότατος πατήρ Ιωάννης Διώτης, έγραψε ολόκληρο Τόμο, σχεδόν 600 σελίδες περι της αρχιαιρατείας σου, δεν ερυθρίασες λιγάκι;;; Οποιος άλλος και να ήταν, θα τα είχε μαζέψει και θα έφευγε δια νυκτός…  “Ασχημα δεν θα κάνεις” σεβσμιότατε, --όπως γράφει και ο πατήρ Ιωάννης Διώτης—πρέπει να φύγει ο δεσπότης Ναυπάκτου! καλά και πολύ καλά τα γράφει και εμείς στο εξωτερικό λέμε, δεσπότη ετοιμάσου δια το Άγιο Όρος, δια να κλάψεις δια τα πολυπληθή σκάνδαλά σου… προτού όλη η Ναύπακτος αλλαξοπιστήσει και φύγει από την Ορθοδοξία, που δεν βλέπει καθόλου ορθοπραξία παρά σου…



Κατά την περίοδον αυτήν, οι παντός βαθμού κληρικοί, πως ποιμένουν τα λογικά πρόβατα του Χριστού; Σε εκκλησίες και μητροπόλεις; Πως διατίθενται ψυχικώς οι ποιμένες της Βηθλεέμ κατά την αλησμόνητη εκείνη Νύχτα της Γεννήσεως του Χριστού; Ησαν “αγραυλούντες και φυλάσσοντες φυλακάς της νυκτός επί την ποίμνην αυτών” (Λουκά 2,8-14)

Έχουν οι δεσποτάδες μας σήμερα την μέριμναν των πιστών τους; Πολύ αμφιβάλω! Λέγουν οι δεσποτάδες μας, πως τους εξέλεξε το Αγιον Πνεύμα … και εγώ ο εστιάτωρ της  Αμερικής, αναλογίζομαι και λέγω: Εάν το Αγιον Πνεύμα τους διάλεξε, πως συμπεριφέρονται σαν μικροί Ναπολέοντες, όπως κάνει λόγω χάριν ο κ. Ιερόθεος, που με τα τερτίπια του, ούτε καν γνωρίζει τι εστί Πανάγιο Πνεύμα; Αλλόδοξο πνεύμα, ναι, του Χριστού, ΟΧΙ!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, μην πτοείστε. Οι εγκύκλιες επιστολές του δεσπότη, εάν έχουν αγάπη, να τις διαβάζετε και να τις κρατείτε, εάν όχι, πετάξτε τις στον κάλαθο των αχρήστων!


Χριστούγεννα – Πρωτόγεννα,  Πρώτη Γιορτή του χρόνου, μας μάθαινε ο δάσκαλος του χωριού μας. Χριστούγεννα όλο Φως, Αγάπη, Ομόνοια, Σύμπνοια, κ.λ.π δια το καλό των οικογενειών μας, της κοινωνίας και της πατρίδος.

Σήμερα πάνε να τα διαλύσουν όλα… και όταν μια μεγάλης ολκής δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια πλησίασε τον Μακαριότατον Αρχιεπίσκοπον δια τα κακώς τεκταινόμενα εις Ναύπακτον, είπε: “Και τι θα συμβεί εάν κλείσει ένα μοναστήρι, έχουμε τόσα πολλά άλλα μοναστήρια..”


Ίσως ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος δεν θέλει άλλο μοναστήρι, ως του Σωτήρος Χριστού, να είναι κατά πολύ ανώτερο από εκείνο που έχτισε η Αυτού Μακαριότης … και πάλιν, ..”Κύριε, Κύριε, επίβλεψον εξ ουρανού και είδε…” Τι να ιδεί ο Κύριος εξ ουρανού, φίλοι μου;;;

Εύχομαι προς όλους σας, Ευλογημένα Χριστούγεννα με μια Ολόχαρη χρονιά, με υγεία και ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!

Ακολουθεί η ΟΓΔΟΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ πιο καυτερή δια τον “ποιμένα” Ιερόθεον!

Υ.Γ. Το τηλέφωνό μου σας είναι γνωστόν. Περιμένω νέα σας και εντυπώσεις σας.

Τώρα στα γεράματα ο κ. Ιερόθεος μ’ έκανε να διαβάσω πολλά και να μάθω περισσότερα για τη θρησκεία μας!





3 σχόλια:

  1. ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΩ, ΙΣΩΣ ΚΑΜΙΑ ΤΣΑΧΠΙΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΦΕΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΨΕΥΔΟΙ.... ΑΝΤΙ ΠΩΠΩ!!!!!! Η ΣΩΣΩ!!!!
    ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ την Αγλαϊα ήξερα με το καροτσακι, που έλεγε Ελα έλα τάκα τάκα!!!! Χα χα χα χα ωραια χρόνια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή