Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟ



Είναι ανεπιθύμητος στο ποίμνιό του ο Ναυπάκτου Ιερόθεος [ΣΥΝΕΧΕΙΑ]


Παρέμβαση στην ανάρτηση της Ναυπάκτιας πρεσβυτέρας κας Ειρήνης Διώτη, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 στο δημοφιλές Ναυπακτιακό ιστολόγιο NAFS CLICK, με τον παραπάνω τίτλο:
από κάποια ανωνυμοεπώνυμη πολυεθνική, που υπογράφει ως  Μελίνα Περδικοπούλου, που δηλώνει στο διαδίκτυο, αλλού ως φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αθήνας,
αλλού ως φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης (!!!)
Τελικά πρέπει να είναι κατοικος ….. Δυτικής Μακεδονίας … και ας δηλώνει κάτοικος …. «ΤΙΜΟΡ – ΛΕΣΤΕ» !!!! που όμως την … καίει και την «κόφτει» η Ναύπακτος, το μοναστήρι της Σκάλας και ο … ΙΕΡΟΘΕΟΣ!

Η Μπουμπουλίνα πρεσβυτέρα, κα Ειρήνη Διώτη, απαντάει στην/στον … με τον τρόπο που αρμόζει!  Επίσης απαντάει και σε … άλλον/άλλη ανώνυμη βαλτή ψυχή που διακρίνει (!) μίσος κ.λ.π, κ.λ.π, κ.λ.π. Ακολουθεί η απάντηση!


Δύο οφειλόμενες απαντήσεις
ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Στην κυρία Μελίνα Περδικοπούλου που με διατάσσει να δείξω σεβασμό στο Συνοδικό θεσμό και να αφήσω την κριτική (σκοταδιστική νοοτροπία). Κυρία μου οι άνθρωποι που αντιπροσωπεύουν αυτόν το θεσμό ανά τους αιώνας έχουν κάμει φοβερά λάθη και σωρεία αντιχριστιανικών αποφάσεων.

Πως ζητάτε με φανατισμό να σεβαστούμε ένα θεσμό που τον καταξευτελίζουν αυτοί που τον εκπροσωπούν; Το θεσμό τον σέβομαι απολύτως, αλλά είναι αδύνατον να χειροκροτήσω τις αδικίες, τις ίντριγκες, τις συκοφαντίες, τις σκοπιμότητες που ανάξιοι αντιπρόσωποι του θεσμού τον διασύρουν με τις πράξεις τους προς μεγάλη λύπη των πιστών που δεν μπορούν να δεχθούν να σπιλώνουν με τις πράξεις των τους θεσμούς κάποιοι βολεμένοι. Πάρα πολλοί Αρχιερείς και λαϊκοί κρίνουν και κατακρίνουν τις μεθοδεύσεις και τις αντιχριστιανικές συμπεριφορές που αμαυρώνουν τους θεσμούς.

Λόγω οικονομίας χώρου δεν μπορώ να αναφέρω δεκάδες κριτικές και διαμαρτυρίες μεγάλων στελεχών της Εκκλησίας. Να αρχίσω από τον πατέρα Αυγουστίνο Καντιώτη και να τελειώσω στο σημερινό Αρχιεπίσκοπο; Το τι έχουν πει και το τι έχουν γράψει κατά αποφάσεων της Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης και της Διοικήσεως της Εκκλησίας. Αν μου δώσετε την διεύθυνσή σας θα μπορούσα να σας στείλω πάρα πολλές κριτικές και διαμαρτυρίες συγχρόνων Μητροπολιτών, Κληρικών και λαϊκών.

Ας αφήσουμε λοιπόν τον εθελοτυφλωτισμό και ας παλέψουμε όλοι μαζί όσοι αγαπάμε πραγματικά την Εκκλησία να αλλάξει επί το χριστιανικώτερο ο αυταρχικός τρόπος με τον οποίο διοικούν την Εκκλησία μερικοί καλοβολεμένοι. Η διεύθυνσή μου είναι: Ειρήνη Διώτη, Πλατεία Βικτωρίας 9, 10434 Αθήνα.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Απάντηση  στον ανώνυμο που έχει εκλάβει την κριτική και την διαμαρτυρία για συμπεριφορές του πνευματικού πατέρα (Επισκόπου) προς τα πνευματικά του παιδιά Μοναχούς και πιστούς ως έκφραση μίσους. Κύριε θα ξέρετε ότι η χριστιανική θρησκεία διδάσκει αγάπη, αλλά και δικαιοσύνη. Όπως λέγει ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, στόμα που παραμένει κλειστό μπροστά στην αδικία δεν μπορεί να ανοιχθεί ενώπιον της Θείας Κοινωνίας. Σκεφθείτε μήπως κλείνετε το στόμα σας μπροστά στην κατάφωρη αδικία; Πως θα το ανοίξετε στη Θεία Κοινωνία;
Πρεσβυτέρα Ειρήνη Ι. Διώτη
Ναυπάκτια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου