Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

15Ο ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ AHEPA HELLAS ΡΕΠΟΡΤΑΖΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ

15Ο ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ AHEPA HELLAS

http://3.bp.blogspot.com/-Bvi6LN3nrZQ/UYF2AVWKCHI/AAAAAAAABw4/ePNNduDtEkY/s1600/john3.JPG
Γράφει και επιμελειται ο Γιάννης Πορφύρης

Με απόλυτη επιτυχία έληξαν οι εργασίες του 15ου Ε.Τ.Σ. της ενιαίας Ελληνικής Περιφέρειας District 25 της μεγάλης Αδελφότητας του παγκοσμίου Ελληνισμού AHEPA, που ιδρύθηκε το 1923 στην Ατλάντα των ΗΠΑ από τους εκεί Έλληνες οικονομικούς μετανάστες. Το συνέδριο ήταν 2ήμερο [Παρασκευή & Σάββατο 20 – 21/6/2014] και είχε αντιπροσώπους από τα 30 Ελληνικά τμήματα [chapters] ανδρών.


Την πρώτη ημέρα, Παρασκευή βράδυ, οι εργασίες έγιναν στο Ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL [K ROOM] και περιλάμβανε όλες τις εργασίες Διοικητικού & Οικονομικού απολογισμού του απερχόμενου Δ.Σ. της Ελληνικής Περιφέρειας, καθώς και της 3μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Η δεύτερη ημέρα, Σάββατο, ήταν και η κύρια ημέρα εργασιών και έγινε στο διπλανό Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, 103-105 Λεωφ. Συγγρού.  Περιλάμβανε Registration, εγγραφή και οικονομική τακτοποίηση των συνέδρων,  προσευχή, εκλογή προεδρείου του συνεδρίου, χαιρετισμούς επισήμων, ανάγνωση και έγκριση Διοικητικού & Οικονομικού απολογισμού, της απερχόμενης διοίκησης, επικύρωση των πρακτικών του προηγούμενου 14ου Ε.Τ.Σ. της Καβάλας, τοποθέτηση αντιπροσώπων ιεραρχικά, απολογισμό δράσης των τμημάτων τους, ανακοίνωση αποφάσεων των επιτροπών του συνεδρίου [Επιτροπή καταστατικού, Επιτροπή οικονομικών, Επιτροπή εθνικών θεμάτων,  Επιτροπή οργάνωσης επομένου συνεδρίου, Επιτροπή εκλογής του αδελφού AHEPAN OF THE YEAR της Περιφερειας 25 και Επιτροπής Παιδείας & Κοινωνίας] και ο προϋπολογισμός της νέας περιόδου.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι διαδικασίες εκλογής του νέου Κυβερνήτη AHEPA HELLAS D. 25. του Διοικητικού Συμβουλίου του και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, αναλυτικά και ιεραρχικά για το κάθε αξίωμα και για το έτος 2014 – 2015.  Ακολούθησαν η ορκομωσία του νεοεκλεγέντος Κυβερνήτη και του Δ.Σ. οι οι ευχές και φιλοφρονήσεις, οι οικογενειακές φωτογραφήσεις.
Την ορκομωσία τέλεσε εθιμοτυπικά ο αδ. PSG, Peter Baltis, που συμμετείχε παρακολούθησε τις εργασίες του Συνεδρίου.
Ενδιάμεσα έγιναν μικροδιαλείματα για καφέ και για  μπουφέ και τέλος έγινε ελεύθερη χαλαρή συζήτηση [GOOD OF THE ORDER].
Η τελευταία πράξη του συνεδρίου, οικογενειακό εορταστικό δείπνο [gala dinner] έγινε στο ονομαστό ξενοδοχείο Grande Bretagne, στην Πλατεία Συντάγματος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ [DISTRICT LODGE]
ΑΞΙΩΜΑ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ
ΓΕΩΡΓ. ΠΛΟΚΑΜΑΚΗΣ
HJ-06  Chania
ΒΟΗΘΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ
ΒΑΣ. ΠΕΤΚΙΔΗΣ
HJ-02  Glyfada
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝ. ΑΙΒΑΖΙΔΗΣ
HJ-03 Thessaloniki
ΤΑΜΙΑΣ
ΑΠΟΣΤ. ΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
HJ-13  Argalasti
ΑΝΤΙΠΡ. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
ΣΑΚΗΣ ΒΩΒΟΣ
HJ-19  Xanthi
ΑΝΤΙΠΡ. ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΗΣ
HJ-17  Vari
ΑΝΤ. ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ
HJ-08 Serres
ΑΝΤΙΠΡ. ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΣΤΑΘΗΣ ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
HJ-20  Komotini
ΑΝΤ. ΟΙΚ & ΑΤΟΜ. ΑΡΙΣΤ.
ΚΩΣΤ. ΚΟΖΥΡΑΚΗΣ
HJ-01 Athens
ΑΝΤΙΠΡ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΗΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
HJ-03 Thessaloniki
ΤΕΛΕΤΑΡΧΗΣ - ΚΟΣΜΗΤΩΡ
ΔΗΜ. ΤΖΗΜΑΣ
HJ-14 Kavala
ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ [ΜΑΡΣΑΛ]
ΔΗΜ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗΣ
HJ-01  Athens
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΡΙΣΤ. ΚΑΡΑΤΖΑΣ
HJ-16  Drama
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΤΑΜ ΑΤΑMΙΑΝ
HJ-27  Oraiokastro
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΤ. ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ
HJ-09  Piraeus

Ο ΝΕΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΛΟΚΑΜΑΚΗΣ
Ο Γεώργιος Πλοκαμάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1961. Είναι παντρεμένος, πατέρας δύο τέκνων. Έλαβε το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Τ.Ε το 1982. Από το 1986 εργάζεται στην ΔΕΗ ΑΕ (και πλέον από 1-5-2012 στον ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, εταιρεία στην οποία η ΔΕΗ εκχώρησε τις λειτουργίες και το προσωπικό του δικτύου) ως Προϊστάμενος Πρακτορείων, προϊστάμενος μελετών, προϊστάμενος εκμετάλλευσης δικτύων. Συμμετείχει σε ομάδες εργασίας για διάφορα projects σε πανελλαδικό επίπεδο, συνεργάζεται με το ΤΕΙ Κρήτης/Παράρτημα Χανίων από τον Σεπτέμβριο του 1997 και έχει διδάξει:
·       Ηλεκτρικές μετρήσεις (εργαστήριο)
·       Ηλεκτρικά κυκλώματα Ι  (εργαστήριο)
·       Ηλεκτρικά κυκλώματα ΙΙ (εργαστήριο)
·       Σύζευξη ενεργειακών κυκλωμάτων (εργαστήριο)
·       Ηλεκτρονικά Ισχύος (εργαστήριο)
·       Εφαρμογές Ηλεκτρονικών ισχύος & ηλεκτρικές μηχανές (εργαστ)
·       Ηλεκτρικά Κυκλώματα ΙΙ (θεωρία)
·       Εφαρμογές Ηλεκτρονικών Ισχύος & ηλεκτρικές μηχανές (θεωρία).
Συνεργάζεται επίσης με το ΚΕΚ της ΓΕΣΕΒΕ μέσω του οποίου, αλλά και μέσω άλλων φορέων έχει πραγματοποιήσει άνω των 500 ωρών εκπαίδευσης ενηλίκων σε διάφορα τεχνικά και επιστημονικά θέματα. Είναι επίσης εκπαιδευτής στην ΔΕΗ ΑΕ και από το 1996 συνεργάζεται με το εργαστήριο υψηλών τάσεων του ΕΜΠ και με το ΚΔΕΠ της ΔΕΗ ΑΕ.

Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής, κριτής εργασιών της  Παγκόσμιας Ένωσης Μηχανικών (ΙΕΕΕ),  πραγματογνώμονας της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου Χανίων, πιστοποιημένος εκπαιδευτής από το ΕΚΕΠΙΣ, τον ΟΑΕΔ και την ΔΕΗ ΑΕ  και τέλος πιστοποιημένος Partner Ευρωπαϊκού φορέα KNX/EIB (έξυπνα συστήματα)

Έχει συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια με τις παρακάτω εργασίες:

·     Dynamic supplier and load management using appropriate metering devices: E.  Antonidakis, D. Koulouriotis, A. Manitis, I.  Kaliakatsos Department of Electronics TEI of Crete - Chania Branch, D. Tsechpenakis Donau University- TEI of Pireaus, G. Plokamakis, Public Power Corporation of Greece, Chania Section ((New Horizons in Industry & Education, 28-29/8/2003 Σαντορίνη)
·     Forecasting of electricity demand using neuro-fuzzy model: Atsalakis G. TUC, Ucenic C. TU of Cluj-Napoca Romania, Plokamakis G. PPC (DEH) of GREECE (New Horizons in Industry & Education, 25-26/8/2005 Corfu)
·     Forecasting TSO marginal price by neuro-fuzzy techniques: Plokamakis George Public Power Corporation S.A.,  Atsalakis George TUCrete, Tsakalaki Katerina TUCrete, 2nd SMTDA2012 International Conference- June 5 - 8, 2012 Chania Crete Greece

Η μεγάλη κοινωνική του δράση:

·       Είναι πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χανίων της Επιστημονικής Ένωσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ)
·       Αντιπρόεδρος  του ΔΣ του αστικού οικοδομικού συνεταιρισμού Χανίων
·       Τακτικό μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑ Χανίων
·       Είναι μέλος της ΑΧΕΠΑ από το 2004. Συμμετέχει στο Δ.Σ. της Περιφέρειας ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ από διάφορες θέσεις τα τελευταία 6 χρόνια Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Περιφέρειας Ελλάδος ΑΧΕΠΑ τα δύο τελευταία χρόνια

Η απογείωση της προσφοράς του:
 

Ο νέος Κυβερνήτης της Αδελφότητάς μας, ήταν απόλ τους κυρίους συντελεστές της ομάδας μελέτης για την Ανάπλαση των Βυζαντινών Κήπων της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Με ευθύνη του πραγματοποιήθηκε η  δεύτερη επίσημη παρουσίαση της μελέτης στην Νέα Χώρα Χανίων με την επωνυμία "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΙΑΔΑ" την 16η Νοεμβρίου 2013, η επίσημη πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2013 στην Κωνσταντινούπολη.
Δείτε σχετικό video.
Διαβάστε περισσότερα:  
Εκπροσώπηση της Πάτρας
Την Πάτρα και το τμήμα 25, με την επωνυμία ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, [AHEPA PATRAS HJ_25 “SAINT ANDREW”] εκπροσώπησε ο πρόεδρός της αδ. Καθηγητής δημοσιογράφος Γιάννης Πορφύρης, που έχει εκφράσει διαφορετική άποψη σε θέματα λειτουργίας των τμημάτων στην Ελληνική Επικράτεια, από αυτή των εν ΗΠΑ, για να εναρμονιστεί με την Ελληνική νομοθεσία και πραγματικότητα, γιαυτό και έχει δεχθεί έντονη κριτική από τα παλαιά ιδίως μέλη που υπερασπίζονται την επικρατούσα νοοτροπία και πρακτική.


ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣΤο Τμήμα AHEPA PATRAS HJ_25 “SAINT ANDREW”, ο πρόεδρος και τα μέλη του, εύχονται ολόψυχα στον νέο αδελφό Κυβερνήτη, το συμβούλιο της περιφέρειας και την εξελεγκτική επιτροπή συγχαρητήρια για την εκλογή τους,  καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που επωμίσθηκαν, είναι πάντα στο πλευρό τους, αδελφοί, αρωγοί και βοηθοί στην κοινή προσπάθεια για ένα καλλίτερο μέλλον. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου