Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΑ ΣΑΒΒΑΛΙΑ ΗΛΕΙΑΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΤΟΥΣ



Ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΒΒΑΛΙΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΤΟΥ
 
Επιμέλεια ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ
Με τη συμμετοχή όλων σχεδόν των κατοίκων και μέσα σε οικογενειακό ζεστό κλίμα οι κάτοικοι των Σαββαλίων έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίττα τους. Φυσικά την εκδήλωση διοργάνωσε ο δραστήριος ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΒΒΑΛΙΩΝ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», με μεγάλη επιτυχία. Γέμισε η αίθουσα από κατοίκους, τοπικούς παράγοντες και φίλους.


Την βασιλόπιττα ευλόγησε ο αιδεσιμότατος π. Παναγιώτης Φωτακόπουλος, ο οποίος μας παρουσίασε και ένα θαυμάσιο βιβλίο, με χρήσιμες ιστορικές, λαογραφικές και πατριδολατρικές καταγραφές, που συνέγραψε με τίτλο «Τα Σαββάλια Η ενορία μας» και το αφιέρωσε σε όλους τους κατοίκους του χωριού.


Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ηλιδος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Επαμεινώνδας Παναγιωτόπουλος, Διεύθυνσης Διοίκησης & Πρόνοιας, της Διεύθυνσης Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και του Τμήματος Διοικητικών & Οικονομικών Θεμάτων Δ.Ε. Πηνείας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Κοινων. Εργασίας του Δήμου κ. Γεράσιμος Παπαγιαννόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Πηνείας κ. Νικόλαος Ζάρρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαλιάδας κ. Παναγιώτης Παναγιωτάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Ηλείας κ. Παναγιώτης Μπράμος, ο πρόεδρος Σαβαλίων κ. Δημοσθένης Καραφλός, ο κ. Χρήστος Βαλιαννάτος πρόεδρος της οργάνωσης των παραγωγών [Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών Ν. Ηλείας – Οργάνωσης Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας & Κορινθιακής Σταφίδας],  ο κ. Αλέξανδρος Σταγκουράκης, εκπρόσωπος παραγωγικών κλάδων, ο κ. Κων/νος Ντούμας πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Αμαλιάδος, η επίτιμος πρόεδρος και ιδρύτρια του Αναπτυξιακού Συλλόγου  Γυναικών Σαββαλίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ομογενής μας κα Παναγιώτα Πατήρη, ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πορφύρης πρόεδρος των Αιτωλοακαρνάνων Αχαϊας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» και πρόεδρος ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ  ΤΜΗΜΑ 25 «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», ο κ. Αλέξανδρος Αγραπίδης Διευθυντής Σχολείου, εκπρόσωποι του Εκπολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Σαββαλίων εκπρόσωποι της αθλητικής ομάδας Ολυμπιακού Σαββαλίων και σύσσωμο το Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Σαββαλίων.


Την εκδήλωση διηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου κα Ελένη Νταλαμάρα, χαιρέτισαν εκ μέρους της Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Μπράμος, ο Δήμαρχος Ήλιδος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο πρόεδρος Σαββαλίων κ. Δημοσθένης Καραφλός. Στην αρχή τιμήθηκε για την διαχρονική προσφορά της στο σύλλογο και το χωριό η επίτιμος πρόεδρος ομογενής μας κα Γιώτα Πατήρη, μέσα σε πολλά χειροκροτήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης. Το φλουρί φέτος έπεσε στον κ. Τζιόβα.

Παρακολουθείστε ζωντανά την εκδήλωση:


Δείτε και φωτογραφικό υλικό:
























1 σχόλιο: