Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ – Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΗ μεγαλύτερη ρωσική δύναμη της Βαλτικής που κινείται στην Μεσόγειο, για πρώτη φορά από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.


Νέα αιτία «εμπόλεμου κλίματος» η ισχυρή δύναμη του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο;
Το σφαγείο-Συρία δεν κλείνει, αλλά σπρώχνει, στα άκρα κάθε ώρα και περισσότερο τις σχέσεις Δυτικών-Ρώσων.
Ίσως νέα αιτία «εμπόλεμου κλίματος», η επίδειξη δύναμης του ρωσικού στόλου –λόγω Συρίας- που πλέει προς τη Μεσόγειο με κατάληξη τις εκεί βάσεις του.

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ δηλώνει «ανήσυχος» (!) για το γεγονός ότι συνεχίζει να πλέει προς τη Μεσόγειο ένας σχηματισμός ρωσικών πολεμικών πλοίων που μπορεί να «συμμετάσχει στις επιχειρήσεις» που διεξάγει η ρωσική Πολεμική Αεροπορία στη Συρία!

«…. Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να επιχειρεί στα διεθνή ύδατα», σημείωσε ο Στόλτενμπεργκ, όμως «αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι αυτός ο σχηματισμός που συνοδεύει ένα αεροπλανοφόρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις επιχειρήσεις πάνω από τη Συρία…».


Η εξέλιξη αυτή έχει κινητοποιήσει και το βασιλικό πολεμικό ναυτικό της Βρετανίας καθώς η νηοπομπή στην οποία μετέχει ακόμη και το μοναδικό αεροπλανοφόρο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» εκτιμάται πως πιθανότατα θα διέλθει του Καναλιού της Μάγχης. Χαρακτηριστικό της ανησυχίας που υπάρχει είναι και οι τίτλοι σε πολλά βρετανικά μέσα, που κάνουν λόγο για την μεγαλύτερη ρωσική δύναμη που κινείται στην περιοχή, για πρώτη φορά από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Σύμφωνα δε με τον Ιndependent βρετανικοί αξιωματούχοι σχολιάζουν πως η Ρωσία παρατάσσει το σύνολο του Βόρειου Στόλου της και ένας μέρος αυτού που διατηρεί στη Βαλτική. Όπως τονίζουν η προσέγγιση στα παράλια της Συρίας «δεν θα είναι απλά μια φιλική επίσκεψη. Θα δούμε ένα κρεσέντο αεροπορικών επιδρομών στο Χαλέπι, ως μέρος της στρατηγικής της Ρωσίας».

Σημειώνεται πως οι δυνάμεις του Βασιλικού Βρετανικού Ναυτικού θα «συνοδεύσουν» τα πλοία το ρωσικού στόλου κατά το πέρασμά τους από το Κανάλι της Μάγχης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου