Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΕΓΙΝΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΤΩΧΕΥΕΙ


ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ!

Τελικά εμείς οι εξυπνάκηδες οι Έλληνες είμαστε πολύ κοροΐδα! Μιλάμε για κουτοπόνηρους αλλά όχι έξυπνους!  Θα μου πείτε γιατί το λες αυτό; ΑΠΛΑ γιατί ενώ έχουμε το ΠΡΟΒΛΗΜΑ που μας εξαθλιώνουν οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ενώ ακούσαμε πως το ξεπέρασαν αυτό οι ΙΣΛΑΝΔΟΙ εμείς δεν παρακολουθούμε τι στο καλό συνέβη εκεί και ΓΛΥΤΩΣΑΝ!

Απλά πράγματα τόσο απλά που λύνονται με τη σωστή πληροφόρηση! Τελικά δεν ανοίγουμε «τα στραβά μας» να δούμε γιατί τα δικά μες ξεπουλημένα ΜΜΕ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑΝ (!) άραγε γιατί; Απλά να μην καταλάβουν τα κορόϊδα, δηλαδή ΕΜΕΙΣ την αλήθεια! Καιρός να κάνουμε ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ τις ειδήσεις με ότι συμβαίνουν στην Ισλανδία και να πάψουμε το ροχαλητό!!!


ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ!
Ακόμη εννέα τραπεζικά στελέχη καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για την υπόθεση χειραγώγησης της αγοράς από την Kaupthing Bank. Εκμεταλλευόμενη την απελευθέρωση των αγορών και την ευκολία δανεισμού η Kaupthing κατάφερε ώς τα μέσα του 2008 να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισλανδίας και σε μια σημαίνουσα διεθνή τράπεζα του κόσμου.

Αμέσως μετά την πτώχευση της Leehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008 και το σκάσιμο της χρηματοπιστωτικής φούσκας όμως, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος υπό το βάρος τεράστιων χρεών. Σύμφωνα με το independent.co.uk, τα πρώην εννέα στελέχη της Κaupting οδηγήθηκαν στο δικαστήριο επειδή προσπάθησαν εκείνη την εποχή να φουσκώσουν τις τιμές των μετοχών της τράπεζας τεχνητά προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού, χρησιμοποιώντας κρυφά κεφάλαια της ίδιας της τράπεζας για την αγορά των μετοχών της.

Οι τραπεζίτες φέρονται ότι χορήγησαν μυστικά δάνειο στον σεΐχη Μοχάμετ Μπιν Καλίφα Μπιν Αλ Θανί του Κατάρ για αγορές μετοχών της τράπεζας, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν μάλιστα ως εγγύηση γι’ αυτό το δάνειο. Λίγες εβδομάδες πριν από την κατάρρευση ανακοίνωσαν ότι ο σεΐχης είχε αγοράσει μερίδιο 5,1% στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας. Μετά την κατάρρευση ανακαλύφθηκε ότι περισσότερο από το 40% των μετοχών της Kaupthing διακρατούνταν από την ίδια την τράπεζα ως ενέχυρο για τα δάνεια.


Η εκδίκαση της απάτης ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 και δύο μήνες μετά το Πρωτοδικείο του Ρέικιαβικ έκρινε εφτά από τους 9 κατηγορούμενους ένοχους. Την περασμένη Πέμπτη όμως το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισλανδίας έκρινε ότι και οι 9 ήταν ένοχοι για δόλια χρηματοδότηση αγορών μετοχών και πρόκληση παραπλανητικής ζήτησης και τους καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης μεταξύ 1 και 4,5 ετών.
Όποιος μπορεί με τη μέθοδο «translate” ας διαβάσει εδώ και θα καταλάβει:


Ακούστε και τον πρωθυπουργό της Ισλανδίας και σκεφτείτε εμάς πόσο χαζοί είμαστε που ακούμε τους δικούς μας κακιστους πολιτικάντες! Γειά σου Λούλη, Γειά σου Κούλη, Γειά σου Μπούλη, Γειά σου μαλακοπυτιρούλη, Γειά σου και σύ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΓΚΑ εθνομητέρα! Ελάτε να μας σώσετε, αλλά προσοχή μην ξυπνήσουν οι κοιμισμένοι Έλληνες θα σας πάνε  ….. @@@@@@ τραγουδώντας ως το Τατζιχριστάν….Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου