Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΞΥΚΕΙΟ: ΜΟΜΦΗ, ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΜΟ.Φ.Η. Ζ' ΜΕΡΟΣ (Σε συνέχεια)




ΙΚΑ, ΙΚΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;


Με την πέννα του Γιάννη Πορφύρη


“Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινάει”!

 Η παροιμία, πάει γάντι εδώ στην περίπτωση της   ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ & ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣ αλλά και ΥΠΟΠΤΗΣ συμπεριφοράς, του ελεγκτικού υπαλληλικού προσωπικού του  ΙΚΑ Ναυπάκτου, στην υπόθεση ασφαλιστικές «ΕΙΣΦΟΡΕΣ» ανέγερσης του μεγάρου Ξύκειου - Καπορδέλειου ιδρύματος!

Γελάνε και οι πέτρες με τις αφελείς αιτιάσεις της κυρίας υπευθύνου, για να «τραινάρει το χρόνο». Άραγε πόσο ακόμα; Μέχρι να αποκαλυφθούνε, ένας Θεός ξέρει, το «δυσθεώρητο ύψος» και το «απύθμενο βάθος» των παρανομιών που έχουν συντελεσθεί!!!





Δεν τους συγκίνησε, ούτε το όνομα «ΞΥΚΕΙΟ» που φωνάζει μόνο του… την πραγματικότητα. Τάχα, το ΙΚΑ, ζητά ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ(!), και από τον δικηγόρο του ευεργέτη, ότι είναι δικηγόρος του κ. Ξύκη(!). Έλεος! Δεν είναι όλοι βλάκες στη χώρα αυτή… Θαυμάστε υπεύθυνη στάση,   δημοσίου οργανισμού κοινής ωφέλειας, που οφείλει να είναι θεματοφύλακας του δημοσίου συμφέροντος! (ΙΚΑ = ίδρυμα κοινωνικών ασφαλίσεων)

 


ΘΑΥΜΆΣΤΕ και το κυρίως θέμα του έγγραφου, «ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ»!

 

Πάει θα σαλτάρουν οι αποδέκτες –προιστάμενοι, κλπ, όταν το διαβάσουν! Τι απόψεις κυρία μου ζητάς; Εδώ ένα έργο 2.300 τετρ. μέτρων στο «χωριό σου», που έγινε εδώ και κάποια δεκαετία, κάποια ΜΥΡΙΑ δημόσιο χρήμα ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ (!)

Εσείς –ΙΚΑ Ναυπάκτου-  ΕΊΣΤΕ ο μόνος αρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός των πληρωμένων, ή διαφυγόντων εισφορών και ζητάτε και τα «ρέστα»;

Έχετε δει ποτέ, βιβλίο ΙΚΑ ;

Έχετε καρτέλα συμπληρωμένη, ελεγμένη; Eχετε «ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΣ»; Eχετε δελτία ελεγκτών; Πόσα πληρώθηκαν, πόσα έχουν ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ; Πόσα απομένουν να καταβληθούν;

Έκλεισε η καρτέλα του συγκεκριμένου έργου;

Έχουν πληρωθεί ΠΡΟΣΤΙΜΑ από τυχόν καθυστερήσεις;;;  
 

Δεν θέλουμε καθόλου να φανταστούμε την περίπτωση, να μη έχετε ανοίξει καθόλου καρτέλα εργασιών κλπ κλπ. στο on line σύστημα του ΙΚΑ!... Το απόλυτο χάος!


Αλλά ας δούμε τον νομικό σύμβουλο του  ευεργέτη ομογενή επιχειρηματία, που χρόνια «τον δούλευαν» για τα χρήματά του. – ή μήπως κάνω λάθος;;;



- Και του έστελναν ΜΠΑΚΑΛΟΧΑΡΤΑ απ τη Μητρόπολη Ναυπάκτου,  αντί για αποδείξεις πληρωμής ΙΚΑ (!)



Και δεν μπορώ να καταλάβω, τι σχέση έχει το ΙΚΑ με τη Μητρόπολη Ναυπάκτου, στην είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών κυρίες και κύριοι του ΙΚΑ Ναυπάκτου. Πάτε καλά;;;
 




Aς διαβάσουμε, λοιπόν τη συνέχεια του σήριαλ!!

Ερωτώ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ και περιμένω απάντηση:

Γιατί αυτές οι καθυστερήσεις και οι αλόγιστες σπατάλες χρόνου σε ΕΛΕΓΧΟ ΣΟΒΑΡΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ;;

Θέλετε να ΚΡΥΨΕΤΕ, ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ «ΠΑΡΑΝΟΜΟ» ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟ;;;

Και, υπάρχει περίπτωση, να στείλετε ΑΡΓΟΤΕΡΑ, το λογαριασμό, μαζί με υπέρογκα πρόστιμα,  προσαυξήσεις κλπ. Πότε δηλαδή; Και σε ποιόν θα τον στείλετε;
Τον φουκαρά που έφτιαξε το εικονοστάσι κοντά στον ΟΣΙΟ ΔΑΒΙΔ που είχε τάμα, με την καταγγελία του σεβ.  Μητροπολίτη κ. Ιερόθεου Βλάχου, τον ΤΥΛΙΞΑΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΑ ΧΑΡΤΙ, τον φορτώσατε υποθετικές- ανυπόστατες παραβάσεις, ΤΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΑΤΕ και το «κάτι τι», τον δικάσατε και στο δικαστήριο και ακόμα τρέχει και δεν σώνει!!! Και ας μη είναι ιδιοκτήτης κανενός οικοπέδου!!! ΕΛΕΟΣ!!!!








Προς:
Διοίκηση ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – Διεύθυνση Οργάνωσης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Μενάνδρου 41-43, 10437 Αθήνα.

Κοινοποίηση:

1. Τοπικό Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ναυπάκτου – Γραφείο Διευθυντή, Λ. Βύρωνα αρ. 1 – 30300 Ναύπακτος – Γραφείο Διευθύντριας.

2. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – Γραφείο Διοικητή, Αγίου Κωνσταντίνου 8 – 10241 Αθήνα.

3. Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας – Γραφείο Ειδικού Γραμματέα, Δραγατσανίου 8 – 10110 Αθήνα.

4. Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Κηφισίας 1 – 11523 Αθήνα.

5. Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης – Γραφείο Ειδικού Γραμματέα, Λ. Συγγρού 60 – 11742 Αθήνα.

6. Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος (υπόψη κ. Εισαγγελέα, χειριζομένου την υπ’ αριθμ. 4694 ΚΔΕ / 9.5.2013 αναφορά μου κατά μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιεροθέου –κατά κόσμον Γεωργίου Βλάχου– και κατά παντός άλλου υπευθύνου), Αλίφρονος 92 & Πειραιώς 207 – 11853 Αθήνα.

7. Δ.Ο.Υ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ –Γραφείο Προϊσταμένου, Λιμάνι – 30200 Μεσολόγγι.

8. Οικονομική Επιθεώρηση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος – Γραφείο Προϊσταμένου, Ακτή Δυμαίων 26 – 26005 Πάτρα.

9. Πολεοδομία Ναυπάκτου – Γραφείο Διευθυντή, Λόρδου Βύρωνα και Φιλικής Εταιρείας, 30300 Ναύπακτος.

ΑΙΤΗΣΗ

Ιωάννη Ξύκη του Κωνσταντίνου, κατοίκου Νέας Υόρκης Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, 31 09 42 Street, Astoria NY  11103.

_____________________________________

    

   Μου κοινοποιήθηκε σήμερα το συνημμένο υπ’ αριθμ. πρωτ. 3364/23.7.2013 έγγραφο του υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ναυπάκτου, που υπογράφει η διευθύντριά του, με θέμα «ζητούνται απόψεις».

  

   Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να παρακολουθήσω τη συμπεριφορά των υπευθύνων του συγκεκριμένου υποκαταστήματος:

   Αφού πρώτα προσέβαλαν τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου, απαιτώντας να επιδείξει τα «διαπιστευτήριά» του, αφού, εν συνεχεία, ζήτησαν στοιχεία περί της χρηματοδότησης της ανέγερσης του επίμαχου κτιρίου (λες και αυτό είναι το ζητούμενο, όταν είναι αυτονόητο ότι αυτό μπορεί είναι αντικείμενο μόνο άλλων ελεγκτικών μηχανισμών), με τη δωρεά που αναφέρω στην μηνυτήρια αναφορά μου κατά του μητροπολίτη Ναυπάκτου Γεωργίου Βλάχου (και έχει, άλλωστε, δημοσίως παραδεχθεί και ο ίδιος), αντί να ικανοποιήσουν μετά ταύτα το αίτημά μου, εξακολουθούν και εμφανίζονται να τους απασχολεί το αν εγώ έχω το (προδήλως αυτονόητο) έννομο συμφέρον να λάβω απάντηση στο αίτημά μου, και ζητάνε σχετικές οδηγίες από την Διεύθυνσή σας («απόψεις»), ωσάν να προσπαθούν για κάποιο λόγο να «κερδίσουν χρόνο» και, σε κάθε περίπτωση, επιδεικνύοντας μία πρωτοφανή «δυσκολία» στη χορήγηση των αιτουμένων στοιχείων. Η ενημέρωση δε που σας παρέχουν σχετικά με το επίμαχο κτίσμα [που και μόνο το όνομά μου στην τελική επωνυμία του (!!!) θα έπρεπε να ήταν αρκετό για το υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ναυπάκτου και τη διευθύντριά του για την απόδειξη του εννόμου συμφέροντός μου] είναι επιεικώς ελλιπής, αφού αυτό που (επιμένω και πάλι) θα έπρεπε να ενδιαφέρει τη συγκεκριμένη υπηρεσία και να αποτελεί και αντικείμενο ενημέρωσης στο έγγραφό της προς τη Διεύθυνσή σας, είναι το κατά πόσον τηρήθηκε η νομιμότητα, σε ό,τι αφορά το πεδίο αρμοδιότητας και ευθύνης της υπηρεσίας, ήτοι, κατά πρώτιστο λόγο, η καταβολή ή μη των κατά νόμο προβλεπομένων ασφαλιστικών εισφορών. Τόσο, δύσκολο ήταν, άραγε, να σας ενημερώσουν γι’ αυτό, και να ενημερώσουν και εμένα, που δώρησε πάνω από 800.000 ευρώ για την ανέγερση του Ξυκείου;



   Είναι μετά ταύτα προφανής ο προσχηματικός χαρακτήρας του περιεχομένου του ανωτέρω εγγράφου και του αιτήματος περί «απόψεων» της Διευθύνσής σας, και παρακαλώ για την δέουσα έγγραφη απάντησή σας, κοινοποιώντας αυτή και σε εμένα, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου μου Νίκου Αντωνιάδη.

Αθήνα, Δευτέρα 24 Ιουλίου 2013

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος







ΝΙΚΟΣ Ι. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Α.Μ.  Δ.Σ.Α. 17494

ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ 9Β – 106 71 ΑΘΗΝΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου