Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ...ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ



ΥΒ, ΥΒ ΥΒ!!! ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;;;

ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΚΥΡΙΟ Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: “ΣΤΡΙΜΩΞΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ, ΖΗΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ” - ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:” ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ. ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ… ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ!” - “ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ” ΚΑΙ ΠΑΖΑΡΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ)


Με την πέννα του ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ

Πρωτοφανείς κυριολεκτικά διαλόγους που έρχονται μέσα από τη δικογραφία του εισαγγελικού λειτουργού,  αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για τα στημένα παιχνίδια, παρουσιάζει το ΜΑΚΕΛΕΙΟ.


Oι διάλογοι προκύπτουν από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατεγράφησαν από τον υπερκοριό και πια αποτελούν ΝΟΜΙΜΟ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ το οποίο συνηθίζει να διαβάζει ο δημοσιογράφος Θωμαίδης στις εκπομπές του. Μόνον που παρέλειψε μερικά αποσπάσματα γιατί πιθανόν να τα…ξέχασε! Να σημειωθεί ότι οι διάλογοι που παρουσιάζουμε έχουν “μουσειακό” χαρακτήρα αφού δεν σχετίζονται με τα στημένα παιχνίδια αλλά παραπληρωματικά προσέγισαν στους κύκλους της διαφθορας από σπόντα. Μέσα όμως από αυτούς, διαπιστώνονται πολλά. Και πρώτα απ’ολα πως έχει στηθεί και δουλεύει το παρασκήνιο, πως γίνονται τα πολιτικά παζάρια, πως γίνονται οι διαλεκτικές “συναλλαγές” και από ποιον λαμβάνουν εντολές δημοσιογράφοι για να “πιέζουν” και να “προειδοποιούν” τους πολιτικούς για να κάνουν το “σωστό” και όχι του κεφαλιού τους.


Πρόκειται για την περιβόητη προκαταρκτική εξέταση για τα “στημένα παιχνίδια”,  στο πλαίσιο της εισαγγελικής πρότασης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο άναψε το πράςινο φως έπειτα από σχετική πρόταση του εισαγγελέα, για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου εμπλεκομένων στην υπό διερεύνηση υπόθεση, ώστε να εξακριβωθούν οι κατηγορίες που αναζητά ο εισαγγελέας. Με το βούλευμά τους (υπ’ αριθμ. 1921/2014) τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών επιτρέπουν στον κ. Κορέα να αξιοποιήσει κάθε επιβαρυντικό στοιχείο για «τη διακρίβωση της συνολικής εγκληματικής συμπεριφοράς των εμπλεκόμενων». 


Στις συνομιλίες, φέρεται να συμμετέχουν ο εκδότης και δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου και ο επιχειρηματίας, Βαγγέλης Μαρινάκης. Σας παρουσιάζουμε αυτούσιες τις συνομιλίες και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. Πρόκειται για συζητήσεις που έγιναν παραμονές των επαναληπτικών εκλογών του Ιουνίου 2012(και 14 μέρες μετά το ατυχές εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ που την έφερε στο ποσοστό του 18,85% στις πρώτες εκλογές της 6ης Μαίου) και αφορούν το πως θα “πείσει” και πως θα “προειδοποιήσει” ο δημοσιογράφος την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να σταματήσει να ζητάει πολλά από τον Αντώνη Σαμαρά και να προσχωρήσει στη ΝΔ. Και βέβαια πως ο μεγαλοδημοσιογράφος θα το πετύχει για λογαριασμό του επιχειρηματία αλλά και για το καλό του τόπου. Πάντα για το καλό του τόπου.


Όταν η δουλειά πετυχαίνει και με την παρέμβαση του Κώστα Μπακογιάννη, όλοι αισθάνονται ... ανακουφισμένοι. “The deal is done”, λέει ο επιχειρηματίας. “ΩΡΑΙΑ!” αναφωνίζει ο δημοσιογράφος. Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος, λέμε εμείς…
Υ.Γ 
Πάντως εντύπωση μας κάνουν κάποια ζητήματα που προκύπτουν από τις συνομιλίες. Το πρώτο και το πιο βασικό: Στην κοινή γνώμη υπήρχε η εκτίμηση ότι η Ντόρα (κουμπάρα με τον Μαρινάκη) λέγονταν ότι είχε πάντα εξαιρετικές σχέσεις μαζί του ενώ στις συνομιλίες  φαίνεται να μην έχουν καλές επαφές. Το δεύτερο: Ποια η πραγματική σχέση Μαρινάκη-Κούβελου. Το τρίτο: Πως με τόση άνεση και ευκολία ο επιχειρηματίας “παραγγέλλει” και ο δημοσιογράφος “εκτελεί” τηνπαραγγελία. Απίστευτη οικειότητα. Λες και αυτά γίνονταν συχνά.

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου