Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 300 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ

.          




Ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας, η οργανωτική επιτροπή εκδηλώσεων, το Τμήμα AHEPA PATRAS AHJ025_25 “SAINT ANDREW” και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΑΧΑΪΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 300 χρόνια από τη γέννηση του εθνομάρτυρα διδάχου του γένους μας  Αγίου Κοσμά του Αιτωλού,

Σας προσκαλούν
στην επιστημονική ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7η Δεκεμβρίου 2014, ΏΡΑ 11.30 π.μ. στην ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ και την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ.



Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
11.30 Χαιρετισμοί
11.35 Ομιλία με θέμα «Κοσμάς ο Αιτωλός και το ιστορικό πλάισιο δράσης του από την κα Σοφία Καυκοπούλου, Θεολόγο, υποψ. Dr. Α.Π.Θ., Ιστορική Ερευνήτρια, Διπλωματούχο Ανωτέρων θεωρητικών.
11.50 Ομιλία με θέμα «Εθνεγέρτης ο Κοσμάς ο Αιτωλός; Εθνική και πολιτική άποψη» από τον Dr Αλέξιο Παναγόπουλο, Καθηγητή Παν/μίου, συγγραφέα, Dr Θεολογίας, Dr Νομικών & Πολιτ. Επιστημών διπλωματούχο υφηγητή.
12.05 Ομιλία με θέμα «Ο μεγάλος διδάσκαλος του γένους Αγιος πατροκοσμάς ο Αιτωλός και το νόημα των διδαχών του» από τον κ. Ιωάννη Πορφύρη Καθηγητή, Κοινων. Δημοσιογράφο, συγγραφέα, Επίτιμο Πρόεδρο των Αιτ/νων Αχαϊας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» και πρόεδρο του Τμήματος της Αδελφότητας ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ».
12.20 ιεροί Υμνοι από την ακολουθία του Αγίου Κοσμά αιτωλού και των Χριστουγέννων.


 
ΒΑΣΙΛ. ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΣ Πρωτοψάλτης Βυζαντινολόγος
Την επιστημονική ημερίδα συντονίζει ο κ. Λεωνίδας Καρνάρος Κοινωνικός Λειτουργός, Συγγραφέας, Αντιπρόεδρος Εταιρίας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος και Ταμίας του Τμήματος της Αδελφότητας ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ». 

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ, Θεολόγος 1η ομιλήτρια

Η Οργανωτική Επιτροπή απαρτίζεται από τους:
κ. Παναγιώτη Καράμπελα, τ. Γυμνασιάρχη, πρ. δήμαρχο Κάτω Αχαΐας,
αιδ. π. Απόστολο Δημητρόπουλο, Ιερατ. Προϊστ. Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού,
κ. Λεωνίδα Καρνάρο, συγγραφέα, ιστορικό ερευνητή, Αντιπρ. Λογ ΝΔ Ελλαδος & δ. Σοφία Καυκοπούλου Θεολόγο, υποψ. Dr Α.Π.Θ.
 
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΡΝΑΡΟΣ Συντονιστής της εκδήλωσης
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ


Dr ΑΛΕΞΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 2ΟΣ Ομιλητής


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ 3ΟΣ Ομιλητής

2 σχόλια: