Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ; ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ & ΘΑΥΜΑΣΜΟ;



Ο ΗΓΕΤΗΣ Β.ΠΟΥΤΙΝ!! [ΒΙΝΤΕΟ] ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!


Όπως το θέλει η παράδοση των τελευταίων χρόνων ο ρώσος πρόεδρος δεν παρακολούθησε την χριστουγεννιάτικη ακολουθία στον καθεδρικό του Σωτήρα στη Μόσχα αλλά πήγε στην περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Voronej.Πήγε στο χωριό Otradnoïe στην εκκλησία της Παναγίας.

Ο ρώσος πρόεδρος παρέστη στην ακολουθία προσερχόμενος στο ναό εν μέσω ενός κατάλευκου χιονισμένου τοπίου και συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του ναού π. Γεννάδιο Zaridze. Του δόθηκε επίσης η δυνατότητα να μοιραστεί στιγμές με δεκάδες άτομα που φιλοξενούνται σε ξενώνα του προσκυνήματος εκ των οποίων 40 παιδιά κάποια από αυτά ορφανά από το Λουγκάνσκ. (lifenews 7/1/15)



Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του αναφέρει μεταξύ άλλων

“Αυτή η χαρμόσυνη και φωτεινή γιορτή είναι σημαντική για εκατομμύρια άτομα. Μας καλεί σε επιστροφή στις ρίζες των πνευματικών μας παραδόσεων στα ιδανικά της αγάπης και τους ελέους τα οποία κατά την διάρκεια αιώνων υπηρέτησαν την ενότητα του λαού και βοήθησαν στην επιβίωση του σε ταραχώδεις εποχές και και δοκιμασίες. Θα ήθελα να σημειώσω τον αληθινά σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στην ανύψωση της ηθικής στη δημόσια σφαίρα, στην εκπαίδευση της νέας γενιάς και στη διατήρηση της πλούσιας πολιτισμικής μας παράδοσης η ορθόδοξη ρωσική εκκλησία…. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο πολύ σημαντικό άξιο της πιο ειλικρινούς ομολογίας”

Ο πρόεδρος ευχήθηκε σε όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς να εορτάσουν τα Χριστούγεννα με ειρήνη, ευτυχία και ευδαιμονία. (kremlin.ru)




1 σχόλιο: