Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: ΕΝΑ ΝΕΟ ΥΓΙΕΣ, ΣΟΒΑΡΟ & ΑΦΘΑΡΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΙΔΡΥΤΗΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ομιλία του κ. Προέδρου του ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, το βράδυ η ανοικτή εκδήλωση ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, στην Πλατεία Συντάγματος, ώρα 17.30 έως 19.30. με θέμα: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! Σας παραθέτουμε την εξαιρετική ομιλία του Προέδρου της πολιτικής παράταξης «ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ» κ. Γεωργίου Παπαγεωργίου.Κυρίες και κύριοι, καλώς ήλθατε, στην σημερινή μας εκδήλωση.
Διάβασα σε μία εφημερίδα εθνικής εμβέλειας, ότι σύμφωνα με την λίστα Μέρσερ, η Αθήνα είναι η χειρότερη πόλης της Ευρώπης για να ζει κανείς.
Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω ! Γιατί δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τις ανθρώπινες αξίες, το ιστορικό παρελθόν, τις ταξιδιάρικες μυρωδιές και το ευλογημένο της κλίμα.
Φίλες και Φίλοι, μια χώρα που της αξίζει η υψηλότερη εξέδρα αξιών στον κόσμο, υποφέρει και απειλείται από δεινά, από τα οποία, μόνο Υπεύθυνοι Πολίτες, μπορούν να την απαλλάξουν και να την επαναπροσδιορίσουν.
Αυτή η χώρα, αγαπητοί μου συμπατριώτες, είναι η πατρίδα σας, είναι η πατρίδα μου, είναι η Ελλάδα.  Στις δύσκολες αυτές ημέρες που περνάει η χώρα μας, μόνο η πολιτική της κοινής λογικής μπορεί,
να επιτύχει το ακατόρθωτο. Και επειδή είναι έντονες οι δυσκολίες, είναι η κατάλληλη ώρα για μια έντιμη λύση.
Είναι γεγονός, ότι πολλές επιχειρήσεις σταμάτησαν να λειτουργούν στο κέντρο των Αθηνών και πολλά καταστήματα έκλεισαν.
Λένε πως ο κόσμος δεν περνάει άλλο από το κέντρο της Αθήνας όπως κάποτε.
Ποιοι και Γιατί, διατηρούν ένα κλίμα ακαταστασίας και ανασφάλειας στους δρόμους της ;
Ποιοι και γιατί άφησαν την κατάσταση να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα ;
Ποιοι και γιατί αδιαφορούν γι’αυτή τη κατάντια;
Είναι απαράδεκτο, να πουλιέται ο θάνατος μέρα μεσημέρι, μπροστά στα μάτια των παιδιών μας και να μην αντιδρά η πολιτεία!!!
Είναι απαράδεκτο, να πωλούνται τα νιάτα μας εξαιτίας των ναρκωτικών.
Απαράδεκτο, ο καθένας να υποβαθμίζει και να καταστρέφει δίχως να τιμωρείται!!!
Απαράδεκτο, να επιβάλλεται ο οποιοσδήποτε, με απειλές και βία στον νομοταγή βιοπαλαιστή.
Γιατί μια τόσο μεγάλη αδιαφορία ; Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι;
Μήπως ζουν σε γυάλινο πύργο, και κάνουν πως δεν βλέπουν τη μιζέρια που πλημμύρισε τα πεζοδρόμια, τους δρόμους, τα πάρκα, τις πλατείες, και το σπίτι του κάθε βιοπαλαιστή που προσπαθεί να επιβιώσει κάτω από την περιφρόνηση αυτών, που απλά έχασαν την ανθρωπιά τους !!!
Ή μήπως δεν γνωρίζουν ότι μια τέτοια κατάσταση, είναι τροφή και υπόβαθρο του εξτρεμισμού και τις ξενοφοβίας.
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, δεν μπορούμε ν ’ανεχόμαστε αυτούς που θεωρούν την ευαισθησία μας αδυναμία και την καλοσύνη μας αφέλεια.
Δεν υπάρχει πλέον θέση στην αδιαφορία. Δεν έχει πλέον θέση για την ανασφάλεια σ’ένα λαό με φιλότιμο, που δίνει καθημερινά μάχη για την επιβίωση.
« Η Ασφάλεια του πολίτη είναι βασικό δικαίωμα και είναι απαραίτητη μια αποτελεσματικότερη επίβλεψη, για παραβάσεις ποινικού κώδικα ».
Αγαπητοί μου συμπατριώτες η ευθύνη αρχίζει από τη πολιτεία και πρέπει να επιβάλλεται από αυτήν, βάση των νόμων και του συντάγματος.
Έχουν γίνει και άλλες πολυάριθμες προσπάθειες για την αναβάθμιση του κέντρου, χωρίς κανένα αποτέλεσμα και αυτό διότι κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και τις παραπέμπει, ο ένας στον άλλον.
Γράφει ένας επιχειρηματίας του κέντρου των Αθηνών και απευθύνετε στον κύριο Δήμαρχο.
« Γύρισα πρίν λίγες μέρες από την άδειά μου και βρήκα μια κατάσταση χειρότερη από ποτέ.  Οι έμποροι ναρκωτικών τα κοινώς βαποράκια, μας είχαν αφήσει και φτυαράκι για να καθαρίζουμαι τα σύνεργα των πελατών τους. Δεν είναι δική μας δουλειά να πολεμάμε με τους εμπόρους ναρκωτικών. Οι αρμόδιοι προτιμούν να παίζουν με το μπαλάκι των ευθυνών, αναγνωρίζοντας ότι το θέμα είναι εξαιρετικά πολυσύνθετο και ότι η αρμοδιότητα της αστυνόμευσης, ανήκει στη κεντρική κυβέρνηση.»
Κυρίες και κύριοι Αυτό τα λέει όλα και δίνει να καταλάβουμε, ότι είναι απαραίτητη η υπευθυνότητα ενός πολιτικού φορέα, άνευ αδυναμίας, που με εφικτές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις, Θα γιάνει τον πόνο και την απελπισία χιλιάδων κατοίκων που δεν ζητούν τίποτε άλλο παρά μόνο μια καλύτερη ζωή σ ’ένα υγιές περιβάλλον.
Αυτός ο πολιτικός φορέας αγαπητοί μου συμπατριώτες ονομάζετε ΥΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ και βασίζετε, στις ανθρώπινες αξίες και την πολιτική της απλής λογικής, που διαμέσου της ατομικής αριστείας και της άψογης οργάνωσης, θα πετύχει το συλλογικό όφελος.
Έτσι ώστε, να μην ακροβατεί πλέον το Ελληνικό φιλότιμο, πάνω στο τεντωμένο νήμα, της δωροδοκίας και της διαφθοράς.
Να μην ξεχνάμε ότι ο καθένας μας είναι γείτονας του γείτονα και είναι καθήκον του καθενός να νοιάζεται γι’αυτόν.
Εμείς δείνουμαι μάχη εναντίον της διαφθοράς και της ανασφάλειας.
Προτείνουμε λύσεις και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν τις δικές σας.
Έχουμε ένα δυνατό πρόγραμμα και δεν έχουμε επηρεασθεί από το πολιτικό παρελθόν της χώρας μας, που ακολούθησε μια πελατειακή νοοτροπία, η οποία αποσκοπούσε και αποσκοπεί, στην εξασφάλιση της εξουσίας, με πρώτο στόχο το κομματικό όφελος.
Αυτό το πολιτικό παρελθόν όμως, το λαμβάνουμε υπόψιν, για να μην ξαναγίνουν ποτέ πια, τέτοια λάθη.
Υποστηρίζουμε την κάθε προσπάθεια και δεν αποδεχόμαστε δογματικά τις λύσεις αυτών που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα.
Τέλος οι θεωρίες, φτάνουν πια τα λόγια, ήλθε η ώρα των υπεύθυνων πράξεων.
Χτίζουμε το μέλλον... Με εμπιστοσύνη και όχι με αφέλεια, με ευαισθησία και όχι με αδυναμία,  με ελεύθερο πνεύμα και όχι με κουτοπονηριά, με σεβασμό και όχι με δουλοπρέπεια.
Εσείς δώστε μας την εμπιστοσύνη σας, ώστε κανείς πλέον να μην υποκλίνεται με δουλοπρέπεια μπροστά στη κολακεία, την αυθάδεια και τη συκοφαντία, επικίνδυνα θηρία της ανθρώπινης αξίας και υπόστασης.
Οι νόμοι υπάρχουν και εμείς θα τους εφαρμόσουμε αλλά και θα τους βελτιώσουμαι, ώστε οι παραβάτες να πληρώνουν.
Ήλθε ο καιρός, να κοιτάξουμε το μέλλον κατάματα. Ήλθε ο καιρός, να συνεργαστούμε ειλικρινά,  για μια κοινωνία ανθρώπινη, έτσι ώστε ενωμένοι και οργανωμένοι να βαδίσουμε, στη λεωφόρο της εμπιστοσύνης και της ευημερίας.
Ήλθε ο καιρός, να βγούμε από τον δρόμο της καχυποψίας, της εμπάθειας και του εγωισμού, που αποτελούν συχνά τροχοπέδη για την ύπαρξη της συλλογικότητας και της συνεργασίας.
Για πρώτη φορά σ’αυτόν τον τόπο, ας πραγματώσουμε την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την κατανόηση και τη συνεργασία, στηριζόμενοι στο πολυμήχανο πνεύμα μας, ώστε να συμβάλουμε από κοινού στην επιτυχία μας.

Αγαπητοί μας συμπατριώτες, ο Ελληνικός πολιτισμός είναι το άλφα και το ωμέγα του δυτικού πολιτισμού
και έχει την απαίτηση από τον κάθε Έλληνα να σκέπτετε Ελληνικά, διότι μόνο έτσι η Ελλάδα θα έχει μέλλον.
Γι’ αυτό με αξιοπρέπεια, πρέπει γίνουμε ως έθνος, το παγκόσμιο παράδειγμα επιτυχίας και το παράδειγμα της πιο αξιόλογης πρωτοβουλίας, αποδεικνύοντας ότι είμαστε αντάξιοι της αίγλης του πολιτισμού μας.
Πρέπει ν' αντιληφθούμε, ότι ως Έλληνες πολίτες είμαστε, πλέον υπεύθυνοι για την τύχη μας, αναγνωρίζοντας την ευθύνη που μας αναλογεί για τα λάθη του παρελθόντος, αλλά και την ευθύνη που έχουμε για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.
Φτάνουν πλέον οι υποσχέσεις, ήλθε ο καιρός ως υπεύθυνοι πολίτες να αναλάβουμε τις ευθύνες μας
και μην περιμένουμε άλλους να τις αναλάβουν για εμάς. Γιατί πεθαίνει δούλος αυτός που περιμένει να τον ελευθερώσουν.
Εξάλλου, η ιστορία, μάς υπενθυμίζει ότι, πάντα ήμασταν και είμαστε απολύτως μόνοι στην αναζήτηση λύσεων όταν βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Και είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί μπορούμε να το κατορθώσουμε.
Ο ελληνικός πολιτισμός είναι το βασικότερο κληροδότημα των προγόνων μας και αποτελεί μέρος της ύπαρξής μας.
Είναι στο χέρι μας, λοιπόν, να σεβαστούμε τις αξίες του και να τον επαναπροσδιορίσουμε.
Ας αναρωτηθούμε ειλικρινά, τι μέλλον και ποια χώρα θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας.
Ας αναρωτηθούμε ειλικρινά και υπεύθυνα, τι μπορούμε εμείς προσωπικά να προσφέρουμε στον τόπο μας και όχι ο τόπος σ’εμάς.
Ας αναρωτηθούμε υπεύθυνα, τι θέλουμε επιτέλους ;
Να ζητάμε μια ζωή ελεημοσύνη δίχως να καταβάλλουμε την παραμικρή προσπάθεια;  Να μιλάμε με τους εταίρους μας ίσοι προς ίσους ή να παραμείνουμε για πάντα ερασιτέχνες σε όλα και ένας λαός που δεν ξέρει να κάνει τίποτε άλλο παρά μερεμέτια;
Κυρίες και Κύριοι, ας αφήσουμε στην άκρη την κουτοπονηριά, τη ζηλοφθονία, τον εγωισμό, τον ανταγωνισμό και ας δώσουμε ελεύθερη πρόσβαση στην έμπνευση και το ελεύθερο πνεύμα.
Ένα νέο κόμμα δεν συνεπάγεται άγνοια, αλλά ανθρώπους οι οποίοι αξιοποιώντας ικανότητες και οράματα, γνωρίζοντας την παρούσα κατάσταση και λαμβάνοντας υπόψιν
τα μαθήματα του παρελθόντος, θα επεξεργάζονται εφαρμόσιμες προτάσεις, θα συνθέτουν ολοκληρωμένα προγράμματα και θα δίνουν τις απαιτούμενες λύσεις, ώστε να μπουν οι σωστές βάσεις για την ανάκαμψη και την ευημερία.
Είναι προφανές ότι οι «μάχες» πλέον, δεν κερδίζονται στο φυσικό πεδίο μάχης με συμβατά όπλα,
αλλά με βάση την οργάνωση και την συνεργασία, κερδίζονται στο πεδίο της διπλωματίας, των χρηματιστηρίων, των μέσων ενημέρωσης, του διαδικτύου και της κοινής γνώμης.
Φίλες και φίλοι, δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να σταματήσουμε τον κόσμο αλλά μπορούμε και θέλουμε να τον αλλάξουμε.
Φίλες και φίλοι Το νέο κόμμα, ο «Υπεύθυνος Πολίτης» ξεκίνησε ήδη το ταξίδι του για την Ιθάκη.
Γύρισα όλη την Ελλάδα, με την πρόθεση να αφουγκραστώ τις σκέψεις και την αγωνία όλων εκείνων των Ελλήνων που δήλωναν αγανακτισμένοι με τα πολιτικά πράγματα.
Αισθάνθηκα την ανησυχία όλων εκείνων των πολιτών που είναι αξιοπρεπείς, αλλά απελπισμένοι, ελεύθεροι αλλά φοβερά ανήσυχοι για το μέλλον των παιδιών τους,
εκείνων που υποφέρουν και βιώνουν σιωπηλά την αδικία εις βάρος τους, κυνηγημένοι από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και αυτές ήταν οι καταστάσεις που ενίσχυσαν μέσα μου την επιθυμία και την ιδέα της ίδρυσης του κόμματος.
Σε όλο αυτό το ταξίδι συνάντησα ανθρώπους, οι οποίοι απλώς επιβεβαίωσαν ότι εντός εισαγωγικών,
η χώρα μας έχει πολυτιμότατους λίθους, οι οποίοι ωστόσο είναι σκεπασμένοι από τη σκόνη της αδιαφορίας!
Όλοι αυτοί οι πολίτες μού έδωσαν την ευκαιρία να καταγράψω ποικίλες και αυθεντικές πληροφορίες, που πηγάζουν από συζητήσεις γεμάτες αληθινά, γνήσια συναισθήματα.
Συναισθήματα που πήγαζουν από τις αξίες και τα ιδανικά που κατέρρευσαν και από όνειρα που σβήστηκαν…
Γι’ αυτό μην αφήνουμε λοιπόν την ίδια αδιαφορία να σκεπάσει με σκόνη και το κέντρο της Αθήνας.
Σ’αυτό το ταξίδι καλούμε όλους σας, να μας ακολουθήσετε μ ’ενδιαφέρον, ενθουσιασμό, ανθρωπιά, ειλικρίνεια στο πλαίσιο της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της αγάπης προς την πατρίδα, με έναν κοινό οραματισμό για το μέλλον του ανθρώπινου πολιτισμού…Του πολιτισμού μας. Το ταξίδι αυτό, της κοινής λογικής, της προσωπικής και συλλογικής ανάτασης, βασίζεται στο ελληνικό δαιμόνιο και το πολυμήχανο πνεύμα της έρευνας, του εμπορίου και του επιχειρείν, έμφυτα χαρακτηριστικά στον κάθε ελληνικά σκεπτόμενο ΥΠ.
Το ταξίδι αυτό ξεκινά με άψογη οργάνωση, προετοιμασία και οραματισμό, έχοντας υπόψιν μας ότι θα είναι γεμάτο εμπόδια και νέες εμπειρίες που αξίζει να τις ζήσουμε.
Το ταξίδι μας δεν είναι μόνο υπόθεση δική μας, αλλά υπόθεση όλων.
Θεωρώ ότι είναι ιερή υποχρέωση του κάθε υπεύθυνου πολίτη να συμβάλει συλλογικά, ως Έλληνας και Ευρωπαίος, στην μεγάλη αυτή προσπάθεια επιβίωσης και ανάκαμψης του Έθνους.
Είμαστε Όλοι Πολίτες, με ίδια προνόμια και ίδιες υποχρεώσεις και είναι ιερό καθήκον μας να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα καλύτερη από αυτή που έχουμε παραλάβει.
Φίλες και φίλοι σας πληροφορώ ότι δεν κατεβαίνουμε στις προσεχείς εκλογές,
Είμαστε ένα νέο κόμμα με αγνά συναισθήματα και αγνές προθέσεις, γι’αυτό διαλέξαμε η γνωριμία μας να γίνει μέσα από τη δράση. Επειδή πιστεύουμε πως ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνετε.
Για την αναβάθμιση των Αθηνών
Εμείς Προτείνουμε.........
1. Δημοσιονομική Κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων, που έχουν αποκτηθεί αποδεδειγμένα, από την εμπορία των ναρκωτικών και αυτό διότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε ότι η κατάσχεση χωρίς ποινική καταδίκη, δεν αποτελεί παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας.
2. Βοήθεια στους ναρκομανείς με την υποστήριξη της οικογένειας και την δημιουργία κέντρων θεραπείας και τη συμμετοχή τους σε παραγωγικές δραστηριότητες.
3. Και για όσους θέλουν ν’αναπτύξουν,
το καλλιτεχνικό τους ταλέντο στα γράφιτη,
να δημιουργηθούν ολυμπιάδες (διαγωνισμοί ) επίδειξης των καλυτέρων γκράφιτη, στρίτ άρτ και γκράφ άρτ, σε λίστα από τοίχους ή πανό που έχουν προταθεί από τους δήμους ή από ιδιώτες που επιθυμούν αυτού του είδους ζωγραφικής.
Και να μην ρυπαίνουν αυθέρετα και ανεξέλεγκτα.
4. Η βία στις διαδηλώσεις θα αντιμετωπισθεί με την πιστή εφαρμογή του νόμου.
5. Τέλος η βία στα στάδια. Με την εφαρμογή της επώνυμης συμμετοχής των φιλάθλων στα γύπεδα.
6. Άμεση αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία.
Το θέμα θα το διαχειρίζονται ένας νομικός μεσάζων με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τους καθηγητές,
καλώντας τους εμπλεκόμενους να βρούνε την λύση στις μεταξύ τους σχέσεις.
7. Οργανωμένος Εμποροτουρισμός στο κέντρο της Αθήνας ! όπου οι τουρίστες θα μπορούν ν'απολαμβάνουν ειδικών εκπτώσεων σε όλα τα καταστήματα του κέντρου.
8. Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στις συνοικίες, με σκοπό τη διασκέδαση των πολιτών και τη συμμετοχή τους στα δρώμενα.
9. Διαδρομές αρχιτεκτονικής που θα αφορούν :
ü Τα διατηρητέα της Αθήνας και ιστορικά κτήρια.
ü Ιστορικές διαδρομές που αφορούν τους ιστορικούς, αρχαιολογικούς και εμπορικούς χώρους της Αθήνας κτλ...
ü Εκδηλώσεις μουσικής και χορών σε πλατείες
ü Επιδείξεις μόδας και αθλητισμού.

10. Προτείνουμε ένα πλάνο στρατηγικής σημασίας στις συνοικίες και κατά συνέπεια στις πόλεις για την επίλυση των προβλημάτων προστασίας του πολίτη
• 1.Κατανόηση του προβλήματος
• 2) Δημιουργία ιδεών
• 3) Προετοιμασία του πλάνου δράσης με ποιους κανόνες, ποιά είναι η αποστολή του, και ποιοι είναι οι στόχοι του.
a) Αρχίζουμε από την προετοιμασία του πλάνου δράσης βασιζόμενο σε ένα ευκολονόητο οργανόγραμμα.
b) Εκτίμηση της καταστάσεως και χαρτογράφηση των προβλημάτων διαμέσου στατιστικής και αναλύσεων
c) Κατάρτιση πίνακα αναγκών Όπως η βία, τα σκουπίδια, η ανασφάλεια, τα ανθυγιεινά καταλύματα, το περιβάλλον, η κυκλοφορία, και γενικά η ζωή στις συνοικίες και τους δρόμους.
d) Συγκέντρωση, ταξινόμηση και Συνδυασμός όλων των μέσων για την υλοποίηση τριών ή τεσσάρων επιλεγμένων προτεραιοτήτων.
e) Ενίσχυση της Δημοτικής Επιτροπής διαβούλευσης με επέκταση του ρόλου της και σε Προστασία του Πολίτη.
f) Υποστηρίζουμε την πρόληψη της βίας, με βάση τον σεβασμό και επ'ουδενί τρόπο την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
g) Σεβόμαστε τα δικαιώματα των ξένων που μένουν, ζουν και εργάζονται νομίμως στο Ελληνικό έδαφος συμπεριλαμβανομένων και των προσφύγων που η πολιτεία μας τους παρέχει άσυλο.
Αλλά απαιτούμε και από αυτούς να είναι,
συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, και να σέβονται όπως ο κάθε Έλληνας πολίτης, το σύνταγμα, τους νόμους, τα ήθη και τα έθιμα του Ελληνικού κράτους.
Εκ μέρους των συνεργατών μου και εκ μέρους μου, σας ευχαριστώ θερμά για την υπομονή σας.


Γιώργος Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου