Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΜΕ ΣΠΑΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΛ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΑΒΟ ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ!



 ΒΡΑΔΥΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ "ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ"
Μας ξάφνιασε θετικά και μας εντυπωσίασε ο ειδικός στις εξαιρετικές  και με ουσία περιεχόμενο τηλεπαρουσιαστής και ραδιοπαρουσιαστής κ. Αχιλλέας Ν. Παπαδιονυσίου. Τον καμαρώναμε παλιά σε καταπληκτικές συνεντεύξεις με προσωπικότητες παγκοσμίου διαμετρήματος, τον χειροκροτούμε τώρα στις συγκλονιστικές του εκδηλώσεις με ενδιαφέρον πραγματικό και όχι για το «θεαθήναι».  Ας δούμε το μέγεθος του εγχειρήματός του.  Καλεί επτά κορυφαίους γιατρούς αναγνωρισμένους στην υφήλιο, με τεράστιες περγαμηνές και με γνώριμα αναγνωρισμένα ψυχικά αισθήματα  για να έρθουν κοντά στον απλό συνάνθρωπο και να ρουφήξουν ιατρικές συμβουλές που όλους και όλες ενδιαφέρουν!


Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 10 Ιουνίου και ωρα 18.30  στο ειδυλιακό ξενοδοχείο POSEIDON PALLACE στα Καμίνια Αχαΐας, με τίτλο:  «Η Ιατρική του αύριο, σήμερα». Η είσοδος είναι δωρεάν, εκτός του τελευταίου τμήματος που είναι μουσικό & καλλιτεχνικό  και θα περιέχει φαγητό (μπουφέ) και σε αυτό συμμετάσχει όποιος θέλει με μηδαμινό ποσό (γύρω στα 5 ΕΥΡΩ) και με σκοπό τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να μοιραστούν στους συλλόγους Γηριατρικής-Γεροντολογικής Εταιρείας, στην Εταιρεία  Αντιρευματικού Αγώνα, στον Ομιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Αγκαλιάζω και στο Σωματείο Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης  του Παιδιού και Εφήβου με Αυτισμό Αχαΐας.


Τα θέματα που αγγίζει η εσπερίδα με μέγιστο ενδιαφέρον! Ο καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημ. Λινός  θα  ρίξει ιατρικό φως σε ένα πονεμένο ζήτημα δηλαδή στην πάθηση του θυρεοειδούς αδένα!


Ο Καθηγητής Παιδιατρικής  του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Χρούσος θα εγγίξει τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής του ανθρώπου. Θα ρίξει φως  στην ενσυναίσθηση, που σχεδόν ελάχιστοι και μετρημένοι στα δάχτυλα ξέρουν τι σημαίνει η ορολογία! Για να γίνω κατανοητός και να δώσω την σπουδαία σημασία της ομιλίας θα σας πω ότι ενσυναίσθηση είναι μια  ψυχική ιδιότητα (αίσθηση) που όλοι μας διαθέτουμε και δι αυτής ο καθένας μας μπορεί να δει την πραγματικότητα από την οπτική γωνία του απέναντί του, δηλαδή να νοιώσει πως και γιατί αντιδρά… άρα συμμερίζομαι τη συναισθηματική κατάσταση του άλλου, κατανοώ, είμαι διαθέσιμος, δεν απαιτώ.
 
Ανθρώπινο και λίαν συναισθηματικό το θέμα του καθηγητή της Αγγειοχειρουργικής  Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτη Δημακάκου, μια και  θα μας αναλύσει τα συναισθήματα του ανθρώπου πάνω απ’ όλα χειρουργού που είναι ανάμικτα με την προσωπική του πίστη και την επιστημονική του κατάρτιση. 

Με την καθημερινότητα, τα γυαλιά μας και τα μάτια μας έχει να μιλήσει ο σπουδαίος καθηγητής Οφθαλμολογίας κ. Σπύρος Γεωργαράς!


Τις τελευταίες εξελίξεις στην θεραπευτική αγωγή της σκλήρυνσης κατά πλάκας θα γνωρίσει ο Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος!


Η πόλη μας μας εφοδιάζει με ρευματισμούς λίγο πολύ λόγω του κλίματος και ο Αναπλ Καθηγητής Ρευματολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σταμάτης Λιόσης θα μας αποκαλύψει για την πραγματική επανάσταση των βιολογικών παραγόντων.
Θα συνεχίσει να κλείσει το πρόγραμμα των ομιλιών ο Καθηγητής Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. κ  Χρήστος Μάρτης με ιστορικό ιατρικό θέμα και τις ιστορικές στιγμές της χειρουργικής.


Θα ακολουθήσουν τιμητικές διακρίσεις και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα  μουσική βραδυά  με τους  αφιλοκερδώς συμμετέχοντες καλλιτέχνες,


Νίκο Τακουμάκη, στο μπουζούκι


Στράτο Πετρόλη, στο αρμόνιο


Ιωάννα Πλώτα,  στο τραγούδι,


Βασίλη Ακριβό, στο πιάνο και στο τραγούδι


Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι παρακάτω σύλλογοι!


1. ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ HJ_25 “ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” (ΑΝΔΡΏΝ)


2. AHEPA DOP PATRAS 437 «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ» (ΓΥΝΑΙΚΩΝ)

3. Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων  Πατρών Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
4. Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών
5. Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα»,
6. Inner Wheel
7. Σοροπτιμιστικός όμιλος Πάτρας  «Δανιηλίς»


Λεωφορείο ΚΤΕΛ θα βρίσκεται στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου για την μεταφορά ατόμων που δεν διαθέτουν αυτοκίνητο. Η αναχώρηση θα γίνει στις 18.20 και επιστροφή από τα Καμίνια στις 23.45 μετά το μουσικό πρόγραμμα.
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στον συντονιστή και υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Αχιλλέα Παπαδιονυσίου τηλ 6977834055


ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου