Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Πλάτανος: Ένας διαχρονικός πολιτισμός Συγγραφέας: Νικόλαος Σπ. Βούλγαρης

http://syletpatr.blogspot.gr/2013/06/blog-post_12.html


ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Πλάτανος:

Ένας διαχρονικός πολιτισμός
Συγγραφέας: Νικόλαος Σπ. Βούλγαρης


Μας ξάφνιασε ευχάριστα με το νέο του βιβλίο, ο Μεσολογγίτης συγγραφέας, Λυκειάρχης Θεολόγος, π. Νομάρχης Κυκλάδων & π. Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Νίκος Σπ. Βούλγαρης, με τίτλο ΠΛΑΤΑΝΟΣ: Ενας διαχρονικός πολιτισμός. Σήμερα έχουμε την τιμή και τη χαρά να μοιραστούμε μαζί σας αυτή την είδηση.

Είναι μια γλαφυρή διαλογική Πεζογραφία, που αναδεικνύει με μοναδικό, λογοτεχνικό τρόπο διαχρονικά ηθογραφικά στοιχεία, με κεντρικό προσδόκιμο τον Πολιτισμό που παρήγαγε ο Πλάτανος. Το βιβλίο εκδόθηκε με ολοπρόθυμη χορηγία αγαπητού Πλατανιώτη μετανάστη στην Αμερική, του Γιάννη Νικολάου Δανιά, για τον οποίο γίνεται τιμητική αναφορά σε ειδική σελίδα.





Το έργο εκτείνεται σε τρία μέρη – τρεις εποχές. Μιλάει για την πολιτιστική ζωή, την παραγωγή των κατοίκων, τη μορφωτική ανέλιξη των παιδιών του Πλατάνου, για τους Ευεργέτες. Ιδιαίτερα αναφέρεται στον ξενιτεμό και τους Μετανάστες, που κουβάλησαν τον πολιτισμό τους και τον διατήρησαν σε ξένες χώρες, ιδίως στην Αμερική. Πηγές του έργου είναι οι ίδιοι οι διαχρονικοί κάτοικοι του Πλατάνου που μιλάνε εκ βαθέων.




Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου, του Τουριστικού και Εξωραϊστικού Ομίλου και του Συλλόγου των Αθηνών, στην πλατεία του Πλατάνου την Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013, μετά τη θεία Λειτουργία.



Παρουσιαστές και σχολιαστές, ως συνεχιστές της παράδοσης, θα είναι οι Πλατανιώτες νέοι επιστήμονες:
·        Γεώργιος Αναστασίου Χρυσικός, Φιλόλογος Καθηγητής,
· Κωνσταντίνος Θεοδώρου Ξύδης, Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός
·        Ανδρέας Ιωάννου Βλάντης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.  

Σημειώνουμε ότι: Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου τούτου, θα διατεθούν από τον Συγγραφέα υπέρ των ενοριακών Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου και Αγίας Παρασκευής, για έργο που θα υποδειχθεί από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου