Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟ- 8η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ



ΟΓΔΟΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΠΡΟΣ:  τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο Βλάχο

«ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ ΚΙ ΑΡΧΗΧΡΟΝΙΑ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014


Αγαπητοί συμπατριώτες, εύχομαι προς όλους σας μια ευλογημένη και χαρούμενη χρονιά, με υγεία και χαρά. Εύχομαι ένας Άγγελος Κυρίου από την ευλογημένη νύχτα, που ένωσαν ουρανόν και Γη, ψάλλοντες το “Δόξα εν Υψίστοις Θεώ και επί Γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία”, να σας συμπαραστέκει και να προβαδίζει τα βήματά σας, προς τις άγνωστες ημέρες της νέας χρονιάς, με υγεία, χαρά, ευτυχία και εκπλήρωση των πόθων και των ονείρων σας, … με ένα αντάξιον Αρχιερέα, έχοντας πίστιν και φόβον Θεού.

Μεγάλες γιορτές πέρασαν, πολλά χείλη εγέλασαν και άλλα έκλαψαν δια την κατάπτωσιν της πατρίδος μας, καθώς και την κατάπτωσιν της Εκκλησίας μας!

Μεγάλη γιορτή της νέας χρονιάς, τα Θεοφάνεια. Οι πιστοί περιμένουν τον Σταυρόν να ευλογήσει τα ύδατα, να πάρουν στα σπίτια τους, στα χωράφια τους τον Αγιασμόν να ραντίσουν για ευλογία, για καλή σοδειά, για μια καλλίτερη χρονιά. Μα περισσότερο οι ναυτικοί που περιμένουν να ευλογηθούν οι θάλασσες και τα ποτάμια, για να έχουν καλά ταξίδια και οι ψαράδες καλά δίχτυα, … ενώ οι νέοι περιμένουν με λαχτάρα τα Θεοφάνεια, για να πέσουν στη θάλασσα να πιάσουν τον Τίμιον Σταυρόν και να πάρουν την ευλογία του Δεσπότη!


Τίνος Δεσπότη; Του Μητροπολίτη μας κ. Ιεροθέου…. Αντί όμως ευλαβείας, φέτος γέλασαν και οι μύγες!  Είδε ο δεσπότης στον ύπνο του, ότι η νέα γενιά που όλοι τους κατά μέγα αριθμόν, είναι παιδιά του μοναστηριού, είδε στον ύπνο του τον πατέρα Ιγνάτιο, να ευλογεί τα ύδατα και εθορυβήθη…. Αμέσως δε κάλεσε από την Πάτρα, ειδικούς κολυμβητές, να σύρουν αυτοί τον σταυρόν….

Το τραγελαφικόν όμως, φίλοι αναγνώστες, όπως και σεις είδατε, τον Τίμιον Σταυρόν να τον παίρνει πρώτα ο λιμενικός, μετά ο παπάς και μετά ο δεσπότης…. Γελάστε, μαζί μου και σεις! Πρωτάκουστο κι αυτό…. Εύγε σου δέσποτα!

Ο Αρχιμανδρίτης της ιεράς Μονής του Σωτήρος μας, ωσάν άλλος ερημίτης του Ιορδάνου, φωνάζει  “φωνή βοώντος εν τη ερήμω…” και συν αυτώ, η πλειάδα πιστών του Μοναστηριού μας, πασίγνωστο σ’ όλο τον κόσμο, κράζει προς τον άρχοντα: “Ουκ έξεστι, σοι έχει την γυναίκα του αδελφού σου…“ .αλλά η Ηρωδιάς, ως άλλος διάβολος, έρριξε την κοπελούδα της την Σαλώμη, να ζητήσει την κεφαλήν του Προδρόμου, επί πίνακι…


Βλέπετε ο βασιλιάς Ηρώδης δεν της χάλασε το χατήρι… Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην περιφέρεια μας με μια γνωστή Φ@@ώ, που σώνει και καλά, θέλει την κεφαλήν του πατρός Ιγνατίου, δια μέσω της «ανίερης» Ιεράς Συνόδου, με γραμματέα τ@ν δ@σκ@λ@ της Θεσσαλονίκης… Όπως φαίνονται τα πράγματα φίλοι αναγνώστες, ο αναμενόμενος αντίχριστος, -φοβάμαι- μήπως είναι κανένας δεσπότης!...


Ο δεσπότης μας  και πέρισυ – πρόπερσι έκανε κάτι παρόμοιο, με τον Τίμιο Σταυρό, όταν τον ανέσυρε ένας καλός χριστιανός, που δεν του άρεσε, τότε ο κ. Ιερόθεος έφυγε γρήγορα, ούτε Σταυρό πήρε, ούτε ευλογία έδωσε….

Χτυπάτε, φίλοι αναγνώστες, πένθιμα τις καμπάνες, μήπως η Ιερά Σύνοδος τον μεταφέρει αλλού, για να γλυτώσουμε απ’ τον ασυνείδητον δεσπότην, που μας έχουν φορτώσει, στο σβέρκο μας….. Ξυπνήστε φίλοι μου!!! Το τηλέφωνό μου το γνωρίζετε: 001-704-408-0461  Ε υ χ α ρ ι σ τ ώ! 

Ακολουθεί η ΕΝΑΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ πολύ διαφορετική γύρω από Ηρωδιάδα και Φ@@@!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου