Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ- ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΟΥ ΙΙ



ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ



Μετά από χρόνια, θα γραφεί ΞΕΚΑΘΑΡΑ η ιστορία του πρωτόγνωρου διωγμού της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου και η προσπάθεια εξόντωσης της Αδελφότητας από οργανωμένους και συγκεκριμένους κύκλους. Τότε θα δοθούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα  που πλανώνται αναπάντητα στον ορίζοντα.  Τότε θα φανερωθούν «οι σπόνσορες», «οι στρατηγικοί σχεδιαστές», «τα κέντρα λήψεως αποφάσεων», «το στρατηγικό σχέδιο», «οι κινήσεις καρέ – καρέ» της εκτελεστικής επιτροπής του διωγμού και ουσιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης.



Φυσικά, δεν χρειάζεται φιλοσοφία μεγάλη, ούτε ατέλειωτες έρευνες να μπει κανείς στο πνεύμα της υπόθεσης. Εξέχουσα θέση στην υπόθεση, ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ! Το λεγόμενο “back office” και φυσικά ο μηχανισμός που αναλαμβάνει το βάρος.

Σήμερα πριν σας αφιερώσω ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, από τα παλιά, -έτσι για να μην ξεχνάμε- θα θυμίσω “τις κεντρικές αιχμές” που στηρίχτηκε ο διωγμός. Αυτές είναι: ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ – ΕΜΠΡΟΣ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΕΛΕΚΗ – φυσικά τα επιτελεία τους και οι συνεργάτες τους.

Αυτό ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ λέγεται ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ, αλλιώς στην απλή γλώσσα λέγεται ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ. Ολο το κύκλωμα είναι ΣΦΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΔΕΜΕΝΟ και οργανωμένο. Εν αρχή ην Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ! Κυρίαρχο στέλεχος ο Γραμματέας του, αξιότιμος Ναυπάκτιος μεγαλοδικηγόρος κ. Διον. Πελέκης, ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ της Μητρόπολης. Θα δείτε ότι υπάρχει και κρίκος ο εξ αγχιστείας συγγενής Μοναχός Διονύσιος [σόϊ της συζύγου κας Χάιδως] Εφημερίδα Ναυπάκτου ΕΜΠΡΟΣ, με ιδιοκτήτη ΙΔΡΥΤΉ τον κύριο Ράπτη (!) και ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ, τον αξιότιμο κ. Πελέκη! Εδεσε το σιρόπι… ας μην προχωρήσουμε, να έχει δουλειά και ο μελλοντικός ιστορικός που θα αναδείξει την υπόθεση!!!



Είχε λοιπόν, «ΒΑΡΕΙΑ ΠΑΤΗΜΑΤΑ» ο σεβασμιότατος στο έργον του! Φυσικά έτσι «ΠΑΝΤΡΕΨΕ» και τις δύο αρχές! Πολιτική Αρχή και Εκκλησιαστική Αρχή!!!  Το ίδιο «ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΑΡΓΙΟΜΠΛΕΓΜΕΝΟ» ΚΟΥΜΑΝΤΆΡΙΖΕ ΚΑΙ ΚΟΥΜΑΝΤΆΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ντόπια ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ! Ψάχτε το και ψηφίστε ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ .. «ΑΟΡΑΤΟ» ΠΡΟΣΤΑΤΗ!
Σήμερα θα αναδημοσιεύσω κάποιο έγγραφο «ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΛΕΚΗ» φυσικά … ΚΑΤΑ της «ΕΠΑΡΑΤΗΣ» ΜΟΝΗΣ!!!

Για να σας κάνω σύνδεση με τα προηγούμενα, ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ άρχισε ΛΥΣΣΩΔΕΙΣ ΠΟΙΚΙΛΛΕΣ ΜΗΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ!!! Μια εξ αυτών ήθελε την Μονή να έχει διαπράξει οικονομική διασπάθιση του Φ.Π.Α. !! Αθωώθηκε στο Εφετείο Πάτρας το μοναστήρι ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ!! Εκτέθηκε ο μηχανισμός και ο νομικός … σύμβουλος, ανέλαβε να ΡΙΞΕΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!! Δείτε πως: [ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΉ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΑΠΡ. 2003]




Το βούλευμα δεν είναι απαλλακτικό

του Διονυσίου Πελέκη


Αισθάνθηκα έντονον αποτροπιασμόν από το εν ασεβεία ψευδεπίγραφο εξώφυλλο της “Βασιλείας των Ουρανών”. Γνωρίζει καλά ο κάθε καλόπιστος και αφανάτιστος Ναυπάκτιος ποιοί σταυρώνουν τον γλυκύτατον Ιησούν μας με το να καταφέρωνται απρεπώς κατά του Επισκόπου τους, να διχάζουν ανοικτιρμόνως τους συντοπίτες μου και να δηλητηριάζουν τις σχέσεις τους. Να μην διαφεύγει δε παντός, ότι ο πνευματικός νόμος λειτουργεί περισσότερον άτεγκτα και από τους φυσικούς νόμους.


Περιορίζομαι σήμερα να υπογραμμίσω ότι το εξυμνούμενον υπ’ αριθμ. 19/2003 Απαλλακτικό Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών δεν είναι και τόσον απαλλακτικόν. Αποφαίνεται ότι τον επιστραφέντα στην Μονή Φ.Π.Α. δεν τον υπεξήρεσεν ο Ηγούμενος (καί κανείς δεν ήγειρεν ποτέ τέτοιο θέμα, πλην της εν Εισαγγελίαις σχετικής μεθοδείας) διότι, ναι μεν δεν τον εισήγαγεν στο επίσημον Ταμείον της υπ’ αυτού διοικουμένης και εκπροσωπουμένης Ιεράς Μονής, ως Ν.Π.Δ.Δ., αλλά τον κατεχώρισε σε άλλα, άσχετα με το επίσημο ταμείο, “νομίμως τηρούμενα βιβλία” του Μοναστηριού, χωρίς αυτό ν’ αποκλείει την τέλεση του αδικήματος της απιστίας. Και βέβαια αυτά τα βιβλία ούτε κατονομάζονται ούτε ετέθησαν υπ’ όψιν του έχοντος τον έλεγχον της νομιμότητος επιχωρίου Αρχιερέως.


Γράφει επί λέξει το Βούλευμα:


“Θα πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα ότι η γενομένη καταχώρηση των εισπραχθέντων ποσών στα νομίμως τηρούμενα βιβλία της Ιεράς Μονής ναι μεν αποκλείει την τέλεση της αξιοποίνου πράξεως της υπεξαιρέσεως, η οποία είναι, άλλωστε, και η μόνον ενδιαφέρουσα στην κρινομένη περίπτωση, δεν αποκλείει όμως την τέλεση άλλης αξιοποίνου πράξεως (ως λ.χ. απιστίας), σχετικής με την τύχη των πράγματι εισπραχθέντων και εισενεχθέντων στην Ιερά Μονή χρηματικών ποσών, έρευνα η οποία δεν είναι βεβαίως της παρούσης”.


Είναι όντως ανησυχητικό αν αυτό ο Ηγούμενος το διατυμπανίζει ως “αθώωσιν και απαλλαγήν”. Πέραν των άλλων αυτό σημαίνει απλώς ότι ο εξ ορισμού εραστής της σιωπής μοναχός ξέχασε το “κρείττον σιγάν”. Προς το παρόν αυτά. Και καλό Πάσχα.
 



Είναι δυνατόν να σε ξεχάσουμε ποτέ αγαπητέ και αξιότιμε κύριε Πελέκη;;; Τόσο κόπο έκανες, για να μας διαλύσεις!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου