Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ - ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΠΑΠΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ!



ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ (!) ΟΡΘΟΔΟΞΟ (?) ΙΕΡΕΑ ΦΙΛΟΠΑΠΙΚΟ

 

Σεβαστέ μου πάτερ, πανιερότατε, αιδεσιμολογιότατε, πανοσιολογιότατε, πολυταξιδιωτικότατε,

Είδα να είσθε στην τρελή χαρά, να θριαμβολογείτε, να πανηγυρίζετε, για την «ιερή συνεύρεση» πάπα και πατριάρχη στο Φανάρι. Διάβασα την δήλωσή σας για «ιστορική μέρα» την μέρα της εορτής του Αγιαντρέα μας που μαζί πάπας και Βαρθολομαίος τέλεσαν το «ιερό μυστήριο» της θείας ευχαριστίας στην Κωσταντινούπολη. Το προηγούμενο βράδυ δε σημειώνω εγώ, στον εσπερινό, τίμησαν και τον εορτάζοντα «ΑΓΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ» που κατέληξε εν ειρήνη «εν ειρήνη τελειούται» του Συναξαρίου.

 

Να σας πω την αλήθεια; Εγώ δεν το καταχάρηκα. Δεν συμμερίζομαι την χαρά σας και τους πανηγυρισμούς σας. Τουναντίον λυπήθηκα και στεναχωρήθηκα. Ισως απαντήσεις σκλήρά και πεις ότι είμαι στενόμυαλος, οπισθοδρομικός, παλαιομοδίτης, θρησκόληπτος. Εγώ όμως σταθερά λυπήθηκα, μελαγχόλησα και απογοητεύθηκα αρκετά.

 

Κάποτε ο Αγιος ταπεινός παππούλης, που με εξομολογούσε, με έμαθε απλά να καθαρίζω πρώτα την ψυχή μου με την μετάνοια και την εξομολόγηση και μετά να πλησιάζω το Σώμα και το Αιμα του Χριστού μας. Εσένα πάτερ ο δικός σου παππούλης εξωμολόγος, τι σου έμαθε; «Όλα ίσιωμα», «Μη δίνεις σημασία σε τέτοιες λεπτομέρειες», «Πάρτε διαόλοι καπιστράνες;», «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;» Ρωτάω, λοιπόν φωναχτά, απεγνωσμένα, με λύπη:

-         Ηταν αιρετικοί οι καθολικοί παπικοί;

-         Ηταν οι Ορθόδοξοι αιρετικοί;

-         Όλα ήταν ένα ψέμα;

-         Ποιος μετανόησε και άλλαξε θέση;

-         Μετανόησε ο Πάππας;

-         Μετανόησε ο Βαρθολομαίος;

-         Αυτό το κρίσιμο σημείο δεν μας το ξεδιαλύνατε!

-         Κάποτε οι παπικοί ξεχαρβάλωσαν το Βυζάντιο και την Πόλη, πιστεύω να θυμάστε,  τις σταυροφορίες, τις λεηλασίες, το πλιάτσικο κατά της Ορθοδοξίας;

-         Μετανόησαν γι’ αυτές τις θηριωδίες; Τις καταδίκασαν;

Αν δεν θυμάστε, σας θυμίζω τα λόγια του παπικού ιερομόναχου Ενετού κατακτητή Fra Paoli Sarpi, που τότε συμβούλευε τις αρχές του Ενετικού κράτους να φέρονται τυραννικώς  προς τους υπηκόους  του ανατολικού δόγματος (Ορθοδόξους)! Ελεγε, λοιπόν, η φωνή του πάπα ότι πρέπει να φέρονται  οι Ενετοί καθολικοί προς τους άπιστους Έλληνες πάντοτε ως άγρια θηρία και ότι χρειάζονται εις αυτούς «Poco pane e molte bastonate», δηλαδή «… Λίγο ψωμί και πολύ ξύλο!».



Όπως αναφέρει μάλιστα  ο ιστορικός Δ.Πασχάλης  ο τότε Πάπας των Λατίνων στις αρχές του ΙΗ΄αιώνα  συμβούλευε τους Βενετούς διοικητάς της Πελοποννήσου:
«…δεν πρέπει να  λησμονώμεν ότι οι Έλληνες δεν έχουσι πίστιν… όθεν δέον να μεταχειριζόμεθα αυτούς ως άγρια θηρία, να τους αποσπώμεν τους οδόντας και τους όνυχας να μην παύωμεν ταπεινούντες αυτούς και ιδίως να τους εμποδίζωμεν από την περί των όπλων άσκησιν. Ουδέν δ’άλλο να παρέχωμεν εις αυτούς ή ξύλον και άρτον, άρτον και ξυλον!

 

Μας οφείλετε κάποια απάντηση όλοι ιεραρχικά από τον πατριάρχη μέχρι εσάς, που είσθε στην τρελή χαρά για την ιστορική μέρα της συνεύρεσης;  Πείτε μας ξεκάθαρα, ο Μωάμεθ πήγε στο βουνό; Η το βουνό στον Μωάμεθ; Κάντε μας λιανά και το δικό σας πιστεύω. Για ψάξτε την εκδοχή «να γίνατε εσείς αιρετικοί», «να γίνατε εσείς υπηρέτες του διαβόλου και της ακολουθίας του», «να αλλαξοπιστήσατε, εάν είχατε μέσα σας πίστη και όχι θεομπαιξία…»


ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ, ΗΓΓΙΚΕΝ ΓΑΡ «Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ», όπως δείχνει να κηρύττει και ένα θαυμάσιο σε τίτλο περιοδικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού της Ναυπάκτου!

Μετά βαθυτάτου σεβασμού
ΕΝΑΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ
[Δια την αντιγραφήν Ιωάννης ο από Βονώρτας Κραβάρων που διάβασε από τον ιερό παπουλάκο Εθνομάρτυρα Πατροκοσμά, τη ρήση, «… τον πάπα να καταράσθε, γιατί αυτός είναι η αιτία του κακού…»]

Τροφή για σκέψη τα παρακάτω βίντεο:

ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΩΤΟ: ΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ


ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ;


ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ;


 

 

6 σχόλια:

  1. Τέλειο! Το πιο ωραίο κείμενο που γράφτηκε τις τελευταίες ημέρες για την επίσκεψη του πάπα στο Φανάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά είναι τα οψώνια της αμαρτίας..... όπως λέει η Αγία Γραφή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΙ ΕΝΑ PORTAL ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ.. ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί οι ρασοφορεμένοι είναι οι νεκροθάφτες της Ορθοδοξίας! Διάβολοι με περικεφαλαία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε Κ Τ Α Κ Τ Ο
    --------------------
    Διαβάστε και αυτό έχει σχέση με τη Ναύπακτο και όσα γράφετεεεεεεε!!!!!
    Θα σας πω και ονόματα κατ' ιδίαν!!!!!!!!!!!
    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%80%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή