Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΠΩΛΟΥΝΤΕΣ ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΙΕΡΟΤΗΤΙ



ΙΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ DEAL ΤΗΣ Ε.Α.Ε.Π. – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΨΑΡΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ  

 
ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ - ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Όταν αρχίζω, να χτυπάω «δοκιμαστικά» κάποια «κουφάλα» να δω πως θα αντιδράσουν τα σερσέγγια, αρχίζει να γίνεται «μύλος», οι «σερσεγκοκόμοι» το αντίστοιχο του μελισσοκόμου (!) αποφασίζουν να με λασπώσουν εργολαβικά. Ετσι βάζουν κάποιες  βοηθητικές λοιπές ιεροδιακόνισσες και … ιεροδιάκονοι του «ΚΑΝΑΠΕ», εντός παρενθέσεως,  κάποιες αρσενικές και θηλυκές κηφήνες (οι κηφήνες φημίζονται για την ηλιθιότητά τους) και σπέρνουν τα λασπολογικά τους μανιφέστα. Ετσι με διαβάλουν ποικιλοτρόπως και με ευρεσιτεχνία. Κάποια «ιερά δουλικά» λόγω αμάθειας σπέρνουν ότι είμαι προδότης και τα πήρα από … τον τάχα «ιερό» εχθρό τους! Ακόμα και απατεώνα και κλέφτη με κατηγορούν και  … το ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΩΡΑ!!!! Όταν έβαζα το κεφάλι μου ασπίδα και μοναδική βοήθεια, ήμουν καλός ….

 

Αργότερα σε άλλα γραφόμενα, αφού … ξεράσουν και άλλες «διαβολικές τσαχπινογαργαλιές» θα παραγγείλω τα νυφικά τους άνθη και τα πέπλα τους! Άλλωστε θα «ωριμάσουν» και τα αποτελέσματα των πωλήσεων και θα γίνουμε πιο επίκαιροι! Τώρα ρίχνω μια προειδοποιητική βολή και οι νοούντες … νοείτω! Ας πάμε στην σύνδεση με τα προηγούμενα σε αυτό που λέμε «ο καυγάς είναι για το πάπλωμα…» και θα ξαναέλθουμε στα βρώμικα στόματα που διαβάλλουν κλπ κλπ.  Τότε που θα πρέπει να ΓΙΝΟΥΝ και ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΕΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ, που δυστυχώς έχουν προσυμφωνηθεί και μαγειρευτεί, απλά τώρα είναι καμουφλαρισμένοι….

 

Όταν το τραπέζι είναι στρωμένο οι πιστοί κάνουν το σταυρό τους και αρχίζουν μετά να μασάνε τα εδέσματα. Όταν παρευρίσκεται κληρικός, κάποιος είθιστε να καλεί τον ιερωμένο π.χ. Ακάκκιο, «… πάτερ Αγιε ευλόγησον…» και αυτός ευλογεί την βρώσιν και την πόσιν, τα περισσεύματα των κλασμάτων κ.λ.π και έτσι ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι εισέλθει ευλογημένον, εις τα εντόσθια των εσθιόντων, έχει ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΙΕΡΗ ΕΥΛΟΓΙΑ.

 

Τι γίνεται όμως με την Συνοδική «Εκκλησιαστικήν» τράπεζαν, το οινομαγειροκουρείον «ΤΟΥ ΛΙΟΥΝΤΑΡΡΡΡ’», θυμάστε φαντάζομαι το μαγαζάκι αυτό στην “ΑΠΑΝ’ ΤΖΑΠΑΤΙΝΑ”, ασφαλώς θα θυμάστε πιο κάτω τι έγραφε: «ΠΛΙΕΤΕ ΚΙ Κ’ΘΑΡ’ ΓΙΑ ΤΑ ΖΑ». Κάθε περίπτωση, λοιπόν έχει και το ανάλογο κριθάρι για τα ζώντα ζώα. Ετσι κάπως γίνεται και σήμερα με την αξιοποίηση – ξεπούλημα από κάθε τι, που ανήκε στην εκκλησία.

 

Σας βάζω πνευματική τροφή για σκέψεις και μάλιστα προ χριστουγεννιάτικες, αλλά αυτό βεβαίως - βεβαίως το κάνω με αφορμή τα πραγματικά περιστατικά. Ας δούμε λίγο σύνδεση με τα προηγούμενα. Το μεγάλο παράπονο των εκάστοτε διαχρονικών «εθνοπατερικών» ή αλλιώς ανησυχούντων προοδευτικών πολιτικών τεράτων ήταν να βάλουν χέρι στην περιουσία της εκκλησίας. Κάποτε η περιουσία αυτή ζούσε τους υπηρετούντες αυτήν και είχε σκοπό την μέριμνα των ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων (ορφανοτροφεία, γηροκομεία, κλπ).

 

Πέρασαν χρόνια και καιροί, ξεπεράστηκαν τα «ιερά (;) εμπόδια» οι αντιδράσεις επισκόπων, θεολόγων, Δ.Σ. των ιδρυμάτων και άρχισε να γίνεται «αντί πολλαπλασιασμού διαίρεση και Real Estate υφαίρεση». Οι «άγιοι» επίσκοποι ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ  πλέον μια και είναι «απόλυτα συγχρονισμένοι» και εκπαιδευμένοι με το management  και real estates. Από το καλοκαίρι του 2013 ΟΜΟΦΩΝΑ κατά 90 % ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ μεσίτες και πωλητές (όχι … «πωλήτριες» … εκκλησίες). Με τον μεγάλο project manager – λέγε με Αρχιεπίσκοπο- και κατά συνέπεια – Ιερά Σύνοδο -  ΤΣΟΥΠ ίδρυσαν real estate εταιρία την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε που λόγω αντιδράσεων την παρουσίασαν πιο καλαίσθητα με λεκτικό lifting σε Ε.Α.Ε.Π. ό έστι μεθερμηνευόμενον “ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ”!

 

Ας διαβάσουμε το άρθρο 83… Σύσταση − Σκοπός − Επωνυμία …. «… Συνιστάται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚ/ΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.» (Ε.Α.Ε.Α.Π.). Η Ε.Α.Ε.Α.Π. έχει αποκλειστικό σκοπό τη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση των ακινήτων επί των οποίων διατηρεί περιουσιακά δικαιώματα ή των οποίων ασκεί τη διοίκηση και διαχείριση η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ή νομικά πρόσωπα ή φορείς που υπάγονται στη δικαιοδοσία της….». Φυσικά η καταγραφή της έγινε από …. ΚΑΛΟ ΕΜΠΙΣΤΟ ΧΕΡΙ (!) την εταιρία PricewaterhouseCoopers. Εεε, να μην σας τα λέω όλα εγώ, ψάξτε και ελέξτε που ανήκει κλπ κλπ!

 

Ξέχασα να σας θυμίσω ότι ο καλός Παπούλιας μας, υπέγραψε το διάταγμα αρχές του Σεπτεμβρίου 2013. Η χριστεπώνυμη Σαμαροβενιζελική κ.λπ κυβέρνηση φρόντισε και προίκα ειδικό νόμο τον 4146/2013, τρεις μήνες πριν (!) ώστε να μπορούν τα νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας της Ελλάδος να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους μέσω της επενδυτικής νομοθεσίας για τα ιδιωτικά ακίνητα. Η δυνατότητα δίδεται μέσω Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) που τίθενται σε ισχύ με προεδρικό διάταγμα!!! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΥΦΗ ΜΕ  … ΠΡΟΙΚΑ! 

 

Μαγειρεύτηκαν αρκετούς μήνες τα επιδόρπια, τα απεριτίφ, οι ορεκτικοί μεζέδες, βρέθηκαν οι σχεδιαστές της νέας μόδας, οι chef  και τα κατάλληλα Διοικητικά Συμβούλια! Μέσα από τα Δ.Σ. όλοι αντιπροσωπεύτηκαν και όλοι έβαλαν τον «δικό τους». Ακόμα και για το Πατριαρχείο φρόντισαν να βάλουν σύμβουλο, μη ξεχνάμε πολλά βακούφια είναι σταυροπηγιακά δηλαδή ανήκουν στο Πατριαρχείο και το μερίδιο, μερίδιο!!! 

 

Ποιοι λοιπόν, παίζουν «μπάλα» στις ιερές πωλήσεις; Δεν είναι απόρρητο, οι: 1) Ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Πέτρος Σουρέτης, ο οποίος και κατά πάσα βεβαιότητα θα αναλάβει την διεύθυνση, 2) ο πρόεδρος του Invest in Greece, Αριστομένης Συγγρός, 3) ο Μιχαήλ Καρλούτσος, 4) ο Δημήτρης Παναγιωτίδης και 5) ο Παναγιώτης Νασόπουλος. Οι τρεις πρώτοι ορίστηκαν από την Εκκλησία και οι δύο τελευταίοι είναι οι εκπρόσωποι του δημοσίου. Στο πλευρό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών προσέτρεξε αφιλοκερδώς ο αμερικανικός οίκος Cushman & Wakefield, ένας από τους μεγαλύτερους στο real estate διεθνώς, συμφερόντων της οικογενείας Agnelli. Φυσικά μέσα και η PricewaterhouseCoopers. Μιας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες παροχής υπηρεσιών λογιστικής, τήρησης βιβλίων και ελέγχου και παροχής φορολογικών συμβουλών.  Γενικός Νομικός Σύμβουλος ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο Μπερνίστα. Για αυτό άλλωστε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τίμησε στα μέσα Οκτωβρίου με τον χρυσό σταυρό του Αποστόλου Παύλου, την ανώτατη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Ελλάδος, τους νομικούς Μαρίνο και Παναγιώτη Μπερνίτσα.

 

Υπάρχουν και άλλοι χριστεπώνυμοι αφιλοκερδώς «βοηθούντες»  όπως και η αμερικάνικη εταιρεία - ομάδα της Cushman & Wakefield. Αυτή απαρτίζεται από τον Ελληνοαμερικανό associate director της μονάδας Brokerage του αμερικανικού ομίλου Τζορτζ Γιαννόπουλος, τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της μονάδας Capital Markets και πρόεδρο της Cushman & Wakefield  Securities, Μίκαελ Ρότσφορντ, και τον επικεφαλής τους, πρόεδρο της μονάδας Global Brokerage της C&W, Μπρούς Μόσλερ.  

 

Αφού μπήκε διαδικαστικά το … νερό στ’ αυλάκι, άρχισε να πιάνει δουλεία η Εταιρεία της Ε.Α.Ε.Α.Π.. Πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται να προωθηθούν σε ανοιχτούς διεθνείς οργανισμούς τα πρώτα προς αξιοποίηση ακίνητα. Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», η αρχή αναμένεται να γίνει με τα 82 στρέμματα που βρίσκονται κοντά στον Αστέρα Βουλιαγμένης για τα οποία υπάρχει ενδιαφέρον ξένων και Ελλήνων επενδυτών. Η συγκεκριμένη αξιοποίηση θα ξεκινούσε νωρίτερα ωστόσο υπήρχε ένα πρακτικό πρόβλημα, αυτό της μετεγκατάστασης του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης που φιλοξενείται στην έκταση και συγκεκριμένα στον αριθμό 28 της οδού Απόλλωνος στο Λαιμό της Βουλιαγμένης.



Το ακίνητο στη Βουλιαγμένη έχει τρομερή ζήτηση και φέρεται να διεκδικείται τώρα τόσο από τους νέους ιδιοκτήτες του Αστέρα, το αραβο-τουρκικό επενδυτικό σχήμα Jermyn Street, όσο και από Έλληνες επιχειρηματίες που παγίως συγκαταλέγονται μεταξύ των δυνητικά ενδιαφερομένων. Πρόκειται ειδικότερα για τους ομίλους Προκοπίου, Κωσταντακόπουλου και Μαρτίνου, το ενδιαφέρον των οποίων για τα ακίνητα των νοτίων προαστίων είναι έμπρακτο και αντικατοπτρίζεται στο εκτενές χαρτοφυλάκιο ακινήτων της περιοχής που ορισμένοι εξ αυτών κατέχουν.



Στο ρόστερ των πιθανών αγοραστών πρέπει πάντως να προστεθεί και ο όμιλος Λάτση με δεδομένη τη μεγάλη εμπλοκή της οικογένειας στην περιοχή, σημειώνουν άλλες πηγές. Όσον αφορά στο Κατάρ που έχει κάνει συζητήσεις με την Αρχιεπισκοπή διατυπώνονται αμφιβολίες για το κατά πόσον θα συμμετάσχει τελικά στην διεκδίκηση του ακινήτου αφού «η εμπειρία του από την Οξιά είναι αποθαρρυντική» αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες. Όμως κύκλοι κοντά στην Εκκλησία ξεκαθαρίζουν πως «οι σχέσεις της με το εμιράτο είναι πολύ πιο καλές από ό,τι φαντάζονται οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ του ελληνικού real estate».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Μείνετε συντονισμένοι στο δικό μας αποκαλυπτικό portal, ΝΑ ΜΆΘΕΤΕ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ φυσικά, τι μαγειρεύεται και μαγειρεύτηκε με την πώληση της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, της κατασκήνωσης στα ΚΩΣΤΕΪΚΑ, ποιοι είναι οι ιεροί συμπεθεροκόποι, ποιες οι κερκόπορτες,  το ρόλο κάποιων που μπαινοβγαίνουν ειδικών φρουρών, ειδικών φυλάκων και τις λοιπές απορίες που θα σας δημιουργηθούν!

10 σχόλια:

  1. Βαρρρ' Γιάννηηηηηηηη!!!!ΓΚΑΠΑ ΓΚΟΥΠΠΠΠ!!!! ΒΑΡΕΘΗΚΑ Ν ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΑΝΕΕΕΕ ΡΙΞ ΤΟΥΣ ΦΛΙΤΤΤΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω πω παρασκήνια οι ευλογημένοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλουμε λεπτομέρειες!!!!!!!! Δώσε φως, φως γιατί πολύ περίεργα πράγματα μυρίζομαι στα ... ψηλώματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΡΡ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΙΜΟΥΣ..... ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ |ΑΔΕΛΦΕ" ΤΗΝ ΒΡΩΣΙΝ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
    ΚΑΤΙ ΜΥΡΙΣΤΗΚΑ ΕΓΩ ... Ο ΚΑΥΓΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΧΡΙ ΕΛΑΤΕ ΠΙΣΤΟΙ!!!!!!!!! ΔΩΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ .... ΤΗΝ ΠΟΛΥΞΕΝΗΗΗΗΗ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΔΙΣΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙς ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ LOGISTIC ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟΥ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τουλάχιστον να πετύχωμεν μιαν καλήν τιμήν of the order αδελφέ Να βοηθήσουν και οι ομογενείς του .... Κολοράντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΧΑΘΗΚΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΡΑΣΣΟ, ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΦΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΕΠΙΜΑΝΙΚΙΑ ...... ΕΕΕΕΕΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!!!! ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΩΣΤΟΣ ;;;;;;;
    ΟΥΣΤ ΣΑΤΑΝΟΞΕΡΑΣΜΑΤΑΑΑΑΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχε την ευχή μου άγνωστε πατριώτη. Αυτα που γράφεις έτσι ωμά είναι η αλήθεια και δεν τολμάνε ή δεν τα ξέρουν άλλοι. Σ ευχαριστούμε παιδί μου. Με ανυπομονησία περιμένουμε νεότερα σου.
    π. Κων/νος
    από Καρδίτσα, φίλος του κ. Τσιαχρή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΦΙΛΕΕΕΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ , ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΗΣΥΧΟ ΚΟΣΜΟ...ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΣΤΕ, ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΕΙΝΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή