Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ: “ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΕΓΓΥΣ” NO I



FΕΤΗΙΥΕ CΑΜΙ VE INEBAHTI MANASTIRI MESİH TRANSFIGURATION

Ούτε ιερό, ούτε άγιο μπορεί να είναι το βιβλίο αυτό. Ακουέτωσαν οι προσφωνούντες το βιβλίο του Μωάμεθ “Ιερόν Κοράνιον”


Θα έχετε διαβάσει πολλές φορές αγαπητοί αναγνώστες, ότι  στην όμορφη Ναύπακτο, έρχονται ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ και όχι τυχαία μουσουλμάνοι «θεολόγοι», -όχι λαθρομετανάστες  φυσικά- σαν στο σπίτι τους. Μάλιστα συνεδριάζουν και συνεδριάζονται στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου. Τελευταία δε, ενώ φιλοξενήθηκαν στην Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Χριστού και της Μητρός Αυτού, Ασπίλου & Αμολύντου Δεσποίνης Ημών Υπεραγίας Θεοτόκου της νεωστί ονομασθείσης Ναυπακτιωτίσσης και αρχικά Rosario, έκαναν προγραμματισμένο προσκύνημα μετά λατρευτικού προγράμματος στο ανακαινισμένο ΦΕΤΙΧΙΕ ΤΖΑΜΙ.


Δεν ξέρω αν συνοδεύτηκαν εκεί στο λιμάνι στο τζαμί από «ορθοδόξους» ιερούς αδελφούς ή αν υπήρξε άλλη «ιερή» ευχή υψηλά ισταμένου. Πάντως οι ιεροί αδελφοί για τον ερχομό τους κ.λ.π. «καυχήθηκαν … εν Κυρίω…» Εμείς πάντως οι ακροατές, θεατές και λοιποί συμπροσευχόμενοι καμαρώνουμε (;) σιωπηλώς, για την ιερή – ανίερη αιμομιξία ΒΙΒΛΟΥ & ΚΟΡΑΝΙΟΥ!

Διαβάστε, δείτε αναλυτικές εικόνες και ενημερωθείτε σχετικά:



Τα τελευταία χρόνια και δια στόματος της μεγάλης Πύλης του Φαναρίου, θόρυβος μεγάλος έγινε και γίνεται (και θα ογκούται με την πάροδο του χρόνου) για το Κοράνι, το βιβλίο που οι οπαδοί του Μωάμεθ υποστηρίζουν πως είναι ιερό, είναι καιρός να ενσκύψουμε στη γνωριμία μαζί του, να το δούμε από κοντά. Μόνο αν το γνωρίσουμε θα αντιληφθούμε την πραγματική του αξία.
Καταρχάς η ονομασία Κοράνι (κουρ άν) είναι αραβική και σημαίνει ανάγνωση, απαγγελία, κήρυγμα. Μέσα στο ίδιο το Κοράνι το βιβλίο αυτό χαρακτηρίζεται ένδοξο, αγαθοεργό, εξαίσιο, ευγενές, γεμάτο σοφία. 




Για τους οπαδούς του Μωάμεθ είναι απευθείας “αποκάλυψη” του Αλλάχ που δόθηκε στο Μωάμεθ μέσω του αρχαγγέλου Γαβριήλ από ένα βιβλίο που βρίσκεται στον ουρανό. Με απλά λόγια για τους ανθρώπους αυτούς, το Κοράνι είναι ο αιώνιος λόγος του Αλλάχ. Αυτό που έχουν οι άνθρωποι είναι αντίγραφο του ουράνιου πρωτότυπου. Για να κάνουμε τις συγκρίσεις με βάση τα χριστιανικά δεδομένα εμείς οι Χριστιανοί πιστεύουμε ότι ο αιώνιος Λόγος του Θεού, δηλαδή ο Κυριος μας Ιησούς Χριστός, έγινε άνθρωπος. Από την άλλη οι οπαδοί του Μωάμεθ επιμένουν ότι ο αιώνιος λόγος του Αλλάχ έγινε βιβλίο. Δεν δέχονται δηλαδή το Μωάμεθ σαν συγγραφέα του.



Λένε δηλαδή ότι το Κοράνι “αποκαλύφθηκε” σταδιακά στο Μωάμεθ, ο οποίος το μετέφερε σαν κήρυγμα ή το υπαγόρευε στους γραμματείς του. Ολα αυτά τα χειρόγραφα ρίχνονταν σ’ ένα καλάθι τη φύλαξη του οποίου είχε αναλάβει μια από τις γυναίκες του Μωάμεθ. Αλλες αποκαλύψεις διατηρούνταν στη μνήμη των ακροατών του. Μετά το θάνατο του Μωάμεθ πολλοί από αυτούς που είχαν απομνημονεύσει “αποκαλύψεις” άρχισαν να πεθαίνουν. Τότε ο Ομάρ παρακάλεσε το Χαλίφη Αμπου Μπακρ να μεριμνήσει για τη συλλογή όλων των “αποκαλύψεων”.



Η συλλογή των κειμένων έβριθε λαθών κι αντιφάσεων και όταν χαλίφης ήταν ο Ουτμάν (644-656) συνέταξαν ενα πιο επίσημο κείμενο. Ολα τα άλλα κείμενα κάηκαν. Το Κοράνι είναι χωρισμένο σε 114 κεφάλαια (σούρες). Αυτές φέρουν ονόματα λ.χ. Η Αγελάδα, Η Νίκη, Το Φεγγάρι κτλ. Οταν οι Αραβες δυσπιστώντας τη διδασκαλία του Μωάμεθ του ζήτησαν να την επικυρώσει με θαύματα όπως οι προφήτες, αυτός απάντησε πως “δεν υπήρχε θαύμα μεγαλύτερο από το Κοράνι, που περιέχει το σύνολο της ανθρώπινης και θεικής σοφίας”.



Στην πραγματικότητα το Κοράνι στο μεγαλύτερο του μέρος είναι συμπίλημα, συρραφή παραποιημένων χωρίων της Π. Διαθήκης, όπως την παρερμήνευσε ο Μωάμεθ, όπως επίσης και στοιχείων από το Ζωροαστρισμό (θρησκεία των Περσών) και τέλος στοιχείων ενός παρεφθαρμένου Χριστιανισμού. Στην Αραβία, άλλωστε κατέφευγαν οι αιρετικοί Αρειανοί, Μονοφυσίτες, Νεστοριανοί που ασκούσαν προσηλυτισμό μεταξύ των ειδωλολατρών Αράβων. Ο Μωάμεθ ισχυρίζεται ότι ήλθε να “διορθώσει” τα λάθη της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. Ομως η αντικειμενική μελέτη των χειρογράφων της Παλαιάς και Καινής Διαθηκης αποδεικνύει ότι το κείμενο έμεινε αναλλοίωτο.



Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το Κοράνι. Σαν βιβλίο έχει τρομακτικές αντιφάσεις. Άλλοτε δέχεται την ανεξιθρησκία (Σούρα 109,6) κι άλλοτε κηρύσσει ιερό πόλεμο εναντίον αυτών που δεν αποδέχονται το μωαμεθανισμό (Σούρα 9,29). Άλλοτε δέχεται ότι δεν χρειάζεται να στρέφεται κάποιος σε συγκεκριμένο σημείο κατά την ώρα της προσευχής (Σούρα 2,115) κι άλλοτε δηλώνει εμφαντικά ότι πρέπει κάποιος να προσεύχεται οπωσδήποτε στραμμένος προς την Καάμπα στη Μέκκα (Σούρα 2,150)! Άλλοτε αναφέρει ότι ο Θεός έπνιξε τον Φαραώ που καταδίωκε τους Ισραηλίτες (Σούρα 17,103-105) κι άλλοτε σημειώνει ότι ο Φαραώ πίστεψε κι ο Θεός του είπε: “Τώρα πιστεύεις...Αυτή τη μέρα σώζουμε το κορμί σου” (Σούρα 10,90-92).




Ακούστε τώρα τρομακτικές ανακρίβειες: Γράφει ότι η γυναίκα του Νώε πήγε στην κόλαση κι ένας από τους γιους του Νώε πνίγηκε στον Κατακλυσμό (Σούρα 66,10). Συγχύζει την Παρθένο Μαρία με την Μαριάμ αδελφή του Μωυσή, που έζησε 1300 χρόνια πριν από τη γέννηση της Παναγίας (Σούρα 19,27,28)! Επίσης η ιστορία του Σαούλ συγχύζεται με την ιστορία του Γεδεών. Το όνομα του Χαμάν, υπουργού του Φαραώ δεν υπάρχει στην Αγία Γραφή ενώ το Κοράνι το αναφέρει. Πού το βρήκε; Περαίνοντας το λόγο για το τεράστιο αυτό θέμα ας ακούσουμε τι λέει για το Κοράνι ο Ιρανός (Πέρσης) σάχης Νάντερ (1736-1747): “Οταν διαβάζω την Παλαιά και Καινή Διαθήκη και στη συνέχεια το Κοράνι, στο τελευταίο με πιάνουν τα γέλια”. 



Επίσης ο Αγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, όταν αιχμάλωτος των Τούρκων στην Προύσα διαλέγεται μαζί τους και τον ρωτούν γιατί δεν δέχεται το δικό τους προφήτη (τον Μωάμεθ) απαντά: “Πουθενά δεν μαρτυρείται και δεν βεβαιώνεται από παλαιό χρόνο ούτε από τα έργα του ή από αξιόπιστα πρόσωπα ότι ο Μωάμεθ είναι προφήτης. Ο Χριστός μαζί με τα πολλά και μεγάλα θαύματα που επετέλεσε μαρτυρείται και από το Μωϋσή και τους άλλους προφήτες .. γι’ αυτό εμείς πιστεύουμε στο Χριστό και το Ευαγγέλιο του. Το Μωάμεθ όμως δεν τον βρίσκουμε να μαρτυρείται ούτε στους προφήτες, ούτε και να έχει επιτελέσει κάτι θαυμάσιο κι αξιόλογο και καθοδηγητικό προς την πίστη. Γι’ αυτό και δεν πιστεύουμε σ αυτόν, ούτε στο βιβλίο (το Κοράνι) που προέρχεται απ’ αυτόν" (Επιστολή προς την εαυτού Εκκλησίαν, εις Συγγράμματα τόμος δ΄ σελ. 134-135).


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ:
Θα ανέμενε κανείς οι «ιεροί» εν Χριστώ αδελφοί της αγαπημένης μας Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου, να μην σιωπούσαν κατ επανάληψιν ως προς την δική των θέσιν στην ανάμιξη των, να έγραφαν και να πρόβαλαν αυτά τα παραπάνω, ή να ΟΜΟΛΟΓΟΥΣΑΝ την δική των ΑΝΤΙΘΕΣΗ στην ισλαμική πίστη, να αποφεύγει ο κάθε πιστός να σκανδαλίζεται … από ισοπέδωση ή έστω φαινομενική δογματική ισοπέδωση.
Αδελφέ μου, αγαπημένε “Quo vandis?”

14 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ, ΕΦΑΓΑ ΠΟΛΥ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΤΩΡΑ! ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ? ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ! ΜΟΥ "ΠΑΤΗΣΕΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ" Κ. ΠΟΡΦΥΡΗ!
    Ο ΠΕΡΙ-ΠΛΑΝΩΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΠΟΡΦΥΡΗ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΟΧΙ ΟΥΤΕ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

    ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ.... ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ.ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ.
    ΑΡΚΕΤΑ ΣΕ ΑΝΕΧΘΗΚΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Πορφύρη, μπράβο σου Τι να πω, έχασα κάθε ιδέα που είχα......
    Δυστυχώς είσαι ο μόνος σωστός σε ότι ανεβάζεις......Γι αυτό και σου επιτίθενται...Μη μασσάς....
    Σου στέλνω στο e mail από το δικό μας blog τι αποκαλύπτει κάποιος Ναυπάκτιος που ξέρει!!!!!!
    Είναι σημαντικό να το αναρτήσεις
    χ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλτατε κύριε Πορφύρη,
    Χρόνια Πολλά σου.
    Με περίσκεψη αλλά και θαυμασμό διαβάζω όσα γράφετε.
    Δεν σας κρύβω ότι σας θαυμάζω τόσον για την καθαρότητα σκέψης
    όσον και για την ορθή και χωρίς ίχνος υστεροβουλίας παρουσίαση.
    Διακρίνω μια πικρία στα όσα γράφετε γιατί την ... πατήσατε και σεις
    από αυτα τα εκφυλιστικά ακραια μη θρησκευτικα ατοπήματα. Κι εγώ
    είμαι στην ιδία κατηγορία! Με ξεγέλασε η γλυκύτητα και η φαινομενική
    αθωότητα.... αργά το κατάλαβα κι εγώ...
    Κάλλιο αργά παρά ποτέ.....
    Καλή δύναμη και καλή συνέχεια και συνέπεια.
    Ο Θεός μαζί σας!
    Ενας αμαρτωλός κι εγώ αδελφός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αδελφέ περιπλανώμενε,
    Χρόνια πολλά και ευτυχές το νέον έτος! Προσευχήσου κι εσύ για τα απολωλότα πρόβατα που αναφέρονται στο ιστολόγιο! Ας αφυπνιστούν οι συνηδήσεις των και ας οδηγηθουν στο Αγιον Ορος προς μετάνοιαν! Βρίσκονται ήδη ένα βήμα προ των πυλών της κολάσεως! Δύο είναι οι λυκοι με ένδυμα προβάτου, αλλά μολύνουν τα πάντα... Κύριε ελέησον και σώσον υμάς ΑΜΗΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ, ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά ρε λυπημένε μοναχέ!!!!!!!!!........ Μας έπεισες!!!!!!!!!! Να λυπηθείς για άλλα, για τις αμαρτίες σου!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ βέπω ότι η Ναύπακτος έχει πρόβλημα και μάλλον ο καυγάς είναι το πάπλωμα.
    Κονομάνε μερικοί και ξεσαλώνουν στην πολυτέλεια και τα ταξιδάκια εις υγείαν των κορόϊδων που τρέχουν να ενισχύσουν. Καλά να πάθουμε αφού είμαστε βόδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προεδράρα, βγάλε τα όλα στη φόρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια Πολλά Καλή χρονιά σας εύχομαι κύριε Πορφύριε, Εγώ κατ’ αρχάς είμαι από τη βόρειο Ελλάδα αλλά έχω σχέσεις με την περιοχή σας και την Ναύπακτο.
    Προσωπικοί λόγοι με κάνουν να είμαι αρκετές μέρες στη Ναύπακτο και έμαθα, είδα και κατάλαβα πολλά.
    Βέβαια συμφωνώ με όσα γράφετε και σας αξίζουν συγχαρητήρια γιατί τολμάτε και είστε ξεκάθαρος και ουσιαστικός.
    Δεν μπορώ όμως να σας συγχωρήσω, ότι ταυτόχρονα κάνετε παρέα με ιερωμένο – αρχιμανδρίτη που τον περισσότερο χρόνο τον βλέπει ο κόσμος στις καφετέριες και τα μπαρ της Ναυπάκτου με συγκεκριμένη γυναίκα …. Τυχαίο;;; δεν νομίζω. Μάλιστα έχω φωτογραφία τους σε άσεμνη μπορώ να πω όχι ταπεινή στάση και εμφάνιση.
    Δείτε και αυτά όχι μόνο τα μισά. Καλή χρονιά!
    Επισκέπτης της Ναυπάκτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε επισκέπτη της Ναυπάκτου,
    Αυτός ο ρασοφορεμένος δεν πρέπει να πιστεύει στο θεό, άλλοι λόγοι τον οδήγησαν στο ράσσο. Ουτε ξέρω ούτε με ενδιαφέρει αυτό είναι δικό του πρόβλημα...
    Εγώ ρωτάω κάθε χαζό που τον ακολουθεί. Αυτός οργώνει χώρες, ωκεανούς, θάλασσες χωρίς εισοδήματα πως το πετυχαίνει; Κάνει θαύματα;; Μην τρελλαθούμε. Κάθε ταξιδάκι του κοστίζει πάνω από 2.500 ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Η κάποιοι του τα δίνουν, δηλαδή χρηματοδοτείται, ή είναι κάτι άλλο καμουφλαρισμένο....Από τα κεριά ... αποκλείεται να τα παίρνει...
    Η ΠΟΝΤΙΚΙΝΑ ΤΟΥ ... ΣΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΙΛΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΝΑ ΤΟΥ ΣΚΑ, ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕ Ο ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ! ΜΗΝ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ!

    Ο ΠΕΡ-ΠΛΑΝΩΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΩ ΠΩ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΠΟΝΤΙΚΙΝΑ ΜΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕΣ ΚΟΚΚΑΛΟ!!!! ΜΠΡΡΡΡΡ!!! ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡ!!!!!!!!!!!
    ΥΠΟΓΡΑΦΗ
    Η .... ΑΝΗΨΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΜΑΡΓΗΣ ... ΑΦΡΑΓΚΗΣ ... ΘΕΙΑΣ.....ΧΩΡΙΣ ΘΕΙΟ!!!!
    ΓΙΟΥΟΥΟΥΧΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ.
    ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ ΠΑΤΕΡΡΡΡΡ, ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ... "ΥΨΗΛΗ" ΣΥΝΟΔΟ ΣΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΕΡΙ - ΠΛΑΝΩΜΕΝΕ ΓΕΙΤΟΝΑΑΑΑΑ
    ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑΑΑΑΑ;;;; ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ "ΦΙΛΟΙ" ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ , ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΙΕΡΟΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟΝ ΤΕΡΑΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ..... HAPPY HOURS ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ... ΩΡΕΕΕ ΓΛΕΝΤΙΑΑΑΑΑΑ!!!
    ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ .... ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗΗΗΗ ... ΟΜΟΡΦΟΥΛΑΑΑΑΑΑ!!!
    ΣΝΙΦΦΦΦΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή