Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

+ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΣ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΣΤΥΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ



ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ  ΦΛΟΓΕΡΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ  ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Εις μνημόσυνον αιώνιον έσται δίκαιος

 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ

Την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 ο μακαριστός θεολόγος ιεροκήρυκας Νικόλαος Σωτηρόπουλος, έκλεισε ένα χρόνο εν κόλποις Αβραάμ και μετά δικαίων. Τεράστια η διαθήκη του προς τους Έλληνες πιστούς, τόσον εις ιεραποστολικόν και αντιαιρετικόν έργον, όσον και εις ομολογίαν πίστεως Χριστού. Ο αρχέκακος  διάβολος και οι συν αυτώ οπαδοί του τον εμίσησαν και του έπληξαν την θνητήν του «πτέρναν» με τον γνωστόν ανεκδιήγητον αφορισμό του…

 

Ο αείμνηστος Νικόλαος κατέβαλε μεγάλους κόπους και καταπολέμησε πλανες και αιρέσεις της εποχής μας. Εγινε μιμητής των αρχαίων μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας, που αγωνίστηκαν υπέρ της Ορθοδοξίας μας. Στράφηκε με παρρησία  εναντίον της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, που πήρε τα τελευταία χρόνια επιδημικές διαστάσεις στο χώρο της Εκκλησίας μας. Αλλοίμονο, την εποχή μας εκατοντάδες κληρικοί όλων των βαθμίδων (με προεξάρχοντες πατριάρχες και επισκόπους) και θεολόγοι, υπηρετούν με συνέπεια τον θρησκευτικό συγκρητισμό του οικουμενιστικού τέρατος, με απρόβλεπτες συνέπειες, στο άμεσο μέλλον, για την ορθόδοξη αυτοσυνειδησία μας.
Ηλεγξε με Προδρομικήν παρρησίαν τις πλάνες του κενού πολυκέφαλου θηρίου του σατανικού οικουμενισμού , αδιαφορώντας για τις επίγειες συνέπειες.
 
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΜΥΡΤΙΑ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ

Ο λαός της Ελλάδος, οι απανταχού Έλληνες γηγενείς και ομογενείς τον έκλεισαν βαθειά στην καρδιά τους, στηρίχθηκαν πνευματικά στο τεράστιο ακράδαντο ομολογητικό του ανάστημα και τον μνημονεύουν καθημερινά και «πάλιν και πολλάκις».  Μόλις έκλεισε ένα χρόνο από την εις Κύριον εκδημίαν του, οι πιστοί πανέλληνες  τέλεσαν μνημόσυνα σε πολλές πόλεις & χωριά. 

Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΖΑ

Το πρωί της Κυριακής 30/8/2015 τελέσθηκε μνημόσυνο στην τελευταία του κατοικία στην Μυρτιά [Γουρίτσα] Τριχωνίδος, στην εκεί ιστορικήν Ιερά Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Στο τέλος εψάλλη και επιμνημόσυνος δέηση στον τάφο του. Δεκάδες πιστοί, φίλοι, συγγενείς και γνωστοί μετέβησαν και προσευχήθηκαν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.  Επίσης στην Κάντζα Αττικής και στον εκεί Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέστηκε ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού μας θεολόγου, από την Ορθόδοξο Ιεραποστολική Αδελφότητα «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ». Επίσης η ίδια ορθόδοξος Ιεραποστολική Αδελφότητα «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» τέλεσε ταυτόχρονα ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Νικολάου Σωτηροπούλου και του αειμνήστου επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου, στο κέντρο της Αθήνας και στον Ιερό Ναό παναγίας της Χρυσοσπηλιωτίσσης στην οδό Αιόλου 62.

 
Ι.Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΗΣ [ΟΔΟΣ ΑΙΟΛΟΥ 62]

Επίσης εκατοντάδες πιστοί Ορθόδοξοι ιερείς και μοναχοί λειτουργοί (όχι όμως και οι εμβολιασθέντες τον σατανολατρικόν επικατάρατον οικουμενισμόν) την ίδιαν Κυριακή, τόσον εις την Προσκομιδή, όσον και κατά την Μεγάλην Είσοδον προσευχήθηκαν και δεήθηκαν υπέρ μακαρίας αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου αδελφού Νικολάου. 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ [του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ]:

1. Τον αείμνηστο ομολογητή πίστεως, τον αφόρισε κάποια  «Μείζον και Υπερτελής Σύνοδος»! Η ορθόδοξος μία Αγία καθολική εκκλησία είχε ανώτατο όργανο τις Οικουμενικές Συνόδους. Ξαφνικά αυτές καταργούνται; Μήπως δρομολογούν οι Ουνίτες … δικό τους ουνιτικό όργανο;   Ε, αυτό το όργανο αφόρισε τον ομολογητή Σωτηρόπουλο.

2. Κατηγορήθηκε ότι ήλεγξε σε κήρυγμά του τον επίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό! Μα ο Αυστραλίας  Στυλιανός δημόσια ομολόγησε τον Χριστό και την Παναγία ότι είχαν σαρκικά πάθη! Καταλάβατε σε τι πλάνη περιέπεσε;

3. Το «παράπτωμά» του μακαριστού αδελφού μας, ήταν η δήθεν εισπήδηση σε άλλη Εκκλησία. Αλλά οι Ιεροί Κανόνες, για το παράπτωμα της εισπήδησης σε άλλη Εκκλησία, κανονίζουν τους παραβάτες κληρικούς, και όχι τους λαϊκούς! Κανένας Ιερός Κανόνας δεν απαγορεύει στον λαϊκό να κηρύττει όπου επιθυμεί, φθάνει να ορθοτομεί την αλήθεια της Εκκλησίας μας.

4. Πρωτοφανές στον κόσμο να τιμωρειται κάποιος ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ. Με αυτόν τον δικτατορικό τρόπο τιμώρησαν τον αείμνηστο ΣΤΥΛΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ που αταλάντευτα «ορθοτομούσε τον λόγον της του Χριστού αληθείας». Αυτό το προνόμιο, μήπως εκπορεύεται από το ΑΛΑΘΗΤΟΝ;

5. Ο αείμνηστος Αγιος επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης μόλις πληροφορόθηκε τον αφορισμό τουθ πνευματικού του παιδιού. Δήλωσε πικραμένος: «..Παιδί μου για την Πίστη σε αφόρισαν, για το Όνομα του Χριστού, έλα στην Φλώρινα, ανοιχτοί είναι όλοι οι Ναοί να κηρύξεις..».

Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε και αείμνηστε αδελφέ  

Δημοσιεύουμε φωτογραφίες από το μνημόσυνο του μακαριστού αδελφού μας στην Μυρτιά Τριχωνίδος.





  

 

 


10 σχόλια:

  1. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.
    Αγωνίστηκε για την Ορθοδοξία όσο λίγοι. Τον ΑΞΙΟ μισθό του τον έχει λάβει ήδη και απολαμβάνει την χαρά να είναι δίπλα στον Σωτήρα μας Χριστό.
    Ας προσεύχεται και για μας ο αείμνηστος Νικόλαος Σωτηρόπουλος.
    Λεωνίδας Καρνάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ΄ευχαριστούμε φίλε και αδελφέ Γιάννη Πορφύρη! Ο Θεός να σε δυναμώνει να χτυπάς αλλύπητα τους διμούτσουνους! καλά τα λες ο καθένας έχει ελεύθερη σκέψη και ελεύθερη επιλογή, αυτό το σέβεσαι και χαλάλι σου. Το να κοροϊδεύει όμως κάποιος και να δίδει τα ΑΓΙΑ ΤΟΙΣ ΚΥΣΙ όπως σωστά κατακεραυνώνεις όσους ρυπαίνουν την Ορθοδοξία με Ουνιτικές πράξεις και επιλογές, αυτό δεν συγχωρείτε! Συνέχισε να μοιάζεις στο σθένος στον αείμνηστο και ο Θεός και οι Αγιοι θα σε βοηθάνε!
    Καλή δύναμη Ιωάννη και μακάρι ο Θεός να μας αξιώσει να σμίξουμε κοντά Του
    πατήρ Γεώργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οποιος λεει αληθειες χτυπιεται πρωτα απο την διοικουσα εκκλησια και μετα απο τον οχλο.αυτο επαθε και ο μακαριστος Σωτηροπουλος.οποιος ελεγχει δεσποταδες ...δεν συμφερει....αυτη ειναι η ελλαδικη εκκλησια.μακαρι ναχαμε κι αλλους σαν τον Σωτηροπουλο.Αιωνια του η Μνημη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ εμπεριστατωμένη ανάρτηση, μπράβο παιδί μου. Είσαι ο μόνος που έγραψες για τον αείμνηστο συνεργάτη μου και ΜΕΓΑ αντιαιρετικό στύλο της Ορθοδοξίας!
    Να έχεις την ευχή του!
    ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο φιλε Γιαννη.ευγε για τις αναρτησεις σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευλογημενε Ιωάννη,
    Προσεύχομαι για την ψυχή σου και την υγεία σου!
    ο αείμνηστος αδελφός ήταν υπόδειγμα πραότητος, πίστης, αφοσίωσης στον Θεό και μέγας ορθοτόμος της του Χριστού αληθείας.
    Εχε την ευχή του αδελφέ μου!
    Είθε ο Θεός να σε φωτίζει να αναρτάς συνέχεια ψυχοφελείς αναρτήσεις.
    Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΥ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύτιμος και ψυχωφελής η ανάρτησή σου φίλτατε μαχητή Ιωάννη! Ο αναγνώστης πληροφορείτε με σαφήνεια το ατόπημα των Ουνιτικών και όχι Ορθοδόξων συνοδικών οργάνων. Βαβαί της σατανικής μοχθηρίας και της αλλοτριώσεως της του Χριστού εκκλησίας μας
    Ικέτης προς Χριστόν
    Θεμιστοκλής από Αποκορώνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχετε σωστή φωτογραφία για τον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Κάντζας. Η σωστή φωτογραφία υπάρχει στο https://niksothropoulos.wordpress.com/2015/09/02/a-983/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πάρα πολύ αγαπητέ μας αναγνώστη. Ο Θεός να σας ευλογεί. Να έχετε την ευχή καιευλογία του γίγαντα ομολογητή μακαριστού αδελφού Νικολάου.
      Επανορθώσαμε.
      Με εκτίμηση

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ και εγώ πολύ για τις ευχές σας.

      Διαγραφή