Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Παρουσίαση βιβλίου της Λουίζας Χατζηδάκι από τον Σύλλογο Νέων Καλλιτεχνών Πατρών«ΔΕΣΠΟΙΝΑ Εργόχειρο Ζωής»
Γράφει και παρουσιάζει ο Γιάννης Πορφύρης
Ευχάριστη έκπληξη για τον πνευματικό κόσμο της Πάτρας! Την Κυριακή 8/11/2015 το πρωί, ώρα 11.00 π. μ. θα γίνει μια θαυμάσια βιβλιοπαρουσίαση, ενός σπάνιου σε έμπνευση λογοτεχνήματος, ενός διηγήματος  της  συγγραφέως - εικαστικού Λουίζας Χατζηδάκι, με τίτλο: «ΔΕΣΠΟΙΝΑ Εργόχειρο Ζωής». Πρόκειται λοιπόν, για ένα λογοτέχνημα - διήγημα, με σπάνιες φωτογραφίες, βιβλίο ντοκουμέντο! Σ’ αυτό η Λουίζα Χατζιδάκι έγραψε το Πανόραμα της ζωής της μητέρας της, αλλά και της ζωής στην Ελλάδα του 20ου αιώνα.Το βιβλίο «Δέσποινα, Εργόχειρο Ζωής» είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο που δίνει στον αναγνώστη την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη ζωή της κυρά Δέσποινας που με το βελονάκι και τον δυναμισμό της πλέκει τον καμβά της ζωής της, ενώ έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε ταυτόχρονα έναν μεγαλύτερο καμβά, με την ζωή στην Ελλάδα. Και σε εποχή δύσκολη. Αν αναλογιστείς ότι η Δέσποινα γεννήθηκε το 1915, τότε καταλαβαίνεις ότι η δικτατορία του ’36 την πέτυχε στα 21 της χρόνια πάνω στο άνθος της ηλικίας της.


Η εκδήλωση λοιπόν θα γίνει στην Πάτρα και στην φιλοξενη αίθουσα του κτιρίου της Παλαιάς Αγοράς Αργύρη, οδός Αγίου Ανδρέα & Ζαΐμη από τον Σύλλογο Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, με είσοδο ελεύθερη.
Θα μιλήσουν οι: 'Εφη Αναλυτή, πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών και 'Ηρα Κουρή, φιλόλογος. Αφηγητής θα είναι ο λογοτέχνης κ. Λάκης Βανδαράκης.
Την μουσική επένδυση της εκδήλωσης θα έχουν ο Σταμάτης και Νίκος Λέκκας με πενταμελή ορχήστρα, ενώ θα τραγουδήσει η Εύα Κουτσουβέλη.

Την χορογραφία επιμελείται η Σχολή Χορού Tango Club Πάτρας, με χορευτές τον Γιώργο Μπουρλέση και τη Δήμητρα Μήτσιου.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Μαρία Αναλυτή, μέλος Χοροθεάτρου Πανεπιστημίου Πατρών.
Υπεύθυνη οργάνωσης και δημοσίων σχέσεων η Δέσποινα Παπαφιλιπποπούλου.
Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.
Η Λουΐζα Χατζιδάκι γεννήθηκε στη Λαμία και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασα Λογιστική και Ιστορία της Τέχνης. Επίσης μαθήτευσε κοντά σε γνωστούς ζωγράφους της Σχολής Καλών Τεχνών. Για κάποια χρόνια εργάστηκε σε μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες, αλλά αργότερα αφοσιώθηκε στη ζωγραφική κι έκανε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Με το γράψιμο ασχολήθηκε, γράφοντας σενάρια. Αυτή είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, με αφορμή τη ζωή της μητέρας της. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου