Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Παρουσίαση βιβλίου της Δήμητρας Φραγκούλη από τον Προοδευτικό Σύλλογο Γλαύκου Πατρών



«Δαμάζοντας το όνειρο»
--ΛΑΚΡΙΜΟΣΑ--

Επιμέλεια ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία έγινε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου ε.ε. και ώρα 19.30, στην αίθουσα του Προοδευτικού Συλλόγου Γλαύκου, οδός Ματρόζου 14 στα Ζαρουχλέϊκα Πάτρας, η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της Δήμητρας Φραγκούλη με τίτλο “ΛΑΚΡΙΜΟΣΑ – Δαμάζοντας το όνειρο”.
Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι Εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ και ο τοπικός προοδευτικός Σύλλογος Γλαύκου [Ζαρουχλεϊκων] Πάτρας. Εισηγήτρια ήταν η κα Νικολίτσα Φραγκούλη. Ακολούθησε ενημερωτική ομιλία της συγγραφέως και έκλεισε με σχόλια και συζήτηση με τους παρευρεθέντες προσκεκλημένους. Στο τέλος προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκίσματα. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλο το Δ.Σ. για την άρτια οργάνωση και ιδιαίτερα στην ακούραστη πρόεδρο κα Ζωή Μαρτζάκλη και τον αθόρυβο αντιπρόεδρο κ. Βασίλη Χατζηκυριάκο.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από σύσσωμο το Δ.Σ. του τοπικού Συλλόγου Γλαύκου, από το Δ.Σ. του Αχαϊκού Συλλόγου Μεσσηνίων Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ η πρόεδρος κα Πηνελόπη Λαμπούση, η αντιπρόεδρος κα Μαρία Ποδαρά και το μέλος του Δ.Σ. Συνταγματάρχης κ. Θεόδωρος Δημητρακάκης, από τον Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων Αχαϊας ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ο επίτιμος πρόεδρος κ. Γιάννης Πορφύρης, ο πρόεδρος της Ε.Ε. κ. Αθανάσιος Γιαννακάς και η εκτελεστική Γραμματέας και δασκάλα των χορευτικών κα Αννα Μαρία Βασιλειάδη κ.α. 


H Δήμητρα Φραγκούλη γεννήθηκε και κατοικεί στην Πάτρα. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και σήμερα εργάζεται στον τραπεζικό τομέα. Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη συγγραφή από μικρή ηλικία. Κείμενά της έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα blogs. Το ΛΑΚΡΙΜΟΣΑ Δαμάζοντας το Όνειρο είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. 

Μιλώντας η συγγραφέας για το βιβλίο της, είπες ότι ήθελε πολύ να γράψει ένα βιβλίο για την πόλη της την Πάτρα και ότι  προσπάθησε μέσα από περιγραφές να δείξει την Πάτρα όπως τη φαντάστηκε και όπως την ανακάλυψε μέσα από φωτογραφίες και κείμενα της δεκαετίας του ΄60. Ετσι μέσα από αυτό το μυθιστόρημα δημιούργησε ένα ισχυρό σκηνικό μέσα στο οποίο ανέπτυξε τους χαρακτήρες της πόλης έχοντας έμπνευση από τα γεμάτα μυστήριο αρχοντικά της Πάτρας.


Η πλοκή του μυθιστορήματος κινείται ανάμεσα στα έτη 1941 και 1960.  Λίγο πριν κατακλύσει τη χώρα η φρίκη της γερμανικής κατοχής, η έφηβη Αθηνά το 1941, φέρνει στον κόσμο ένα κοριτσάκι, καρπό του έρωτά της με τον νεαρό Νίκο. Όταν εκείνος χάνεται στο παγωμένο αλβανικό μέτωπο, η Αθηνά βυθίζεται στη θλίψη, θρηνώντας τον χαμένο της έρωτα. Και η πόλη βομβαρδίζεται ανελέητα… τα χρόνια πέρασαν, έτσι το 1960, η  δεκαεννιάχρονη πλέον Όλγα, η μοναχοκόρη του πλούσιου επιχειρηματία Παναγή Κουλουμπή, γνωρίζει τον γοητευτικό και μυστηριώδη Μάνο, του παραδίνεται ολοκληρωτικά και ξεκινάει μαζί του ένα ταξίδι στον απόλυτο έρωτα.
Καθώς όμως η αγάπη τους μεγαλώνει, το κουβάρι της ζωής ξετυλίγεται και μυστικά κρυμμένα για δεκαετίες απειλούν να αποκαλυφθούν…

Παραθέτουμε και το ανάλογο φωτογραφικό υλικό σε φωτορεπορτάζ:

















  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου