Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Η αποκωδικοποίηση μιας ληστείας στην πόλη Γκουάνγκτζου [GUANGZHOU], της ΚίναςΤΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΜΙΑΣ  ΛΗΣΤΕΙΑΣ


Κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στην πόλη Γουανγκτσού στην Κίνα, ο ληστής φώναξε στους πελάτες:
- Μην κινηθείτε, τα λεφτά ανήκουν στο Κράτος! "Η ζωή σας όμως ανήκει σε σας"! Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται: "Mind Changing Concept" Ελληνιστί: "Αλλαγή παραδοσιακού τρόπου σκέψης"


Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι με τα εκατομμύρια που έκλεψαν, ο μικρός αδερφός, με πτυχίο Master στα Οικονομικά, λέει στο μεγάλο αδερφό, απόφοιτο δημοτικού:
- Έλα να μετρήσουμε τα χρήματα που αρπάξαμε. Ο μεγάλος αδελφός, του Δημοτικού, του λέει:
- Είσαι βλάκας! Είναι πολλά τα χρήματα και θα κάνουμε ώρες να τα μετρήσουμε. Το βράδυ στις ειδήσεις που θα ανακοινώσουν τη ληστεία, θα πουν και το ακριβές ποσό που εκλάπη!
Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται "Experience" (Εμπειρία) και είναι σαφέστατα  χρησιμότερη στις μέρες μας από τα πτυχία Master.


Στην Τράπεζα, μετά τη ληστεία, ο ταμίας φωνάζει στο Διευθυντή να καλέσει την αστυνομία. Ο πτυχιούχος Διευθυντής όμως του λέει:
- Μην τηλεφωνήσεις ακόμα! Ευκαιρία είναι, κοντά στα 20 εκατομμύρια που μας έκλεψαν, να πάρουμε άλλα 10 εμείς, συν τα 70 που έχουμε ήδη καταχραστεί, να πούμε ότι μας έκλεψαν 100!
Αυτή η μέθοδος στα Πανεπιστήμια ονομάζεται: "Swim with the tide"
Ελληνιστί σε παράφραση: "Χρησιμοποιούμε μια δυσάρεστη κατάσταση προς όφελός μας"Ο ταμίας λέει:
- Μακάρι δηλαδή να 'χουμε μια ληστεία κάθε μήνα!
Αυτό λέγεται: "Κilling boredom" του λέει ο Διευθυντής. Ελληνιστί σε παράφραση σημαίνει: "Η προσωπική επιτυχία είναι πιο σημαντική απο τη δουλειά σου"


Το βράδυ, στις ειδήσεις ανακοινώθηκε ότι εκλάπη το ποσό των 100 εκατομμυρίων. Οι καημένοι οι ληστές μετρούσαν και ξαναμετρούσαν, αλλά το ποσό που είχαν στα χέρια τους ήταν 20 εκατομμύρια. Θυμωμένος λοιπόν ο ένας ληστής λέει:
- Ρισκάραμε τις ζωές μας για 20 εκατομμύρια, ενώ ο Διευθυντής με το πάτημα ενός κουμπιού καθάρισε 80 εκατομμύρια! Φαίνεται τελικά ότι είναι πιο επικερδές και ακίνδυνο να είσαι Διευθυντής Τράπεζας παρά ληστής!
Αυτό λέγεται: "Knowledge is worth as much as gold!"  Ελληνιστί: "Η γνώση αξίζει όσο και το χρυσάφι!"


Ο Διευθυντής ήταν πολύ χαρούμενος, που με τη ληστεία κάλυψε τις καταχρήσεις του. Αυτό λέγεται: "Seizing the opportunity and Daring to take risks!" Ελληνιστί σημαίνει: "Αρπάζω την ευκαιρία και τολμώ να πάρω το ρίσκο!"
Συγγνώμη αν είστε πτυχιούχος Οικονομολόγος...

(Για την αντιγραφή : Άλκης Μηλιόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου