Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ; ΜΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ;
ή ΥΠΕΡΒΟΛΗ;
Με την πέννα του Γιάννη Πορφύρη
Διαβάζω σε δεκάδες ιστολόγια την στερεότυπη σκληρή μεν ανάρτηση, για την μεγάλη δοκιμασία υγείας του πρώην Υπουργού Υγείας και θέλω να την δούμε μαζί και να βγάλουμε μαζί συμπεράσματα. Γράφουν λοιπόν, τώρα όλοι:

Στο νοσοκομείο ο Αλέκος Παπαδόπουλος με οξύ έμφραγμα.

Αλέκο Παπαδόπουλε, θυμάσαι τον μικρό Παναγιώτη Βασιλέλη; Ναι, εκείνα τα υπέροχα παιδικά ματάκια, που με δικη σου απόφαση - να μην χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από απλούς πολίτες, για την θεραπεια του στο εξωτερικό, επειδή οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, που ήσουν επικεφαλής, δεν είχαν εγκρίνει την μετάβασή του - και απόφαση της Σπυράκη - ναι μωρέ, αυτή που ήταν γενική γραμματέας ή κάτι άλλο, υφυπουργός ίσως στο δικό σου υπουργείο,- ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΕΘΑΝΕ;;;
Αυτά τα παιδικά αθώα ματάκια, στοίχειωσαν μέσα μας, Αλέκο... του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ! Αν θυμάμαι καλά, η Σπυράκη πέθανε από καρκίνο... Κι εσύ, τώρα στο νοσοκομείο... ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ! ΔΕΝ ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ, ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ! ΔΕΝ ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!...

Αλήθεια, γιατί σε... ιδιωτικό θεραπευτήριο, Αλέκο, του... λαοπρόβλητου ΠΑΣΟΚ; Χάθηκαν τα δημόσια νοσοκομεία; Α, ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.... κακό ψοφο να έχετε ΟΛΟΙ ΣΑΣ!

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΚΕΠΑΣΕΙ .........
 

Σκαλίζοντας με τη μηχανή του χρόνου, εκείνες τις θλιβερές μέρες, θυμούμαστε με θλίψη και μεγάλη λύπη…

Τα χαράματα της Κυριακής 5 Μαρτίου του 2001 ένα νήπιο μόλις τριών ετών, ο Παναγιώτης Βασιλέλλης, από το Γέρα Μυτιλήνης, σβήνει στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

O μικρός, άγγελος πλέον, Παναγιώτης Βασιλέλλης έπασχε από σπάνια μορφή καρκίνου (νευροβλάστωμα δεξιού επινεφριδίου) και τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή τον Μάρτιο του 2001, σε ηλικία μόλις τριών ετών (;) ή εικοσιένα μηνών, αν θυμάμαι καλά. 
 
Από προσφορές πολιτών είχε συγκεντρωθεί το ποσό των 296.404 ευρώ για να μπορέσει να πάει στο νοσοκομείο «Memorial Sloan Kettering Cancer Center» της Νέας Υόρκης. Ομως τα χρήματα δεν μπόρεσαν να τα εκταμιεύσουν οι γονείς του μικρού Παναγιώτη, ο Ευστράτιος και η Γεωργία Βασιλέλλη, καθώς είχαν μπλοκαριστεί από την Εθνική Τράπεζα, με την αιτιολογία ότι δεν είχε συστηθεί ειδικός ερανικός λογαριασμός. Αισχος! Υπάρχειο άλλος νόμος ο ΑΓΡΑΦΟΣ ΗΘΙΚΟΣ που επιβάλλει όλοι να τρέξουν να βοηθήσουν!!! Υπ΄άρχει και άλλος ξεχασμένος ο ΠΕΡΙ Α.Α.Ζ. [ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝΘΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ]!! 

Η αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού έγινε δύο μέρες μετά το θάνατο του μικρού Παναγιώτη. Για τον μικρό Παναγιώτη όμως ήταν ήδη αργά.

Η ευθύνη βαρύνει πολλούς! Εθνική Τράπεζα, νομικές της υπηρεσίες και συμβούλους, ιατρούς και πιο πολύ το ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ…

Η οικογένεια του αδικοχαμένου πρίγκηπα με τα γαλάζια μάτια, έκανε αγωγή κατά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και των στελεχών της, δηλαδή τού τότε διευθυντή Μυτιλήνης Παναγιώτη Τζαβέλλα, του τότε περιφερειακού διοικητή Αντωνίου Χάλαρη και του τότε διοικητή της Θεόδωρου Καρατζά είχε συζητηθεί στις 25 Ιανουαρίου 2009!!!, το καλοκαίρι του ιδίου έτους εκδόθηκε η απόφαση, που μπορεί να μη φέρνει πίσω τον μικρό Παναγιώτη αλλά προσέφερε, πέρα από την υλική, πρωτίστως ηθική δικαίωση. Ετσι επιδικάζεται στην οικογένεια ποσό 2 εκατ. ευρώ ως ψυχική οδύνη (ένα για καθέναν από τους δύο γονείς). για ηθική βλάβη ύψους 5 εκατ. ευρώ. Κατά των στελεχών της Εθνικής και των γιατρών του μικρού Παναγιώτη είχει ασκηθεί ποινική δίωξη για θανατηφόρο, κακουργηματική έκθεση. 

Στις 11 Φεβρουαρίου 2008, η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» είχε αποκαλύψει το ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση της δέσμευσης των χρημάτων, που θα έσωζαν τον Παναγιώτη, ο τότε σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας και μετέπειτα επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, Σπύρος Κλαδάς.

Οι γονείς του αδικοχαμένου Παναγιωτακη, εις μνήμην του, αποφάσισαν να συστήσουν ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΝ. ΒΑΣΙΛΕΛΗΣ στο χωριό του Γέρα Μυτιλήνης! Συγκεκριμένα, «η δημιουργία ενός Κέντρου Υγείας, η χρηματοδότηση και ανάπτυξη -σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων- δεξαμενής δοτών μυελού των οστών, η δημιουργία ενός συμβουλευτικού-ενημερωτικού κέντρου δικτύου, για τα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες και τις οικογένειές τους, και η δημιουργία, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενός ερευνητικού κέντρου με αντικείμενο τις μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών-ομφάλιου λώρου».


Η Εθνική Τράπεζα, αρνήθηκε συμβιβασμό που πρότεινε η οικογένεια, με το αίτημα η ΕΤΕ, να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία του Ιατρικού Κέντρου αλλά και να συμμετέχει στη διοίκηση του υπό σύσταση ιδρύματος.

Εγινε και το Εφετείο στη Μυτιλήνη και, σκανδαλωδώς αθώωσε όλους διότι δεν είδε να προκύπτουν ποινικές ευθύνες, προκάλεσε για μια ακόμη φορά το κοινό αίσθημα περί δικαιοσύνης. Πάλι καλά που ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι συντρέχουν λόγοι για επανεκδίκαση της υπόθεσης.

Τελικά ο Αρειος Πάγος, ΟΜΟΦΩΝΑ αθώωσε τους πάντες και δεν βρήκε ούτε ένα ένοχο…. Απορρίπτοντας την αντίθετη του αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Δ. Λεκκού! 
Η υπόθεση αποτελέι έναν … αρνητικό ύμνο στις σημερινές κοινωνίες των υπαλλήλων, και τα κατορθώματα αυτών των μοντέρνων και εκσυγχρονισμένων κοινωνιών, συμπυκνώνονται στην θανάτωση του μικρού Παναγιωτάκη, αλλά και στην άρνηση του παιδιού (λύτρωση) να συμμετάσχει σε τέτοιες κοινωνίες.

Ο Παναγιωτάκης λοιπόν, ήταν το μικρό παιδί από την Γέρα Λέσβου, που δεν του επετράπη να πάει στο Memorial Hospital των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με αποτέλεσμα να αποδημήσει εις Κύριον πριν κλείσει την πρώτη του πενταετία μέσα στις σημερινές εκσυγχρονισμένες και τεχνολογικά ανεπτυγμένες, μοντέρνες κοινωνίες των επιστημόνων, διανοούμενων, ποιητών, καλλιτεχνών, τεχνοκρατών, τραπεζιτών, εξουσιαστών και όλων αυτών των καλών ανθρώπων που όλοι μαζί αποτελούν τις σημερινές Κοινωνίες των Υπαλλήλων.


Υπάρχουν όμως και τα αφεντικά αυτών των πρωταιτίων που απολογήθηκαν, μια και το θέμα ήρθε στη Βουλή. Εχει αξία να ακούσουμε τι είπαν….

Η υφυπουργός Υγείας κα Σπυράκη, είπε ότι δεν ξέρει τίποτε! Ο υποργός Αλέκος Παπαδόπουλος, την κάλυψε πλήρως! Ακούστε και διαβάστε την απάντηση του κ. Παπαδόπουλου.

Δηλώσεις Αλ. Παπαδόπουλου:

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου χαρακτήρισε το θάνατο του Παναγιώτη Βασιλέλη «θλιβερό γεγονός». Παράλληλα, παρείχε πλήρη κάλυψη στην υφυπουργό Υγείας. «Η κ. Σπυράκη ενεπλάκη σε ένα θέμα που δεν είχε καμία εμπλοκή...» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για υπερβολές. Υπερβολές κύριε Αλέκο η … πλάγια δολοφονία ενός μικρού Ελληνόπουλου;;;

Σήμερα 12 χρόνια μετά κάνουμε μια απολογία, θλιβερή…. Των αιτίων και πρωταιτίων… Το ΠΑΣΟΚ κοντεύει να φτάσει τα όρια του ΚΚΕ_Μ.Λ. η κυρία Σπυράκη πέθανε από καρκίνο…(σύμπτωση;) ο φερόμενος ως εντιμότατος κ. Αλέκος Παπαδόπουλος το παλεύει … με την ανάλγητη καρδιά του;;; Κανείς δεν είχε το σθένος να παραδεχθεί την ευθύνη του… μόνο ο τότε υφυπουργός εργασίας κ. Τάσος Γιαννίτσης ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ του μικρού αδικοχαμένου Παναγιώτη….
«ΕΣΤΙ ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΟΣ ΤΑ ΠΑΝΘ’ ΟΡΑ»

4 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΙΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟ!!! ΟΣΟΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ

    ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΚΩΛΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΣΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΞΙΦΟΛΟΓΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μονο ο θεος ξερει πως να τιμωρησει ολα αυτα τα τερατα..και θα τα τιμωρησει ειτε σε αυτην την ζωη ειτε στην αλλη που η τιμωρια τους θα ειναι αιωνια...γι αυτο χαρειτε οσο μπορειτε τερατα εδω στην γη γιατι αργα η γρηγορα η κολαση σας περιμενει και δεν μπορειτε να την αποφυγετε οτι και να κανετε...με εχει στοιχειωσει αυτη η ιστορια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μονο ο θεος ξερει πως να τιμωρησει ολα αυτα τα τερατα..και θα τα τιμωρησει ειτε σε αυτην την ζωη ειτε στην αλλη που η τιμωρια τους θα ειναι αιωνια...γι αυτο χαρειτε οσο μπορειτε τερατα εδω στην γη γιατι αργα η γρηγορα η κολαση σας περιμενει και δεν μπορειτε να την αποφυγετε οτι και να κανετε...με εχει στοιχειωσει αυτη η ιστορια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή