Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

ΕΔΩ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ [ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ] - ΘΑΥΜΑ ΜΕΓΑ! ΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ [ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΡΟ ΤΟΥ 17ΟΥ ΑΙΩΝΑ] ΕΠΙ 20ΕΤΙΑ … ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕΝΕΣΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Γράφει και αναλύει ο Γιάννης Πορφύρης
Όταν κάποιος έχει πρόβλημα απολογητικό και πρέπει να ελεγχθεί ειδικά σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, φυσικό και επόμενο είναι να θέλει να υπερασπίσει τον εαυτό του. Όταν είναι υψηλά ιστάμενος, τότε θα έχει μηχανισμούς στήριξης και στο σχεδιασμό και στην παρουσίαση του σχεδίου του. Αλλοίμονο αν δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη στις καταγγελίες μου στα καυτά θέματα της Ναυπακτίας στον θρησκευτικό – οικονομικό άξονα. Στην Ναυπακτία το θερμόμετρο στα εκκλησιαστικό – οικονομικά θέματα έχει ΠΙΑΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ. Μέχρι τώρα έχουν καταγγελθεί και έχουν δρομολογηθεί στατιστικά, περιληπτικά, τα παρακάτω θέματα:

Α) ΘΕΜΑ Ι.Μ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ [ακοινωνησία, οικονομικά, καθαιρέσεις, βαριές οικονομικές ποινές, διάλυση, χρήση ψεύτικων δικαιολογητικών κλπ]


Β) ΘΕΜΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ.

Γ) ΘΕΜΑ ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟ.Φ.Η. ΚΑΙ ΣΕ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΥ ΞΥΚΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΣΟΥ ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ 800.000 ΕΥΡΩ ΙΣΩΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 3.000.000 ΕΥΡΩ ΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΤΟΚΟΙ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΥΠΗΡΞΑΝ.Δ) ΘΕΜΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ – ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΙΠΕΙΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ [Π.Χ. ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΓΙΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΙ ΣΚΕΥΩΝ ΚΛΠ]

Ε) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΟΠΑΠ, ΤΑΧ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΠΗΓΩΝ ΕΞ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ, ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΚΛΠ. ΑΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝΤΑ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.


ΣΤ) ΘΕΜΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΒΑΚΟΥΦΙΩΝ ΣΕ ΑΧΕΛΩΟ, ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΣΩΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΤΗΣ!!!

Ζ) ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΗΣ.

Εδώ υπάρχει ποικιλία τέτοιων θεμάτων που ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ!
Συγκεκριμένα αναφέρομαι στα εξής θέματα:1) Θέμα εξαφάνισης λειψάνου Αγίου Πολυκάρπου, αυθεντικού και απομίμησης. 

2)  Θέμα αποσιωπήσεως και ουδέποτε απολογισθέντων των καρπών της έκθεσης του ιερού λειψάνου σε Ελλάδα και εξωτερικό. [Στο Ιάσιο της Ρουμανίας π.χ. κατ’ εκτίμηση εισεπράχθησαν από 3.000.000 ΕΥΡΩ έως 5.000.000 ΕΥΡΩ. Το ασπάσθηκαν 3.500.000 πιστοί!!! Έτσι δημοσιεύτηκε. Τι «ευλογία» έτυχε στο μερίδο  των προσκομισάντων;; Στην Αθήνα κλπ κλπ!! Ποιος είδε τέτοιο προϊόν να απολογίζεται;;;


3)  Θέμα ρευστοποίησης και εξαφάνισης του προϊόντος της τεράστιας ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ και των κληροδοτημάτων της Μονής! Τελευταία ρευστοποιήθηκε «κοψοχρονιάς» η οικία της αειμνήστου δωρήτριας Γεωργίας Παπαπέτρου Γκολιοπούλου και καταγγέλθηκε και απόκρυψη φορολογητέας ύλης! Αυτά τα ρευστοποιηθέντα πάγια περιουσιακά στοιχεία δεν απεικονίστηκαν σε οικονομικούς απολογισμούς!!

4) θέμα παραποίησης του παλαιού περιουσιολογίου της Μονής με σκίσιμο των φύλλων που αναφέρονται σε όσα ακίνητα πουλιούνται και εξαφάνισης πρωτοκόλλων παράδοσης και παραλαβής της δημόσιας εκκλησιαστικής περιουσίας. Τεράστιο αυτό το θέμα!

5) Θέμα καταγγελθείσας εξαφάνισης ιερών κειμηλίων ενοριακού ναού Αγίου Νικολάου Αμπελακιώτισσας προερχόμενα από παλαιό βυζαντινό ερειπωμένο μοναστήρι του 12ου μ.Χ αιώνα [φελόνιο 15ου αιώνα, ιερές εικόνες, κηροπήγια, τμήμα άμβωνα, δυο βυζαντινές πέτρινες ή μαρμάρινες κτητορικές επιγραφές, η μια δεν μπόρεσε κανείς να την εξηγήσει κ.λ.π]


6) Θέμα κλοπής γεννήτριας της ιεράς Μονής που δωρήθηκε από πιστό, από άγνωστο χέρι. 


7) Θέμα εξαφάνισης του πολύτιμου αρχείου της Μονής, αξίας πολλών εκατ ΕΥΡΩ [περιείχε μέχρι πατριαρχικά σιγίλια, επιστολές, συμβόλαια, οθωμανικά έγγραφα, παπύρους, βιβλία παλαιά μεγάλης αξίας κ.λ.π]. Το αρχείο αυτό εφυλάσσετο στο υπόγειο της Μονής σε ειδικούς φοριαμούς. 

8) Θέμα Γενικού οικονομικού ελέγχου των οικονομικών της Μονής, [δωρεές, εισπράξεις, κ.λ.π] και 

9) Έλεγχος διαχείρισης των επιδοτήσεων που αφορούν την Μονή και ειδικά των 531.000 ΕΥΡΩ που προορίζοντο για το Ηγουμενείο και κατέληξε να  αναλωθούν σε … μελέτες και να εκτελεστούν έργα μηδαμινής αξίας! Εδώ η επιδότηση  έγινε σε συνεργασία με τον τότε Δήμο Αποδοτίας.


Ας σταθούμε στα της Αμπελακιώτισσας, που είναι και επίκαιρα.
Το πακέτο αυτό των προβλημάτων είναι μεγάλο  και ΒΑΡΥ ΚΙ ΑΣΗΚΩΤΟ για τους ιθύνοντες.
Οσο ήταν στην αφάνεια, κανένα πρόβλημα. Όταν ήρθε όμως στον αφρό, στεναχώρησε και δυσκόλεψε όσους το απέκτησαν φορτίο… Εβαλαν κάτω το ζήτημα, σκέφτηκαν και αποφάσισαν να μεθοδολογήσουν την αντιμετώπισή του.

Καημός τους ήταν να διαλύσουν κάθε πρόβλημα, πως όμως; Αν σε κάποιο δώσουν ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΜΕΣΗ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ, τότε θα κερδίσουν τις εντυπώσεις και θα πουν…. «ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΕ» και φυσικά οι πιστοί και ο όχλος θα πάψει να έχει υποψίες. Παράλληλα θα «ΠΛΗΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ» θα τους βγάλουμε ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ και ΔΟΛΙΟΥΣ… ειδικά κάποιο Πορφύρη που δημοσιοποιεί πολλά!


Προσπαθούν πρώτα με ορεκτικό το σβήσιμο της ΚΛΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ. Γίνεται πρώτη προσπάθεια. Μετά από 6,5 μήνες δρομολογήθηκε κάποια κίνηση, διαβάστε εδώ το σχέδιο, που δεν τους βγήκε όμως… το επικείμενο θαύμα…


Συγχρόνως τακτοποιούν … μερικά (νομίζουν ότι το τακτοποιούν!) το θέμα της καταγγελίας των βυζαντινών εικόνων, μετά από ολόκληρο σήριαλ!!! Θα μου πείτε γιατί δεν το τακτοποίησαν εξ αρχής; Εδώ δεν είμαι μάγος. Υποθέσεις πολλές μπορεί να γίνουν!  Πάντως αυτό θα ΡΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ όσων έχουν αμφιβολίες και δεν πείστηκαν από τους … κακούς συκοφάντες! Είδατε, άδικα μας κατηγορούνε θα πουν!!! Το ίδιο είναι και τα άλλα θέματα… Εμείς είμαστε ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΥΡΕΣΗΣ ΤΩΝ … ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ!


Ενας αμερόληπτος και σωστός δημοσιογράφος, πρώτα δίνει στον αναγνώστη τα δεδομένα και κυρίως την αντίπερα γνώμη και άποψη. Ετσι είναι ηθικά να γίνεται. Δείτε λοιπόν, το πρόγραμμα της  φιέστας που θα γίνει¨

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ:
Αρχίζουμε από τους οργανωτές:


ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ:
Εχουμε την οργανωτική επιτροπή, δηλαδή τους εμπλεκομένους στο θέμα βυζαντινών εικόνων και λογοδοτούντες, δηλαδή το παράρτημα της 22ας Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ναυπάκτου [προσέξτε εδώ δεν αναφέρεται η υπηρεσία με ονοματεπώνυμο, αλλά τα πρόσωπα, άραγε γιατί;; Υπάρχει εξήγηση!] και την ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!!! Αχ τι ωραίος νέος θεσμός!!! Να ένα θέμα για την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ!! Τιμητική Επιτροπή τίνος; Με ποιο έργο;; Με τι αρμοδιότητες; Αραγε θα οργανώσει; Θα διακονήσει;; θα τιμήσει κάποιους για το έργον τους;;; Η θα .. ευλογήσει και θα σχεδιάσει;;; Και θα εκτελέσει;;; Θα τα δούμε αυτά από τα όσα πει και όσα πράξει. Καλή τους επιτυχία λοιπόν και καλή ψυχή!  Παρατήρηση: Εχω μια μικρή απορία, πως θα είναι ταυτόχρονα το 2ήμερο ο αξιότιμος καθ. κ. Π. Βοκοτόπουλος και εδώ και στην Σπάρτη και με την ίδια αποστολή!! Άλλο θαύμα! Δείτε:


ΘΕΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:
«Το Αρχαιολογικό Έργο της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην Αιτωλοακαρνανία και την Λευκάδα» Αυτό είναι ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ. Στο τέλος ΤΣΟΥΠ να και μια έκθεση που γίνεται για πρώτη και μοναδική φορά στα χρονικά!!!! Σάββατο, λοιπόν βράδυ 2 Νοεμβρίου στις 20.30μμ στο Φετιχιέ Τζαμί στο λιμάνι Ναυπάκτου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Εικόνες από τα εργαστήρια συντήρησης της 22ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31-12-2013, δηλαδή δύο μήνες, μέχρι το τέλος του έτους!.

Να γιατί γίνεται η ημερίδα!! Για την έκθεση την εντυπωσιακή, καθαρτήριο και φιγουράτη! Δυό μήνες έκθεση, ακούτε κόσμε;;;  Εξήντα μέρες οι εικόνες αυτές σε λαϊκό προσκύνημα!! Δεν ξανάγινε λέμε!!! Θα υπάρχει παγκάρι άραγε;;; θα μπορούν να μπουν αφιερώματα και τάματα;;;
Εδώ θα εμφανιστούν οι εν κρυφώ από το 1990 εξαφανισθείσες βυζαντινές εικόνες! Δείτε όμως σημαντικά και μερικά ανεξήγητα συμβάντα και γεγονότα, με αυστηρά χρονολογική σειρά τελέσεως!!

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ

Φθινόπωρο του 1969 μαθητής ων, οικότροφος στο Οικοτροφείο Αρρένων Ιεράς Μητροπόλεως Αρβανίτη 11, με όλο το Οικοτροφείο και τη Δ/νση, μεταβήκαμε 3 μέρες εκδρομή και διαμείναμε στο Μοναστήρι Αμπελακιώτισσας, για μικροσυντήρηση και εκκλησιασμό. Μαζί μας και ο αείμνηστος Μητροπ. Ναυπακτίας & Ευρυτανίας Δαμασκηνός Κοτζιάς.
Είχα την τύχη να επισκεφθώ τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου με τον αείμνηστο συνοικότροφο δικηγόρο Ιωάννη Δημητρακόπουλο και άλλους οικοτρόφους. Εκεί βρήκαμε ένα θαυμάσιο γέροντα ιερέα τον αείμνηστο παπαΣπύρο Δαμιανό. Μας διηγήθηκε για την ιστορία του ναού, για τα πολλά κειμήλια που είχε και που μεταφέρθηκαν από το Παλιομονάστηρο, ένα παλιό μοναστήρι που ήταν από το 1200 μ.Χ απέναντι σε δυσπρόσιτο μέρος. Μας εξιστόρησε την ιστορία του χωριού και του παλιού χωριού και μας είπε για τα πολλά κειμήλια που έχει [ιερές εικόνες, ένα φελόνιο του 15ου αιώνα, δύο βυζαντινά παλαιά κηροπήγια, κομμάτια από τον άμβωνα, ένα ευαγγέλιο του 17ου αιώνα που είχε εκδοθεί στη Φλωρεντία και άλλα νεότερα κειμήλια τα πιο πολλά που είχαν μεταφερθεί από το παλιό μοναστήρι. Οι εικόνες είναι 98 τον αριθμό όλες παλιότερες του 1737! Την ίδια πληροφορία ομολογεί εγγράφως και σήμερα επιζών κάτοικος.


!970 – 1971 Έγινε η πρώτη αποστολή κειμηλίων στο Υπουργείο για συντήρηση και άνοιξε ειδικός φάκελος για το ναό.

15/6/1981 Αποστέλλονται οι εικόνες στην Αθήνα για συντήρηση με τον πρώτο πρόεδρο του ΟΣΥΝ!
15/6/1982 Οι εικόνες συντηρήθηκαν, πήραν Αριθμό Μητρώου σαν Βυζαντινά κειμήλια, μπήκαν στο ειδικό φάκελο που υπήρχε από το 1970 με τίτλο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑΣ. Επιστράφησαν με ειδικό πρωτόκολλο στο χωριό.

1982 – 1990 ήταν στην Ωραία Πύλη μια δεξιά και μία αριστερά.

1990 αρχές, έγιναν εργασίες εσωτερικού χώρου και μεταφέρθηκαν πίσω από τα δύο ψαλτήρια .

15/3/1993 παρέλαβε νέος εφημέριος ο π. Ιωάν. Πολύζος. 

1983 – 2008 στερούμαστε πληροφοριών.

2008. διαπιστώθηκε από κατοίκους η εξαφάνιση δύο εικόνων παλαιο βυζαντινών.  Αναζήτηση των εικόνων από δύο κατοίκους, ο ένας επιτροπος του Ναού σε κάθε σπιθαμή του ναού χωρίς αποτέλεσμα. Αντ’ αυτών βρέθηκαν στο ιερό, πολλά χάρτινα αντίγραφα του εμπορίου και άρχισε η αποστολή αιτήσεων προς κάθε κατεύθυνση χωρίας αποτέλεσμα.

Σεπτ. 2008. Δημόσια επίπληξη των δύο χωριανών από τον εφημέριο, με ποιο δικαίωμα ψάχνουν και γιατί μπήκαν στο ιερό που … απαγορεύεται! [Μόνο για τις γυναίκες απαγορεύεται η είσοδος]

29/8/2011 ο εφημέριος δείχνει στους ενδιαφερόμενους άλλες εικόνες φτηνιάρικες,  ότι είναι οι πραγματικές, προφανώς ψεύδεται.

21/9/2011. Η Μητρόπολη Ναυπάκτου [π. Αθ Λαουρδέκης] απαντά σε κάτοικο [αρ πρωτ 477/21-9-2011] και τον διαβεβαιώνει ότι ο εφημέριος π. Πολύζος, δήλωσε εγγράφως, ότι ουδέποτε παρέλαβε εικόνες μεγάλης αξίας!!! Επίσης δήλωσε ότι δεν είναι γραμμένες στο πρωτόκολλο παραλαβής της 16/3/1983!!


21/9/2011. Ο εφημέριος, πρωτοπρεσβύτερος πλέον π. Ιωαν Πολύζος εγγράφως επιπλήττει τον κάτοικο γιατί δεν έχει έννομο συμφέρον να αναζητεί τι έγιναν οι εικόνες. Σιωπηρά διαβεβαιώνει ότι ούτε παρέλαβε, ούτε γνωρίζει οτιδήποτε!!!


12/6/2012 Κάτοικος ζητά από 22α Ε.Β.Α. Ναυπάκτου. Ουδεμία απάντηση γραπτή μόνο προφορική τηλεφωνική από κυρία Χαμηλάκη τον 9/2012 ότι δεν απαντά σε ιδιώτες!

8/2012 Η 22α Ε.Β.Α. Ναυπάκτου, απαντά σε κατοίκους που επισκέφτηκαν τα γραφεία ότι οι εικόνες που υπάρχουν είναι του 19ου ή 20ου αιώνα!!!! Το επιβεβαιώνει εγγράφως 3ος κάτοικος αυτήκοος μάρτυς!

9/2012. Μετά από έπίμονες αιτήσεις κατοίκων εστάλη η συντηρήτριατης 22ας Εφ.Βυζ.Αρ. Ναυπάκτου υπάλληλος κα Αφροδίτη Τηλιγάδα για αυτοψία στην Αμπελακιώτισσα για να ψάξει να βρει τις εικόνες! Ουδεμία απάντηση έδωσε στον διαμαρτυρόμενο κάτοικο! Ούτε κανείς απάντησε επίσημα!

4/7/2013 Η 22α Ε.Β.Α. Ναυπάκτου, απαντά, ότι αυτή έχει τις εικόνες!

 
15/10/2013 Νέα αίτηση κατοίκου στην 22α Ε.Β.Α. Ναυπάκτου 

29/10/2013 Καλούμε τηλεφωνικά να δώσω κατάθεση στο Τμήμα Ναυπάκτου σε εντολή Εισαγγελέα για ότι δημοσίευσα 
30/10/2013 πρωϊ Ανακοινώνεται από Ναυπακτιακό blogspot η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ διμηνιαία προσκυνηματική ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ που αναζητά ένα χωριό!!!!
Είναι ή δεν είναι θαύμα!!!! Μήπως πρέπει να γίνει και λιτανεία;;;; Αχ να βρισκόταν έτσι και το Αγιο Λείψανο που έχει κλαπεί!!! Δηλαδή και το  ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ!!!!

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΚΡΙΤΗ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ:

ΠΡΩΤΟ:
Ο Αγιος Αρχιερατικός επίτροπος, από 15/3/1993 διαβεβαίωσε την 21/9/2011 εγγράφως ότι ουδέποτε είδε αυτές τις εικόνες!! Ελεγε ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΜΑ;

ΔΕΥΤΕΡΟ:
Αν πράγματι δεν περιλαμβάνονται στο πρωτόκολλο παραλαβής της 15/3/1993, τότε ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 1993!!! Πω πω μια μακροχρόνια συντήρηση!!!!
ΤΡΙΤΟ:
Η Μητρόπολη Ναυπάκτου [π. Αθ Λαουρδέκης] ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ σε κάτοικο [αρ πρωτ 477/21-9-2011] ήξερε που είναι οι εικόνες ή όχι;;; Αν ήξερε ΕΣΤΕΙΛΕ ΨΕΥΔΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ, αν όχι ακόμη ΠΟΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ… ΕΊΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ σε κάθε διαδικασία!!!
ΤΕΤΑΡΤΟ:
Η 22α ΕΦΟΡΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012, ήξερε που είναι οι εικόνες;;; Αν ήξερε γιατί έστειλε την υπάλληλό της συντηρήτρια κα Αφροδίτη Τηλιγάδα να ψάξει; Τι να ψάξει;; 
ΠΕΜΠΤΟ:
Δικαιολογείται αυτή η ΞΑΦΝΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ με συνδιοργανωτές όλους όσους πρέπει να δώσουν απαντήματα σε ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, και η 2μηνη ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΕΚΘΕΣΗ [!] αυτών των κειμηλίων;;;

Αν όλα αυτά τα ερωτήματα βρεθεί κάποιος να τα παντρέψει και να τα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ, εγώ ΤΑΠΕΙΝΑ … ζητώ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗΝ!!! Αλλά δεν νομίζω να γίνουν πιστευτά!!!! ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!

7 σχόλια:

 1. Τελικά είσαι άπαιχτος κύριε Γιάννη!! Τόσα στοιχεία που τα βρήκες;;;;
  Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κύριε Γιάννη, συγχαρητήρια! Ολος ο κόσμος το χάρηκε γιατί έμαθε την καθαρή αλήθεια και με αποδείξεις!! Μακάρι να καθαρίσει κάποτε το τοπίο από τέτοια άτομα και πρακτικές.
  Ο σεβασμιότατος Ναυπάκτου, πρέπει να απομακρυνθεί το ταχύτερο μας ρεζιλεύει όλους!! Αυτό είναι έργο της ιεράς Συνόδου. Πρέπει να πάρουν μια γενναία απόφαση!!
  Ετσι με το να του κάνουν τα χατήρια ..κυλάνε στο βούρκο όλη την Ιερά Σύνοδο, όλη την εκκλησία και οι ίδιοι οι ιεράρχες πίπτουν στην ανυποληψία!!
  Συνεχείστε να είστε μαχητικός!!!
  Με εκτίμηση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εδώ παπάς,εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς? Πάντως αυτό δεν έχει ξαναγίνει,να κρύβεται δηλαδή μέσα σε τζαμί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η Φατμέ καλέ ποιά είναι;;;; Ας το καλό με κάνατε και γέλασα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πορφύρη, μην πειράζεις τον Αγιο, θα θυμώσει και θα σε κάνει ακοινώνητο!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ρε παιδιά, μήνες έχουμε να κράξουμε τον Αγιο, τι λέτε πάμε να του φωνάξουμε γλυκά λογάκια;;; Είκοσι χρόνια καμία προσφορά, μονάχα δικαστήρια και λόγια παχυλά;;;
  Πρέπι να αρχίσουμε ... ρομαντικές καντάδες να τον βλέπω ... να τρέχει πηλάλα.... χα χα χα Θυμάστε των Τριών ιεραρχών;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο Ξύκης περιμένει απόδειξη ταμείο, τι έγιναν τα χρήματα για το Γηροκομείο!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή