Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟ



ΕΚΤΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΠΡΟΣ:  τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο Βλάχο

 

Υπό Παναγιώτου Α. Κακούρα απόδημου τέκνου της Ναυπακτίας [τηλέφωνο 001.704.408.0461]


«Ο ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΠΑΠΑΣ»

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες της μεγάλης και μοναδικής αυτής ηλεκτρονικής εφημερίδας, της περιφερείας μας, σας χαιρετώ με Ελληνορθόδοξους παλμούς από την άλλη μεριά του Ατλαντικού για το κόσμημα και στολίδι του Μοναστηριού μας. 



Τιτλοφορώ την παρούσα «Ο Σταυρωμένος Παπάς» γιατί εντός της προσεχούς εβδομάδος, ένας πιστός ιερομόναχος και επιστήμων, δόκτωρ π. Ιγνάτιος καλείται σε Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Σταυρωτής ο Δεσπότης της περιφερείας μας. Ο Δεσπότης Σταυρωτής; Ναι. Έχει φτιάξει πολλά καρφιά για όλους τους πιστούς συγκαλογήρους του Μοναστηριού μας. 



Οι Συνοδικοί Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς ορώντες τα τεκταινόμενα παρά κ. Ιεροθέου εκπλήσσονται… Δημοσιογράφοι μεγάλης ολκής των Αθηνών διαμαρτυρόμενοι προς τον Μακαριώτατον κ. Ιερώνυμο, δια τα κακώς έχοντα, τόνισε: 
«Αυτός είναι τρελός» τι να κάνω; 
Μακαριώτατε, αν θέλετε, πολλά μπορείτε να κάνετε. Στείλτε τον στο ψυχιατρείο. Πλην όμως, αυτός λέει (σύμφωνα με τις κακές γλώσσες) ότι Σείς τον στείλατε να κλείσει το Μοναστήρι και να διαλύσει την Αδελφότητα.

Μακαριώτατε,
γιατί επιτρέπετε σε έναν τοιούτον Ιεράρχη να διαιρεί τους πιστούς και να τους απομακρύνει από την Εκκλησία και μάλιστα σε τέτοιες δύσκολες ημέρες που διέρχεται η πατρίδα; Εφ όσον τον αποκαλείτε τρελό γιατί δεν του αφαιρείτε το εγκόλπιο; Μακαριώτατε Προκαθήμενε της Ελλαδικής Εκκλησίας, τι μέλει γενέσθαι μ’ αυτόν τον τρελό; 



Συμπατριώτες μου, Μακαριώτατε,
μου τηλεφωνούν στην Αμερική και μου καταλογίζουν τις τρελές ανακοινώσεις του… Γιατί παραπέμπει την 11ην του μηνός Νοεμβρίου τον πατέρα Ιγνάτιο σε Συνοδικό Δικαστήριο; Μήπως, επειδή χτύπησε την καμπάνα του Μοναστηριού για να τελέσει την Θεία Λειτουργία και για να μεταδώσει τα Άχραντα Μυστήρια στους αδελφούς; Τι διαπιστώνει και λέγει ότι οι Ιεροτελεστίες του πατρός Ιγνατίου είναι άκυρες; Αυτός αποκαλεί τον εαυτό του θεολόγο – υποβιβάζεται ως θεολογίσκος – λησμονεί ότι η Ιεροσύνη είναι ανεξάλειπτη «άπαξ Ιερεύς» – «Ιερεύς εις τον αιώνα κατά την τάξιν Μελχισεδέκ».


Μακαριώτατε,
Του ξέφυγε το μυστικό: «είπε σε ένα κλειστό φιλικό περιβάλλον του, ότι πρέπει να διαλύσω το Μοναστήρι και να το μετατρέψω  σε «ΚΑΖΙΝΟ». Ιδού Αρχιερεύς. Όλη η Ναύπακτος  είναι με το μέρος του Μοναστηριού. Πλην ελαχίστων.


Μακαριώτατε και Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Αρχιερείς, εγώ ως τέκνον Ναυπάκτου στο εξωτερικό (Η.Π.Α.), γράφω.
Απ’΄ όσα διαβάζω και μαθαίνω στον ηλεκτρονικό Τύπο από τον τοπικό δημοσιογράφο κ. Πορφύρη και από πολλά τηλεφωνήματα συμπατριωτών μου… αλλά, και ο πρωτοπρεσβύτερος και δημοσιογράφος πατήρ Ιωάννης Διώτης έγραψε ολόκληρο τόμο και παρουσιάζει τον κ. Ιερόθεο ως ανεπιθύμητο Δεσπότη και πρέπει να φύγει από την Ναύπακτο. PERSONA NON GRATA.


Ο εγωισμός του Μακαριώτατε είναι τόσος, όσο δεν λέγεται. Προσπάθησε – με τα ωραία γραφόμενα του – να λάβει ένα Διδακτορικό από αμφότερα Πανεπιστήμια τόσο των Αθηνών, όσο και της Θεσσαλονίκης, αλλά απερρίφθη διαρρήδη και  το έχει πάρει πολύ πικρά, βλέποντας συναδέλφους του να γίνονται καθηγητές Πανεπιστημίων και αυτός έξω του Νυμφώνος.


Μακαριώτατε και λοιποί Συνοδικοί Αρχιερείς
Τι θα θέλατε να κάνει ο πιστός λαός του Θεού; Να επαναστατήσει; Να αλλαξοθρησκήσει; Ή να πάνε στη Μητρόπολη και να τον εξαναγκάσουν να τα μαζέψει και να πάει από κει που ήλθε;

Αναμένουμε απάντησή σας

Μετά ιδιαζούσης τιμής
Παναγιώτης Κακούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου