Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

ΕΣΚΑΣΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ... ΒΡΩΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΟΤΑΝ ΒΟΣΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΚΟΠΗΘΗΚΕΒΟΣΚΟΣ ΗΡΘΕ ΦΑΤΣΑ ΜΕ ΦΑΤΣΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΕΥΒΟΙΑ


Ένας 62χρονος κτηνοτρόφος σε χωριό της ορεινής Εύβοιας  έζησε μια τρομακτική εμπειρία, όταν αντίκρισε τον διάβολο στη στάνη του.  Μάρτυρας η σύζυγος του που ήταν μαζί του! Αλλά ας αφήσουμε τον ίδιο να διηγηθεί την εμπειρία του:«Περίπου στα 2 χιλιόμετρα έξω απ’ το χωριό προς το βουνό έχω τη στάνη, μαζί με ένα σπιτάκι ας το πούμε... και πολλές φορές με τη γυναίκα μου κυρίως τα καλοκαίρια μένουμε εκεί. Πριν δέκα μέρες γύρω στις δύο το πρωί δεν είχα και πολύ ύπνο και βγήκα έξω να κάνω ένα τσιγάρο. Λίγα μέτρα πιο πέρα από τη στάνη άκουσα ένα βέλασμα και είπα μήπως κάποιο από τα κατσίκια μου ήταν έξω από το μαντρί. Μπήκα στο σπίτι πήρα ένα φακό και πήγα κοντά να δω.


Όσο πλησίαζα τόσο αυτό... απομακρυνόταν προς τη μεριά της ρεματιάς κάποια στιγμή σταμάτησε και το είδα να κοκκινίζουν τα μάτια του να βγάζει κέρατα τα οποία μεγάλωναν και να σηκώνεται και να στέκεται στα δύο πόδια και να γρυλίζει σαν λυσσασμένο σκυλί. Πραγματικά τρόμαξα τόσο πολύ που επικαλέστηκα την Παναγιά μας και έκανα το Σταυρό μου... και ξαφνικά αυτό κατακοκκίνισε έσκασε και άφησε μια αηδιαστική βρώμα γύρω. Κατάλαβα αμέσως πως συνάντησα τον οξαποδώ και με έλουσε κρύος ιδρώτας.


Άρχισα να τρέχω... μπήκα στο σπίτι και κλείδωσα αμέσως την πόρτα. Από κείνο το βράδυ κατεβήκαμε στο χωριό και δεν έχουμε σκοπό να ξαναπάμε πάνω στη στάνη με τη γυναίκα μου και να μείνουμε, παρά μόνο να κοιτάμε να περιποιούμαστε τα ζωντανά μας και έπειτα γρήγορα γρήγορα να γυρνάμε σπίτι μας στο χωριό».


Η 57χρονη σύζυγος του κτηνοτρόφου επίσης σοκάρει... με τα όσα δηλώνει... «άκουσα το δυνατό χτύπημα από το κλείσιμο της πόρτας, ξύπνησα και είδα τον άντρα μου κατακίτρινο και να μην μπορεί να αρθρώσει λέξη. Όταν κατάφερε να μου πει τελικά τι έγινε του είπα να φύγουμε αμέσως και να πάμε στο χωριό. Χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκαμε στ’ αμάξι και φύγαμε». Πολλοί ξωμάχοι και άνθρωποι της στάνης, κυρίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κατά καιρούς διηγούνται παρόμοια περιστατικά. Άλλοι  μιλάνε για φαντασιώσεις ή οφθαλμαπάτες, ή  βλάχικο κόλπο με σκοπό να φοβίσουν επίδοξους ζωοκλέφτες…. Πάντως ο 62χρονος με τη σύζυγό του δεν έχουν πάει μέχρι τώρα να ξανά μείνουν στη στάνη.ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου