Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΙΟΣ & ΠΟΤΕ ΕΠΙΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ… ΑΠΟ ΤΑ …. ΜΠΙΠ;;;



Επιασε τον Πάπα από τα … “μέζεα”



Θα έχετε φυσικά ακούσει όλοι το όνομα «ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ» και θα ξέρετε τις λεπτομέρειες. Όσοι δεν τις ξέρουν τις θυμίζω:
Η Πάπισσα Ιωάννα ήταν μια πανέξυπνη και πανούργα νεαρά, που έζησε το Μεσαίωνα. Ντύθηκε και μεταμφιέστηκε σε  άνδρα και έγινε … μοναχός! Είχε όλα τα θεολογικά προσόντα και την ευφυΐα, σε μεγάλο βαθμό, καταφέρνοντας έτσι να βρεθεί κοντά στην Αγία Έδρα και να κάνει μια καταπληκτική εκκλησιαστική καριέρα. Τελικά, όταν πέθανε ο Πάπας κατάφερε να ξεγελάσει και το κονκλάβιο, το οποίο την εξέλεξε στη θέση του Ποντίφικα, την περίοδο 855-858 μ.Χ.
 
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ... ΨΑΞΙΜΑΤΟΣ!
Όταν το μυρίστηκαν οι παρατρεχάμενοι του Βατικανό, ότι ο Πάπας ήταν γυναίκα, έγινε σάλος, η Ιωάννα θανατώθηκε και το Βατικανό έλαβε τα μέτρα του να μην την ξαναπάθει … Ετσι θέσπισε το “ΤΕΣΤ ΦΥΛΛΟΥ”!!! Δηλαδή ο υποψήφιος για … Πάπας εψηλαφίζετο καταλλήλως για   να αποδειχθεί το φύλο του! Ετσι αμέσως μετά την εκλογή του νέου Πάπα, ο Καμεράριος, δηλαδή ο έμπιστός του, έπρεπε να ψηλαφίσει τα γεννητικά όργανα του ποντίφικα για να βεβαιωθεί ότι είναι γένους αρσενικού. Μάλιστα για τη διαδικασία αυτή, υπάρχει ένας ειδικός θρόνος με ένα κενό στη θέση του καθίσματος ώστε να γίνεται πιο εύκολα η ψηλάφηση.
 
Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΘΡΟΝΟΣ ... ΨΑΞΙΜΑΤΟΣ!
Φυσικά η διαδικασία καταργήθηκε, αλλά η φράση έμεινε και λέγεται μέχρι σήμερα. Η σημασία της φράσης είναι αλληγορική και χρησιμοποιείται για κάποιον που θεωρεί πως έχει κάνει κάτι σημαντικό, ενώ στην πραγματικότητα απλά είναι αλαζονικός και υπερόπτης. Επίσης, χρησιμοποιείται ειρωνικά για όποιον πιστεύει ότι έχει προνόμια και αξία ανώτερη των υπολοίπων!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου