Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΥΣΤΑΤΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΑΒΟΥ

http://syletpatr.blogspot.gr/2013/05/blog-post_22.html
+ ΚΑΝΕΛΛΑ ΑΠ.  ΓΚΑΒΟΥ
[1930 - 2013]
ΤΙΜΗ & ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΧΑΙΟΥ ΗΡΩΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΑΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΟΧΩΡΙ ΑΧΑΪΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑΝΝΗ Ν. ΠΟΡΦΥΡΗ

Αναχώρησε πριν ένα περίπου μήνα [24 Απριλίου 2013] για το μακρυνό ύστατο ταξίδι η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ του Σταροχωρίου Αχαϊας, η μητέρα του ήρωα πολεμιστή της Κύπρου το 1974, ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΠ. ΓΚΑΒΟΥ, σε ηλικία 83 ετών.



Η εκλιπούσα, γεννήθηκε το 1930, στο ΜΠΟΛΙΩΤΙ σημερινή ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΑΧΑΪΑΣ, κόρη του Γεωργίου και της Αφροδίτης Λαλιώτη, κόρη υπερπολύτεκνης οικογένειας, μια και είχε ακόμη επτά αδελφια [6 αδελφές και 1 μόνο αδελφό].

Η πρώτη εξ αριστερών σε μνημόσυνο του ήρωα γυιού της
Στα 22 της χρόνια, 27 Δεκεμβρίου 1952, ημέρα του Αγίου Στεφάνου, ήλθε νύφη στο Σταροχώρι και παντρεύτηκε τον αγρότη Αποστόλη Γκαβό, αγαπημένο σύντροφο της ζωής της για 51 χρόνια! Απέκτησαν 4 παιδιά, τον ήρωα Χρήστο που σκοτώθηκε πολεμώντας στην Κύπρο και υπερασπιζόμενος το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, την Ασπασία, τον Γιώργο και τον Ηλία.


Ηταν μια ξεχωριστή γυναίκα, αρχόντισσα της περιοχής, άνθρωπος της προσφοράς, της αγάπης, πολύ αγαπητή σε όλο τον κόσμο, ποτέ δεν αρνήθηκε την βοήθεια σε κανέναν. Ολοι την αγαπούσαν, την εσέβοντο και την είχαν στην καρδιά τους. Η ζωή της ήταν γεμάτη κόπο, ιδρώτα, βάσανα, πίκρες και στεναχώριες, στάθηκε όμως όρθια και με υπερηφάνεια αντιμετώπισε, σαν Σπαρτιάτισσα τη θυσία του ήρωα γυιού της!



Ο καλός Θεός την αξίωσε να κρατήσει στην αγκαλιά της  εξ εγγόνια και εννέα δισέγγονα, τα οποία την λάτρευαν και έκλαψαν πολύ για τον θάνατό της λατρευτής των γιαγιάς. Στην τελετή της εκδημίας της σημειώθηκε το αδιαχώρητο από πιστούς που έτρεξαν από κάθε μεριά να τιμήσουν την ΜΗΤΕΡΑ ΕΝΟΣ ΗΡΩΑ την απλή ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ & ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ, την αείμνηστη ΚΑΝΕΛΛΑ ΓΚΑΒΟΥ.

Εμείς, γονατίζουμε ευλαβικά μπροστά στην μορφή της, νοιώθουμε ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ & ΤΙΜΗ για την αλησμόνητη αρχόντισσα μας, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά της, προσευχόμαστε ο Θεός να την κατατάξει με τους Αγγέλους και τους Αγίους. 


Δημοσιεύουμε, ακόμη μερικές φωτογραφίες, εις ανάμνησιν και τιμή της αειμνήστου Κανέλλας






ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΚΕΠΑΖΕΙ!
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου