Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΞΥΚΗΣ ΛΑΒΡΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ!!!

http://syletpatr.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7.html

ΥΠΕΒΛΗΘΗ ΜΗΝΥΣΗ ΙΩΑΝΝΗ ΞΥΚΗ

ΚΑΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΒΛΑΧΟΥ

Γράφει και επιμελείται ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ν ΠΟΡΦΥΡΗΣ

Σε τηλεφώνημα, που είχα από τον κ Ιωάννη Ξύκη, σήμερα το απόγευμα, (ώρα 18.40 ) εκτός των άλλων, με παρακάλεσε να δημοσιοποιήσω την παρακάτω αναφορά του, μέσω του πληρεξουσίου του, για ενημέρωση του Ναυπακτιακου λαού, των αρχών και όχι μόνο.
 Ευχαρίστως σας την κοινοποιώ.





ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Ιωάννη Ξύκη του Κωνσταντίνου, κατοίκου Νέας Υόρκης Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, 31 09 42 Street, Astoria NY  11103.

ΚΑΤΑ

-Μητροπολίτη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Iεροθέου (κατά κόσμον Γεωργίου Βλάχου), κατοίκου Ναυπάκτου Αιτωλοακαρνανίας, οδός Γ. Αθανασιάδη-Νόβα αρ. 1.

-Παντός άλλου υπευθύνου.




=================================================



  Δια της παρούσης αναφέρω ενώπιόν Σας, τον μητροπολίτη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο (κατά κόσμον Γεώργιο Βλάχο) και κάθε άλλο υπεύθυνο για τις κατωτέρω καταγγελλόμενες πράξεις και παραλείψεις.

Ι. Εισαγωγικά.
  Θα αρχίσω την παρούσα αναφορά μου παράδοξα, υπό την έννοια  ότι αρχίζω από το «τέλος» των εμβασμάτων-δωρεών μου για την δημιουργία του Ξυκείου Ιδρύματος, ήτοι από την από 5.10.2006 ανοιχτή επιστολή – γνωστοποίησή μου «προς τους συμπατριώτες μου Ναυπακτίους καθώς και κάθε τρίτο ενδιαφερόμενο» (Συνημμένο 2), από την οποία παραθέτω κατωτέρω αυτούσιες τις, πλέον κρίσιμες και ουσιώδεις για την παρούσα, σελίδες 7 - 14:


Διαβάστε τη συνέχει και ολόκληρη την επιστολή του μεγάλου εθνικού δωρητή εδώ


Στην ανωτέρω ανοιχτή επιστολή μου, ο αναφερόμενος μητροπολίτης, μου κοινοποίησε το υπ’ αριθμ. 2/2007 απόσπασμα πράξεως του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΟ.Φ.Η. «ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΠΟΡΔΕΛΗ – ΙΩΑΝΝΟΥ ΞΥΚΗ» (Συνημμένο 3), με την από 2.1.2007 επιστολή του (Συνημμένο 4). Με τα ανωτέρω έγγραφα αναπαράγεται η ίδια αοριστία και η εικόνα πλήρους αδιαφάνειας της διαχείρισης της δωρεάς μου, ουδεμία απάντηση δίδεται στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσα με την επιστολή μου, αξίζει δε να σημειώσω δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την επιστολή του αναφερομένου μητροπολίτη, που δικαιώνουν απόλυτα την τότε αντίδρασή μου και τη σημερινή αναφορά μου εναντίον του:

 Η ‘ανοιχτή επιστολή-γνωστοποίησή’ σας αντιστρατεύεται την αλήθεια (Σημ. δική μου: Δεν έκανε τον κόπο όμως να αντιπαραβάλει τη «δική του» αλήθεια, με στοιχεία, παραστατικά, προσφορές κ.λ.π. – Γι’ όλα αυτά στη συνέχεια της παρούσης), την οποία είμαι βέβαιος ότι και εσείς γνωρίζετε και μέχρι τώρα δεν την αποκρύπτατε (Σημ. δική μου: Ποιό άραγε, στον Θεό που πραγματικά πιστεύει ο Άγιος Ναυπάκτου, θα μπορούσε να είναι το κίνητρο ενός ανθρώπου να ζητά απολογισμό και εξηγήσεις και να κατηγορεί για αδιαφάνεια έναν άνθρωπο σκομίμως –δήθεν- άδικα, όταν έχει δωρήσει 800.000 ευρώ και, στον άνθρωπο αυτό εμπιστεύτηκε τη διαχείριση αυτής της δωρεάς;;;) … Κάποτε θα ασχοληθώ με το θέμα αυτό για να ανατρέψω τις ανακρίβειες και τα νομικίστικα επιχειρήματα που περιλαμβάνονται στην ‘ανοιχτή επιστολή σας»!!

  Τί περίμενε, λοιπόν, ο αναφερόμενος μητροπολίτης;
  Γιατί άραγε θα έπρεπε κάποτε, σε κάποιο αόριστο μέλλον, να ασχοληθεί με το θέμα και να ανατρέψει τις ανακρίβειες και τα νομικίστικα επιχειρήματα (!!!) ;;
  Γιατί δεν το έπραξε ΠΑΡΑΥΤΑ, όπως θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του;
  Γιατί δεν το έπραξε ποτέ έως και σήμερα, εν έτει 2013, επτά (ναι 7!!!) χρόνια μετά την «ανοιχτή επιστολή μου»;

  -Άνευ ιδιαίτερης ανάλυσης (διότι είναι προδήλως περιττή…) το δεύτερο απόσπασμα: «… δεν αγαπώ χρήματα και περιουσίες … αυτό το κάνω ενσυνείδητα, παρά το ότι ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ»!! Λέγονται ποτέ δημοσίως τα (υποτιθέμενα) αυτονόητα πράγματα…; Λέει ποτέ δημοσίως ένας μητροπολίτης ότι θα μπορούσε να αποκτήσει περιουσία και χρήματα…αλλά δεν το έκανε; Δηλαδή, να του πούμε «μπράβο» για το (υποτιθέμενο) αυτονόητο…;



  ΙΙ. Το πραγματικό ποσό της δωρεάς.
  Σύμφωνα με τον ίδιο τον αναφερόμενο μητροπολίτη (Βλ. την από 5.6.2006 επιστολή του – Συνημμένο 5), το συνολικό ποσό της δωρεάς μου (από το 1999 έως το 2006) ανέρχεται στο ποσό των 787.537,74 €. Επειδή έχουν παρέλθει αρκετά έτη από το πρώτο έμβασμα μέχρι τα επόμενα εμβάσματα, μεταφορές και επιταγές, δεν είμαι σε θέση να αποδείξω ότι το τελικό ποσό είναι υψηλότερο και κατά πόσο. Αυτό, όμως, σε κάθε περίπτωση μέλλει αποδειχθεί από το άνοιγμα των λογαριασμών που παραθέτω κατωτέρω.

  ΙΙΙ. Παραδείγματα αδιαφάνειας:
  1. Κατ’ αρχήν πρέπει να σημειώσω ότι τα μόνα παραστατικά που μου παραδόθηκαν, παρά τις συνεχείς προφορικές και έγγραφες οχλήσεις μου (Βλ. ενδεικτικά το από 30.5.2006 αίτημά μου προς το Ίδρυμα -Συνημμένο 6) ήταν α) η υπ’ αριθμ. 1/25.1.2006 απόδειξη είσπραξης 15.000 € (Συνημμένο 7) και β) κάποια ένσημα του Ι.Κ.Α. (Συνημμένο 8). Πέραν τούτου ΜΗΔΕΝ. Τα δε ένσημα του Ι.Κ.Α. σταματάνε στο έτος 2002… Για τα πέραν του έτους 2002 έλαβα μία από τις πολλές … χειρόγραφες «αποδείξεις» του μέλους του Δ.Σ. Γερ. Κουταβά (Συνημμένο 9). Για τον οποίο κ. Κουταβά σας καταθέτω και αντίγραφο επιταγής του Ιδρύματος, με ημερομηνία 6.10.2003, που ήρθε στα χέρια μου (Συνημμένο 10), προφανώς με υπογραφή του προέδρου του, δηλαδή του αναφερομένου μητροπολίτη, ποσού 24.720 € προς τον κ. Κουταβά, ο οποίος και την εισέπραξε αυθημερόν στην Τράπεζα Πειραιώς (Συνημμένο 11)…
 
  2. Και αφού αναφέρθηκε ανωτέρω το Ι.Κ.Α. και τα σχετικά ένσημα (η γνησιότητα των οποίων θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ερευνηθεί), έλαβα την ακόλουθη από 13.4.2006 καταπληκτική επιστολή από τον αναφερόμενο μητροπολίτη (Συνημμένο 12), όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
  «Επίσης ο π. Θεμιστοκλής Τσιτσιρίκης με ενημέρωσε ότι το Ι.Κ.Α. μας ζήτησε ένα επί πλέον ποσόν για μερικές εργασίες που έγιναν έως τώρα, ύστερα από επανέλεγχο του φακέλλου»… «Συνημμένα… 2. Τα οφειλόμενα ποσά στο ΙΚΑ».

  Τί θα ανέμενε ως το πλέον αυτονόητο από τον αναφερόμενο μητροπολίτη να μου αποστείλει ως αποδεικτικό της ανωτέρω οφειλής στο Ι.Κ.Α. έγγραφο στοιχείο; Προφανέστατα το αντίγραφο του εγγράφου του αρμοδίου καταστήματος του Ι.Κ.Α., με αριθμό πρωτοκόλλου, ημερομηνία, σφραγίδα και υπογραφή προϊσταμένου, στο οποίο έγγραφο θα γινόταν αναφορά στον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και στην αιτιολόγηση των σχετικών ποσών.
  Λοιπόν, όχι!
  Ιδού το απίστευτο «αποδεικτικό» στοιχείο για να πεισθώ να καταβάλω 12.844,52 €:


      3. Η από 3.11.2005 χειρόγραφη (εννοείται…) ανάλυση του π. Θεμιστοκλή Τσιτσιρίκη «των πληρωμών για το Γηροκομείο από 7.9.2005 που μας δώσατε τις επιταγές (3) … 102.216,54 €»:
  Μία χειρόγραφη καταγραφή πληρωμών επί πληρωμών σε διάφορα φυσικά πρόσωπα διαφόρων ειδικοτήτων, χωρίς (εννοείται…) καμία αναφορά σε αποδείξεις, πολλώ μάλλον χωρίς τη συνοδεία αντιγράφων τέτοιων αποδείξεων (Συνημμένο 13).

  4. Τα αυτά και με τους δέκα αρχικούς χειρόγραφους λογαριασμούς και πιστοποιήσεις εργασιών του μηχανικού Γ. Κολοβού (Συνημμένο 14).

  5. Ο λόγος τώρα στους απολογισμούς «εργασιών – δαπανών» που έλαβα (και πάλι, φυσικά, άνευ των συνημμένων σχετικών παραστατικών):

-Την 26.4.2005 λαμβάνω τον 1ο κατάλογο «εργασιών-δαπανών» (Συνημμένο 15), την 6.9.2005 τον 2ο (Συνημμένο 16), και την 28.9.2005 τον 3ο (Συνημμένο 17):

-Κατ’ αρχήν, γίνεται ΡΗΤΗ αναφορά σε εργασίες που «ολοκληρώθηκαν και έχουν εξοφληθεί». Το δε γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος από τον αναφερόμενο περί του ότι οι εργασίες ήδη στον 1ο κατάλογο της 26.4.2005 (Συνημμένο 15) έχουν πλήρως ολοκληρωθεί και ότι οι αποκλίσεις στις οποίες αναφέρομαι στη συνέχεια δεν μπορούν να «δικαιολογηθούν» με την «αιτιολογία» ότι δήθεν «συμπληρώθηκαν» και άλλες εργασίες στις σχετικές συγκεκριμένες εργασίες, αποδεικνύεται από την ύπαρξη της ακόλουθης σημείωσης στο τέλος της απαρίθμησης των 13 εργασιών ήδη σε αυτόν τον 1ο κατάλογο:

  «Σημειώνεται ότι για τις υδραυλικές εργασίες της Α΄ φάσης (Νο 8) οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί χρειαζόταν ποσό 65.000,00 ευρώ. Έχει πληρωθεί ένα μέρος του συνολικού ποσού, ήτοι 41.500,00 ευρώ και υπάρχει χρεωστικό υπόλοιπο 23.500,00 ευρώ»:

  Επομένως, όλες οι υπόλοιπες εργασίες (1,2,3,4,5,6,9,10,11,12,13) έχουν ολοκληρωθεί και εξοφληθεί ολοσχερώς την 26.4.2005 και απομένει, κατά τους ισχυρισμούς τους αναφερομένου, ένα χρεωστικό υπόλοιπο 23.500 ευρώ.

-Τί γίνεται όμως με τον 2ο κατάλογο της 6.9.2005 (Συνημμένο 16);

Ξαφνικά οι (πλήρως εξοφληθείσεις…) δαπάνες των εργασιών Νο 3 … αυξάνονται κατά 10.688,05 € και από 262.360,95 € ανεβαίνουν στις 273.049,00 €!

Περαιτέρω: Οι δαπάνες των εργασιών Νο 4 … αυξάνονται κατά 38.307 € (από 62.750 € σε 100.877 €), ήτοι κατά 61,22%!

Ακόμη: Οι εξοφληθείσες δαπάνες των εργασιών Νο 8, για τις οποίες υπήρξε η ειδική αναφορά στην ανωτέρω σημείωση, αυξάνονται σε 67.500 €, δηλαδή φαίνεται κατ’ αρχή να υπολείπεται ακόμη ένα υπόλοιπο 2.500 €, πλην όμως η σημείωση ΔΕΝ … αλλάζει, αλλά εμφανίζεται ακόμη να υφίσταται χρεωστικό υπόλοιπο … 23.500 €.

Τέλος: Ενώ, κατά τα ανωτέρω, αυξάνονται δραματικά οι δαπάνες ΕΡΓΑΣΙΩΝ, τα ένσημα των εργασιών αυτών στο Ι.Κ.Α. παραμένουν ίδια (!), ήτοι 53.299,54 €.

-Στον 3ο κατάλογο (Συνημμένο 17), όπου απουσιάζει πια η «σημείωση», οι δαπάνες εργασιών Νο 3 … επιστρέφουν στις αρχικές 262.360,95 €, οι δαπάνες (οι … εξοφληθείσες, επαναλαμβάνω) Νο 2 («Σύνδεση Δ.Ε.Η. κ.λ.π., όπου στον 3ο κατάλογο εξειδικεύεται αυτό το «κ.λ.π.») αυξάνονται από 745,60 € σε 1336,34 €, δηλαδή κατά 79,29%, στις δαπάνες Νο 8 προστίθεται και η Β΄ φάση, και το ποσό αυξάνεται σε 92.500 €, αλλά οι δαπάνες Νο 12 (Ι.Κ.Α. εργασιών) αυξάνονται κατά μόλις … 2,65 €. Επιλέον, γίνεται ονομαστική αναφορά στα φυσικά πρόσωπα που εκτέλεσαν τις εργασίες και πληρώθηκαν για αυτές, χωρίς όμως και πάλι καμία αναφορά σε αποδείξεις, παραστατικά, τιμολόγια, αντίγραφα των οποίων, άλλωστε  (όπως προανέφερα) ουδέποτε και μου απεστάλησαν.

  6. Και αφού ο λόγος έφτασε στους επαγγελματίες που επελέγησαν από το Ίδρυμα και αναγράφονται στον 3ο κατάλογο, και για την επιλογή των οποίων, την απαίτησή μου για εξηγήσεις, αντίγραφα των  προσφορών, αποφάσεις Δ.Σ. κ.λ.π. αναφέρομαι και στην ως άνω ανοιχτή επιστολή μου, ιδού τί για όλα αυτά μου παραδόθηκε από τον αναφερόμενο μητροπολίτη (Συνημμένο 18):
 




  Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο αναφερόμενος μου έστειλε μία λίστα εκτυπωμένη από κάποιον ηλεκτρονικό υπολογιστή, με τον τίτλο «ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ-ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ‘ΙΩΑΝΝΟΥ ΞΥΚΗ – ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΠΟΡΔΕΛΗ’ (ΜΟΦΗ)», στην οποία «αραδιάζονται» (ας μου επιτραπεί η λέξη) μία σειρά από ονόματα, τα οποία υποτίθεται ότι υπέβαλαν έγγραφες προσφορές, και σημειώνεται, έτσι απλά, σε ποιόν τελικά ανατέθηκε η κάθε εργασία! Αντίγραφα των εγγράφων προσφορών, των αποφάσεων Δ.Σ. με τις οποίες έγινε αποδεκτή έκαστη προσφορά, με την αντίστοιχη αιτιολόγηση για κάθε μία από αυτές τις αποδοχές (και τις αντίστοιχες απορρίψεις) ουδέποτε μου παραδόθηκαν. Και όπως προανέφερα, ούτε λόγος να γίνεται για τις αποδείξεις όλων αυτών των προσώπων για τις εργασίες που προσέφεραν και τιμολόγια για τα υλικά που αγοράστηκαν.

 7.Ουδέποτε μου παραδόθηκαν αντίγραφα αποδείξεων (πλην μίας, βλ. ανωτέρω συνημμένο υπ’ αριθμ. 7) για όλες τις τμηματικές δωρεές (με εμβάσματα, μεταφορές και επιταγές), ήτοι αποδείξεων και βεβαιώσεων για τις δωρεές, καθώς και οι αντίστοιχες καταχωρήσεις στα βιβλία εσόδων-εξόδων του Ιδρύματος.

  8.Σχετικά με τους μηχανικούς που ανέλαβαν την έκδοση άδειας και επίβλεψης του έργου, γίνεται διαρκής λόγος στην αλληλογραφία μου με τον αναφερόμενο ότι, όσον αφορά στην αμοιβή τους (γιατί για να εκδοθεί η άδεια, λογικά οι δαπάνες του κεφαλαίου «Β» στο έγγραφο που ακολουθεί θα πρέπει να έχουν καταβληθεί), ότι αυτοί εργάστηκαν αφιλοκερδώς και δεν επιβάρυναν το Ίδρυμα.
  Όμως: Στη (χειρόγραφη και πάλι…) λίστα που μου παραδόθηκε υπό τον τίτλο «ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ Αρθ. Αδείας 53/2001», προσέξτε τα εξής παράδοξα (Συνημμένο 19):

-Στο κεφάλαιο «Α) ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» (κατ’ αρχήν … γιατί αμοιβές σε αυτούς που εργάστηκαν αφιλοκερδώς…;) ο μεν Γ. Κολοβός εμφανίζεται να εισπράττει 6.801.480 δραχμές + Φ.Π.Α. 1.224.266 δραχμές, με μία απλή αναγραφή του αριθμού κάποιας απόδειξης με στοιχεία (078945/16.8.01), ο δε Π. Λαγαρός το ποσό των 888.772 δραχμών + 159.978 δραχμές για Φ.Π.Α., με την 078944/16.8.01 απόδειξη. Εν συνεχεία στο κεφάλαιο «Δ) ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΑΜΟΙΒΩΝ», εμφανίζεται ο μεν Γ. Κολοβός να επιστρέφει ως δωρεά προς το Ίδρυμα κεφάλαιο 6.650.000 δραχμών (που σε κάθε περίπτωση είναι κατά 151.480 δραχμές λιγότερα από αυτά που φέρεται πως εισέπραξε ως κεφάλαιο…), από το οποίο ποσό αφαιρούνται 565.000 δραχμές για φόρο δωρεάς (!: Για τις δικές μου δωρεές καταβλήθηκαν φόροι δωρεάς;;;) = 6.085.000 δραχμές, ο δε Π. Λαγαρός εμφανίζεται να επιστρέφει το σύνολο του κεφαλαίου, αλλά χωρίς να αφαιρείται φόρος δωρεάς.

-Στο κεφάλαιο «Γ) ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ», παρατηρούμε την απίστευτη απλή, χειρόγραφη καταγραφή δύο αμοιβών 450.000 δραχμών και 550.000 δραχμών για 1) ΣΤΑΤΙΚΑ και 2) ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΙΚΑ, στους Α. Δημητρακόπουλο και Κ. Μακρυκώστα αντίστοιχα, χωρίς όμως εδώ την αντίστοιχη (έστω χειρόγραφη, έστω χωρίς την παράδοση σε μένα αντιγράφων) αναφορά σε αποδείξεις των δύο αυτών επαγγελματιών, και ούτε, φυσικά, κανένας λόγος για την επιλογή αυτών των δύο συγκεκριμένων, δεδομένου ότι γι’ αυτούς δεν υπάρχει αντίστοιχος ισχυρισμός περί «αφιλοκερδούς» εργασίας, ούτε για λήψη προσφορών από άλλους επαγγελματίες: και πάλι το απόλυτο μηδέν.
  Ιδού το έγγραφο αυτούσιο:




Αξίζει να σημειώσω δύο ακόμη πρόσφατα δεδομένα:

  -Κατόπιν εντολής μου, το δικηγορικό γραφείο στο οποίο ανέθεσα τις νομικές ενέργειες κατά του αναφερομένου και κατά παντός άλλου συμμετόχου σε αξιόποινες πράξεις που έχουν τελεστεί κατά τη διαχείριση της επίδικης δωρεάς μου (για τις σχετικές δε  νομικές υπηρεσίες απέστειλα δύο επιταγές της Bank of America 6.000 δολαρίων, για τις οποίες ο δικηγόρος μου μού απέστειλε αντίστοιχες αποδείξεις σε ευρώ), εξέδωσε δελτίο τύπου, στα πλαίσια ενημέρωσης της κοινής γνώμης (πρωτίστως, βέβαια, το ενδιαφέρον μου εστιάζεται στην ενημέρωση των συμπατριωτών μου Ναυπακτιωτών, όπως έπραξα και με την ως άνω ανοιχτή επιστολή μου), το οποίο και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (Συνημμένο 20). Στην (με καθυστέρηση 4 ημερών) απαράδεκτη απάντηση του Ιδρύματος (Συνημμένο 21), στην οποία, ως προς την ουσία, αναπαράγονται οι ίδιες αοριστίες του παρελθόντος (αντί να προβεί στην αυτονόητη ανάρτηση, έστω ενδεικτικά, κάποιων από τα έγγραφα στοιχεία που έχω επανειλημμένα ζητήσει), απάντησε ο ίδιος ο δικηγόρος μου, δια του επισυναπτομένου δελτίου τύπου (Συνημμένο 22).

  -Τέλος, στην ιστοσελίδα «EtolPatrasNews» αναρτήθηκε κείμενο που υπογράφει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πορφύρης (και οποίος σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κληθεί να καταθέσει), στο οποίο, πέραν των ανωτέρω, γίνεται αναφορά σε σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης (Συνημμένο 23). Τα επιπλέον, πέραν των ανωτέρω εκτιθέμενων, υπό διερεύνηση πραγματικά περιστατικά εκτίθενται στην εισαγωγή του κειμένου και στον διάλογο που μεταφέρει ο κ. Πορφύρης, από τους πλέον έγκριτους  δημοσιογράφους, πρόεδρος Αιτωλοακαρνανών και με πολλούς άλλους τίτλους και τιμητικές θέσεις και διακρίσεις, διάλογο που είχε με τον αποβιώσαντα ως άνω μηχανικό Γεώργιο Κολοβό, καθώς και στις υπ’ αριθμ. 2, 3, 4 και 5 παρατηρήσεις.


ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ
  Και επειδή εγώ, όπως αναφέρω στην παρούσα, αδυνατώ να ζητήσω, συγκεντρώσω και Σας παραδώσω την πληθώρα των εγγράφων στοιχείων (ή να αποδείξω την ανυπαρξία αυτών) που θα αποκαλύψουν την πλήρη εικόνα των συνθηκών υπό των οποίων έλαβε χώρα από το Ίδρυμα, τον πρόεδρο αυτού, αναφερόμενο μητροπολίτη, και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φυσικό ή νομικό πρόσσωπο, της επίδικης δωρεάς μου,


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:

-Τον πλήρη και ενδελεχή οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΟΡΦΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΠΟΡΔΕΛΗ – ΙΩΑΝΝΟΥ ΞΥΚΗ» (όπως η επωνυμία αναγράφεται στο από 30.4.2013 δελτίο τύπου -Συνημμένο 21) από το έτος 1999 (έτος του πρώτου εμβάσματός μου σε λογαριασμό στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο αναφερόμενος μητροπολίτης) έως και σήμερα.

-Την έρευνα προκειμένου να ελεγχθεί εάν έλαβε ποτέ χώρα τέτοιος έλεγχος από τους αρμόδιους τοπικούς κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και ιδιαίτερα από την πρώην Δ.Ο.Υ. Ναυπάκτου και την τότε προϊσταμένη αυτής Σοφία Κουβάτση (η οποία επέβαλε και τα περιβόητα πρόστιμα στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ναυπάκτου, τα οποία δημιούργησαν εσχάτως το τεράστιο ζήτημα με τις συλλήψεις για τα χρέη αυτά και την ταυτότητα των φυσικών προσώπων που είναι εν τέλει ποινικά υπόλογα για τα χρέη).

- Την έρευνα προκειμένου να ελεγχθεί εάν υπήρξε επιστροφή Φ.Π.Α. στο Ίδρυμα και ο έλεγχος της νομιμότητας της επιστροφής αυτής.

-Το άνοιγμα όλων των κάτωθι τραπαζικών λογαριασμών που εγώ –τουλάχιστον– γνωρίζω και στους οποίους, σε κάθε περίπτωση, έχουν τμηματικά καταλήξει χρήματα της συνολικής δωρεάς μου, ήτοι:

1) Του υπ’ αριθμ. 426/246183/09 της Εθνικής Τράπεζας.
2) Του υπ’ αριθμ. 426/616136-71 της Εθνικής Τράπεζας.
3) Του υπ’ αριθμ. 5157-47611-172 της Τράπεζας Πειραιώς.
4) Του υπ’ αριθμ. 426/616248-76 της Εθνικής Τράπεζας.
5) Του υπ’ αριθμ. 5486414 της Τράπεζας Πειραιώς.
6) Του υπ’ αριθμ. 5157-020157-474 της Τράπεζας Πειραιώς.

  Από τις κινήσεις των λογαριασμών αυτών θα αποδειχθεί πότε έγιναν καταθέσεις που αφορούν στην επίδικη δωρεά, πότε έγιναν αναλήψεις ποσών, εάν οι αναλήψεις αυτές αντιστοιχούν σε αντίστοιχες δαπάνες για τον σκοπό της δωρεάς, και της αναζήτησης όλων των σχετικών τιμολογίων και παραστατικών.

-Το άνοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Ιδρύματος, του αναφερομένου μητροπολίτη, όλων των λοιπών εμπλεκομένων φυσικών προσώπων, καθώς και των λογαριασμών της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου, για να ελεγχθεί εάν κατέληξαν ποτέ χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς αυτούς, ποσά που είτε, άμεσα ή έμμεσα, συνδέονται με τις δωρεές μου, είτε δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

-Τον έλεγχο των βιβλίων εσόδων-εξόδων του Ιδρύματος για να ελεγχθεί εάν και κατά πόσον καταχωρήθηκαν (εφόσον εκδόθηκαν τα σχετικά παραστατικά) οι τμηματικές δωρεές και, φυσικά, οι αντίστοιχες δαπάνες.

-Την αναζήτηση όλων των αποδείξεων, τιμολογίων, παραστατικών, για όλα τα ποσά που αναγράφονται στις ανωτέρω χειρόγραφες ή εκτυπωμένες από ηλεκτρονικό υπολογιστή «αποδείξεις», «απολογισμούς»  κ.λ.π.

-Τον έλεγχο όλων των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου καθ’ όλο το επίδικο διάστημα, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν συνεδριάσεις, πρακτικά και αποφάσεις για όλες τις αναθέσεις των εργασιών κ.λ.π. που αναγράφονται στα αυτά ως άνω έγγραφα. Την αναζήτηση πρωτίστως των εγγράφων προσφορών που αναγράφονται στο σχετικό συνημμένο που Σας υποβάλλω, και των αποφάσεων Δ.Σ. με τις οποίες έγινε η τελική επιλογή εκάστης προσφοράς εξ αυτών.

-Τον έλεγχο αναφορικά με τις αμοιβές των μηχανικών, τις επιστροφές, την απόδοση Φ.Π.Α. και του φόρου δωρεάς που αναγράφονται στο συνημμένο 19.

-Την διερεύνιση των αποκλίσεων στα ως άνω εκτιθέμενα ποσά στις τρεις διαφορετικές καταστάσεις εργασιών-δαπανών (Συνημμένα 15-17).

-Τον έλεγχο αναφορικά με τον επανέλεγχο του Ι.Κ.Α. και το ποσό 12.844,52 ευρώ που υποτίθεται ότι ζήτησε επιπλέον και ο αναφερόμενος ζήτησε από εμένα να καταβάλω (με το συνημμένο 12).

-Τον εν γένει έλεγχο σχετικά με την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο Ι.Κ.Α. για την ενέγερση του Ξυκείου Ιδρύματος.

 



Τις μετά ταύτα κατά νόμον ενέργειές Σας


Αθήνα, Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Μετά τιμής

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

(Δια του υπ’ αριθμ. 201305 Q Πληρεξουσίου –

Συνημμένο 1)



ΝΙΚΟΣ Ι. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Α.Μ.  Δ.Σ.Α. 17494

ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ 9Β – 106 71 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.: 2103390557 – FAX: 2103390558

























2 σχόλια:

  1. Πω πω πω!! Χριστέ μου!!!! Αν είναι δυνατόν!!!! Καλά εδώ έχουν να πάνε πολλοί στο φρεσκο.... Δεν κρύβονται αυτά!!!! Ο Σεβασμιώτατος;;;; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ!!!! ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΕΤΗΣΙΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ!!!!ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ!!!! ΟΛΟ ΤΟ Δ.Σ!!!!! ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ;;; ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ,
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΑ!!! ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;;;
    ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΓΕΡΟΝΤΑ!!!! ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΙ ΕΧΕΤΕ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΤΕ........ ΣΥΓΝΩΜΗΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ!!!!
    ΑΡΠΑΞΤΕ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΔΙΩΧΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ!!! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 50 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ!!!!
    ΤΕΛΟΣ, ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ... ΛΟΓΙΑ ΑΕΡΟΣ!!!!!
    ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΦΥΡΗΣ, ΠΟΛΥ ΑΞΙΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ...ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ!!!
    ΣΥΓΝΩΜΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ!!!
    ΜΠΡΑΒΟ NAFS CLICK!!!!
    ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή