Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ- ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ



ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΑ ΘΕΛΩ
 [ΒΗΜΑ – ΒΗΜΑ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ]

Με την πέννα του Γιάννη Πορφύρη
Το 1972 ο τότε Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ναυπάκτου Αρχ. Σπυρίδων Λογοθέτης οραματίζεται την ίδρυση νέου Mοναστηριού κοντά τη Ναύπακτο,  και την αναβίωση του ανδρικού μοναχισμού στην ευρύτερη περιοχή, που είχε ιερή παράδοση και ιστορία στο μοναχισμό. Κατόπιν σχετικών ενεργειών, το 1976 η Νομαρχία Αιτωλ/νίας, παραχωρεί 13 στρ. για το σκοπό αυτό. Ταυτόχρονα εκδίδεται και η ιστορική άδεια 1696/76 ανέγερσης της Ιεράς Μονής και ιερού ναού στην περιοχή της πρώην Κοινότητας Σκάλας, σε απόσταση μόλις 4 χιλιόμετρα από την Ναύπακτο.


Μέχρι το Δεκέμβριο του 1997, με τη βοήθεια του Θεού, με πολύ κοπιαστικό έργο, της ήδη ιδρυθείσας Κοινοβιακής Αδελφότητας, των πιστών κατοίκων, των φίλων αποδήμων και γηγενών, των δωρητών και των εθελοντών και των μελών των συλλόγων και φίλων της Ιεράς Μονής, συντελέστηκε το μέγα αυτό θαύμα της δημιουργίας, απ’ το μηδέν. Το έργο που οραματίστηκε πρώτος ο ιδρυτής του, ο σεβαστός Γέροντάς μας και οι πρώτοι αδελφοί μοναχοί, έγινε πραγματικότητα.  


Έτσι, η Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης Σωτήρος,  με τη βοήθεια του Θεού και την βοήθεια και αλληλεγγύη του Ναυπακτιακού λαού μεν, αλλά και πολλών φίλων από όλο τον κόσμο, αναδεικνύει πανελλαδικά αλλά και παγκόσμια, το μικρό χωριό της Σκάλας, σε σημαντικό θρησκευτικό κέντρο για την περιοχή. Έγινε πλέον, ένα "περιβόλι" της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΩΤΙΣΣΑΣ και μια άλλη μικρή ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ, για την ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ!


Το εθνικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό, λατρευτικό, ιεραποστολικό και χριστιανικό έργο δεν μπορεί να έχει σύνορα! Δεν έχει σταμάτημα, δεν έχει όρια. Όλο και νέες δράσεις εγκαινιάζονται, όλο και νέοι στόχοι τίθενται.
Η γιγάντια ήδη σε ΚΑΡΔΙΑ – ΘΕΛΗΣΗ – ΠΙΣΤΗ και ΕΛΠΙΔΑ 25 μελής  ΑΝΔΡΩΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως, αποφάσισε να κάνει την υπέρβαση και να δυναμώσει, να τελειοποιήσει και εκσυγχρονίσει το μοναστηριακό κτιριακό συγκρότημα, με την προσθήκη και κατασκευή νέων κτιρίων, για την εξυπηρέτηση κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα περιλαμβάνει ξενώνα, αίθουσα συνεδρίων, ηχοληψιών, ροτόντα και βοηθητικούς χώρους, στη Ναύπακτο. Ηταν η επέκταση και ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του Συνεδριακού Κέντρου. Του πρώτου Συνεδριακού Κέντρου για το νομό Αιτ/νίας τότε, όπως υποστήριζε και ο Νομάρχης προς το αρμόδιο Υπουργείο.


Έτσι η Μονή, υπέβαλε πρόταση και προυπολογισμό γιά αίτηση επιδότησης κρατικής και Ευρωπαϊκής. Πράγμα που επέτυχε λόγω της πρωτοτυπίας για την εποχή, αλλά και γιά την περιοχή.


Πράγματι, με την υπ’ αριθμ. 64131/ΝΝ711/Ν.1892/90/04.12.1997 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, εγκρίθηκε η υπαγωγή επένδυσής της Ιεράς Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σκάλας Ναυπάκτου, νπδδ, στις διατάξεις του Ν. 1892/1990. Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και πρόσφερε ουσιαστική βοήθεια, για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου, ο τότε Νομάρχης Αιτωλ/νίας κ. Γιάννης Βαϊνάς.


Έτσι επιχορηγήθηκε η Μονή, για τις δαπάνες της επένδυσής της στο κτηριακό συγκρότημα της στη Σκάλα Ναυπάκτου με το ανωτέρω αντικείμενο, κατ’ εφαρμογή του αρθ. 2 παρ. 1 περ. ιζ΄ του Ν. 1892/1990, αρχικά με ποσό ύψους 229.285.000 δρχ. (ήτοι 672.882,55 €), το οποίο αντιστοιχεί στο 35% της συνολικής δαπάνης της παραγωγικής επένδυσης (η οποία ανερχόταν στο συνολικό ποσό των 655.100.000 δρχ., ήτοι 1.922.523,84 €).


Το έργο πέρασε στη φάση των κατασκευών, της υλοποίησης, της τελειοποίησης και του οριστικού προβλεπόμενου απολογισμού, με την παράδοσή του σε λειτουργία στο κοινωνικό σύνολο. Κλήθηκαν τα αρμόδια ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ  και με το υπ’ αριθμ. 148ο Πρακτικό της 28.01.2000 ομόφωνης γνωμοδότησης της Επιτροπής του άρθρου 8 του Ν. 2601/98 για α) την ολοκλήρωση της επένδυσης και της οριστικοποίηση του κόστους της στο ποσό των 630.012.000 δρχ., β) την πιστοποίηση έναρξης παραγωγικής λειτουργίας, γ) τον καθορισμό της 30.11.1999 ως ημερομηνίας ολοκλήρωσης της επένδυσης και δ) την απαλοιφή από την εγκριτική απόφαση του όρου για την δημιουργία θέσεων απασχόλησης.


Από τότε, στο Συνεδριακό Κέντρο του Μοναστηριού Μεταμορφώσεως, τα συνέδρια που ακολούθησαν εθνικά και διεθνή, οι φιλοξενίες, οι εκπαιδευτικού χαρακτήρα διάφορες εκδηλώσεις, οι ημερίδες, και οι πολιτιστικές δράσεις, υπήρξαν ως σήμερα πάρα πολλά, αλλά και ακόμα συνεχίζονται αδιάκοπα.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ & ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ.

Το χρήμα δυστυχώς "ΑΡΕΣΕΙ" και μάλιστα πολύ,  ακόμα και στους κληρικούς και στους  μητροπολίτες... Δυστυχώς, οι περισσότεροι ρέπουν στη φιλοχρηματία, πλην ολίγων και μετρημένων στα δάχτυλα [αείμνηστοι Δαμασκηνός Ναυπάκτου, Καλίννικος Εδέσσης, Καντιώτης Φλωρίνης, Σεβαστιανός Κονίτσης, κ.λ.π]. Άλλοι ζητούν παρανόμως χρήματα "ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ", όπως έλεγαν, άλλοι για να "κινούνται" ΟΤΑΝ και αν,  γίνουν… ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ και άλλοι πάλι,  για το δικό τους λόγο...  Ως επί 49 χρόνια, άμισθος ιεροψάλτης, έχω βαρεθεί πια να διαβάζω στο ψαλτήρι μητροπολιτικές εγκυκλίους με την ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ – ΠΡΟΤΡΟΠΗ – “ΘΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΔΙΣΚΟΣ.” !!! Το περιεχόμενο δε που συλλέγεται από τους χριστιανούς, σχεδόν ποτέ δεν παραμένει στην ενορία για τις πολλές ανάγκες της, αλλά κατευθύνεται … για άλλες ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ… Και μιλάμε για ποσοστά  επί τοις % που έχουν ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ Η ΙΣΟΝ!!!
Στη Θεσσαλία τιμωρήθηκε ένας απλός παππούλης γιατί … ΔΕΝ "ΕΠΙΑΣΕ" στην ενορία του, ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ  ΣΤΟΧΟΥΣ!!!


Όσο ήταν επίσκοποι Ναυπάκτου, οι αείμνηστοι Δαμασκηνός Κοτζιάς, Νικόδημος Ζαλούμης και ο κ. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, τα έργα ανέγερσης του Μοναστηριού Μεταμορφώσεως, προχώρησαν χωρίς πρόβλημα… Αλλά ο νυν σεβασμιότατος Ναυπάκτου, ήθελε πολλά… δια “τας επισκοπικάς ανάγκας”!!! 

Η εποχή που ο μακαριστός Δαμασκηνός Κοτζιάς, είχε δώσει ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΩΣ, ότι η Μονή είναι αφορολόγητη επειδή ανεγείρεται, ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ!



Δείτε εδώ στην αρχή που ήρθε το μέγεθος του αρμέγματος και τα σχετικά… που όλα ξεκίνησαν το 1998, με τις καταγγελίες του σεβ.  κ. Ιεροθέου Βλάχου στη εφημερίδα Καθημερινή, και μετά, με τρόπο,  στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Το μοναστήρι έμεινε στον άσσο… οπότε ο καλός μας ιεράρχης ζήτησε από την  Ιερά Μονή να παρανομήσει ευθέως !!! Ξέρετε πως;;;  Διαβάστε εδώ:


Να σας πω εγώ να μην κουράζεστε, ήθελε η επιδότηση να καταχωρηθεί λογιστικά στα έσοδα της Μονής, για να «αρμέξει», υποτίθεται νόμιμα,   ένα ποσό γύρω στο 15  με 25 %!!! Θα ήταν φοβερή η απάτη εις βάρος του Δημοσίου!!! Τα χρήματα ήταν του Δημοσίου, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΟΥ ΒΑΣΕΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ και αυτός ο ευλογημένος τα ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΧΡΗΣΗ!!! Γίνεται αυτό αγαπητοί αδελφοί Έλληνες, χριστιανοί αναγνώστες;;;

Αν θέλετε αναλυτική εξήγηση, ανατρέξτε εδώ:


Ή εδώ:


Η συνέχεια ήταν ο ανελέητος  ασταμάτητος  «ιερός» διωγμός, με καταιγισμό εγγράφων καταγγελιών του μητροπολίτη Ιερόθεου Βλάχου κατά των μοναχών, προς κάθε αρμόδια Αρχή, προς τον τύπο, και  για κάθε τι που είχε σχέση με το μοναστήρι και τις δραστηριότητες των Μοναχών.

Μερικές από αυτές  που έχουμε υπ' όψη μας:

Καταγγελία
κακουργηματικού χαρακτήρα, εκ μέρους του μητροπολίτη, το 1998, στις εισαγγελικές Αρχές γιά τάχα παρακράτηση/ κατάχρηση του ΦΠΑ. 
Καταγγελία
κακουργηματικού χαρακτήρα, εκ μέρους του μητροπολίτη, για τάχα παράνομη εκσκαφή και παράβαση του νόμου περί αρχαίων.
Επίσης  καταγγελία
κατά των μοναχών, για τάχα λήξη και υπέρβαση της οικοδομικής  άδειας της Μονής.
Καταγγελία
στη ΔΟΥ και στο ΣΔΟΕ και στην Επιθεώρηση Οικονομικών Ελεγκτών, για δήθεν οικονομικές ατασθαλίες των μοναχών και κακοδιαχείριση στα οικονομικά.

Καταγγελία
πολλές φορές στην Ιερά Σύνοδο, ότι τάχα η συγκεκριμένη Μονή είναι αδιοίκητη και ανέλεγκτη και ότι οι μοναχοί είναι "ανυπάκουοι" και δεν εφαρμόζουν τους Ιερούς Κανόνες.
  
Καταγγελία
στο Υπουργείο Οικονομικών, γιά να ανακληθεί η επιδότηση.
Καταγγελία
στον Γενικό Επιθεωρητή Λ. Ρακιτζή  για κακοδιαχείριση του μοναστηριού. ως νπδδ.
Καταγγελία
στον Άρειο Πάγο, για δήθεν σοβαρές ποινικές παραβάσεις των μοναχών, στα περί λειτουργίας και ίδρυσης του μουσείου στη Μονή.
Καταγγελία
στη Σύνοδο για να ανακληθεί το Προεδρικό Διάταγμα Ίδρυσης της Μονής του 1980, που είχε εκδώσει η Μονή,  με την Απόφαση του μακαριστού Μητροπολίτη Δαμασκηνού Κοτζιά.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Αξίζει να σημειωθεί εν συντομία (χρειάζεται άλλο άρθο) το πλήθος των δικαστικών διώξεων που έκανε με αγωγές, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, κατά διάφορων που ή τους θεωρούσε εχθρούς του ή τους πίστευε ως συμπαραστάτες του μοναστηριού!!!
Υπέβαλε αγωγές κατά καιρούς κατά των Διονύση Μακρή, Λούκα Βασίλη, Γεώργιου Κουβέλη Μ. Πηλαβάκη, π. Ιωάννη Διώτη, κατα όλου του Ηγουμενοσυμβουλίου και του γραμματέα του μοναστηριού κλπ κλπ.


Στα πλαίσια του ανελέητου και  ασταμάτητου «ιερού» διωγμού, εκτός από τα δικαστήρια, και εκτός απ’ τις καταγγελίες και τα αμέτρητα δημοσιεύματα και τα δελτία τύπου, έγινε απίστευτος καταιγισμός πειθαρχικών ποινών, απ τον κ. Βλάχο, εναντίον των ιδρυτικών στελεχών του μοναστηριού αλλά και κατά των υπολοίπων μοναχών.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΉ ΚΑΙ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ η ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ κ. Ιερόθεου Βλάχου, που θα μείνει στην εκκλησιαστική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδος, ως ο Νεο-βαυαρός ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΟΥ κοινοβιακού ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ.

Στόχος του προμελετημένος και προφανής, το  ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ.

Μερικές μόνο από τις "ιερές" πειθαρχικές ποινές, που ο ίδιος ο κ. Βλάχος, απλόχερα, άδικα, και αβίαστα, παρανόμως επέβαλε:

α) Επέβαλε  «έκπτωση» από την Ηγουμενία, στον κτήτορα και ιδρυτή Καθηγούμενο Αρχιμ. Σπυρίδωνα Λογοθέτη, που πρώτος έδωσε όλη του την περιουσία, για την ανέγερση του μοναστηριού, και παραμένει πάντα ο Πνευματικός πατέρας, όλων των μοναχών και όχι μόνο.
β) Για να επιτύχει πλήρη οικονομικό μποϊκοτάζ της μοναστικής Αδελφότητος,  "έκοψε" τους μισθούς και απέλυσε όλους ανεξαιρέτως τους  θεολόγους, αρχιμανδρίτες - ιερομονάχους του μοναστηριού (Ιερώνυμο, Νεκτάριο, Συμεών, Ιγνάτιο, Ειρηναίο, Ρωμανό). Οι δύο, επαναδιορίστηκαν αργότερα, αφού βέβαια πρώτα  "πείστηκαν" και "υπέκυψαν" με κατάλληλους χειρισμούς, ώστε να εγκαταλείψουν το μοναστήρι, οριστικά. Πληροφορίες δημοσιογραφικές  μάλιστα, αλλά  ανεξακρίβωτες, μας αναφέρουν, ότι "πιέστηκαν" και υπέγραψαν και επαίσχυντη "δήλωση μετάνοιας", στην μητρόπολη... Αν αληθεύει αυτό, είναι ένα ακόμη αίσχος για τον "πολυγραφότατο" μητροπολίτη που το ζήτησε ή που το επέτρεψε να συμβεί στην εποχή μας.
γ) Επιβολή πειθαρχικής ποινής ακοινωνησίας, (τηλεγραφικώς το 2007) στους τέσσερις του Ηγουμενοσυμβουλίου, ώστε να επηρεαστεί ή δυνατό, το ποινικό δικαστήριο  Μεσολογγίου, κατά της κας Κ. Σ. , που πλαστογράφησε στη ΔΟΥ, φορολογικά έγγραφα του μοναστηριού και δικαζόταν σε δύσκολη πολυήμερη δίκη, με συνήγορο τον γνωστό Διονύσιο Πελέκη, και δικηγόρο τότε, του μητροπολίτη κ. Ι. Βάχου.
δ)   Ειδική πειθαρχική "καταδίωξη" με μανία και με κάθε μέσο, και κατά του Γραμματέα του μοναστηριού,  Αρχιμ κ. Ιγνατίου, εναντίον του οποίου  διενήργησε ακόμα και πλειστηριασμό κατάσχεσης στο πατρικό σπίτι, για ευτελές χρηματικό ποσό, δήθεν για δικαστικά έξοδα. Και μάλιστα μέσα στη Μ. Εβδομάδα. Σε επικοινωνία για το θέμα, με τον π. Ιγνάτιο, μας είπε, ότι του έχει επιβάλλει ο κ. Ιερόθεος πάνω από δέκα ποινές και συνεχίζει ακόμη.
ε) Επιβολή πειθαρχικής ποινής ακοινωνησίας σε ολόκληρη την Αδελφότητα, ώστε να επικρατήσει πανικός, σε όλο τον κόσμο, με το μέτρο της "μαζικής ποινής"! Αδιανόητο στην ορθόδοξη Παράδοση.
στ) Σιμωνιακός εκβιασμός, σε κάθε διορισμένο ιερομόναχο. Δηλαδή, σου κόβω τα χρήματα εντελώς, εκτός εάν φύγεις από το μοναστήρι. Ετσι υπέκυψαν μερικοί και "αποχώρησαν", μπροστά στο φόβο να χάσουν μισθό, ασφάλεια υγείας, σύνταξη.
ζ) Απόφαση του Μητροπολίτη για διαγραφή δύο μοναχών από το μοναχολόγιο του μοναστηριού. Πράξη αδιανόητη στην Ορθόδοξη Παράδοση, που βέβαια δεν υπάρχει πουθενά στο νόμο, αλλά ούτε και στους Ι. Κανόνες.

Γενικές συνέπειες:

Στις ασθενείς συνειδήσεις πολλών  πιστών χριστιανών, αλλά και διαφόρων μοναχών, κινδύνεψε να  επέλθει, διχασμός, σκανδαλισμός, πείσμα, αμφιβολίες, φόβος.

Στις ενορίες που πήγαιναν παλαιότερα οι ιερομόναχοι, ήρθε η εγκατάλειψη.

Στους ιερείς της Μητροπολιτικής περιφέρειας, ήρθε η  απογοήτευση και έμειναν αβοήθητοι και με πολλές απορίες.

Στη νεολαία και στις οικογένειες, δημιουργήθηκαν  πλήθος τα αναπάντητα ερωτήματα  και ο σκανδαλισμός των συνειδήσεων, κλπ κλπ

Η τελευταία πράξη τον Ιανουάριο του 2013 ήταν των πολιτικών, που έλαβαν την "εντολή" να εκτελέσουν τυφλά την απόφαση του μητροπολίτη Ναυπάκτου, που ήταν
α)  η νομική "διάλυση" του μοναστηριού" και
β) η "επιστροφή" της επιδότησης, γιά το έργο που χτίστηκε!!! (Ελλάς το μεγαλείο σου...)

-- Συμφωνήθηκε λοιπόν  με τον υπουργό ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ ή ΠΑΡΑΝΟΜΗ έκδοση του Προεδρικού ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ!!! Συνέβη μάλιστα, για πρώτη φορά μετά την Βαυαροκρατία στην Ελλάδα. Δράστης ο αυτοαποκαλούμενος ως φιλομόναχος Ιερόθεος Βλάχος, που έβγαλε και προώθησε τέτοιο αίτημα.  Εκδόθηκε με άλλα λόγια μιά διοικητική πράξη, νομοθετικού περιεχομένου, που αναμένεται τώρα  να ελεγχθεί η νομιμότητά της στα αρμόδια ακυρωτικά δικαστήρια, όπου κατέφυγαν οι μοναχοί ζητώντας την προστασία του νόμου στο Συμβούλιο Επικρατείας.

--Επίσης συμφωνήθηκε με τον κ. Μηταράκη, που υπέγραψε τα σχετικά, η ΠΑΡΑΝΟΜΗ  επιστροφή του ποσού της επιδότησης, για το έργο που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο μοναστήρι. Αναμένεται τώρα  να ελεγχθεί η νομιμότητα και της πράξης αυτής, στα αρμόδια ακυρωτικά δικαστήρια,  όπου κατέφυγαν οι μοναχοί ζητώντας την προστασία του νόμου και δικάζεται η υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.


Θα μου πείτε γιατί να είναι παράνομες αυτές οι δύο πράξεις;
Πολύ απλά, απαντώ,  γιατί ΒΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,  ΑΒΑΣΙΜΑ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ!!!

Αφήστε που η περιβόητη ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ επέστρεψε ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ στους επινοητές, μια και τώρα πρέπει να τα ΚΑΤΑΒΆΛΕΙ η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ, μια και άφησε χωρίς διοίκηση όλα τα χρόνια το μοναστήρι της ΜΕΤΑΜΟΡΦΏΣΕΩΣ και "διοικούσε" εξ αποστάσεως και εκ  ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΊΩΝ ΤΗΣ Μητροπόλεως με  ΤΡΙΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΕΓΓΆΜΩΝ "ΒΟΛΙΚΏΝ" ΙΕΡΈΩΝ!


Σήμερα,
Οι διωγμοί, συνεχίζονται, τα δικαστήρια είναι ατέλειωτα, αλλά ο κόσμος παραμένει προσηλωμένος στο μοναστήρι του! Όπως το αγάπησε εδώ και τόσες δεκαετίες. Παράλληλα, ο σεβασμιότατος έχει πλέον φοβερά δυσεπίλυτα  προβλήματα, από δεκάδες ανοικτά εις βάρος του μέτωπα και ζητήματα κυρίως οικονομικής διαχείρισης και διαχείρισης κληροδοτημάτων, δωρεών και θρησκευτικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
















21 σχόλια:

  1. Ο γλυκύτατος γέρων π. Σπυρίδων Λογοθέτης, ο αναμορφωτής ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ.... Τρομερό έργο, κατασκηνώσεις, Οικοτροφεία, ίδρυση Ι.Μ. Μεταμορφώσεως, πνευματικό έργο τεράστιο. Δυστυχώς κι εγώ παρασύρθηκα στην αρχή από όσα διάβαζα ... και τον κατέκρινα... Ας είναι καλά ο κύριος Πορφύρας που χτύπησε το κακκό με σθένος και πίστη και φανέρωσε και σε μας που δεν ξέραμε την αλήθεια.. Ισως ο θεός τον έστειλε... Το άδικον ουκ ευλογείτε... Ας με συγχωρέσει ο θεος και ο π. Σπυρίδων που τον αδίκησα.. Αν με αξιώσει ο θεός θα κατέβω Ναύπακτο να προσκυνήσω και να πάρω την ευχή του και των ηρώων μοναχών!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτη η δουλειά είναι για βραβείο, ευγε!!! Δεν αφήνει περιθώρια για μαφισβητήσεις.Ο συντάκτης αν και άγνωστος σε μένα, έχει καλή πέννα και συνειρμό!! Πειστικότατος και με τάξη και συνέχεια λόγου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΓΡΙΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ...ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΩΞΗΣ... ΑΗΔΙΑΣΑ!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!! ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΑΘΩΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ... ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗΝ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ... Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΗΚΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΕΓΙΝΑ ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ.. ΚΡΙΜΑ ΑΛΛΟ ΔΕΙΧΝΕΙ... ΛΟΓΙΟΣ, ΕΞΥΠΝΟΣ, ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ... ΑΛΛΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ!!!! ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΟ....ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ.
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά ο ευλογημένος, όπως τον αποκαλειτε, πιστεύω ως σχήμα λόγου... έμπλεξε όλη τη Ναύπακτο και πιο πολύ τους συνεργάτες του! Να δείτε που στο τέλος θα βρουν το μπελά τους όλοι όσοι .... συνεργάστηκαν μαζί του Και πιο πολύ οι ... έγγαμοι ιερείς που είναι υπάλληλοι στη Μητρόπολη!!! ΠαπαΘανάση, παπαΒαρνάβα, και λοιποί ... έχετε το νου σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταπληκτική δουλειά ο πρόεδρος!!!! Εμαθα τόσα πράγματα σήμερα!!!!!
    Γ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η δημοσιογραφική έρευνα του Γιάννη Πορφύρη, στα εκκλησιαστικά της Ναυπακτίας, είναι όχι μόνο πρωτότυπη, αλλά και η μοναδική, που προσπάθησε να φτάσει σε βάθος, χωρίς φόβο και πάθος, με αγάπη στην αλήθεια και με επαγγελματική ανάλυση στα γεγονότα. Το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ, πολύ εξειδικευμένο και άρα δύσκολο, προϋποθέτει ευσυνειδησία και κυρίως γνώσεις και αποδεικτική διαδικασία, στο κάθε ζήτημα που επιχειρείται να αναλυθεί και να παρουσιαστεί δημόσια. Κανείς άλλος δημοσιογράφος στην περιοχή, δεν τόλμησε να προσεγγίσει και να παρουσιάσει, ενυπόγραφα και ευθαρσώς τις απόψεις του. Προσωπικά τον συγχαίρω, και πιστεύω ότι η ιστορία και τα γεγονότα θα τον "δικαιώσουν" και θα τον επαληθεύσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αξιο θαυμασμού είναι αυτό το Θεάρεστο δημιούργημα του Γέροντος Σπυρίδωνος και των Μοναχών της Συνοδείας του. Και τους αξϊζουν θερμά συγχαρητήρια, αφού παρ'όλο το σληρό και άδικο διωγμό που υφίστανται,εν τούτοις συνεχίζουν το καλό και θετικό έργο τους και την προσευχή τους που τόσο πολύ χρειαζόμαστε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή ημέρα Καλό μήνα.Γνωρίζω τον σεβ. Ναυπακτου, από τα πολλά συγγράμματά του και τον θαύμαζα ειλικρινά.Βρίσκομαι σε περίεργη κατάσταση με όσα διαβάζω. Δεν αμφισβητώ όσα γράφετε, αλλά και δεν μπορώ να πιστέψω σε όσα διαβάζω γι αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από όσα διάβασα, όπως το είδα δυο φορές από κοντά, που ήρθε εδώ στην Πάτρα και μίλησε, ο σεβ. Ιερόθεος, κρύβει μαλλον κακία στο ύφος του και αλλαζονεία... θανάσιμα αμαρτήματα για ένα ηγέτη της εκκλησίας. Αν δεν μετανοιώσει και δεν αλλάξει ρότα.. σίγουρα θα τον εγκαταλείψει η ΘΕΙΑ ΧΑΡΙΣ και θα έχει άσχημο τέλος.... ας μην ξεχνάμε τόσα παραδείγματα.... μακάρι να μεταστραφεί και να αφήσει την καρδιά του με αγάπη...Του λείπει αυτό το είδος...Ας τονβοηθήσει ο θεός.
    ΕΦΗ Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Θεος πολλες φορες για να μας φερει κοντα του ,μετα απο πολλες προσπαθειες, μας στελνει καποια δοκιμασια απο αγαπη .οπως ενας πατερας που οταν το μικρο παιδι δεν ακουει η δεν καταλαβαινει τις παραινεσεις του,χρησιμοποιει την τιμωρια.μηπως αγαπημενοι μοναχοι ,ολα αυτα ειναι μια ωραια ευκαιρια για μετανοια και για να ανοιξουν οι οφθαλμοι της ψυχης σας για να δεχθειτε τη θεια χαρι?ο δεσποτης ειναι λατρης του μοναχισμου! μηπως σας περιμενει σαν πατερας στην αγκαλια του ?για σκεφτειτε το!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, μου θυμίζεις ΤΟ ΛΥΚΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ... Ανοίξτε !!!! είμαι η μαννούλα σας!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!! Αν ήμουν μοναχός και τα διάβαζα αυτά.... θα ξεκαρδιζόμουν στα γέλια!!! Αχ τι ωραίος πατέρας!!! Τι παιδαγωγός!!!! Τι αγάπη Θεού ακτινοβολεί!!!! καλέ, καλέ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ, .. εμάς τα ακοινώνητα παιδάκια του που δεν ειμαστε μοναχοί, αλλά φίλοι των μοναχών... Ελα καλέ θείο πες του κάτι....
      ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ
      57 ΕΤΩΝ

      Διαγραφή
  12. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΓΛΥΚΑ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ, ΣΤΑΖΟΥΝ ΜΕΛΙ!!! ΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ.! ΑΛΛΑ ... Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΛΕΤΕ, ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ .. ΕΞΟΝΤΩΣΕΩΣ;;;; ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΑΤΡΙΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ... ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ;;;; ΦΕΥ ΑΓΝΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ... ..ΜΙΛΑΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ... ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΤΣΙ;;; ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ....
    ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ ΑΠΟ ... ΔΙΠΛΑ ... ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υποτιθεται και οι μεν και οι δεν εισαστε της εκκλησιας...και θα επρεπε να δεινατε το καλο παραδειγμα λυνοντας τις διαφορες σας με αγαπη...οσο για τον παναγιο πατερα Σπυριδωνα...ενα εχω μονο να πω...Οταν ειχε εκλεγει ο μακαριστος Νικοδημος του ειχε στειλει επιστολη να μην ερθει στην Ναυπακτο γιατι εποφθαλμιιυσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτο που ξερω να πω ειναι οτι οι διαμαχες αυτες κοσμικου χαρακτηρα,δεν ταιριαζουν στο πνευμα αγαπης του Χριστου...οσο για τον παναγιοτατο πατερα Σπυριδωνα Λογοθετη...ενα εχω μονο να πω...οταν χειροτονηθηκε ο μακαριστος Νικοδημος του ειχε στειλει επιστολη να μην ερθει στην Ναυπακτο γιατι του χαλουσε τα σχεδια...εποφθαλμιουσε ο ιδιος την θεση του μητροπολιτη ναυπακτου...για αυτο ηταν απειθαρχος και αντιδραστικος σε ολους τους μητροπολιτες...ο Δαμασκηνος ηταν χαμηλων τονων ανθρωπος...ο Αλεξανδρος κοιτουσε πως θα φτιαξει καμια μαντρα αλα Λαλιωτη...κανεις δεν τα εβαζε με τον Παναγιο Σπυριδωνα...και ω της μεγας υποκρισιας θαυμα,οταν σκοτωθηκε σε τροχαιο ο παναγιος Νικοδημος,ο Παναγιος Σπυριδων εβγαλε βιβλιο για τις 40 μερες στον παραδεισο που ο Νικοδημος ηταν μητροπολιτης...υποκριτης φαρισαιος...δεν θα μιλησω για τα χρυσαφη τζιπ αμερικανικου τυπου με φιμε τζαμια που χρησιμοποιουσαν οι μοναχοι για τις μετακινησεις τους,τα οποια περνουσαν απο την Ναυπακτο και σηκωνοταν ο τοπος...ουτε για τα παπουτσια Nike Air των μοναχων και της τελευταιας τεχνολογιας κινητα...Ολα συνηφασμενα με το υφος της μοναστικης ζωης...Αν θελετε να καταλαβετε γιατι η μονη εχει φανατικους οπαδους επρεπε να την επισκεφτειτε μια Κυριακη πρωι...Ανθρωποι ασχετοι με την πιστη και την ορθοδοξια συναθροιζονταν εκει για να κανουν δημοσιες σχεσεις και να εξυπηρετησουν τα πολιτικα,επιχειρηματικα,οικονομικα και προσωπικα τους συμφεροντα...μια μικρη μασωνεια δλδ...ολοι αυτοι φαγανε ψωμι απο την μονη και βολεψαν κουμπαροξαδερφα σε διαφορες θεσεις ή μεταθεσεις του δημοσιου...σε ανταλαγμα προσφεραν την ψηφο τους σε πολιτικαντηδες χειριστου ειδους οπως ο (Μ)παμπαθανασης...ακομη και γαμους μεταξυ των μελων της καθ'υποδειξι εκανε η Μονη...φανατικοι οπαδοι ιδιοτελων συμφεροντων ακομη την υποστηριζουν...οχι για το ποιμαντικο της εργο...η για τα χριστιανικα πεντοχιλιρα που εγραφε οτι ζητουσε στο πισω μερος του περιοδικου που εξεδιδε...μονο μοναχισμος δεν λεγεται αυτο..ας πανε στο μοναστηρι Αγιου Ιωαννη Βομβοκους να δουν πως ειναι ο μοναχισμος...και τα προβατα οπαδοι τους να στραφουν στον Θεο ανεξαρτητως προσωπων διοικησης στην Εκκλησιας...Δεν θα τους σωζει κανενας παναγιος σπυριδωνας η μητροπολιτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΙΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΘΕΟ. ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΜΟΝΑΧΟΙ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΣΕ ΕΝΟΡΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΕΡΓΟ, ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,
      ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ! ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ! ΒΑΡΥ ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ.... ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΦΟΒΕΡΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ....ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΚΤΟΝΩΝ......

      Διαγραφή
  15. Βρέθηκα αυτές τις μέρες στη Ναύπακτο και γνώρισα από κοντά την αγάπη των κατοίκων για το μοναστήρι και τους μοναχούς και την οργή και το μίσος για τον δεσπότη ( όχι σεβασμιώτατο, ούτε καν σεβάσμιο αφού κανείς δεν τον σέβεται μ' αυτά που έχει κάνει στη μικρή πόλη τους. Κάτοικος μου είπε: Περνούσαμε κάποτε από τη μητρόπολη και κάναμε το σταυρό μας σαν να ήταν ιερός ναός, ενώ τώρα περνούμε και στρίβουμε το κεφάλι σαν να είναι η φωλιά του διαβόλου. Μητέρα, επίσης, μου είπε: Ήθελα να βρω τον δεσπότη και να τον ρωτήσω αν έχει βάρος στην ψυχή του για τα τόσα παιδια που εξομολογούσαν οι μοναχοί- ιερείς που πήγαιναν στους ναούς της πόλης και εξομολογούσαν τον κόσμο και τώρα έχουν σταματήσει με τα καμώματα του δεσπότη. Ο γιος μου, είπε, εξομολογείτο μόνο στους μοναχούς που είχαν καταφέρει και είχαν φέρει τους νέους κοντά στην εκκλησία, και τώρα έχει χρόνια πολλά να εξομολογηθεί. Τι να πω μετά από αυτά; Είναι άξιος δεσπότης αυτός που έχει σε ακοινωνησία τους πιο εκλεκτούς ιερείς της μητρόπολής του; Ο Θεός να τον ελεήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ!
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ?
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΣΜΙΚΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΕΜΑΤΟΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
    ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!
    ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ...
    Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ, ΧΑΡΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ, ΧΡΗΣΤΟΤΗΣ, ΑΓΑΘΩΣΥΝΗ, ΠΙΣΤΙΣ, ΠΡΑΟΤΗΣ, ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ. (ΕΠΙΣΤ. ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ ΚΕΦ. Ε΄)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Ι.Μ.Μεταμορφώσεως είναι ένα σύγχρονο Μοναστικό κέντρο με κοινωνική, Φιλανθρωπική, πνευματική και Ιεραποστολική Προσφορά αλλα και παγκόσμια ακτινοβολία ,σεβόμενο πάντα τις Πανάρχαιες Αρχές του Μοναχισμού και την Λειτουργική και Μοναστική Παράδοση της Εκκλησίας μας.Το έργο αυτό αγκαλιάζει ψυχές και στεραιώνει ανθρώπους στις έννοιες της Πίστης και της Αγάπης. Είθε ο εν Δόξη Μεταμορφωθείς Χριστός και η Πάναγνος Γερόντισσα της Μονής η" Ναυπακτιώτισσα" να σκεπάζουν την Μονή και την Αδελφότητα αλλά και να επιλύσουν συντόμως τα προβλήματα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Ι.Μ.Μεταμορφώσεως είναι ένα σύγχρονο Μοναστικό κέντρο με κοινωνική, Φιλανθρωπική, πνευματική και Ιεραποστολική Προσφορά αλλα και παγκόσμια ακτινοβολία ,σεβόμενο πάντα τις Πανάρχαιες Αρχές του Μοναχισμού και την Λειτουργική και Μοναστική Παράδοση της Εκκλησίας μας.Το έργο αυτό αγκαλιάζει ψυχές και στεραιώνει ανθρώπους στις έννοιες της Πίστης και της Αγάπης. Είθε ο εν Δόξη Μεταμορφωθείς Χριστός και η Πάναγνος Γερόντισσα της Μονής η" Ναυπακτιώτισσα" να σκεπάζουν την Μονή και την Αδελφότητα αλλά και να επιλύσουν συντόμως τα προβλήματα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή