Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ - ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ



Ρεσιτάλ

Πιάνου συνοδεία ποίησης

με τον Παναγιώτη Γώγο,

στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο της Πάτρας


 
Επιμέλεια ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ
Μια μοναδική εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Πατρινοί και οι γείτονες το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 στις εννέα [21.00] το βράδυ, στο “ΑΙΘΡΙΟ” του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στην Ανω Πόλη της παλαιάς Πάτρας.



Πρόκειται για ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ του κορυφαίου στην Ευρώπη Πατρινού με ρίζες Αιτωλοακαρνανικές πιανίστα κ. Παναγιώτη Γώγου, γιου του πρώην Αστυν. Διευθυντή κ. Σοφοκλή Γώγου και της εξαιρέτου φιλολόγου εκπαιδευτικού κας Αναστασίας Σταματέλλου. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2014.


Θα ακουστούν πανδαισίες μουσικής και ποίησης κορυφαίων αγαπημένων συνθετών και ποιητών Rachmaninov, Debussy, Satie, Schubert, Chopin, Liszt και ποιήματα των Σικελιανού, Καβάφη, Ελύτη, Καρυωτάκη, Λειβαδίτη, Σεφέρη, μέσα σε ένα καλλιτεχνικό ταξίδι ερωταποκρίσεων μουσικής νότας και ποιητικού στίχου, με μαέστρο τον μοναδικό μας πιανίστα κ. Παναγιώτη Γώγο. 
 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΩΓΟΣ
Ο Παναγιώτης Γώγος άρχισε τις στοιχειώδεις σπουδές του και τις πρώτες μουσικές του σπουδές στην γενέτειρά του, την Πάτρα. Μια υποτροφία του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης»  τον οδήγησε κοντά σε σημαντικούς δασκάλους στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων την καθηγήτρια Thérèse Dussaut στο Εθνικό Ωδείο της Τουλούζ, τον Valery Sagaidatschny στην Αθήνα και την Monique Deschaussées στο Παρίσι.



Το 2005 η Ακαδημία  Αθηνών τον βραβεύει ως εξαίρετο νέο καλλιτέχνη και του απονέμει το βραβείο Μυκονίου. Από το 2006 έως το 2009 γίνεται δεκτός στη  γνωστή ‘Cité Internationale des Arts’ στο Παρίσι η οποία και τον επέλεξε να την εκπροσωπήσει ως σολίστ  το 2007 και το 2008 στην Πανευρωπαική Ημέρα Μουσικής.


Έχει λάβει μέρος σε σειρά συναυλιών και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων στο Loewen Palais και στο Kulturhaus στο Βερολίνο,στην Salle Michelet στο Παρίσι,στο Mendelssohn Haus στη Λειψία της Γερμανίας,στο Berliner Palmenkonzerte στο Βερολίνο, στο Hellenic Centre του Λονδίνου, στο  Konzerthaus και το Μusikverein της Βιέννης


Τον Δεκέμβριο του 2010 εκπροσώπησε την Ελλάδα στις επετειακές τελετές για το  «Έτος  Σοπέν 2010» στο αναγνωρισμένου κύρους Πολωνικό Salon Chopin στο Παρίσι και το 2011 στις εκδηλώσεις του « Έτους Liszt» στo Bερολίνο.



Έχει συμμετάσχει στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού  «Πανσέληνος στους Αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας» τον Αύγουστο του 2010 στον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και τον Αύγουστο του 2011 στον Αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά. Η τέχνη του εκλαμβάνεται ως συνέχεια  της μεγάλης πιανιστικής παράδοσης του Alfred Cortot.


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EtolPatrasNews [ΣΥΛ. ΑΙΤ/ΝΩΝ ΑΧΑΪΑΣ "ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου