Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ - ΜΑΓΕΥΣΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΩΓΟΣ




Αξεχαστο θα μας μείνει το Ρεσιτάλ Γώγου στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας


 
Με την πέννα του ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ
Εχασαν όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στο ανεπανάληπτο σαγηνευτικό μουσικό ρεσιτάλ ερωταποκρίσεων, που πλημμύρισε την ατμόσφαιρα  του κατάμεστου αίθριου Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στην άνω πόλη της Πάτρας.
Μια μαγευτική βραδιά με την πανσέληνο να σιγοντάρει στην ρομαντικότητα και την μοναδική πανδαισία της εκδήλωσης το περασμένο Σάββατο βράδυ, της 12ης Ιουλίου 2014 καταγράφηκε σαν μια ακόμη μοναδική επιτυχία, στα σύγχρονα πολιτιστικά δρώμενα της Πάτρας.




Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ομολογουμένως εκπονήθηκε και εκτελέστηκε στην εντέλεια, ο δικός μας Παναγιώτης Γώγος, μας ενθουσίασε και μας έκανε υπερήφανους. Τον απολαύσαμε, τον χαρήκαμε, τον καταχειροκροτήσαμε.  Είναι αυθεντικό ταλέντο, πιστεύω ο καλλίτερος σολίστ της κλάσεως του στην Ευρώπη.

Το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου κατακλύστηκε από τους φίλους της κλασικής μουσικής και της ποίησης, σε μια βραδιά όπου η ποίηση ήταν το …νόμισμα και η μουσική η λατρεία που το εξαργυρώνει. Ανάμεσα στο κοινό διακρίναμε τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κ. Νίκο Κωστόπουλο, τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, τον κ. Βαγγέλη Πολίτη, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ. Θοδωρή Αμπαζή, τον δημοτικό σύμβουλο και  υποψ. δήμαρχο Πατρέων ιατρό κ. Νίκο Οικονομόπουλο, κ.α.



Πλημμύρισε το Κάστρο και η Ανω Πόλη με μουσικά ακούσματα των Rachmaninoff, Debussy, Beethoven και Schubert, από μοναδικές απαγγελίες ποιημάτων των επίσης μοναδικών μας εθνικών ποιητών, των Σικελιανού, Καρυωτάκη, Ελύτη και Σεφέρη. 


Συγχαρητήρια Παναγιώτη, συγχαρητήρια στους υπεύθυνους της εκδήλωσης. Σε άλλα με υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου