Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΛΕΩΝ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ & ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ



ΣΤΗ 13Η  ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
«ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΣ»
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ   ΛΕΩΝ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας με την επιμέλεια του Σωματείου  «Παπαχριστοπούλειος  Βιβλιοθήκη» διοργανώνει  και φέτος την 13η  κατά σειρά δεκαήμερη (1η μέχρι 10η Αυγούστου)   έκθεση βιβλίου στην πλατεία της Κουρούτας Αμαλιάδος. Στη διάρκεια λειτουργίας  της έκθεσης θα παρουσιάζονται   κάθε βραδυ, έργα Ηλείων συγγραφέων.


Κατά  την ημέρα των εγκαινίων, Παρασκευή  1η Αυγούστου και ώρα 9μ.μ. θα παρουσιαστεί το   συνολικό συγγραφικό έργο του Ηλείου (από τον Κόροιβο) επιτίμου Δικηγόρου των  Πατρών,  συγγραφέα και  προέδρου της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας  κ. Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη,


Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα παρουσιάσειι    η πρόεδρος του Σωματείου «Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη» κ. Εύη Πάλλα Χρονοπούλου. Το έργο του συγγραφέα Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη κατά ενότητες θα παρουσιάσουν προσκεκλημένοι οι  συγγραφείς:


Μαρία Καρέλλα  Πεζογράφος και Ζωγράφος που θα αναφερθεί στο  ποιητικό και πεζογραφικό του έργο..  «Χτές… Σήμερα… Αύριο…» Αθήνα 1965, «Κυμαινόμενα» Πάτρα 1972,  «Σελίδες σε δυο αποχρώσεις» Αθήνα 1981, «Χωρίς σειρήνες και Κύκλωπες» Πάτρα 1986, Ποίηση και «Ζητήματα Αγάπης» Αμαλιάδα 2005 Διηγήματα.



Χρήστος Μούλιας Δικηγόρος-Συγγραφέας Ιστορικός Ερευνητής θα αναφερθεί σ το Δοκιμιακό του  έργο («18 πολιτικά κείμενα» Αθήνα 1977, «Εάν το άλας μωρανθή» Πάτρα 1994,»Χωρίς φόβο με…πάθος» Πάτρα 2002 «Φωνή βοώντος …εν μνημονίω» Ηλιδα 2013 και «Νομοθετική προστασία της πολύτεκνης Οικογένειας»Πάτρα 1998.

 Λεωνίδας Καρνάρος συγγραφέας-Ιστορικός ερευνητής θα αναφερθεί  και θα παρουσιάσει το ιστορικό, λαογραφικό και κριτικό έργο του συγγραφέα. «Κόροιβος» Αμαλιάδα 1962, «Γεράσιμος Μακρυδήμας» Πάτρα 1986, «Γρηγόρης Πλιάκας»  Πάτρα  2002. «Χρονικό του Κοροίβου» Πάτρα 2009, «Δώρα κι αντίδωρα» Πάτρα 1996, και  «Γαμήλιο ταξίδι στο μέτωπο» Πάτρα 2012.

Στο τέλος της εκδήλωσης «Συνομιλώντας με τους συγγραφείς» ο τιμώμενος συγγραφέας θα ξεδιπλώσει άγνωστες λεπτομέρειες από τις εμπειρίες του, τις ιστορίες και τα συναισθήματα που τον οδήγησαν στη συγγραφή των βιβλίων του και στη συνολική συγγραφική του προσπάθεια πενήντα και πλέον χρόνων.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
Ο Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης γεννήθηκε στον Κόροιβο Ηλείας το έτος 1942 και κατοικεί μόνιμα στην Πάτρα όπου ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου. Είναι παντρεμένος με τη Φανή Μαργαρίτη και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά,(Αγγελική ,Γεωργία ,Γεώργιο ,Μαργαρίτα). Σπούδασε: Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι: Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών, Αντιπρόεδρος της Α.Σ.Π.Ε. Υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «ΑΧΑΪΚΑ», Mέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας. Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων ΗΛΙΔΑΣ Τακτικό Μέλος της Αχαϊκής Εταιρείας Μελετών, Τακτικό Μέλος της Εθνολογικής Εταιρείας Πελοποννήσου Τακτικό Μέλος της Εταιρείας Ηλειακών Μελετών, Τακτικό Μέλος Διακιδείου Σχολής Λαού κ.α. Συνεργάτης εφημερίδων και περιοδικών. Έχει διατελέσει: Δημοτικός Σύμβουλος Πατρών (1995-1998), Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας (2003-2007), Αντιπρόεδρος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (1995-2004), Πρόεδρος της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών (1982-2004), Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Αχαΐας (1981-1986) Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Πάτραις Ηλείων «Ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ » ( 1976 –1993 ) Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών(1996-1998) Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Λογοτεχνών (1979-1990) Εκδότης-Διευθυντής της μηνιαίας εφημερίδα «ΗΛΙΔΑ» (1978-1980) Εκδότης - Δ/ντής της εφημερίδας «ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ»(1984-2004) . Έχουν εκδοθεί δεκατέσσερα έργα του σε Δοκίμιο, Νομικά Βοηθήματα, Διήγημα, Ποίηση, και Κριτική Βιβλίου. ΄Έχει πραγματοποιήσει σειρά ομιλιών και διαλέξεων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας καθώς και εισηγήσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια




3 σχόλια:

  1. Δρ. Δημήτρης Βασιλάκης (Dr. Friedrich Lange)19 Ιουλίου 2014 στις 4:35 π.μ.

    Συγχαρητήρια στον . Πορφύρη...!

    Καιρός ήταν να τιμηθεί ο υπέροχος Λεωνίδας Μαργαρίτης. Γι΄αυτό χαρήκαμε πάρα πολύ.

    Δημήτρης Βασιλάκης/Μόναχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ ΚΥΡΙΕ ΠΟΡΦΥΡΗ,
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΠΕΝΝΑ ΣΟΥ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΞ ΑΓΧΙΣΤΕΙΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΑΣ!!!!
    ΕΥΗ ΜΠΑΚΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ! ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡ ΛΕΩΝΙΔΑΣ!
    Α Κ.Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή