Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΡΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΙΙ



ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ Η  ΕΠΙΤΥΧΙΑ  ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Επιμέλεια ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ, προέδρου Αιτ/νων Αχαϊας ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ


Πολύς και εκλεκτός κόσμος παρευρέθηκε από την έναρξη και συνέχεια, στο επιστημονικό συνέδριο των Πανεπιστημίων Γερμανίας ( Regensburg & Halle) και Κορέας, που συνεχίζεται στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπακτίας. 

Το Σεμινάριο έχει ως κεντρικό θέμα τους Αγίους, και συμμετέχουν σ' αυτό, ως προσκεκλημένοι και Έλληνες πανεπιστημιακοί. Την παράσταση έκλεψαν και οι δύο χορωδίες με το πρόγραμμά τους.  Καταχειροκροτήθηκαν τα νιάτα, τόσον της χορωδίας των φίλων της Κορέας, όσο και των νέων της Ναυπάκτου, φίλων της Μεταμορφώσεως.


Ακουστήκανε τραγούδια του μεγάλου μας παγκόσμιου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, όσο και πανέμορφα νεανικά τραγούδια που έγραψε και μελοποίησε ο ιδρυτής και πρώτος καθηγούμενος  της Ιεράς Μονής  Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου, σεβάσμιος Γέροντάς μας Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Λογοθέτης.

Ακούστε ένα δείγμα από τη μουσική χορωδιακή πανδαισία. Αυτό είναι το πολύπαθο και αδικο χτυπημένο από χίλιους  μύριους κεραυνούς μοναστήρι μας, που πέρασε και περνάει τα πάνδεινα, χωρίς αιτία… Χωρίς πεντάρα μισθούς … χωρίς επιχορηγήσεις, με στέρηση ακόμη και των προς το ζην, αλλά με ΑΓΑΠΗ ΠΙΣΤΗ και ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, στέκεται αγέρωχα όρθιο και χαρίζει αγάπη, Χριστό, Ελλάδα και αίγλη στα πέρατα της οικουμένης. ΕΥΛΟΓΗΤΌΣ ΕΙ ΚΥΡΙΕ ΔΙΔΑΞΟΝ «ΜΑΣ» ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ!

"Ένα το χελιδόνι..." Τραγουδούν οι φοιτητές απο την Κορέα, στην έναρξη του Σεμιναρίου, στο Αμφιθέατρο Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.


"Ναύπακτος, Ναύπακτος, όμορφη γλυκιά", σε στοίχους Αρχιμ. Σπυρίδωνα Λογοθέτη!!!


Αυτό είναι το solo, που δικαια απέσπασε πολύ χειροκρότημα! Χαρείτε το!!!!


"Χριστός θα πει φίλος πιστός...", σε στοίχους Αρχ. Σπυρίδωνα Λογοθέτη! Υπέροχο!!!


"Πίστη θα πει γνώση σωστή...", σε στοίχους, Αρχιμ. Σπυρίδωνα Λογοθέτη


Και το σύνθημα της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου, πάλι από τον Γλυκό μας γέροντα, Αρχιμ. Σπυρίδωνα Λογοθέτη.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!!!!


Θερμά συγχαρητήρια από όλους μας, στην Αδελφότητα, στα νιάτα της Κορέας, της Γερμανίας, της Ναυπάκτου. στους καθηγητές και εν γένει συμμετέχοντες επιστήμονες. Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές ακούραστους  ΗΡΩΙΚΟΥΣ – ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ!!! Το θαυμασμό μας, την προσευχή μας, τη στοργή μας και την αγάπη μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου