Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Στο «σφυρί»  το σπίτι τετραμελούς οικογένειας για χρέος... 200 ευρώ!


Στο… δρόμο κινδυνεύει να βρεθεί μια τετραμελής οικογένεια από τον Πύργο, για οφειλή ύψους 200 ευρώ (!) προς εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Η εταιρία κινήθηκε νομικά προς τον οφειλέτη Κωνσταντίνο Παπαδάτη, ζητώντας την αναγκαστική
κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας του. Ο πλειστηριασμός, που θα πραγματοποιούνταν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, απετράπη προς το παρόν χάρη στην παρουσία δεκάδων μελών της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, εκπροσώπων κομμάτων και πολιτών, που βρέθηκαν στο πλευρό του συμπολίτη τους, αποφασισμένοι να αποτρέψουν οποιονδήποτε πλειοδότη εμφανιστεί. Που όμως, δεν εμφανίστηκε…


http://www.youtube.com/watch?v=WfoN4tizLMg

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Παπαδάτη, πρωταγωνιστή και ταυτόχρονα θύμα μιας υπόθεσης… παραλόγου, η αδυναμία του να ανταποκριθεί έγκαιρα στην οικονομική οφειλή προς την εταιρεία, σε συνδυασμό με την άρνηση των υπευθύνων της να δείξουν ανθρώπινο πρόσωπο, αναλογιζόμενοι τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την διάθεση συνεργασίας που είχε δείξει, αφήνουν τον ίδιο, τη σύζυγο και τα δυο τους παιδιά… στο δρόμο.
Από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, του… έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό, ή θα πληρώσει το ποσό των 2.500 ευρώ (200 ευρώ περίπου η οφειλή και 2.300 ευρώ τα δικαστικά έξοδα) ή θα προχωρήσουν τη διαδικασία εκποίησης – πλειστηριασμού του σπιτιού του.

 
http://www.youtube.com/watch?v=-LgCMOqsbn8
 

Όλα αυτά, την ώρα που μεγαλοεπιχειρηματίες, με ανείσπρακτες οφειλές εκατομμυρίων ευρώ κυκλοφορούν επιδεικτικά ανενόχλητοι, σ’ ένα ανύπαρκτο κράτος δικαίου και απουσία οποιασδήποτε έννοιας ισονομίας προς τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου