Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΞΥΚΕΙΟ: ΜΟΜΦΗ, ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΜΟ.Φ.Η. Ι' ΜΕΡΟΣ (Σε συνέχεια)

ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ  ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΩΡΕΑΣ 800.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ




«Υπήρξα θύμα απάτης του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεου», υποστηρίζει με δημόσια καταγγελία του ο κ. Ιωάννης Ξύκης, ένας από τους πιο πετυχημένους έλληνες επιχειρηματίες της Νέας Υόρκης και η αποκάλυψη αυτή σίγουρα θα προκαλέσει τριγμούς στην Εκκλησία.
Ο έλληνας μετανάστης από τη Ναύπακτο είχε ήδη από τον περασμένο Μάιο δημοσιοποιήσει μηνυτήρια αναφορά του, που κατέθεσε δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του Νίκου Αντωνιάδη στους οικονομικούς εισαγγελείς, με την οποία κατηγορεί τον κ. Ιερόθεο για κατάχρηση δωρεάς του 800.000 δολαρίων για τη δημιουργία γηροκομείου στη Ναύπακτο, το Ξύκειο Ίδρυμα με πρόεδρο τον κ. Ιερόθεο, και ζήτησε την εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης. Και ενώ η εισαγγελική έρευνα είναι σε εξέλιξη, ο κ. Ξύκης την προηγούμενη εβδομάδα με ανακοίνωσή του, την οποία υπογράφει ο νομικός του σύμβουλος Ν. Αντωνιάδης, δημοσιοποιεί έγγραφο του ΙΚΑ Ναυπάκτου της 25ης Σεπτεμβρίου 2013, το περιεχόμενο του οποίου αποδεικνύει, κατά τον κ. Ξύκη, ότι ήδη για μία από τις περιπτώσεις, από όλες όσες έχει αναφέρει στους οικονομικούς εισαγγελείς, απεδείχθη ότι εξαπατήθηκε από τον κ. Ιερόθεο.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι ο κ. Ιερόθεος του ζήτησε στις 13 Απριλίου 2006 να του εμβάσει ποσό 12.844,52 ευρώ για οφειλές προς το ΙΚΑ, οι οποίες όμως, σύμφωνα με το τελευταίο έγγραφο του ΙΚΑ Ναυπάκτου, δεν υπήρξαν ποτέ.

Ο κ. Ξύκης, μάλιστα, προς απόδειξη της συγκεκριμένης καταγγελίας του, δημοσιοποίησε και το έγγραφο του κ. Ιερόθεου της 13.4.2006, με το οποίο ο μητροπολίτης Ναυπάκτου είχε ζητήσει από τον κ. Ξύκη το ποσό των 12.844,52 ευρώ, με την αιτιολογία ότι τα χρήματα αυτά τα ζήτησε τότε το ΙΚΑ ως επιπλέον εισφορές μετά από επανέλεγχο που διενήργησε στο Ξύκειο Ίδρυμα. Σύμφωνα, όμως, με την έγγραφη απάντηση του ΙΚΑ Ναυπάκτου της 25.9.2013, δεν συντάχθηκε έκθεση ελέγχου κατά τον κρίσιμο χρόνο και δεν καταλογίστηκαν επιπλέον εισφορές. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ξύκης, στην ανακοίνωσή του κατηγορεί ευθέως και τη διευθύντρια του ΙΚΑ Ναυπάκτου ότι προσπάθησε να καλύψει τον κ. Ιερόθεο αποφεύγοντας επί πολλές εβδομάδες να απαντήσει και ότι υποχρεώθηκε να το πράξει μόνο μετά από εξώδικο «τελεσίγραφο» του κ. Ξύκη ότι θα λάβει εισαγγελική εντολή και θα κινήσει την αυτόφωρη διαδικασία εναντίον της.
Η καταγγελία αυτή, την οποία ο κ. Ξύκης έχει αποστείλει σε όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να υπάρξει απάντηση από τον κ. Ιερόθεο. 
  Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Ξύκης δικαιολογεί τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας του ως «αναγκαία για λόγους δημοσίου συμφέροντος, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να μην υπάρξουν άλλα θύματα του συγκεκριμένου ανθρώπου», δηλώνει δε ότι αισθάνεται ήδη «την πρώτη μεγάλη ηθική δικαίωση μετά την απόδειξη αυτής της απάτης, καθώς γίνεται ξεκάθαρο πια και στον πλέον δύσπιστο έως τώρα, ότι η εξαπάτησή μου και η κατάχρηση της εμπιστοσύνης μου στο πρόσωπο του μητροπολίτη Ναυπάκτου δεν εξαντλούνται στην εδώ καταγγελλόμενη εγκληματική πράξη του». Και συμπληρώνει:
«Αυτά για όσους δεν πίστευαν ότι ο Άγιος Ναυπάκτου καταχράστηκε τα χρήματά μου (αυτός και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι που θα αποκαλυφθούν) και ότι κάποιες υπηρεσίες αντί να πράττουν το καθήκον τους καλύπτουν τις καταχρήσεις και τις απάτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου