Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - ΧΡΗΣΙΜΑ & ΑΓΝΩΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΡΙΠΠΗ



ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΓΡΙΠΕΣ & ΟΙ ΑΛΛΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΕΞΟΔΑ!

[Από τις συνταγές του Μπαρμπα_Γιώργου Χαραλαμπόπουλου]

 
Επιμέλεια ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ

Οι συνταγές των γιαγιάδων και των παππούδων μας είναι ότι πιο αγνό και καλό για την υγεία, είναι το φάρμακο της μάνας φύσης.

Λίγοι ξέρουν πιο φυσικό προϊόν είναι ΜΑΓΝΗΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ, είναι ο φυσικός ιονιστής και ταυτόχρονα φύλακας άγγελος της οικογένειας!  Αν σας το πω θα γελάσετε.. κι όμως η επιστημονική συστηματική αποχαύνωση και η εμπορευματοποίηση της υγείας αυτά τα πρακτικά θαυματουργά «ΕΡΓΑΛΕΙΑ» τα έθεσαν στο περιθώριο, μόνο και μόνο να … πουλάνε οι φαρμακοβιομηχανίες!


Το θαυματουργό ωμό κρεμμύδι

Πως κρατούσαν οι γιαγιάδες μακρυά … το γιατρό από το σπιτικό τους και ειδικά τα μικρόβια της γρίπης; Χωρίς erythrosine, χωρίς augmenting, χωρίς κάψουλες και καψουλίδια και σιρόπια, απλά με ΩΜΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ! Τι έκαναν και πως το έκαναν;;; Ούτε καν το έτρωγαν! Ακούστε τον τρόπο προστασίας.  

 

Επαιρναν ένα πιάτο, ή ένα μπωλ, ή τότε παλιά ένα τσουκάλι και έβαζαν μέσα ένα ωμό κομμένο στα δύο κρεμμύδι.  Άλλες νοικοκυρές έκοβαν τα δύο άκρα, ουρά και κεφάλι και το άφηναν ένα μερόνυχτο ή στο δωμάτιο του αρρώστου ή σε δυο τρία δωμάτια που σύχναζε ή κοιμόντουσαν όλη η οικογένεια. Οι πιο οικονόμες γυναίκες έβαζαν κρεμμυδόφλουδες και τα κρεμμύδια τα έψηναν και τα έτρωγε η οικογένεια. Αποτέλεσμα να εξαφανίζετο η γρίπη! 



Το 1919, όταν η γρίπη σκότωσε 40 εκατομμύρια ανθρώπους, τον φτωχό κοσμάκη γλύτωσε το κρεμμύδι και αυτή η πατέντα.  Μια φλούδα κρεμμυδιού σε ένα πιάτο στα δωμάτια του σπιτιού, έφτανε να μαγνητίσει τα μικρόβια και να διώξει την … χολέρα όπως έλεγαν τότε! Ετσι όλη η οικογένεια ήταν υγιής!

Όταν γύρισα από το στρατό, φιλοξενήθηκα στο Μέτσοβο σε μια βλάχικη οικογένεια. Έτυχε, λοιπόν να κρυώσω και με έκαναν καλά με αυτό το κόλπο, μόνο που αυτοί έβαζαν και ένα δυο σκόρδα ξεφλουδισμένα δίπλα στα κρεμμυδόφλουδα. Περδίκι την άλλη μέρα έγινα, ούτε γκουχου γκουχ, ούτε μύτες βουλωμένες!  Κανόνας λοιπόν, απαράβατος, κρεμμύδια και σκόρδα, έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές, αντισηπτικές ιδιότητες.»


ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ!


Υπάρχουν όμως και τα μυστικά σε αυτό το γιατροσόφι και γενικά στη χρήση του κρεμμυδιού. Αν δεν τα ξέρεις … χάθηκες!!! Ποια είναι αυτά; Όταν ακολουθείς ένα απλό κανόνα δεν έχεις πρόβλημα! Ποτέ, μα ποτέ και με αυστηρή τήρηση του κανόνα, δεν τρώει κανείς κρεμμύδι ωμό, που έμεινε κομμένο πάνω από ένα μισάωρο, ούτε το μαγειρεύει, ούτε το χρησιμοποιεί για τροφή! 


Πολλές φορές, όταν έχουμε προβλήματα στο στομάχι δεν ξέρουμε τι να φταίει. Ίσως είναι τα κρεμμύδια που πρέπει να κατηγορήσουμε. Τα κρεμμύδια απορροφούν τα βακτήρια και αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο καλά στο να μας εμποδίζουν από το να αρπάξουμε τα κρυολογήματα και τη γρίπη και είναι ο λόγος που δεν πρέπει να φάμε ένα κρεμμύδι που έχει παραμείνει ανοιχτό για μια ώρα αφού έχει κοπεί!

Συμπέρασμα: ΑΦΗΜΕΝΑ  ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ είναι δηλητηριώδη! Μικρές αλλά βασικές προφυλάξεις… α) Το κρεμμύδι του γύρου, [αν είναι κομμένο από ώρα] ίσως σε χαλάσει. β) Το αγοραστό κρεμμύδι που κόπηκε από λάθος με την τσάπα στο βγάλσιμο, όταν λείπει το φλούδι, είναι δηλητήριο!  γ) Η σαλάτα που περιέχει κρεμμύδι πρέπει να … εξαφανίζετε και να μην αποθηκεύεται, μετά την πρώτη χρήση! δ) Τέλος, κάτι για τους φιλόζωους και για όσους έχουν σκυλάκι. Προσοχή, τα σκυλιά δεν πρέπει ποτέ να τρώνε κρεμμύδια.  Το στομάχι τους δεν μπορεί να μεταβολίσει τα κρεμμύδια.

Να θυμάστε, ότι είναι επικίνδυνο να κοπεί ένα κρεμμύδι και να προσπαθήστε να το χρησιμοποιήσετε για να μαγειρέψετε την επόμενη μέρα. Καθίσταται εξαιρετικά δηλητηριώδες και ακόμα και για μία νύχτα δημιουργεί τοξικά βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητες λοιμώξεις του στομάχου λόγω της περίσσειας έκκρισης  της χολής, ακόμα και τροφική δηλητηρίαση.

Τι συστατικά περιέχουν τα κρεμμύδια;

Συστατικά του κρεμμυδιού είναι: Πτητικό έλαιο, πού είναι στυφό και δριμύ και αποτελείται κατά ένα μέρος από θειούχο αλλύλιο (αιθέριο έλαιο τού σκόρδου). Σάκχαρα, φωσφορικό, οξικό και κιτρικό ασβέστιο και πυρίτιο. Το κρεμμύδι περιέχει ακόμη φθόριο, ιώδιο και βιταμίνη € καθώς κα βιταμίνες Α καί Β.

Τι ιδιότητες φαρμακευτικές έχουν;

1. Διουρητικό, κυρίως κατά της  υδρωπικίας, της κιρρώσεως του ήπατος.
2. Αντιβακτηριδιακό.
3. Εμμηναγωγό.
4. Χωνευτικό.
5. Επιδρά ευνοϊκώς στο αναπνευστικό σύστημα.
6) Είναι πολύτιμο για το άσθμα, τη λαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα, γρίπη.
7. Είναι φάρμακο κατά της αρτηριοσκληρώσεως και καθαριστικό των πνευμόνων καθώς και ευεργετικό στο αίμα και στις παθήσεις τού συκωτιού.
8) Θεωρείται ότι επιδρά κατά της νευροπάθειας.

Παρακαλώ περάστε αυτό σε όλους που νοιάζεστε και αγαπάτε. Σε άλλο πολλές κρεμμυδο_συνταγές για πάμπολες παθήσεις!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου